Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ο κ. Λαυρεντιάδης, ο κ. Κολλίντζας και η “Δημοκρατική Συμμαχία”


Από :www.antinews.gr
Όπως διαβάζουμε στο διαδίκτυο (22/6) «συνάντηση με αντιπροσωπεία της τρόικας είχαν ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θεόδωρος Σκυλακάκης και το στέλεχος του κόμματος Τρύφων Κολλίντζας, προκειμένου να ενημερώσουν για το εναλλακτικό μεσοπρόθεσμο που παρουσίασε η Ντόρα Μπακογιάννη και υιοθετήθηκε από την Κ.Ο. των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών».
Ερώτημα: Είναι ο ίδιος Τρύφων Κολλίντζας, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Proton Bank, του οποίου, όπως γράφουν η “Ελευθεροτυπία” και το “Βήμα” , απαγορεύτηκε κάθε κίνηση των λογαριασμών του;
Προς Θεού, δεν υπαινισσόμεθα τίποτα κακό, αλλά καλόν είναι να διευκρινισθεί το θέμα.
Όπως επίσης διαβάζουμε στο Διαδίκτυο “ο κ. Λαυρεντιάδης έκανε την εμφάνισή του στο επιχειρηματικό προσκήνιο το 2003 με την είσοδο της εταιρείας του, της Νεοχημικής, στο χρηματιστήριο …Ξαφνικά, το 2005 πακέτα μετοχών της εταιρείας άρχισαν να μεταβιβάζονται σε ξένους θεσμικούς. Η συνεργασία του κ. Λαυρεντιάδη με το χρηματιστή κ. Μ. Βάρσο της Merit άρχισε να αποδίδει καρπούς…
Ερώτηση (επειδή δεν ασχολούμεθα με το κοσμικό ρεπορτάζ): O κ. Μ. Βάρσος μήπως είναι ο ίδιος με τον ομώνυμο γαμπρό της κ. Ντόρας Μπακογιάννη , σύζυγο της θυγατέρας της κ. Αλεξίας Μπακογιάννη;
Προς θεού και πάλι δεν υπαινισσόμεθα τίποτα κακό, αλλά καλόν είναι να διευκρινισθεί κι αυτό το θέμα” .

Σφαγή στη Συρία

 
Δεξιά: ο νέος δικτάτορας της Συρίας.-Αριστερά: φωτό από προγενέστερη εκδήλωση διαμαρτυρίας

Λουτρό αίματος κι αυτό  το διήμερο  στη Συρία : τανκς  εναντίον  άοπλων  διαδηλωτών.
Οι νεκροί από τις επιχειρήσεις του στρατού σε όλη τη Συρία ξεπέρασαν τους εκατό και μόνο στην πόλη Χάμα έχουν καταγραφεί σήμερα 95 θύματα, υποστήριξε ο πρόεδρος της Εθνικής Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αμάρ Κουράμπι.Σύμφωνα με τον Κουράμπι από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σκοτώθηκαν σήμερα 121 άνθρωποι, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν και πολλοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Για την κατάσταση που επικρατεί στη Χάμα, όπου νωρίτερα κάτοικοι ανέφεραν ότι τα ξημερώματα εισέβαλαν άρματα μάχης, το κρατικό πρακτορείο SANA μετέδωσε ότι δεκάδες ένοπλοι έχουν ανέβει σε στέγες κτιρίων στη Χάμα και "πυροβολούν για να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους".
Σύμφωνα με το πρακτορείο "ένοπλες ομάδες" πυρπόλησαν αστυνομικά τμήματα, προκάλεσαν ζημιές σε κρατικά κτίρια και ιδιωτικές περιουσίες, έστησαν οδοφράγματα και καίνε λάστιχα στις εισόδους και στους δρόμους της πόλης. Όπως γράφει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο, οι ομάδες αυτές είναι οπλισμένες με πολυβόλα και αντιαρματικές ρουκέτες.
Ας σημειωθεί ,ότι στη  Χάμα  ,το 1982,ο μπαμπάκας του σημερινού  δικτάτορα, κατέπνιξε  την επανάσταση,  δολοφονώντας  πάνω  από  20.000 ανθρώπους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ΔΕΝ πουλάει την ...Πελοπόννησο


                     Εδώ , που βάζει τη Μέρκελ στη θέση της ...

"Τι θέλετε; να πουλήσω την Πελοπόννησο;»

Μ΄αυτήν την  κοφτή ρητορική  ερώτηση ο Γιωργάκης  το ξέκοψε  στη στρίγγλα  ΄Ανγκελα και  τον ονειροπαρμένο σύζυγο των Παρισίων.
Τους έβαλε  στη θέση  τους  και  α π ο κ ά λ υ ψ ε , πως  ΔΕΝ πουλάει την Πελοπόννησο ,που ελευθέρωσαν οι Κολοκοτρώνης και οΝικηταράς ο τουρκοφάγος.
Για άλλη περιοχή της Ελλάδας  δεν μίλησε τόσο καθαρά....

 

Ιδού  και το ...αποκαλυπτικό κείμενο ,που το Μέγαρο Μαξίμου  φρόντισε να  μην πάρει  μεγάλη δημοσιότητα  και το έδωσε μόνο στο ....ΒΗΜΑ

Δημόσια υπάλληλος ζητάει αποζημίωση για σεξ εν ώρα εργασίας ...


Γυναίκα δημόσια υπάλληλος, στη μακρινή Αυστραλία,  ζητάει αποζημίωση για τα τραύματα που υπέστη, κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, σε επαγγελματικό ταξίδι!
Γιατί;
Μα για τον απλούστατο λόγο ότι το θεωρεί  ...εργατικό ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας!!!
Η εν λόγω κυρία εργάζεται στο ... δημόσιο της Αυστραλίας . Πήγε ταξίδι  για  δουλειά του  δημοσίου , αλλά  στο ξενοδοχείο στο οποίο έμεινε και ...έκανε  τρελλό σεξ, τραυματίστηκε  από την πτώση γυάλινου φωτιστικόύ  από τον τοίχο , όπου ακουμπούσε το κρεβάτι ...Από τις δυνατές ..συγκινήσεις και ...δονήσεις , το φωτιστικό έφυγε  από τη θέση του και την τραυμάτισε στο κεφάλι...
Για να δούμε η ...τυφλή Δικαιοσύνη τι θα αποφανθεί...
Πηγή : nonews-news.blogspot.com

Ο αυτόματος τηλεφωνητής του Χάρρυ Κλυνν


Από : taxalia.blogspot.com

Χάρρυ Κλυνν ο αμίμητος και συγχρόνως πολύ προσγειωμένος...
Διαβάστε για το ... μενού του αυτόματου τηλεφωνητή του :

  • "Σας ευχαριστούμε, που καλέσατε την εταιρία ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ Α.Ε. Είστε "τυχεροί" που επιλέξατε εμάς για το παραμύθιασμά σας και ελπίζουμε να μας προτιμήσετε και στο μέλλον.Εάν θέλετε να....
* Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί μειώθηκε ο μισθός σας πατήστε 1,

*
Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί χάσατε τη δουλειά σας πατήστε 2,

*
Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί ακρίβηνε 50% η βενζίνη πατήστε 3,

*
Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί η τράπεζα κατέσχεσε το σπίτι σας πατήστε 4,

*
Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί μειώθηκε η σύνταξή σας πατήστε 5,

*
Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί αυξήθηκε ο ΦΠΑ πατήστε 6,

*
Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί θα δουλεύετε μέχρι τα 67 πατήστε 7

* Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί ντρέπεστε που μας κοροϊδεύει όλη η υφήλιος πατήστε 8,

*
Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί φοβάστε να κυκλοφορήσετε στη γειτονιά σας πατήστε 9,

*
Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί αισθάνεστε ότι σας πιάσαμε κώτσο πατήστε μηδέν, εις το πηλίκιο.

