Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μίκης Θεοδωράκης: να κάνουμε μια Ελληνική επανάσταση

                                                                                         Από την αποψινή συγκέντρωση στα Προπύλαια
 Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν απόψε στα Προπύλαια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για ανοιχτή συγκέντρωση του πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θεόδωρου Πελεγρίνη, στην οποία συμμετείχε και η κίνηση «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη. Παράλληλα, οι «Αγανακτισμένοι» έδωσαν το «παρών» για έβδομη ημέρα και στο Σύνταγμα.
«Η χώρα μας, αν πιστέψουμε τα λόγια του ποιητή "πως σκλάβος είναι εκείνος που περιμένει να τον ελευθερώσουν" ,βρίσκεται σε καθεστώς ανελευθερίας», τόνισε ο κ. Πελεγρίνης στην αρχή της ομιλίας του.
Ο κ. Πελεγρίνης κάλεσε τον κόσμο να συσπειρωθεί, να αντιδράσει και να έχει εμπιστοσύνη στο Πανεπιστήμιο το οποίο, όπως είπε, «δεν είναι αυτό που το παρουσιάζουν».
«Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ», τραγούδησε ο Μίκης Θεοδωράκης (φωτο)  μαζί με τους συγκεντρωμένους στα Προπύλαια.
"Πρέπει να κάνουμε μια Ελληνική επανάσταση", τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης και υπογράμμισε ότι πρέπει "να αντιδράσουμε ενωμένοι στο μνημόνιο γιατί παραχωρεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και δεν μπορούμε να δεχτούμε μια συναίνεση η οποία ουσιαστικά σημαίνει υποταγή στην Τρόικα".

Ο Μεσαίωνας στα εργασιακά έφθασε...



 θύματα   του  ... εργασιακού Μεσαίωνα στην Ελλάδα του 2011,που δεν πήραν σύνταξη

Ριζικές ανατροπές στα εργασιακά και τους μισθούς προοιωνίζονται οι αλλαγές ,οι οποίες - κατά πληροφορίες -συμφωνήθηκαν στην έκτακτη συνάντηση των Υπουργών Οικονομίας και Εργασίας .
΄Ένας νέος εργασιακός Μεσαίωνας βρίσκεται επί θύραις , επί κυβερνήσεως Γ ι ω ρ γ ά κ η.
Αναλυτικά:
  • καθιερώνεται και επισήμως η γενιά των 500 ευρώ για νεο-εισερχόμενους στην αγορά εργασίας,καθώς η αμοιβή τους θα μπορεί να είναι ...έως και 20% χαμηλότερη από τη γενική συλλογική σύμβαση εργασίας .
  • Δίδεται στον εργοδότη η δ υ ν α τ ό τ η τ α να απασχολεί εργαζόμενο με σύμβαση ορισμένου χρόνου έως και για 9 έτη και μετά να τον απολύει χωρίς την καταβολή αποζημίωσης΄...
  • προβλέπεται ,με εργοδοτική πρωτοβουλία, μονομερής αύξηση του χρόνου εργασίας για 6 μήνες χωρίς καταβολή υπερωριών.

Το νέο λούκ του Κώστα Καραμανλή






Μια αλλιώτικη εμφάνιση του  πρώην   πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή χθες  στη συνεδρίαση της Κ.Ο.  του κόμματος της  αξιωματικής  αντιπολίτευσης , που δεν  έμεινε  ασχολίαστη  από τους  φλύαρους  βουλευτες  της ΝΔ.
Μια  φωτογραφία -σταθμός.
Μια  φωτογραφία  καθαρή , που λέει πολλά.
"Μαυρισμένος" από τα  μπάνια και  με  μαλλί  Αμερικανού πεζοναύτη.
Του πάει όμως....

Ελλάδα: παράδειγμα ...προς αποφυγήν, στην Πορτογαλία


Παράδειγμα προς ..αποφυγήν  χαρακτήρισε  χθες ο Πορτογάλος ηγέτης της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης  Πέντρου Πάσους Κοέλιου την οικονομική κρίση της  χώρας μας , κάνοντας λόγο για  "ελληνική τραγωδία" σε περίπτωση νίκης των Σοσιαλιστών του Ζοζέ Σόκρατες.
«Είναι πολύ σοβαρό», τόνισε  και «δεν μπορούμε να διαπράξουμε το σφάλμα, που έγινε σε άλλες χώρες, οι οποίες αναγκάσθηκαν να προσφύγουν σε εξωτερική βοήθεια». «Φαντασθείτε τι μπορεί να συμβεί σε αυτήν τη χώρα (την Ελλάδα), σε όλον αυτόν τον κόσμο που έχει θυσιασθεί και που βλέπει τις θυσίες του να κινδυνεύουν επειδή η κυβέρνησή του δεν υπήρξε ικανή να κάνει όσα του είχε υποσχεθεί», κατέληξε ο κ. Κοέλιου.
"Δεν μπορούμε να διατρέξουμε τον ίδιο κίνδυνο,δηλαδή  να συμβεί το ίδιο στην Πορτογαλία με εκείνο που συμβαίνει σε χώρες που έχουν κακές κυβερνήσεις», τόνισε ο Πάσους Κοέλιου (σ.σ Γιώργο τ΄ακούς;;;).

Τη δημιουργία Ευρωπαϊκού ταμείου για το ελληνικό χρέος πρότεινε ο Γ. Φίσερ



Την ίδρυση Ευρωπαϊκού Ταμείου, το οποίο θα μπορούσε να ...εξαγοράσει μέρος του ελληνικού χρέους, καθώς και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, πρότεινε ο Γιόσκα Φίσερ, στέλεχος των Γερμανών οικολόγων και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, σε ομιλία του στη Μόσχα.
'Όπως είπε:
  • «οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν πλεονάσματα στον προϋπολογισμό τους και ειδικότερα η Γερμανία, που έχει και σημαντικά κέρδη, η Γαλλία και η Ολλανδία» θα πρέπει να δημιουργήσουν με δικά τους μέσα ευρωπαϊκό Ταμείο για την απορρόφηση «σημαντικού μέρους του χρέους της Ελλάδας και άλλων χωρών»,
  • η ευρωπαϊκή κρίση είναι πρωτίστως κρίση χρέους και όχι κλασσική οικονομική κρίση.
  • Πηγή :www.kathimerini.gr

Μετά τα εγκαίνια ,αναστολή εργασιών στα Τέμπη...


Το λέμε , αλλά δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε σε όλο το μέγεθος...
Για τα απίθανα και παράδοξα αυτής της χώρας της φαιδράς πορτοκαλέας.
Μόλις ΧΘΕΣ: μετά βαϊων και παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων ...καμαρώσαμε για την ολοκλήρωση της διάνοιξης της μεγαλύτερης  σήραγγας των Βαλκανίων , στα Τέμπη, μήκους 6 χιλιομέτρων.
Για τη σήραγγα εργάσθηκαν 400 άνθρωποι ,και για την τελική εσωτερική επένδυσή της  χρησιμοποιήθηκαν έως σήμερα περισσότερα από ...250.000 κυβικά μέτρα σκυροδέματος , δηλαδή όσα θα χρειάζονταν για την κατασκευή ...1.500 μονοκατοικιών΄.
Κι επειδή το θαύμα στην Ελλάδα , πλέον δεν διαρκεί 3 ημέρες , αλλά κάτι λίγες ώρες, μετά τους διθυράμβους , ήρθε η κατραπακιά : η κοινοπραξία αυτοκινητοδρόμων Αιγαίο προχώρησε ΣΗΜΕΡΑ σε αναστολή εργασιών στο εν λόγω εργοτάξιο γιατί το ελληνικό δημόσιο της οφείλει 20 εκατ. Ευρώ.
Ελλάς το ΜΕΓΑΛΕΙΟ σου ... Που να το καταλάβουν οι ..κουτόφραγκοι...

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΝΑΙ στα Ελληνικά ,ΟΧΙ στα ''GREEKLISH''


Οι συντελεστές του “ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ” , με επικεφαλής τον Αντώνη Κανάκη, ανέλαβαν μια σούπερ σπουδαία  ενημερωτική εκστρατεία υπέρ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ γλώσσας και κατά των λεγόμενων "greeklish".
Πρόκειται στην ουσία για σπουδαία πρωτοβουλία στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και του υπουργείου Α-Παιδείας.Είχαν έμπνευση, κουράγιο και κυρίως  αρ...ια να βγουν ανοιχτά μπροστά και να πάρουν ξεκάθαρη  για ένα τεράστιο  θέμα , κινδυνεύοντας να χαρακτηρισθούν ...εθνικιστές.
Δεν το υπολόγισαν  και προχώρησαν , συναντώντας αμέσως  έναν τοίχο ...αδιαφορίας  από τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε , τα οποία ούτε είδαν ούτε άκουσαν...
Το μήνυμα της πρωτοβουλίας είναι πως η ελληνική γλώσσα κινδυνεύει από τα λεγόμενα "greeklish", γραφή που κυρίως προτιμά η νέα γενιά πολιτών της Ελλάδας σε chat, sms, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης κλπ. Δηλαδή χρησιμοποιούν τον ελληνικό προφορικό λόγο με αγγλική γραφή.
«' Ενα από τα λίγα πράγματα που μας έχουν απομείνει και για το οποίο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι στη χώρα αυτή είναι η γλώσσα μας! Σχεδόν μία ολόκληρη γενιά καθημερινά πληκτρολογεί ασταμάτητα greeklish. Εχει σχεδόν ξεχάσει πώς να γράφει ελληνικά και σε λίγο θα ακολουθήσει και άλλη και άλλη και άλλη… Εκτός αν συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, του εγκλήματος που διαπράττουμε εναντίον της ελληνικής γλώσσας!
»Μπορεί να φαίνεται ως μια ασήμαντη ίσως συνήθεια, αλλά σε βάθος χρόνου η συνήθεια αυτή μπορεί να καταργήσει τον ελληνικό γραπτό λόγο και όχι μόνο! Μπορούμε να ξεσυνηθίσουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι -και ειδικά οι μικρότεροι- και να ανατρέψουμε μια για πάντα την καταστροφική για τη γλώσσα μας συνήθεια των greeklish. Και μπορούμε να το κάνουμε πολύ εύκολα, φτάνει να το κάνουμε όλοι μαζί» επισημαίνουν  ο Κανάκης και η παρέα του.
 

Και η πλατεία είναι γεμάτη για 6η φορά

Κι απόψε, για συνεχή ημέρα, χιλιάδες "Αγανακτισμένοι πολίτες “ βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος, διαδηλώνοντας ειρηνικά κατά του Μνημονίου, της ανερμάτιστης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης , της ανεργίας, της φτώχειας , της τρόικας , των κομμάτων και του ΔΝΤ.
Είναι συγκριτικά λιγότεροι από χθες , αλλά το πάθος περισσεύει.
Απαιτούν «ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια».
Στην πλατεία Συντάγματος οι συγκεντρωμένοι συναποφασίζουν μέσα από ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες για την πορεία των κινητοποιήσεων και των εκδηλώσεων.

Μην καταστρέφετε τα σχολικά βιβλία


Μια καλή κίνηση του υπουργείου Α-Παιδείας , έστω και την ύστατη ώρα .
Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα μπορούσε αυτό το υπ. Α-παιδείας να επανέλθει στο μεγάλο και οικονομικά δυσβάστακτο θέμα των σχολικών βιβλίων .
Δεν το έκανε .
Τώρα, έστω και για τις εντυπώσεις , καλούνται οι μαθητές να ....δώσουν “νέα ζωή στα σχολικά τους βιβλία” , δηλαδή να μην τα καταστρέψουν προκειμένου να ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ στη νέα σχολική χρονιά.

Παιδόφιλοι Βέλγοι καθολικοί επίσκοποι...αποφάσισαν να πληρώσουν...



Μετά τον παγκόσμιο θόρυβο για τις κακουργηματικές , παιδοφιλικές πράξεις δεκάδων Ρωμαιοκαθολικών κληρικών των ΗΠΑ σε βάρος ανήλικων αγοριών , δεσποτάδες και καλόγεροι της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας του Βελγίου αποφάσισαν σήμερα.... ν΄ αποζημιώσουν τα θύματα παιδόφιλων ιερέων .
Δεν το έκαναν , βέβαια , αυτοβούλως , αλλά αναγκαστικά ύστερα από αίτημα της κοινοβουλευτικής επιτροπής, η οποία δημιουργήθηκε στο τέλος του 2010 μετά την αποκάλυψη εκατοντάδων περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς στο Βέλγιο .



Πεταλούδες και...σεξ

Δεν το ξέραμε , ούτε κι εσείς πιστεύω ...
Αλλά η επιστήμη το κατάφερε κι αυτό ...
Απέδειξε ,ότι οι πεταλούδες ....κλείνουν τα φτερά τους όταν θέλουν να αποφύγουν το σεξ!
Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας Ιαπώνων επιστημόνων, που δίνουν έμφαση στο γεγονός ότι στη σύντομη ζωή μιας πεταλούδας, το σεξ είναι υπόθεση «μια κι έξω», γι΄ αυτό έχουν κάθε λόγο, είτε να είναι επιλεκτικές σχετικά με την εύρεση συντρόφου, είτε να μην ενδιαφέρονται πλέον από τη στιγμή που ήδη έχουν ζευγαρώσει μια φορά.
Κλείνοντας τα εντυπωσιακά πολύχρωμα φτερά τους, οι πεταλούδες γίνονται πολύ λιγότερο ορατές και επιθυμητές στο άλλο φύλο, όπως αναφέρουν οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Κουρούμε στη Φουκουόκα, με επικεφαλής τον Γιουν-Για Ίντε .

Οι πεταλούδες τείνουν να κλείνουν πολύ πιο συχνά και για περισσότερη ώρα τα φτερά τους, όταν τριγύρω πετούν άλλοι…πεταλούδοι, όπως είπε ο Ίντε, ο οποίος δήλωσε φανατικός «εραστής» των φτερών τους.
Και τι άλλο πρόσεξαν οι Ιάπωνες ερευνητές ότι :
  • οι ... παρθένες πεταλούδες αφήνουν γενικά περισσότερη ώρα ανοιχτά τα φτερά τους (ξέρετε γιατί...), ενώ οι θηλυκές που έχουν ήδη ζευγαρώσει μια φορά, είναι πολύ πιο...επιφυλακτικές ...

Κλείνει ΟΛΑ τα πυρηνικά εργοστάσια η Γερμανία έως το 2022



Από διαμαρτυρία  κατά των πυρηνικών στη Γερμανία

Η πυρηνική απειλή της Φουκουσίμα έφθασε εγκαίρως στην ...Ευρώπη.
Και η Γερμανία , με ιδιαιτέρως ανεπτυγμένο το οικολογικό-ακτιβιστικό αντιπυρηνικό κίνημα , ύστερα και από τις βαριές εκλογικές ήττες της Μέρκελ , αποφάσισε μέχρι το 2022 να κλείσει και τους τελευταίους πυρηνικούς αντιδραστήρες της , σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Περιβάλλοντος.
΄Ύστερα από αυτό η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα που διακόπτει τη λειτουργία πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο έδαφός της. Οι περισσότεροι από τους 17 γερμανικούς αντιδραστήρες θα τεθούν εκτός λειτουργίας μέχρι το τέλος του 2021, και οι τρεις τελευταίοι, οι πιο σύγχρονοι, θα λειτουργούν μέχρι το 2022 το αργότερο, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Νόρμπερτ Ρέτγκεν, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «μη αναστρέψιμη».