*
Εάν θέλετε να μας βρίσετε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, περιμένετε στο ακουστικό σας, και εάν σας απαντήσει κανένας, γράψτε μας."

Στο Ισραήλ ξεσηκώθηκε η μεσαία τάξη

Στους δρόμους κατέβηκαν πάνω από 150.000 Ισραηλινοί διαμαρτυρόμενοι για τις πάρα πολύ υψηλές τιμές για κατοικία και το υψηλό κόστος ζωής

Oι συγκεντρώσεις ήταν από τις μεγαλύτερες εδώ και δεκαετίες στο Ισραήλ .
Κυρίαρχο σύνθημα :"ο λαός θέλει κοινωνική δικαιοσύνη" .
Οι διαδηλωτές έχουν θέσει στο στόχαστρό τους τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, η κυβέρνηση του οποίου έχει περικόψει πολλές κρατικές υπηρεσίες και δαπάνες με το σκεπτικό ότι... η αγορά θα καλύψει το κενό.
Τα ισραηλινά Μ.Μ.Ε. κάνουν λόγο για επανάσταση της μεσαίας τάξης ,ενώ αναλυτές σημειώνουν όμως ότι το υψηλό κόστος βασικών αγαθών και υπηρεσιών πλήττει σκληρά την μεσαία τάξη.

Τρελό πάρτι για τους Σ υ μ β ο ύ λ ο υ ς



Από :Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία,ρεπορτάζ: Χρήστος Ιωάννου
ΚΑΠΟΤΕ κυριαρχούσε το σύνθημα «Ελλάς, Eλλήνων εργολάβων» για το κύμα από υπερτιμολογημένες δουλειές που έδινε το ελληνικό Δημόσιο στον κλάδο των κατασκευών. Σήμερα, ταιριάζει γάντι στη χώρα μας το σύνθημα «Ελλάς, Eλλήνων και ξένων συμβούλων». Αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα. Το ελληνικό...Δημόσιο υπό την πίεση της τρόικας εξαναγκάζεται να πουλήσει τα πιο πολύτιμα περιουσιακά του στοιχεία, κάτι που δημιουργεί ευκαιρίες για μεγάλες δουλειές σε κάθε λογής συμβούλους, τράπεζες, ελεγκτικές εταιρείες, χρηματοοικονομικούς, τεχνικούς, ειδικούς και νομικούς. Σχέδιο-μαμούθ. Η χώρα μας έχει κατακλυσθεί από διάφορες ειδικότητες συμβούλων, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με το αζημίωτο, προκειμένου η κυβέρνηση να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα-μαμούθ των αποκρατικοποιήσεων, ύψους 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015. Η υλοποίησή του βέβαια στο σύνολό του θεωρείται ανέφικτη από τους περισσότερους ειδικούς και γι' αυτό τέθηκαν, εκ των υστέρων, ενδιάμεσοι στόχοι: 5 δισ. το 2011, 10 δισ. ευρώ το 2012, 7 δισ. το 2013, 13 δισ. το 2014 και 15 δισ. το 2015. Το πρόγραμμα πρέπει να αρχίσει να υλοποιείται με γρήγορο ρυθμό, γιατί αποτελεί μέρος της νέας συμφωνίας διάσωσης της χώρας, όπως φροντίζει διαρκώς να υπενθυμίζει η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ.
Η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων έχει ήδη προσλάβει περίπου 40 συμβούλους για την αποκρατικοποίηση 20 εταιρειών. Μέχρι τέλος Αυγούστου αναμένεται να οριστούν άλλοι 13 σύμβουλοι (η αναζήτησή τους και το έργο που θα αναλάβουν έχουν ήδη ανακοινωθεί από τη Γενική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων που κάνει όλη τη δουλειά), οι οποίοι μαζί με τους προηγούμενους θα αναλάβουν να πραγματοποιήσουν το βασικό στόχο του Δημοσίου, που είναι η άντληση 5 δισ. ευρώ μέχρι τέλος του έτους (σημειώνουμε πως η αναζήτηση συμβούλων θα συνεχιστεί και μετά για άλλες δουλειές αποκρατικοποιήσεων, οι οποίες όμως δεν βρίσκονται στην πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης). Με άλλα λόγια, λεφτά υπάρχουν (όπως είχε πει και ο πρωθυπουργός, όταν ήταν στην αντιπολίτευση) για έναν κλάδο που ζει καλές ημέρες, κόντρα στην ύφεση της οικονομίας και την ανεργία που μαστίζει τη χώρα.
Η Ελλάδα φαίνεται να έχει καταστεί ο μεγαλύτερος εργοδότης του κλάδου των συμβουλευτικών εταιρειών αυτή την περίοδο στην Ευρώπη, συντηρώντας μερικώς ή ολικώς ακόμα και ολόκληρα τμήματα ιδιωτικών συμβούλων. Παραδείγματα προς αποφυγήν. ' Ομως αρκετές από τις υπηρεσίες των συμβούλων είναι διπλοπληρωμένες και τριπλοπληρωμένες. Κάποιες συμβουλευτικές εργασίες για αποκρατικοποιήσεις έχουν πληρωθεί στο παρελθόν, αλλά οι συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν ολοκληρώθηκαν, δηλαδή δεν έγινε η συναλλαγή πώλησης του περιουσιακού στοιχείου. Για παράδειγμα, η διαδικασία αποκρατικοποίησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων έχει επαναληφθεί στο παρελθόν. Ομως δεν έγινε η πώληση της εταιρείας, παρότι υπήρξαν ενδιαφερόμενοι. Επίσης, ο διαγωνισμός για την πώληση μέρους της ΕΥΑΘ ήταν στην τελική ευθεία από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είχαν μάλιστα εκδηλώσει επισήμως το ενδιαφέρον για την αγορά (του προς πώληση ποσοστού της ΕΥΑΘ, που τότε είχε ορίσει η κυβέρνηση στο 23%) τέσσερις κοινοπραξίες επενδυτών. Ομως, όταν η σημερινή κυβέρνηση κέρδισε τις εκλογές του 2009 πάγωσε τη διαδικασία γιατί θεωρούσε την πώληση των εταιρειών υδάτινων πόρων ανεπίτρεπτη πολιτική ενέργεια (τι υποκρισία!).
Παράλληλα με τις αναθέσεις από την πλευρά του υπουργείου, οι υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες προσλαμβάνουν δικούς τους συμβούλους για την ίδια δουλειά. Για παράδειγμα, το Δημόσιο προσέλαβε σύμβουλο για την επέκταση της σύμβασης του μονοπωλίου με τον ΟΠΑΠ για δέκα επιπλέον χρόνια. Η σύμβαση λήγει το 2020 και η κυβέρνηση θέλει να ανανεωθεί, από τώρα, μέχρι το 2030. Ο ΟΠΑΠ έχει επίσης πάρει σύμβουλο για το ίδιο έργο. Αυτό γίνεται γιατί η διοίκηση πρέπει να δικαιολογήσει τυχόν αποφάσεις επί του συγκεκριμένου σχεδίου προς τους μετόχους του οργανισμού. Βέβαια, ο βασικότερος μέτοχος του οργανισμού είναι το ελληνικό Δημόσιο με 34%, το οποίο και ορίζει το management. Τα λεφτά όμως διπλο-πληρώνονται. Τέλος, έχουν οριστεί πολλαπλοί σύμβουλοι για εργασίες που αφορούν διεργασίες αποκρατικοποίησης στον ίδιο κλάδο, των τυχερών παιχνιδιών. Ομως άλλος σύμβουλος έχει τοποθετηθεί για τον ΟΔΙΕ, άλλος για τον ΟΠΑΠ, άλλος για τα κρατικά λαχεία και το Ξυστό, άλλος για την πώληση του 49% του καζίνου της Πάρνηθας. Από την πλευρά του το υπουργείο επέλεξε να μοιράσει αντικείμενο του κλάδου σε περισσότερους ειδικούς γιατί είναι μεγάλο σε όγκο, πολύπλοκο και καθένας υπο-κλάδος έχει ιδιαιτερότητες, νομικές, οικονομικές και κυρίως δυσκολίες προσαρμογής στο κοινοτικό δίκαιο και τους όρους του υγιούς ανταγωνισμού (όπως αποδείχθηκε με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών).