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Γκένσερ αναφανδόν υπέρ Ελλάδας



Ξεκάθαρες κουβέντες από πολιτικό με σθένος , ευθυκρισία, άποψη και ευρωπαϊκή αντίληψη.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, με δηλώσεις του στη ΝΕΤ
υπογράμμισε :
Μία Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα θα ήταν «σαν ένα σώμα δίχως άκρα», Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Γερμανία τελικά θα στηρίξει την Ελλάδα με τρόπο που θα συμφωνηθεί από κοινού ενώ σημείωσε πως οι λαοί της Eυρώπης «θα πρέπει να σέβονται ο ένας την αξιοπρέπεια του άλλου».
Ο κ. Γκένσερ, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κατά την ένταξη της Ελλάδας στη ΕΟΚ, μίλησε για την αρχή της αλληλεγγύης μέσα στην ΕΕ τονίζοντας ότι αποτελεί αξίωμα της ευρωπαϊκής ιδέας πως οι «μεγάλοι θα πρέπει να αποδεχθούν ως ισότιμους τους μικρούς».
Κι αυτά λίγες ώρες αργότερα από τις ιταμές δηλώσεις του κολλητού φίλου του γέρου Καραμανλή , του Βαλερί Ζισκάρ Ντ Εστέν κατά της Ελλάδας. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Les Echos ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν είπε:«οι χώρες που διαχειρίστηκαν με τρόπο άσωτο τα δημοσιονομικά τους θα έπρεπε να κηρύξουν πτώχευση».
 Είναι αυτός ο “φιλέλληνας” που τόσο πρόβαλαν επί δεκαετίες τα καθεστωτικά Μ.Μ.Επιβολής..Αλλά και πριν από ένα χρόνο- στις 30.04.10 στη Γενεύη- έλεγε: «Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα θα ήταν όπως ένα παιδί χωρίς πιστοποιητικό γεννήσεως»- επισημαίνοντας ότι «η επίλυση της ελληνικής κρίσης είναι ευθύνη της Eυρωζώνης».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ευρωπαϊκή Επανάσταση της 29ης Μαΐου 2011

Eιρηνική διαμαρτυρία σήμερα σε 100 ευρωπαικές χώρες , σε 26 κράτη, χωρίς μεσάζοντες , κομματικά γκρουπόσκυλα, “γραμμές”, ντιρεκτίβες και και άνωθεν (κομματικές ) εντολές .
Ευρωπαϊκή διαμαρτυρία εκατομμυρίων “αγανακτισμένων πολιτών” κατά της φτώχειας , της πείνας , των μέτρων ΑΓΡΙΑΣ λιτότητας,της ανεργίας, τη συρρίκνωση του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ κράτους,της κομματικής και πολιτικής διαφθοράς , της υποβάθμισης γενικότερα της ζωής μας .
Συντονίσθηκαν μέσω Facebook και Twitter και κατεβαίνουν σήμερα σε δρόμους και κεντρικές πλατείες για "την Ευρωπαϊκή Επανάσταση της 29ης Μαΐου", όπως την αποκαλούν.
Στη σχετική σελίδα στο FaceBook, που έχει ξεπεράσει τα 80.000 μέλη ,αναφέρεται:
«Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα.
Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών. Κατηγορούμε τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις για την άσχημη κατάστασή μας και απαιτούμε την απαραίτητη αλλαγή πορείας. Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε.
Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα».
Στην Αθήνα τώρα :
δεκάδες χιλιάδες "Αγανακτισμένοι" βρίσκονται αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα ,σε μια ειρηνική συγκέντρωση, χωρίς κομματικές σημαίες, με πολύ μουσική και σύνθημα: "όχι κόμματα,αλλά πραγματική δημοκρατία".

΄Ολως τυχαίως: σαν σήμερα  Ε Α Λ Ω    Η    Π Ο ΛΙ Σ .
Και ΣΗΜΕΡΑ: α γ α ν α κ τ ι σ μ έ ν ο ι   παλεύουμε  για στοιχειώδη  κοινωνικά και δημοκρατικά δικασιώματα που μας  στέρησαν οι Λήσταρχοι Αμερικής και Ευρώπης με τη  βοήθεια και των εγχωρίων ΝΕΝΕΚΩΝ.-


 

Αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό στα Καλάβρυτα

Την αποδοκιμασία πολιτών δέχτηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παρουσία του Καναδού ομολόγου του και μελών του συμβουλίου κατά την επίσκεψή του σήμερα στα μαρτυρικά Καλάβρυτα. Η αρχή έγινε στην Αγία Λαύρα όπου ηλικιωμένοι -από οργανωμένη εκδρομή ΚΑΠΗ- του φώναξαν «Γιωργάκη τα ξεπούλησες όλα», «μας πήρες τη σύνταξη», «πούλησες την Ελλάδα».
Αργότερα.καθώς ο Γ. Παπανδρέου έμπαινε στο Μουσείο Ολοκαυτώματος , μέλη του λεγόμενου «Πατριωτικού Μετώπου»-  με επικεφαλής τον πρόεδρο του - τον αποδοκίμασαν ,λέγοντας ότι είναι ανεπιθύμητος στα Καλάβρυτα, αφού ξεπούλησε τη χώρα στις τράπεζες....
Εν τω μεταξύ δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας (*).Περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί, ελεύθεροι σκοπευτές, μπλόκα, και… ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχαν στα “μέτρα προστασίας”
(*) Πηγή : attacktv.gr.

Διακόσιοι σερβιτόροι από την Ευρώπη διαφημίζουν την Αθήνα



Μια πρωτότυπη διαφημιστική εκστρατεία για την Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα είδαν ιδίοις όμμασι χιλιάδες πολίτες το πρωί ,στο κέντρο της Αθήνας.
Με σλόγκαν “με το δίσκο στο χέρι” περισσότεροι από 200 σερβιτόροι από όλη την Ευρώπη διαγωνίσθηκαν τρέχοντας με ένα δίσκο στο χέρι από το Αρχαιολογικό Μουσείο (στην Πατησίων) μέχρι την Ακρόπολη.
Κάθε διαγωνιζόμενος κρατούσε στο χέρι του ένα δίσκο με ένα μπουκάλι και τέσσερα ποτήρια και συναγωνίστηκαν μεταξύ τους ποιος είναι ο καλύτερος, ο πιο σταθερός και ο πιο γρήγορος. Πρόκειται για τον διεθνή διαγωνισμό "με το δίσκο στο χέρι" στον οποίο μετέχουν σερβιτόροι από 40 χώρες της Ευρώπης.
Ξεκίνησαν στις 10 το πρωί από την Πατησίων και μέσω των οδών Σταδίου, Φιλελλήνων και Βασιλίσσης Αμαλίας τερμάτισαν στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου τους περίμενε η βράβευση. Ακολούθησε συναυλία ..
Ο διαγωνισμός ήταν υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Δήμου Αθηναίων και του συλλόγου καταστηματαρχών Πλάκας.


Τραγούδια και Θρήνοι για την Άλωση της ΠΟΛΗΣ



Πεντακόσια πενήντα εφτά χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα της 29ης Μαϊου 1453. Τότε που ακούστηκε η κραυγή "Εάλω η Πόλις" και η Βασιλεύουσα, η Πόλη των Αγίων, των Αυτοκρατόρων και των θρύλων, πέρασε υπό την κατοχή του Οθωμανού δυνάστη.
Ετσι άρχισε η Τουρκοκρατία.
. Σήμερα, τιμώντας τους ηρωικώς πεσόντες κατά την πολιορκία και κατά την Άλωση, παραθέτουμε ορισμένα από τα εκατοντάδες τραγούδια - θρήνους. Οι θρήνοι για την άλωση, γνήσια δημιουργήματα της λαϊκής έμπνευσης, εκφράζουν τη θλίψη των «Ρωμιών» για το «πάρσιμο της Πόλης απ’ την Τουρκιά», αλλά και την ελπίδα της επανάκτησης των «αλησμόνητων πατρίδων».

1.«Πήραν την Πόλη μωρέ πήραν την, πήραν τη Σαλλονίκη
Πήραν και την Αγιό Σοφιά το μέγα μαναστήρι
Πώ ΄χει σαρανταδυό ΄κλησιές κι εξήντα δυο καμπάνες
Κάθε καμπάνα και παπάς κάθε παπάς και ψάλτης» (Ηπείρου)

2.«Ν’ ανέβαινα πολύ ψηλά, ψηλά παν’ τα ουράνια
Να διω την Πόλ’ πως καιητι, τα κάστρα πως ρημάζουν
΄Πο μια μερια ν ‘ ιδείν φωτιά, ‘πο την αλλ’ χάρος την δέρνει
Τα μοναστήρια καίγουντι κι οι εκκλησιές χαλιούντι
Πήραν μανάδες με παιδιά και πεθερές με τσ’ νύφες
Πήραν μια χήρα παπαδιά με δυο με τρεις νιφάδες» (Μάλγαρα Ανατ.Θράκης)

3.«Να ΄μαν δεντρί στη Βενετιά, χρυσή μηλιά στην Πόλη
και κόκκινη τριανταφυλλιά, μεσ’ τους επτά ουράνους
Ν’ ανέβαινα να βίγλιζα την Πόλη πως τουρκεύει
Πόλη μου για δεν χαίρεσαι, για δε βαρείς παιγνίδια
Το πώς μπορώ να χαίρομαι και να βαρώ παιχνίδια
Μέσα με δέρνει ο θάνατος, ν’ όξω με δέρνει ο Τούρκος
Κι απ’ τη δεξιά μου τη μεριά, Φράγκος με πολεμάει…» (Καππά Καρδίτσας)
 
ΤΟ ΜΑΝΤΑΤΟ
4.«Ένα πουλάκι ξέβγαινε πω μέσα από την Πόλη,
Χρυσά ήταν τα φτερούδια του, χρυσά και κεντημένα
Κι ήταν καημένα από φωτιά και μαυροκαπνισμένα
πες μας πες μας πουλάκι μου, κανα καλό χαμπάρι
Τι να σας πω μαύρα παιδιά, τι να σας μολογήσω
Πήραν την Πόλιν η Τουρκιά, πήραν και το Φανάρι
Πήραν και την Αγια Σοφιά.»(Ελασσόνας)

5.«Έναν πουλίν, καλόν πουλίν εβγαίν' από την Πόλιν
ουδέ στ' αμπέλια κόνεψεν ουδέ στα περιβόλια,
επήγεν και-ν εκόνεψεν α σου Ηλί' τον κάστρον.
Εσείξεν τ' έναν το φτερόν σο αίμα βουτεμένον,
εσείξεν τ' άλλο το φτερόν, χαρτίν έχει γραμμένον,
Ατό κανείς κι ανέγνωσεν, ουδ' ο μητροπολίτης°
έναν παιδίν, καλόν παιδίν, έρχεται κι αναγνώθει.
Σίτ' αναγνώθ' σίτε κλαίγει, σίτε κρούει την καρδίαν.
"Αλί εμάς και βάι εμάς, πάρθεν η Ρωμανία!"
Μοιρολογούν τα εκκλησιάς, κλαίγνε τα μοναστήρια
κι ο Γιάννες ο Χρυσόστομον κλαίει, δερνοκοπιέται,
-Μη κλαίς, μη κλαίς Αϊ-Γιάννε μου, και δερνοκοπισκάσαι
-Η Ρωμανία πέρασε, η Ρωμανία 'πάρθεν.
-Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο.» (Πόντου)

6.«Που πας μωρέ που πάς χελιδονάκι μου
Που πας χελιδονάκι μου, που πας με τον αγέρα
Πάνω μωρέ πάνω μαντάτα στη Φραγκιά
Πάνω μαντάτα στη Φραγκιά, μαντάτα για την Πόλη
Πήραν μωρέ πήραν, την Πόλη πήρανε
Πήραν την Πόλη πήρανε, πήραν τη Σαλλονίκη
Πήραν μωρέ πήραν και την Αγια Σοφιά
Πήραν και την Αγια Σοφιά, το Μέγα Μαναστήρι
Βγάλτε μωρέ βγάλτε παπάδες τα ιερά
Βγάλτε παπάδες τα ιερά κι εσείς κεριά σβηστείτε
Γιατί μωρέ γιατ’ είναι θέλημα Θεού
Γιατ’ είναι θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει» (Ηπείρου)

7. «Γιατί πουλί μ΄ δεν κελαηδείς πως κελαηδούσες πρώτα
Για πως μπορώ να κελαηδώ ;
Με κόψαν τα φτερούδια μου, με πήραν τη λαλιά μου
Μας πήρανε μπρ’ αμάν την Πόλη μας και την Αγια Σοφιά μας
Κλαίγει πικράν η Παναγιά» (θρήνος Θράκης)

8.«Εσείς πουλιά πετούμενα, πετάτε στον αέρα
Στείλτε χαμπέρια στη Φραγκιά στη Μοσχοβιά μαντάτα
Πήραν την πόλη πήρανε, πήραν τη Σαλλονίκη
Πήραν και την Αγια Σοφιά, το Μέγα Μοναστήρι
Και η κυράτσα Παναγιά στην πόρτα ακουμπισμένη
Χρυσό μαντήλιν εκρατεί, τα δάκρυα της σφουγγούσε
Και τους μαστόρους έλεγε και τους μαστόρους λέγει
Πάψτε μαστόροι τη δουλειά, μη χάνετε καιρό σας
Εδώ τζαμί δε γίνεται, για να λαλούν χοτζάδες,
εδώ θα μένει η Αγια Σοφιά…» (Δυτ. Μακεδονίας)

9.«Ισείς πουλιά μ’ πιτούμενα, πιτάτι στουν αέρα
Χαμπέρ να πάτι στο Μοριά, χαμπέρι στην Ελλάδα:
«Τούρκοι την Πόλη πήρανε» , πήραν τη Σαλλονίκη
Πήραν και την’ Αγια Σοφιά, το μέγα μοναστήρι
Πώ χει τριακόσια σήμαντρα κι αξήντα δυο καμπάνες
Κάθε καμπάνα και παπάς κάθε παπάς και διάκος
Τούρκοι την Πόλη πήρανε..» (Νιγρίτα Σερρών)

10.«Από την Πόλη ως τη Σαλλονίκη, Χρυσός αητός βγήκε να γκιζιρήσει
Χρυσός αητός βγήκε να γκιζιρήσει, νούδι γκιζιρούσι, νούδι κι πετούσι
Μον΄ περπατούσι κι ηλεγεν Ελένη μ’ πήραν την πόλ’ πήραν τη Σαλλονίκη
Πήραν την Πολ’ πήραν την Σαλλονίκη, πήραν το Μέγα Μοναστήρι
Πω χει τριακόσια σήμαντρα Ελένη μ’ κι ηξήντα δυο καμπάνες
Κι ηξήντα δυο καμπάνες και χίλιους καλογέρους» (Καρδίτσας)