Λαυρέντης Λαυρεντιάδης :"άθλια επίθεση από σύμπλεγμα συμφερόντων "


Για  επίθεση  από "σύμπλεγμα   συφερόντων ,που επιδιώκει να ελέγξει τις εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο" κάνει λόγο ο Λ. Λαυρεντιάδης για  την υπόθεση  της Proton Bank  .Θεωρεί επίσης ανυπόστατες και  συκοφαντικές  τις  κατηγορίες .
Αναλυτικά  στην  ανακοίνωση του γραφείου του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη  αναφέρονται:
  •  «Η επικοινωνιακή εκμετάλλευση της φερόμενης ανάμιξης του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη σε υπόθεση που διερευνά η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από... Εγκληματικές Δραστηριότητες, συνιστά άθλια επίθεση από σύμπλεγμα συμφερόντων που επιδιώκει να ελέγξει τις εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο.
  • Η επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Λαυρεντιάδη κινήθηκε πάντα με απόλυτη νομιμότητα. Ο κ. Λαυρεντιάδης αρνείται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε κατηγορία και ανάμειξή του σε σχετικές ενέργειες τις οποίες και χαρακτηρίζει ως ανυπόστατες και άκρως συκοφαντικές. Η στοχοποίηση του ιδίου και της Proton Bank έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό με σειρά δημοσιευμάτων που επιχειρούσαν να τορπιλίσουν το ενδεχόμενο ισχυροποίησης της Proton Bank και των προοπτικών ανάπτυξής της, η οποία και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο των προτεινόμενων συγχωνεύσεων, ανάγκη που έχει παρουσιαστεί ως αποτέλεσμα της κατάστασης στην ελληνική οικονομία.Σε αυτή την κατεύθυνση ζητούμε την άμεση διερεύνηση τέτοιων σκοπιμοτήτων από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας.
  • Ο κ. Λαυρεντιάδης δεν θα παραμείνει θεατής στην εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, θα συνεργαστεί απολύτως με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση όπου ενεπλάκη το όνομά του και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του, προκειμένου οι συκοφάντες και όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς, να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.»

ΣΟΚ για το χρέος,που θα φθάσει στα 501 δισ. ευρώ το 2015

Μεγαλύτερο σοκ από τα μέτρα που έφερε  και πάλι στη Βουλή η κυβέρνηση, με το πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας από την χρεοκοπία, προκαλούν οι επίσημες πλέον προβλέψεις που αποκαλύπτουν ότι:
1.Το δημόσιο χρέος θα εκτοξευθεί στα 501 δισ. ευρώ (!) ή 198% του ΑΕΠ το 2015, αν συνεχιστεί η ίδια ανεξέλεγκτη πορεία.
2. Το ετήσιο δημοσιονομικό έλλειμμα μετά την κάμψη που παρουσίασε τον τελευταίο χρόνο στα 23,5 δισ ευρώ, αυξάνεται εκ νέου με πρόβλεψη ότι θα επανέλθει ξανά στο ύψος που το παρέδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή ,δηλαδή στα 36 δισ. ευρώ το 2015.
3.Οι τόκοι από 16 δισ. ευρώ εφέτος θα ανέλθουν στα 28 δισ. ευρώ το 2015.
Είναι προφανές, ότι οι αριθμοί αυτοί περιγράφουν βήμα - βήμα την πορεία προς τη χρεοκοπία.
Στην γλώσσα των οικονομολόγων "το χρέος δεν είναι βιώσιμο", καθώς εκτός από τη βαθειά ύφεση, η αναμενόμενη αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων στο δημόσιο κατά 104.000 άτομα (από 427.000 εφέτος στις 531.000 το 2015) και η έκρηξη της ανεργίας, οδηγούν μαθηματικά στη συρρίκνωση των εσόδων του κράτους και των ταμείων.

Ακολουθεί πίνακας    για  το συνολικό χρέος  χωρών της Ευρωζώνης:

"Αντισταθείτε”, το σύνθημα επιβίωσης των Ελλήνων


Αντισταθείτε στον εαυτό σας
Αντισταθείτε στο γελοίο κράτος
Αντισταθείτε στην Τρόϊκα
Αντισταθείτε στην κυβέρνηση των Yes men

Αυτό είναι το σύνθημα επιβίωσης των Ελλήνων ...
Το Σεπτέμβριο έρχονται ν έ α μέτρα, που θα κάνουν τη ΜΕΣΑΙΑ τάξη να πνίγεται και να μην έχει από που να κρατηθεί στη ζωή...
Διότι κατά την Τρόϊκα «προνομιούχοι» υποψήφιοι προς οικονομική εξόντωση είμαστε πια όλοι . Καιρός να το καταλάβουμε.
Μετά την κατασυκοφάντηση (σ.σ. “κοπρίτες” κατά Πάγκαλο) και το άγριο πετσόκομμα του εισοδήματος των Δημοσίων Υπαλλήλων, τη μεγάλη μείωση των συντάξεων, τη σφαγή στον ιδιωτικό τομέα, τον εξανδραποδισμό στις ΔΕΚΟ με το καλόηχο... “μεταρρυθμίσεις”(!), σειρά έχουν τα ελεύθερα επαγγέλματα.
Ν΄ ανοίξουν ... Μα με όρους ...
΄Ομως μετά το χτύπημα στους φορτηγατζήδες ήρθε η σειρά των:
  • ταξιτζήδων,
  • δικηγόρων
  • φαρμακοποιών,
  • μηχανικών, και πάει λέγοντας.
Κοινός παρονομαστής αυτών των “αλλαγών”: η μείωση του εισοδήματος  όλων των ελεύθερων επαγγελματιών με στόχο τη σύνθλιψη της μεσαίας τάξης!
ρέπει να γίνουν φτωχότεροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Για να υπάρχουν μεροκάματα ...Βουλγαρίας !
Με το «άνοιγμα» των δήθεν «κλειστών» ελεύθερων επαγγελμάτων, ζούμε την τελευταία πράξη του ελληνικού δράματος. Η οποία δεν περιέχει μόνο τη σκόπιμη φτώχυνση της έως σήμερα κραταιάς τάξης των ελευθέρων επαγγελματιών, αλλά συγχρόνως και την ...αναδιανομή της οικονομικής (τους) πίτας υπέρ των πολυεθνικών του κάθε κλάδου.
Το παιχνίδι πλέον παίζεται φανερά.
 Καιρός ν΄αφήσουμε τους καναπέδες και, όλοι μαζί, να αντισταθούμε.
Ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί. Ο καθένας για λογαριασμό όλων και όλοι για τον ΕΝΑΝ.


450 καταθέσεις για την τραγωδία στη Ναυτική βάση της Κύπρου


                             Κρανίου τόπος στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» ....

Σήμερα αναμένεται να γνωστοποιηθεί η απόφαση για διαθεσιμότητες υψηλόβαθμων αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, με βάση την εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, Πέτρου Κληρίδη, και των ανακριτών της Αστυνομίας ,οι οποίοι διερευνούν τις ποινικές ευθύνες σε σχέση με τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στις 11 Ιουλίου ,στο Μαρί.
Όλες οι πληροφορίες επιμένουν, ότι οι σχετικές διαδικασίες στην Εθνική Φρουρά έχουν ήδη τροχιοδρομηθεί.
Ωστόσο, αυτές αφορούν μόνο τέσσερις αξιωματικούς του στρατεύματος, από τους οποίους οι τρεις υπηρετούν στο ΓΕΕΦ και ένας στη ναυτική βάση.
 Εκτός του καταλόγου, αν και ήταν πρώτος στη σχετική εισήγηση που έχουν ενώπιόν τους το Υπουργείο Άμυνας και η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, φαίνεται πως κρατούν τελικά τον Υπαρχηγό της δύναμης, Σάββα Αργυρού.
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι τέσσερις αξιωματικοί παρέλαβαν ήδη επιστολές, με τις οποίες ενημερώνονται, ότι διεξάγεται εναντίον τους και πειθαρχική έρευνα για την τραγωδία στο Μαρί, και πως υπάρχει πρόθεση να τεθούν σε διαθεσιμότητα.
 ΄Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι, από το μέχρι στιγμής μαρτυρικό υλικό, και τις πέραν των 450 καταθέσεων, προκύπτουν ποινικά αδικήματα τουλάχιστον για έντεκα άτομα.
Πηγή :iKypros.com

"Βόμβα" Σόιμπλε για διακοπή των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων....

Ξαναχτύπησε  ο Σόϊμπλε...
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ,το τελευταίο  διάστημα, δεν  αφήνει να περάσει εβδομάδα και να  μη ρίξει τη "βόμβα" του  κατα΄των  αδύναμων οοικονομικά κρατων της Ευρωζώνης -λέγε  ΕΛΛΑΔΑ-.
Μόλις  4 ημέρες  μετά την  α π α ί τ η σ η  για " ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ της ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ κρατών-μελών της Ευρωζώνης ,που υποβάλλονται σε προγράμματα στήριξης" , σήμερα με  συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζόνταγκτσάιτουνγκ (Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung) ο Σόϊμπλε ΑΠΑΙΤΕΙ:
 * άμεση επιβολή κυρώσεων -με τη μορφή της διακοπής των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων-  στις χώρες της Ευρωζώνης που "δεν σέβονται το Σύμφωνο Σταθερότητας" . ΄Οπως λέει :"θα μπορούσαμε άμεσα να μπλοκάρουμε την καταβολή ευρωπαϊκών πόρων στις χώρες" που ξεπερνούν το όριο του δημόσιου χρέους που ορίζεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας. Κι ως γνήσιος Γερμαναράς ...ξεκαθαρίζει:"Δεν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι η κατάσταση να παρεκτραπεί"!!!
  Βρε , μόνο  στα Ες Ες  δεν έστειλαν ακόμη...

Θερίζει το AIDS στην Αθήνα !...

Από :Nonews -news.blogspot.com"Πρωτοφανής αύξηση ....580% των κρουσμάτων AIDS!...
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την Έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων όπου καταγράφεται πρωτοφανή αύξηση των λοιμώξεων από τον HIV κατά 580% μέσα σε μόλις ένα χρόνο, σημαίνοντας συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της χώρας. Από τις...
9 Ιουνίου τρία κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν εγκατασταθεί στον Βοτανικό και στις πλατείες Αμερικής και Βικτώριας, όπου κάνουν ιατρικές εξετάσεις σε μετανάστες, χρήστες ουσιών και εκδιδόμενα άτομα.Όπως δηλώνει στην «Espresso» ο Βαγγέλης Λιάπης, γιατρός του τμήματος Παρέμβασης στην Κοινότητα του ΚΕΕΛΠΝΟ και ένας από τους ειδικούς που εργάζονται στον εν λόγω πρόγραμμα, «τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ότι τα περιμέναμε». Όπως επισημαίνει, η έξαρση που παρατηρείται στην HIV λοίμωξη, οφείλεται στην αύξηση της πορνείας και κυρίως, του αριθμού των ατόμων που κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ουσιών. Η έξαρση του AIDS αφορά τόσο Έλληνες όσο και αλλοδαπούς, αλλά η έως τώρα έρευνα έχει δείξει ότι «στη λοίμωξη έχουν επικρατήσει τα εισαγόμενα στελέχη του ιού HIV».
Το χειρότερο είναι ότι ανάλογη είναι και η κατάσταση και σε άλλες μεταδοτικές ασθένειες.«Τα έως τώρα δεδομένα μας δείχνουν ότι υπάρχει έξαρση λοιμωδών νοσημάτων, όπως είναι οι ηπατίτιδες, η φυματίωση, η ψώρα και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα», λέει ο Β.Λιάπης".