11.«Σημαίνει ο Θιός, σημαίνει η γης, σημαίνουν τα επουράνια,
σημαίνει κι η Αγια Σοφιά, το μέγα μοναστήρι,
με τετρακόσια σήμαντρα κι εξηνταδυό καμπάνες,
κάθε καμπάνα και παπάς, κάθε παπάς και διάκος.
Ψάλλει ζερβά ο βασιλιάς, δεξιά ο πατριάρχης,
κι απ΄ την πολλήν την ψαλμουδιά εσειόντανε οι κολόνες.
Να μπούνε στο χερουβικό και να 'βγει ο βασιλέας,
φωνή τους ήρθε εξ ουρανού κι απ' αρχαγγέλου στόμα:
"Πάψετε το χερουβικό κι ας χαμηλώσουν τ' άγια,
παπάδες πάρτε τα ιερά και σεις κεριά σβηστείτε,
γιατί είναι θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει.
Μόν' στείλτε λόγο στη Φραγκιά, να 'ρτουνε τρία καράβια°
το 'να να πάρει το σταυρό και τ' άλλο το βαγγέλιο,
το τρίτο το καλύτερο, την άγια τράπεζά μας,
μη μας την πάρουν τα σκυλιά και μας τη μαγαρίσουν".
Η Δέσποινα ταράχτηκε και δάκρυσαν οι εικόνες.
"Σώπασε κυρά Δέσποινα, και μη πολυδακρύζεις,
πάλι με χρόνους, με καιρούς, πάλι δικά μας είναι». (Θράκης)
12.«Τρεις καλογέροι κρητικοί και τρεις απ’ τ’ Aγον Όρος
Καράβιν αρματώνουνε και καλοσυγυρίζουν
Στην πρύμνη βάζουν το σταυρό, στη μεσ’ τον Πατριάρχη
Και ψάλλαν το χερουβικό και τ’ άξιον εστίν ως
Φωνή ηκούσθη εξ ουρανού, εκ στόματος αγγέλου
Ας πάψει το χερουβικό και τ’ άξιον εστίν ως
Πήραν οι Τούρκοι τη Σοφιά, το Μέγα Μοναστήρι
Πώ ΄χει τριακόσια σήμαντρα κι εξήντα δυο καμπάνες» (Μακεδονίας)

13.«Τρεις καλογέροι κρητικοί, ωρέ και τρεις Αγιονορείτες
καράβι ν’ α – κι αμάν αμάν, καράβι ν’ αρματώνανε
Καράβι αναματώσανε σ’ ένα βαθύ λιμάνι
Φωνή ακόυστη εξ ουρανού κι απ’ αρχαγγέλου στόμα:
«Πήραν την Πόλη, πήραν την , πήραν τη Σαλλονίκη
πήραν και την Αγια Σοφιά, το Μέγα Μοναστήρι…»(Πελοποννήσου)

14.«Σήμερα ψέλνουν εκκλησιές κι όλα τα μοναστήρια
Ψέλνει και η Αγια Σοφιά, το Μέγα Μοναστήρι,
Με τετρακόσια σήμαντρα κι εξήντα δυο καμπάνες
Κάθε καμπάνα και παπάς
Ψιλή φωνή εξέβγηκε μέσα απού τα ουράνια:
«Αγία Σοφία πάρθηκε σ’ Αγαρηνών τα χέρια
να κόψουνε οι ψαλμωδιές» (Μ. Ασίας, Βιθυνίας)

15.«Τρία καράβια – βόηθα Παναγιά – τρία καράβια φεύγουνε
που μέσα που την Πόλη, κλαίει καρδιά μ’ κλαίει
καρδιά μ’ κι αναστενάζει
Το ΄να φουρτώ – βόηθα Παναγιά – το ’να φουρτώνει το σταυρό
Κι τα’ άλλου του Βαγγέλιου κλαίει καρδιά μου κλαίει
καρδιά μ’ κι αναστενάζει
Το τρίτο το – βοήθα Παναγιά – το τρίτο το καλύτερο
Την Aγια Τράπεζά μας, κλαίει καρδιά μου κλαίει
καρδιά μ’ κι αναστενάζει
Μη μας τα πά – βόηθα Παναγιά – μη μας τα πάρουν οι άπιστοι
Και μας τα μαγαρίσουν, κλαίει καρδιά μου κλαίει
καρδιά μ’ κι αναστενάζει
Η Παναγιά αναστέναξι κι δάκρυσαν οι κόνις….» (Ανατ. Θράκης)

16.«Μον’ δώστε λόγο στη Φραγκιά, να’ ρθουν τρία καράβια
Το ΄να να πάρει το σταυρό και τ’ άλλο το ευαγγέλιο
Το τρίτο το τρανίτερο την άγια τράπεζά μας
Μη μας τα πάρουν οι άπιστοι και μας τα μαγαρίσουν
Κι η Δέσποινα ως τα’ άκουσε, τα μάθια τσε δακρύσαν
Κι ο Μιχαήλ κι ο Γαβριήλ την επαρηγορούσαν
Σώπασ’ αφέντρα μ’ και κυρά και μην πολύ δακρύζεις
Πάλαι με χρόνια με καιρούς, πάλαι δικά μας θα ’ναι» (Βορείου Αιγαίου)


Χάκερς “χτύπησαν” τη μεγαλύτερη βιομηχανία όπλων των ΗΠΑ

Τώρα έγινε γνωστό , ύστερα από μία εβδομάδα απόκρυψης τόσο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ όσο και την εταιρία Lockheed Martin Corp ,η οποία κατασκευάζει μαχητικά αεροσκάφη, πλοία και άλλα “σημαντικά” οπλικά συστήματα, που χφρησιμοποιήθηκαν τελευταία στους επιθετικούς πολέμους  κατά της Γιουγκοσλαβίας, του  Ιράκ και του Αφγανιστάν ,αλλά προσφάτως  και κατά της Λιβύης.
Χάκερς έπληξαν το προπερασμένο Σάββατο το δίκτυο της Lockheed Martin Corp,της μεγαλύτερης εταιρίας αεροδιαστημικής τεχνολογίας και μεγαλύτερης προμηθεύτριας του Πενταγώνου, η οποία  είναι γνωστή στη χώρα  μας και από  "λαδώματα" ΄Ελλήνων πολιτικών και επιχειρηματιών ,άλλο αν κανένας  δεν τιμωρήθηκε  στη  χώρα  της  φαιδράς πορτοκαλέας..
Οι χάκερς μπήκαν στα κεγόμενα ασφαλή συστήματα που είναι σχεδιασμένα να.... εμποδίζουν την είσοδο σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλών κλειδιών πρόσβασης (SecurID) της RSA, μιας θυγατρικής της εταιρίας EMC Corp , η οποία ειδικεύεται στην ασφάλεια συστημάτων πληροφορικής.
Δεν είναι σαφές μέχρι ποά  δεδομένα εκλάπησαν ούτε και θα το μάθουμε...
Σε ανακοίνωσή της η Λόκχιντ Μάρτιν ισχυρίσθηκε , ότι ...εντόπισε και απέκρουσε «μια σημαντική και πεισματική επίθεση» στο δίκτυό της πριν από μία εβδομάδα.
Με την ευκαιρία , αξίξει μνείας η αναφορά της εφημερίδας “Τα ΝΕΑ”( 29-05-11) σύμφωνα με την οποία η Λόκχιντ αυτό το μήνα έδειξε...ενδιαφέρον για “συµµετοχή σε ενδεχόµενη ιδιωτικοποίηση ή αναδιάρθρωση του εταιρικού σχήµατος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιοµηχανίας (ΕΑΒ)”.