"Βόμβα" υπεξαίρεσης στην Proton Bank αλλά οι εισαγγελείς που είναι;

Η “βόμβα” για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ στην Proton Bank έσκασε νωρίς το πρωί με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Μπουγάτσου στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ” , αλλά στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας:
  • κανένας εισαγγελέας δεν ενδιαφέρθηκε με το αλά Κοσκωτά σκάνδαλο ,
  • το υπουργείο Οικονομικών με τον συνταγματολόγο καθηγητή Ε. Βενιζέλο ...αγρόν αγόρασε....
  • η κυβέρνηση – γενικά...- του ΓΑΠ είναι αλλού...
  • κι η αξιωματική αντιπολίτευση , αλλά και η...οξύθυμη Αριστερά κάθε απόχρωσης ...αδιαφόρησαν. Γιατί;;
Κι όμως η νέα υπόθεση Κοσκωτά αφορά όλους μας... Και όμως όλα τα πολιτικά κόμματα κάνουν το μουγκό ,τον κουφό και τον ..τυφλό. Τι τους εμποδίζει να πουν μια λεξούλα;;
Αμ το άλλο;; Κοτζάμ πρεσβευτής της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ ,ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ , να παραμένει – μετά την αιφνίδια αναχώρηση Λαυρεντιάδη για Λονδίνο;- εκτελεστικός Πρόεδρος στο Δ.Σ της Proton Bank.
Κι ορισμένα επίκαιρα ερωτήματα τόσο για τον Λαυρεντιάδη όσο και για τον Ντάνιελ Σπέκχαρντ
  • Ο κ. Λαυρεντιάδης δεν ήταν ο παραδοσιακός πλούσιος, αυτό που λένε «από τζάκι» με παρελθόν και χρήμα με ουρά.
  • Τι έπαθε και ...αγόρασε στα γρήγορα σειρά ΜΜΕ ,που τώρα δυστυχώς οδηγούνται σε ... κλείσιμο;
  • Ποια η σχέση του με τον αμερικανικό παράγοντα και το περίφημο think tank που ίδρυσε ώστε να βάλει την ελληνική διπλωματία πιο καλά στο παιχνίδι της Ουάσιγκτον; Είναι γνωστό πάντως ότι πάγια αγωνία των αρμόδιων κύκλων στην Ουάσιγκτον είναι ο έλεγχος των (αντιαμερικανικών) ΜΜΕ στην Ελλάδα.
  • Κι αυτός ο πρώην πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών ,ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ που τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου της Proton Bank, αντικαθιστώντας τον αποχωρήσαντα επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη ,τι ακριβώς ΚΑΝΕΙ;;Δηλαδή ,άφησε το διπλωματικό σώμα για να γίνει πρόεδρος μιας μικρής ελληνικής τράπεζας; Γιατί αν γινόταν π.χ. προέδρος της Εθνικής ή της ALPHA BANK, θα έλεγες τόκανε γιατί έχει ψωμί η υπόθεση...
Πολλά τα ερωτήματα και η ακινησία στην Αθήνα απίστευτη...

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Κοκαϊνη από Βολιβία μέσω Θεσσαλονίκης στα Σκόπια

Κοκαϊνη,βάρους  123 κιλών προσπάθησε να μεταφέρει σπείρα  εμπόρων ναρκωτικών από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στα Σκόπια  και σ΄αυτήν  συμμετείχαν  ...ένας Δ/ντης Τραπέζης  στη Φλώρινα και ένας Δ/ντης Τελωνείου της περιοχής.' Ετσι, οι μαφιόζοι είχαν  πλήρη κάλυψη στις παράνομες  ενέργειές τους  και  τα  "καθώς πρέπει"  τραπεζο-τελωνειακά στελέχη έβγαζαν  τα χονδρά λεφτά... 
Η κοκαίνη προερχόταν  από τη Βολιβία και αρχικός προορισμός ήταν τα Σκόπια.
Στις 19 Ιουνίου 2011 εντοπίσθηκε το ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο το οποίο αφίχθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με φορτίο γεωργικών μηχανημάτων.
Τις προηγούμενες μέρες συνελήφθησαν πέντε  μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στη Σερβία και άλλα τέσσερα  στα Σκόπια.

1,2 τρισ. Ευρώ μας χρωστάει η Γερμανία υποστηρίζουν οι Γλέζος και Ληναίος

Αναλυτικά και αποκαλυπτικά στοιχεία για το μεγάλο θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα παρέθεσαν, πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή,ο Μανώλης Γλέζος και ο Στέφανος Ληναίος, πρόεδρος και υπεύθυνος αντίστοιχα της γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών αυτών.
Κατέθεσαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και ιδιαίτερα ο Μ. Γλέζος αναφέρθηκε διεξοδικά στις οφειλές. ΄Οπως είπε, το πρώτο κεφάλαιο αφορά τις οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο.
Πρόκειται για :
  • τους αρχαιολογικούς θησαυρούς,
  • τις επανορθώσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ύψους 7,1 δισ. δολαρίων, και
  • το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολαρίων, αγοραστικής αξίας 1,938 και για τα δύο ποσά.
Ο Μ. Γλέζος αναφέρθηκε και στην καταστροφή της οικονομίας της χώρας η οποία επήλθε:
  1.  Με την αρπαγή του 51% των μετοχών των ΔΕΚΟ και όλων των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων
  2.  Με τη διατροφή των στρατευμάτων κατοχής, σύνολο 670.000 στρατός, η οποία ανήλθε σε 8 δισ. δρχ. το μήνα,
  3.  Με το πλαστό χαρτονόμισμα Reichs Kredit Kassenschine είχαμε άμεση λεηλασία επιχειρηματιών. Εγινε εξαγορά του με 530.894 χρυσές λίρες Αγγλίας, τον Αύγουστο του 1941
  4.  Με τη ληστεία νομισμάτων
  5.  Με το αναγκαστικό δάνειο με ρηματική διακοίνωση στις 23.3.1942 που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και είχε αναδρομική ισχύ από 1.1.1942. Υπόλοιπο : 3,5 δισ. δολ. αγοραστικής αξίας του 1938
  6.  Με τις δημεύσεις. Το 10% της αγροτικής παραγωγής, επιτάξεις σε σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, οικήματα. Με τις κατασχέσεις σε μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς
  7.  Με τις αμέτρητες αρπαγές και ληστείες οικιών, καταστημάτων σε όλη τη χώρα.
                 
                Δεν ξεχνούμε τις ναζιστικές θηριωδίες ...
Οπως επισήμανε ο κ. Γλέζος, με πρόχειρους υπολογισμούς των οικονομολόγων μελών του Εθνικού Συμβουλίου, το σύνολο των γερμανικών οφειλών προς το Δημόσιο ανέρχεται περίπου σε 1,2 τρισ. ευρώ.
Το δεύτερο κεφάλαιο αφορά τα θύματα. Εχουν καταγραφεί 89 αναγνωρισμένα ολοκαυτώματα.

Από : την Ελευθεροτυπία, 30-07-11

Στάση πληρωμών καλοκαιριάτικα


"΄Ολες  οι πληρωμές  (δαπάνες,μισθοδοσία,επιστροφές φόρων) που έχουν προγραμματισθεί για τις  28 και 29 Ιουλίου 2011, να γίνουν  μετά την 1η Αυγούστου 2011".
Υπογράφων : Ιωάννης Kαπελέρης, Γενικός Γραμματέας

Ανωτέρω , η   α π ο κ α λ υ π τ ι κ ή    εγκύκλιος Καπελέρη  για την μίνι (;) στάση πληρωμών από το ελληνικό δημόσιο...
Κι ενώ  προσδιορίζεται σαφώς  το χρονικό  διάστημα (28 & 29/08) για μη πληρωμή των ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ του κράτους, ο κ.Καπελέρης ...ξ ε χ ν ά  να   αναφέρει  πότε θα γίνειαυτή  η πληρωμή.
Το "μετά την 1η Αυγούστου" είναι τόσο  Α Ο Ρ Ι Σ Τ Ο που  ούτε η Πυθία  θα  το προσδιόριζε ...
Η φράση "μετά την 1η Αυγούστου" σημαίνει: 
  • στις  2 Αυγούστου ή
  • στις  10 Αυγούστου ή
  • στις  30 Αυγούστου  ή
  • το     Σεπτέμβριο   ή
  • τον   Οκτώβριο  κλπ.
Κύριε Καπελέρη , μία απάντηση και γρήγορα...




Πόλεμος τροχαίων στην Κρητη...

Aνησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των τροχαίων στην Κρήτη , οδηγώντας  τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ  Δημήτρη Βουρβαχάκη  να κάνει λόγο για ....πολεμικά ανακοινωθέντα (!), τα οποία αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.
«Έχουμε φθάσει τις τελευταίες ημέρες να έχουμε 15 με 18 τραυματίες την ημέρα σε όλη την Κρήτη και περίπου ένα νεκρό κάθε ημέρα. Είναι πολεμικά τα ανακοινωθέντα. Μία προσπάθεια να κάνουμε όλοι. Έχουμε πολλούς επισκέπτες στο νησί, οι δρόμοι μας είναι αυτοί που είναι, εμείς να προσέχουμε», πρόσθεσε.
 Από την αρχή του χρόνου έχουν χαθεί 41 άνθρωποι, 29 οδηγοί, επτά επιβάτες και πέντε πεζοί και έχουν τραυματιστεί άλλοι 152.

«Βόμβα» υπεξαίρεσης 51 εκ. ευρώ στην Proton Bank


"Απόφαση-φωτιά, από την οποία προκύπτει ότι ερευνάται σκάνδαλο υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ και στο οποίο εμπλέκονται μέλη της διοίκησης της Proton Bank, εξέδωσε την Τετάρτη 27/7 η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
  • Πρόεδρος στο Δ.Σ. είναι ο D. Speckhard, τέως πρέσβης των ΗΠΑ, ο οποίος παραμένει, ως μη εκτελεστικός Πρόεδρος στο Δ.Σ.... Με την απόφαση αυτή ζητείται να παγώσει η κίνηση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη (φωτο άνω), βασικού μετόχου της Proton Bank και για ένα διάστημα και προέδρου του Δ.Σ., αλλά και ακόμη επτά προσώπων, που έχουν περάσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.
  • Πρόκειται για τέως εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της Proton Bank, όπως ο Α. Αθανάσογλου, μέχρι προχθές διευθύνων σύμβουλος, ο Τρύφων Κολίντζας (παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους τον Αύγουστο του 2010), ο Αθ. Παπασπηλιού, ο Δημ. Σαραμαντής, η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, η Γραμματική Αρβανίτη και ο Διον. Μπιθάρης.
  • Στην απόφαση της Αρχής, ο πρόεδρός της, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδης, αναφέρει ότι από έρευνα που διεξάγεται και από πόρισμα ελέγχου, που ήδη έχει συντάξει η Α' Μονάδα της Αρχής, «συντρέχει νόμιμος λόγος και κατεπείγουσα ανάγκη για απαγόρευση κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών του Λ. Λαυρεντιάδη και άλλων 7 μελών του Δ.Σ. της Proton Bank».
  • Το σοκαριστικό είναι ότι στην ίδια απόφαση που διαβιβάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών γράφεται ότι στους λογαριασμούς του Λ. Λαυρεντιάδη και των επτά τέως μελών του Δ.Σ. της Proton «περιέχονται προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας και σε κάθε περίπτωση (και αν δηλαδή αποτελούν νόμιμη περιουσία) υπάρχει ανάγκη δέσμευσής τους ως αντίκρισμα και ισάξιο του εγκληματικού προϊόντος υπεξαίρεσης ύψους 51.000.000 ευρώ, το οποίο αποκρύβεται».
  • Εκτός, πάντως, από την απαγόρευση κίνησης των λογαριασμών του Λ. Λαυρεντιάδη και των υπολοίπων επτά, μπλόκο τίθεται στην πώληση μετοχών από μέρους τους, στη ρευστοποίηση χρηματοπιστωτικών-επενδυτικών προϊόντων, καθώς και στο άνοιγμα θυρίδων με δικαιούχο ή συνδικαιούχο τους ίδιους.
  • Οι τράπεζες θα πρέπει να εκτελέσουν την παραγγελία αυτή, η οποία φαίνεται ότι έχει φτάσει ώς και τα υποθηκοφυλακεία, καθώς «απαγορεύει την εκποίηση ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μεταβίβαση» οκτώ ακινήτων που ανήκουν στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
  • Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ερευνά υπόθεση υπεξαίρεσης -ίσως και πλυντηρίου μαύρου χρήματος-, ενώ το πόρισμα ελέγχου οδεύει προς τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, οπότε και θα γίνουν γνωστές οι ακριβείς πτυχές της υπόθεσης, το περιεχόμενο της καταγγελίας, η έκταση της διαφθοράς κ.ά.
  • Πληροφορίες της Eλευθεροτυπίας αναφέρουν ότι οι χθεσινές αλλαγές στο Δ.Σ. της Proton Bank και ειδικότερα η αντικατάσταση του κ. Αθανάσογλου από τον κ. Γ. Τανισκίδη (τέως διευθύνοντα σύμβουλο της Millennium) συναρτώνται ευθέως με το έγγραφο της Αρχής και τις επικείμενες διώξεις. Βεβαίως αμετακίνητος στη θέση του προέδρου της Proton παραμένει ο τέως πρέσβης των ΗΠΑ Daniel vem Speckhard.
  • Αξιόπιστες πηγές φέρουν θορυβημένη την ΤτΕ από τα όσα αποκαλύπτει το πόρισμα της Αρχής κατά του μαύρου χρήματος για την υπόθεση υπεξαίρεσης στην Proton Bank και αναμένονται από μέρους της αποφάσεις διοικητικών μέτρων και εποπτείας.
  • Πάντως, στην αγορά χθες διακινούνταν το σενάριο ενδεχόμενου γάμου της Proton με τη Millennium, με αφορμή την έλευση στην πρώτη του κ. Τανισκίδη, επικρατούσε χρηματιστηριακή ευφορία, όμως στην αντίθετη κατεύθυνση έβαιναν οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Proton".
ΠΗΓΗ: enet.gr ,ρεπορτάζ της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Χρυσά τα κορίτσια στην υδατοσφαίριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, στη Σαγκάη