΄Έγκλημα στην Αυστραλία


Από :ΑΠΕ-ΜΠΕ ,ανταπόκριση του Σ. Χατζημανώλη
“ Οι αρχές της Βικτόριας απήγγειλαν 162 κατηγορίες σε αναισθησιολόγο τον οποίο κατηγορούν ότι εν γνώσει του μόλυνε 54 γυναίκες με τον ιό ηπατίτιδας C.
Κατηγορούμενος είναι ο αναισθησιολόγος Τζέϊμς Λάθαμ Πίτερς, ο ίδιος φορέας του ιού της ηπατίτιδας C, που φέρεται να αδιαφορούσε για το γεγονός ότι μόλυνε τις ασθενείς του.
Το υπουργείο Υγείας εξέτασε χιλιάδες γυναίκες που νοσηλεύτηκαν στη συγκεκριμένη κλινική, και μετά από έρευνες 15 μηνών άσκησε δίωξη στον αναισθησιολόγο”.

Τα Αρχαία Ελληνικά,όπλο κατά της δυσλεξίας


       
           Αρχαίο ελληνικό αλφάβητο (στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Αθήνα)
Όπλο κατά της δυσλεξίας και άλλων μαθησιακών δυσκολιών αποτελεί η εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας,σύμφωνα με τα συμπεράσματα τριετούς έρευνας του Ανοικτού Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου και Ινστιτούτου Διαγνωστικής Ψυχολογίας.
Η Αυστραλή Πανεπιστημιακή ερευνήτρια Kate Chanock στο έργο της «Help for a dyslexic learner from an unlikely source: the study of Ancient Greek, Literacy 2006» περιγράφει πως κατέστησε έναν αγγλομαθή δυσλεξικό σε μη-δυσλεξικό με τα Αρχαία Ελληνικά.
Στο θέμα αναφέρθηκε με εμπεριστατωμένη επιστολή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ( 17η Οκτωβρίου 2010) και υπό τον τίτλο «Τα Αρχαία Ελληνικά και ο εγκέφαλος», ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος του Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Σταύρος Παπαμαρινόπουλος.
Μεταξύ άλλων :
αναφέρεται “στη θεωρία του καθηγητή Eric Havelock, σύμφωνα με την οποία το αρχαίο ελληνικό αλφάβητο προκάλεσε πακτωλό αφηρημένων εννοιών στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, λόγω ενεργοποίησης του εγκεφάλου των χρηστών του .
Εξάλλου ,οι δημοσιευμένες έρευνες της επιστημονικής ομάδας του Ιωάννη Τσέγκου παρουσιάζονται στο βιβλίο «Η εκδίκηση των τόνων». Σε αυτές, αλλά και σε νεώτερες έρευνες 1999-2010, απέδειξαν ότι οι μετρήσιμοι δείκτες της Λεκτικής Νοημοσύνης και της Αφαιρετικής Σκέψης με αποδεκτές τεχνικές επιταχύνθηκαν σε ομάδα 25 μη-δυσλεξικών παιδιών. Η διδασκαλία στα παιδιά αυτά καθώς και οι μετρήσεις των δεικτών άρχισαν από την ηλικία των 8 ετών και συνεχίστηκαν μέχρι και τα 12 χρόνια τους. Οι ίδιοι δείκτες επιβραδύνθηκαν στην ισάριθμη ομάδα μη- δυσλεξικών παιδιών τα οποία δεν διδάχθηκαν εβδομαδιαίως και εξωσχολικώς επί δίωρο την Αρχαία Γλώσσα. Ας σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες διδάχθηκαν τα ίδια προγραμματισμένα μαθήματα στο κανονικό ωράριο η δε στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων έγινε με γενικώς αποδεκτό πρότυπο.
Τέλος ,η Αυστραλή Πανεπιστημιακή ερευνήτρια Kate Chanock έκανε ένα βήμα παράλληλο ως προς τον Ιωάννη Τσέγκο διότι στο έργο της «Help for a dyslexic learner from an unlikely source: the study of Ancient Greek, Literacy 2006» περιγράφει πως κατέστησε ένα αγγλομαθή δυσλεξικό σε μη-δυσλεξικό με τα Αρχαία Ελληνικά! Από φέτος, τα παιδιά της Αγγλίας του Δημοτικού στην περιοχή της Οξφόρδης, με επιστημονική πρόταση, επιπροσθέτως των μαθημάτων τους θα μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά, τα δε αντίστοιχης ηλικίας Ελληνόπουλα, μόνον με πολιτική απόφαση, δεν θα διδάσκονται την Αρχαία Γλώσσα ενώ θα έπρεπε, αλλά Αγγλικά”!!

Το δικό μας υπουργείο Αμαθείας , με την Αννούλα υπουργό , αυτά δεν τα πιάνει.. Προτιμά αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Αγγλικής και της ...Τουρκικής ...


- - –

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Επιστολή Θεοδωράκη στους "αγανακτισμένους"