Τη μεγαλύτερή της επιτυχία στον ομαδικό αθλητισμό πανηγυρίζει η Ελλάδα από χθες το απόγευμα μετά τη νίκη της Εθνικής γυναικών στην υδατοσφαίριση επί της Κίνας ,στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, στη Σαγκάη.
Οι Ελληνίδες «γοργόνες» τα έδωσαν όλα , με ΦΙΛΟΤΙΜΟ ,πείσμα και καλό παιχνίδι."Για την Ελλάδα ,ρε γαμώτο" , που είπε και η Βούλα Πατουλίδου! Το λέμε  αυτό ,γιατί αρκετές  από τις Ελληνίδες  γοργόνες ,που μας  χάρισαν το ΧΡΥΣΟ μετάλλιο, εδώ και μήνες  είναι ... ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν βρέθηκε ούτε μια φορά πίσω στο σκορ, κόντρα σε μια ομάδα-φόβητρο όπως η Κίνα, ενώ στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού διατηρούσε ένα άνετο προβάδισμα δυο και τριών τερμάτων.
Για την ιστορία στην Εθνική Ελλάδας συμμετείχαν:
(Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη 1, Ψούνη, Λιόση 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου, Λαρά, Γούλα.

Ξήλωσαν το πρωί τα τσαντήρια από την πλατεία Συντάγματος

 Εικόνα ...τριτοκοσμική από την πλατεία Συντάγματος (από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ)

Επιτέλους , τα γυφτο-τσαντήρια απομακρύνθηκαν  τις πρωινές ώρες  από την  πλατεία Συντάγματος , με την επέμβαση 6 διμοιριών των ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα.
Οι αστυνομικοί ξήλωσαν τις ε γ κ α τ α λ ε λ ε ι μ έ ν ε ς  σκηνές ,που βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος από τον περασμένοΜάιο.!
Είχε προηγηθεί η εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας της Αθήνας, Ελένη Ράικου για  κατεπείγουσα προκαταρκτική .

Από νωις το πρωί  συνεργεία του Δήμου Αθηναίων ξεκίνησαν  το  έργο  απομάκρυνσης  της βρωμιάς και  καθαρισμού της  πλατείας Συντάγματος.

Ο Μέγας Αλέξανδρος ...κυριεύει το Λούβρο

 
Γιγάντιες φωτογραφικές πινακίδες έχουν αναρτηθεί από την περασμένη εβδομάδα στην πρόσοψη του μουσείου Λούβρου προαναγγέλλοντας την μεγάλη έκθεση για την Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο, που πρόκειται να εγκαινιασθεί στις 13 Οκτωβρίου.

Περισσότερα από 600 αρχαία έργα τέχνης κυρίως από την Ελλάδα θα παρουσιασθούν στην έκθεση για την οποία συνεργάζονται ΄Ελληνες και Γάλλοι επιστήμονες με στόχο να συστήσουν στο γαλλικό και το διεθνές κοινό του μεγαλύτερου μουσείου του κόσμου τον απίστευτο αρχαιολογικό πλούτο της ε λ λ η ν ι κ ή ς  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ .
Μία πλούσια κληρονομιά των Μακεδόνων ,εν πολλοίς άγνωστη στο ευρύ κοινό.
Στην κεντρική αίθουσα εκθέσεων του Λούβρου, σε 1.100 τ. μ. δηλαδή, θα στηθεί η έκθεση με τίτλο «Αρχαία Μακεδονία: στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου»  και θα αφηγηθεί την πορεία της Μακεδονίας ανά τους αιώνες, σε εννέα θεματικές ενότητες.
Η αρχή γίνεται από τους Μυκηναϊκούς χρόνους και φθάνει ως την ΄Υστερη αρχαιότητα. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα εκτεθούν αρχαιότητες, που υπάρχουν στις συλλογές του Λούβρου από τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο από τις εκστρατείες του Στρατού της Ανατολής (Armιe d’ Orient).
 Ακολουθούν οι ενότητες:
  • «Ανακάλυψη της αρχαίας Μακεδονίας», με την ιστορία των ανασκαφών του 1861 σε Βεργίνα και Πύδνα.
  •  «Από την αχλή της Ιστορίας στη διαμόρφωση του βασιλείου της Μακεδονίας (εποχή χαλκού έως 6ος αι. π.Χ.)», με ευρήματα από τη γένεση και διαμόρφωση του μακεδονικού βασιλείου.
  •  «Η εξάπλωση του μακεδονικού βασιλείου, από τον Αλέξανδρο τον Α' έως τον Μέγα Αλέξανδρο (5ος- 4ος αι. π.Χ.)».
  •  «Η Μακεδονί μετά τον Μέγα Αλέξανδρο: η ακμή της ελληνιστικής εποχής (3ος-2ος αι. π.Χ.)».
  •  «Η μακεδονική κοινωνία - όψεις της καθημερινότητας».
  •  «Οι τέχνες στην κλασική και ελληνιστική Μακεδονία» με έργα πλαστικής, ζωγραφικής, κοροπλαστικής, κοσμηματοτεχνίας και ψηφιδωτών. 
  •  «Θρησκεία, τελετουργία και ταφικές πρακτικές στην αρχαία Μακεδονία», με ειδώλια Ερωτα και Ψυχής, αποτροπαϊκές κεφαλές και ολόκληρο τον τάφο Ζ του Δερβενίου.
  •  «Μια νέα εποχή: η ρωμαϊκή κυριαρχία» και 
  •  «Ο μύθος του Αλεξάνδρου» με έργα που βρίσκονται στο Λούβρο και συμπληρώνονται με το άγαλμα του Αλεξάνδρου από την Πέλλα.
Ο κατάλογος της έκθεσης - πάνω από 800 σελίδες!- γράφτηκε με τη συμμετοχή 70 επιστημόνων, Ελλήνων και Γάλλων .
 Ταυτόχρονα, και καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης ,που θα είναι ανοικτή ως 16 Ιανουαρίου 2012 ,οργανώνεται σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις για το κοινό, προβολή ταινιών με θέμα τη Μακεδονία και ένα μεγάλο διεθνές επιστημονικό συνέδριο (2-4 Δεκεμβρίου), που θα εστιάσουν το ενδιαφέρον του κοινού στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Η έκθεση αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ για τη Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο. 
Και θα περίμενε  κανείς  από την ελληνική κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου  να  δώσει  εντολή σε όλες τις ελληνικές πρεσβείες  και τα "λόμπι" τα οποία η χώρα μας πληρώνει , να είχαν ξεκινήσει ένα μ α ρ α θώ ν ι ο  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  για να τελειώνει μ΄αυτό το βουλγαρικο-σλαβικό  κατασκεύασμα των Σκοπίων  και αυτών που κρύπτονται  πίσω  από αυτό... Αλλλά η κυβέρνηση περί άλλων  τυρβάζει , αν το κάνει κι αυτό...