Επιστολή προς το κίνημα των “Αγανακτισμένων” έστειλε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και ιδρυτής της κίνησης πολιτών “Σπίθα”, Μίκης Θεοδωρακής, δείχνοντας την συμπαράσταση του και χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία.
Η επιστολή του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής:
«Χαιρετίζουμε τους δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους μας, που μαζεύτηκαν στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων, διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους για το Μνημόνιο-μνημόσυνο, ζητώντας να φύγει η Κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα. Η θέση όλων αυτών δεν είναι στη Βουλή, είναι στη φυλακή.
Χαιρετίζουμε τις πρώτες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στο κέντρο των πόλεών μας, τον άμεσο δημοκρατικό χαρακτήρα που πασχίζει να ανακαλύψει το πρωτοφανέρωτο κίνημα των νέων μας.
Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους των δημόσιων επιχειρήσεων, που άρχισαν από χτες διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις, υπερασπιζόμενοι το κράτος μας, που χρειάζεται απελπιστικά, όχι την κατεδάφιση που προγραμματίζει το ΔΝΤ, αλλά τη ριζική του βελτίωση και μεταρρύθμιση.
Με τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι του Ταμιευτηρίου, της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ υπερασπίζονται τη δική μας περιουσία, την περιουσία του ελληνικού λαού, που επιχειρούν τώρα να λεηλατήσουν οι ξένες τράπεζες, μέσω μιας κυβέρνησης-μαριονέτας τους στην Αθήνα.
Ο παραδειγματικά ειρηνικός χαρακτήρας των διαδηλώσεων απέδειξε ότι όταν η αστυνομία και οι προβοκάτορες δεν έχουν πάρει εντολή να επέμβουν, δεν ανοίγει μύτη. Καλούμε τους Έλληνες αστυνομικούς να μη δεχτούν να γίνουν τα όργανα των σκοτεινών δυνάμεων που θα θελήσουν ασφαλώς, σε κάποια στιγμή, να ματοκυλίσουν τους νέους μας και τους εργαζόμενους.
Η θέση τους, το καθήκον τους και το συμφέρον τους είναι στο πλευρό του ελληνικού λαού, της ειρηνικής του διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, είναι στο πλευρό της Ελλάδας και όχι στων ξένων δυνάμεων που υπαγορεύουν στη σημερινή κυβέρνηση την πολιτική της.
'Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Μνημονίου, και οι πέτρες ακόμα ομολογούν την αποτυχία του. Μετά από αυτή την εμπειρία δεν δικαιολογείται πλέον καμιά αυταπάτη. Ο δρόμος που πήρε και συνεχίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου, υπό την καθοδήγηση των ξένων τραπεζών και υπηρεσιών, της Goldman Sachs και των Ευρωπαίων υπαλλήλων της, οδηγεί στην καταστροφή της Ελλάδας. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει τώρα, είναι επιτακτική ανάγκη να φύγουν τώρα.
Κάθε μέρα που περνάει οι πράξεις τους ομολογούν πόσο επικίνδυνοι είναι για τη χώρα. Διερωτώμεθα γιατί ο Εισαγγελέας δεν έχει επέμβει ακόμα εναντίον του Υπουργού Οικονομικών, για τις νέες δηλώσεις του περί επικείμενης χρεοκοπίας και άδειων ταμείων. Γιατί δεν έχει επέμβει για τις δηλώσεις περί εξόδου από το ευρώ του Προέδρου του ΣΕΒ και της Επιτρόπου.
Γιατί δεν έχει επέμβει για τη μαζική τρομοκρατία, με την οποία, μια χρεοκοπημένη κυβέρνηση, σε συνεργασία και καθ' υπαγόρευση της τρόικας, επιχειρεί ακόμα μια φορά να εκβιάσει τον ελληνικό λαό. Με τους Τιτανικούς, με τις εντατικές, με όλα αυτά που βγαίνουν και λένε για να τρομάξουν τους ΄Ελληνες, κατάφεραν να εξευτελίσουν τη χώρα διεθνώς και να την οδηγήσουν πραγματικά στο χείλος της χρεοκοπίας.
Αν ένας διευθυντής επιχείρησης μιλούσε για την επιχείρησή του με τον τρόπο που ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του μιλάνε για την Ελλάδα, θα σάπιζε τώρα πίσω από τα κάγκελα της φυλακής καταδικασμένος για βαριά απιστία.
Απευθυνόμαστε και στους λαούς της Ευρώπης. Ο αγώνας μας δεν είναι μόνο αγώνας για την Ελλάδα, είναι αγώνας για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική Ευρώπη. Μην πιστεύετε τις κυβερνήσεις σας, που λένε ότι τάχα εσείς βοηθάτε την Ελλάδα με τα λεφτά σας.
Μην πιστεύετε τα χονδροειδή, εξωφρενικά ψέματα των βρώμικων εφημερίδων, που θέλουν να σας πείσουν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε δήθεν γιατί οι ΄Ελληνες είναι τεμπέληδες, όταν δουλεύουν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους! Την κρίση δεν την προκάλεσαν οι εργαζόμενοι, την προκάλεσε και τη χρησιμοποιεί το μεγάλο χρηματιστικό κεφάλαιο και οι πολιτικοί στις υπηρεσίες του.
Τις μεγάλες τράπεζες και μόνο αυτές βοηθάνε τα προγράμματα τους, δήθεν σωτηρίας, αυτές ακριβώς που επέβαλαν μέσω των πολιτικών και των κυβερνήσεων που έχουν εξαγοράσει, το οικονομικό μοντέλο που οδήγησε στη σημερινή κρίση. Δεν υπάρχει καμιά άλλη λύση από τη ριζική αναδιάρθρωση του χρέους όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης.
Δεν μπορεί οι τράπεζες και οι κάτοχοι χρήματος, που προκάλεσαν την κρίση, να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για τις ζημιές που επέφεραν! Δεν μπορεί οι τραπεζίτες να είναι το μοναδικό ασφαλές επάγγελμα στον κόσμο!
Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση από την αντικατάσταση του σημερινού οικονομικού μοντέλου της Ευρώπης, που είναι φτιαγμένο για να δημιουργεί χρέος, με επιστροφή σε μια πολιτική τόνωσης της ζήτησης και της ανάπτυξης, και τον προστατευτισμό, με δραστικό επανέλεγχο του Χρήματος.
Η τα Κράτη μας θα κυριαρχήσουν στις αγορές, ή αυτές θα τα καταπιούν, και μαζί τους η Δημοκρατία και όλα τα επιτεύγματα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Αθήνα, όταν ο Σόλων διέγραψε τα χρέη των φτωχών στους πλούσιους. Ας μην επιτρέψουμε τώρα στις Τράπεζες να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή Δημοκρατία, για να αποσπάσουν τα μυθώδη ποσά που οι ίδιες δημιούργησαν ως χρέος. Πως μπορεί να προτείνεται, για να διοικήσει την Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης, ένας άνθρωπος της Goldman Sachs... Τι είδους κυβερνήσεις, τι είδους πολιτικούς έχουμε στην Ευρώπη;

Δεν σας ζητάμε να υποστηρίξετε τον αγώνα μας για λόγους αλληλεγγύης, ούτε γιατί στα δικά μας χώματα γεννήθηκε ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, ο Περικλής και ο Πρωταγόρας, οι ιδέες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Ευρώπης. Δεν ζητάμε ιδιαίτερη μεταχείριση γιατί υπομείναμε, ως χώρα, μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην Ευρώπη αγωνιζόμενοι για να μην επικρατήσει στην ήπειρό μας ο φασισμός.

Σας ζητάμε να το κάνετε για το δικό σας συμφέρον. Αν αφήσετε τώρα την ελληνική, την ιρλανδική, την πορτογαλική, την ισπανική κοινωνία να καταστραφούν, στο βωμό του Χρέους και των Τραπεζών, θα έρθει σύντομα η δική σας σειρά. Δεν θα ευημερήσετε εν μέσω ευρωπαϊκών κοινωνικών ερειπίων. Εμείς αργήσαμε, αλλά ξυπνήσαμε. Ξυπνήστε κι εσείς.

Ας φτιάξουμε μαζί μια νέα Ευρώπη της ανάπτυξης, της δημοκρατίας, της ευημερίας, της ειρήνης, αντάξια της ιστορίας, των αγώνων, του πνεύματός της. Αντισταθείτε στον ολοκληρωτισμό των αγορών, που απειλεί να διαλύσει την Ευρώπη κάνοντάς την Τρίτο Κόσμο, να βάλει τον ένα ευρωπαϊκό λαό εναντίον του άλλου, να καταστρέψει την ήπειρό μας,

Στην πλατεία Συντάγματος για 4η νύχτα οι “αγανακτισμένοι”

Μεγάλη προσέλευση κι απόψε στην πλατεία Συντάγματος , βοηθούντος και του καλού καιρού.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας συρρέουν για να διαμαρτυρηθούν σιωπηλά για την οικονομική κρίση που έπληξε τον ελληνικό λαό και τις ανόητες έως επικίνδυνες κινήσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου. Σήμερα αρκετοί έφεραν και σλίπινγκ μπαγκ μαζί τους για να μείνουν εκεί ενόψει της αυριανής πανευρωπαϊκής κινητοποίησης.
Άλλοι έχουν μαζί τους κατσαρόλες, που τις χρησιμοποιούν ως "κρουστά", και άλλοι μουσικά όργανα. Κεντρικό σύνθημα "πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω".
Νωρίς το απόγευμα εντυπωσιακή ήταν η παρουσία εκατοντάδων “χαρλεάδων”με τις προσεγμένες μηχανές τους μπροστά από τον ΄Άγνωστο Στρατιώτη , ενώ στη Θεσσαλονίκη εκατοντάδες πολίτες έφθασαν στο Λευκό Πύργο με τα ποδήλατά τους και στη συνέχεια έκαναν ποδηλατοπορεία στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης για να ενθαρρύνουν και άλλους συμπολίτες τους να αντιδράσουν και να συμμετάσχουν στην ειρηνική κινητοποίηση.
Τέλος, με επιστολή του συμπαρίσταται στους "Αγανακτισμένους" ο Μίκης Θεοδωράκης και ζητά να φύγει η κυβέρνηση.

Ρεκόρ αναλήψεων σε 2 ημέρες, μετά τις δηλώσεις Δαμανάκη



Τώρα που έκατσε λίγο ο κουρνιαχτός από τις επικίνδυνες δηλώσεις της Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη και την ...έκτακτη – και εκβιαστική – σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια ,μπορούμε ν΄ αναφερθούμε σε δύο δυσμενείς επιπτώσεις, λόγω του πανικού που προκάλεσαν στους πολίτες.
Ειδκότερα :
την Πέμπτη και την Παρασκευή , κυρίως μικροκαταθέτες, σήκωσαν περίπου 1,5 δισ. Ευρώ από τις τράπεζες
Η πλειοψηφία των καταθετών ,που έσπευσαν για ανάληψη, αφορά συνταξιούχους και καταθέτες και τα ποσά που σήκωναν κυμαίνονταν από 2-3.000 μέχρι 10 -15.000 ευρώ. Κίνητρο στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν ο φόβος μήπως η χώρα οδηγηθεί σε πτώχευση, οι καταθέσεις δεσμευθούν έστω και προσωρινά και μείνουν χωρίς ρευστό ή ακόμα και να χάσουν τις αποταμιεύσεις τους.
Ας σημειωθεί ,ότι σύμφωνα με τραπεζικές πηγές το μήνα Μάιο οι εκροές υπολογίζονται σε τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ (από 2 δισ. ευρώ τον Απρίλιο).
Οι αριθμοί μιλάνε...
Πηγή : Πρώτο Θέμα

Δημοψήφισμα στη Μάλτα για το διαζύγιο

Από το : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι κάτοικοι της Μάλτας προσέρχονται σήμερα σε δημοψήφισμα με μοναδικό ερώτημα αν επιθυμούν να νομιμοποιηθεί το διαζύγιο στη χώρα΄.

Η Μάλτα των 400.000 κατοίκων είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης στην οποία εξακολουθεί να μην επιτρέπεται το διαζύγιο.

Η ψηφοφορία θεωρείται κρίσιμο τεστ για την επιρροή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε μια χώρα όπου το 72% των κατοίκων εξακολουθούν να παρακολουθούν τη λειτουργία κάθε Κυριακή. Σχεδόν όλοι οι γάμοι των Μαλτέζων τελούνται στην εκκλησία.

Μολονότι έχουν αυξηθεί οι διαλυμένοι γάμοι, οι περιπτώσεις συγκατοίκησης και οι γεννήσεις παιδιών εκτός γάμου, τα ζευγάρια σήμερα μπορούν να χωρίσουν χωρίς να έχουν το δικαίωμα να τελέσουν άλλο γάμο στη συνέχεια. Τα εκκλησιαστικά δικαστήρια σπανίως ακυρώνουν γάμους και η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια. Η ακύρωση είναι μια δήλωση ότι ο γάμος "δεν υπήρξε ποτέ", συνήθως επειδή ο ένας από τους δύο συζύγους αντιμετώπιζε κάποιο "πρόβλημα" και ο άλλος δεν το γνώριζε.


Παιδικά πάρτι με γυμνιστές gamers

Νέα ...μόδα , γιατί τα πάρτι δεν “περπατάνε” πλέον.
Τα νέα παιδιά θα κάνουν ...γυμνά πάρτι , με ένα ποτό και το τηλεκοντρόλ στο χέρι΄.
Αποκαλυπτικό το κείμενο από την iefimerida.gr :
Τα παιδιά, που έβαλαν το Metal Gear Soldier στη κονσόλα και έβγαλαν τα εσώρουχα, φιλοδοξούν να γίνουν το νέο trend στα geek parties.
Η συνταγή είναι απλή και φυσική: τα πετάς όλα, παίρνεις το τηλεχειριστήριο και το ποτό και επιδίδεσαι σε αχαλίνωτο gaming παρέα με τους γυμνούς φίλους σου. Αν σου είναι δύσκολο να το φανταστείς ,το παρακάτω βίντεο ίσως να σε πείσει, να ξεκινήσεις και εσύ τη τρέλα που φουντώνει στο NY, αν όχι παίζοντας PS3, τουλάχιστον τάβλι ή trivia΄.
Δες το βίντεο εδώ: http://www.youtube.com/verify_age?next_url=http%3A//www.youtube.com/watch%3Fv%3Dwms0VV5Bozw%26feature%3Dplayer_embedded

Υποσημείωση: Το βίντεο δεν είναι παρά μία διαφήμιση για τα νέα τηλεχειριστήρια addon, που είναι το πλέον Hot gadget για κάθε gamers, γυμνό ή όχι”.

Ιχθυοτροφεία-μαμούθ στις Οινούσσες

                                                                       φωτο αρχείου
΄Ένα ενδιαφέρον και συγχρόνως κ α τ α τ ο π ι σ τ ι κ ό ρεπορτάζ στην Ελευθεροτυπία (26-05-2011):

“Δύο ζώνες ιχθυοκαλλιέργειας, συνολικής δυναμικότητας 3.870 τόνων το χρόνο, προβλέπει για τις Οινούσσες νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.Πρόκειται για χωροθέτηση-μαμούθ, που θα καταστρέψει το νησί, όπως προειδοποιεί το Αναπτυξιακό Κέντρο Οινουσσών. Επικαλείται επιστημονικές μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες :
  • ο ημερήσιος όγκος των περιττωμάτων θα φτάνει τους 45,8 τόνους.
  • για κάθε 1.000 κιλά ψαριών χρειάζεται να διοχετευθούν 1.790 κιλά τροφών, που περιέχουν 132 κιλά αζώτου και 25 κιλά φωσφόρου, ουσίες ιδιαίτερα επιβαρυντικές για την ισορροπία του οικοσυστήματος.
  • η επιβάρυνση γίνεται ακόμα πιο αισθητή, αφού έχει αποδειχθεί ότι ένα ψάρι, βάρους 400 γραμμαρίων ,απορροφά μόλις το 22 έως 29% των παρεχόμενων ποσοτήτων. Τα υπόλοιπα καταλήγουν στη θάλασσα”.
΄Ολα  για το οικονομικό  συμφέρον ....

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ωμή παρέμβαση του ανθύπατου-κομισάριου ΡΕΝ στα εσωτερικά της Ελλάδας


Μόλις είχε ολοκληρωθεί η περίπου 4ωρη έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια ,που έγινε για να γίνει , και ο ... “καλό κουράγιο” Φινλανδός επίτροπος Ολι Ρεν,
με γραπτή δήλωση-τελεσίγραφο απαίτησε :
  • «να βρεθεί σύντομα συμφωνία. Διότι ο χρόνος εξαντλείται».
Ο . ..ανθύπατος Ρεν εξέφρασε «την απογοήτευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αδυναμία συναίνεσης μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα σχετικά με την οικονομική προσαρμογή».
Με πρωτοφανές ύφος και τόνο, ο κοινοτικός επίτροπος υπογραμμίζει ,ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη διακομματικής συμφωνίας για στήριξη στο κοινό πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ. Σύμφωνα με τον Φινλανδό ανθύπατο :
- η διακομματική συναίνεση «είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση και να υποστηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος».
«Το εύρος της πρόκλησης αποτελεί τέστ για την ελληνική κοινωνία συνολικά και για το λόγο αυτό απαιτεί τη συμβολή όλων των κομμάτων και των πολιτών», καταλήγει το τελεσίγραφο...
Σε ανακοίνωσή του ,σχετικά με το τελεσίγραφο Ρεν, το ΚΚΕ αναφέρει:
"Μπορεί το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της Ε.Ε. να έχουν δώσει το δικαίωμα στα όργανα και τα στελέχη αυτής της λυκοσυμμαχίας να παρεμβαίνουν ωμά στα εσωτερικά της χώρας, πάντα στο πλευρό των κυβερνήσεων και των μεγαλοεπιχειρηματιών, αλλά τέτοιο δικαίωμα δεν τους έχει δώσει ο ελληνικός λαός. Και δεν πρέπει να τους το δώσει".
Πηγή :enet.gr.