Παραιτήθηκε η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας


Αίσθηση προκάλεσε στην Τουρκία η παραίτηση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Ισίκ Κοσάνερ και των αρχηγών του στρατού στρατηγού Ερντάλ Τζεϊλάνογλου, του πολεμικού ναυτικού ναύαρχου Ερσέφ Ουγούρ και της πολεμικής αεροπορίας πτέραρχου Χασάν Ακσάϊ.
Οι παραιτήσεις προκαλούν πολλά ερωτήματα.. Οι παραιτήσεις υποβάλλονται μόνο λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (1 - 4 Αυγούστου), με δεδομένη την προφυλάκιση πολλών εν ενεργεία αξιωματικών  για συμμετοχή στις περίεργες (;) υποθέσεις "Εργκενεκόν", "Κλωβός" και "Βαριοπούλα", στις οποίες πολλοί εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί κατηγορούνται για αντικυβερνητική προπαγάνδα και προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης . ΄Οπως φαίνεται οι Ισλαμιστές του Ερντογάν έχουν το πάνω  χέρι σητ  σύγκρουση με τους εκφραστές του κεμαικού  στρατοκρατικού -φασιστικού καθεστώτος.
Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγός Ισίκ Κοσάνερ, δήλωσε ότι παραιτήθηκε από τη θέση του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φυλάκιση ανώτατων αξιωματούχων που κατηγορούνται για διάφορες υποθέσεις, γεγονός που κατά τον ίδιο σημαίνει ότι δεν μπορούσε να προασπιστεί τα δικαιώματα του υφισταμένων του,.
"Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να κάνουν το καθήκον τους με πνεύμα ενότητας"|, αναφέρεται σε ανακοινωθέν του γραφείου του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .

Απαγωγή πλούσιας Αθηναίας από τον Χρήστο Παπαδόπουλο


Ο λύκος  μόνο το μαλλί αλλάζει...
Αυτή η παροιμία  έχει  απόλυτη  εφαρμογή  στον  αποκληθέντα "εγκέφαλο της εταιρείας δολοφόνων" ¨Χρήστο Παπαδόπουλο (φωτο άνω), που αποφυλακίσθηκε  πριν από ...δύο χρόνια.
Αυτή τη φορά, πρόκειται για μία  απίστευτη υπόθεση αρπαγής και παρακράτησης πλούσιας Αθηναίας με πρωταγωνιστή και πάλι τον διαβόητο αρχηγό της «εταιρείας δολοφόνων» Χρήστο Παπαδόπουλο .
Συνελήφθη χθες  το πρωί  στο Μενίδι γιατί μαζί με  50χρονο συνεργό του άρπαξαν  57χρονη πλούσια Αθηναία, την κρατούσαν όμηρο στο πατάρι διώροφης κατοικίας στην περιοχή Συκιά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, προκειμένου ναποσπάσουν - με τη βία- την υπογραφή της  για .... μεταβίβαση της περιουσίας της ! 
Υπενθυμίζεται ,πως σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ο Χ.Παπαδόπουλος είχε δηλώσει αμετανόητος για τις πράξεις του ισχυριζόμενος  κυνικά πως «δολοφονήθηκαν άνθρωποι αλλά με επιστημονικό τρόπο. Δεν υπήρξε βασανισμός του θύματος. Δεν αντιλαμβανόταν τίποτα… Μειώνονταν οι τύψεις και ελαφρύνεται η συνείδηση μου καθώς υπήρξε ιδεολογικό υπόβαθρο».

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

΄Α ν θ ι μ ε , όχι κλιματιστικά στην παλαιοχριστιανική βασιλική της Αχειροποιήτου



Ἀχειροποίητος: παλαιοχριστιανική βασιλική της Θεσσαλονίκης, σωζόμενη σήμερα στην ίδια μορφή ,που κατασκευάσθηκε τον 5ο αιώνα, γεγονός που την καθιστά μοναδική στην ανατολική Μεσόγειο. Βρίσκεται στην οδό Αγίας Σοφίας, απέναντι από την πλατεία Μακεδονομάχων και η κατασκευή της τοποθετείται μεταξύ 450-475. Είναι αφιερωμένη στη Θεοτόκο και η ονομασία της οφείλεται στην "αχειροποίητη" λατρευτική εικόνα της Θεοτόκου δεομένης, που βρισκόταν στο ναό. Κι αυτήν   την εκκλησία παναγιώτατε  ΑΝΘΙΜΕ   δεν την πειράζεις, δεν  της βάζεις ...σώματα  αιρκοντίσιον...
Μακριά....Πολύ ενδιαφέρον  είναι το  ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας",που ακολουθεί  :

Από : την “Ελευθεροτυπία” ,ρεπορτάζ της Ν. Κοντράρου-Ρασσιά
Τρυπάς τους τοίχους μιας παλαιοχριστιανικής βασιλικής και μάλιστα της Αχειροποιήτου (Παναγίας) της Θεσσαλονίκης, της καλύτερα σωζόμενης εν Ελλάδι στη μορφή που κατασκευάστηκε τον 5ο αιώνα, για να περάσεις κλιματιστικά; «Ε, όχι!», είπαν σε όλους τους τόνους τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου προχθές ως απάντηση στο αίτημα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ΄Ανθιμου για την εγκατάσταση κλιματιστικών στο ναό.
«Στην Αχειροποίητο δεν πάει κανείς για να απολαύσει θερμική άνεση. Πάει για προσευχή και περισυλλογή», επισήμανε η πρώην διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Τασούλα Τούρτα, υπενθυμίζοντας ότι η εκκλησία βρίσκεται 3 μέτρα κάτω από το έδαφος, έχει τοίχους πολύ παχείς, άρα εξασφαλίζει από μόνη της δροσιά το καλοκαίρι. Το χειμώνα το πρόβλημα είναι πιο σημαντικό, αλλά κι αυτό έχει αντιμετωπιστεί με ένα σύστημα ήπιας ρύθμισης της θερμοκρασίας με ηλεκτρικά αυτοφερόμενα σώματα, που τοποθετήθηκαν στο μνημείο χωρίς να του προκαλέσουν καμία βλάβη. Για την εγκατάστασή τους άλλωστε προηγήθηκε μελέτη του Πολυτεχνείου.

Η Μητρόπολη όμως τα θεωρεί ανεπαρκή. Κι ίσως να είναι, αλλά τα νέα κλιματιστικά θα τοποθετούνταν στην ανατολική πλευρά του ναού και συγκεκριμένα στην κόγχη του Ιερού που είναι, και όχι μόνο σημειολογικά, το πιο σημαντικό και καλοδιατηρημένο τμήμα της βασιλικής.

«Λυπάμαι, αλλά η πρόταση της Εκκλησίας δείχνει πως δεν νοιάζεται για τα μνημεία. Η Αχειροποίητος έχει δοθεί σε χρήση και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου, αλλά οι διαχειριστές της πρέπει να καταλάβουν πως έχουν και υποχρεώσεις απέναντι σε τέτοιου είδους μνημεία», τόνισε ο Πάνος Βαλαβάνης, καθηγητής Αρχαιολογίας. Αρνητική ήταν η εισήγηση που κατέθεσε στο Συμβούλιο και η αρμόδια 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης.