Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Μόνο τα ...500 εκατ. ευρώ το χρόνο φθάνει το λαθρεμπόριο καυσίμων ,στη χώρα μας!!!!


Μετά το "ταξίδι" μας  στην μακρινή Αμερική , επιστρέφουμε  στην χώρα της  ΑΡΠΑΧΤΗΣ και της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ!!! Και τα στοιχεία , που σχεδόν καθημερινά αποκαλύπτονται, σε  ..στέλνουν αδιάβαστο.
΄Εχουμε και λέμε :
μόνο τα... 400 - 500 εκατ. ευρώ το χρόνο ,φθάνει το λαθρεμπόριο καυσίμων στην Ελλάδα, εκτιμά ο Σύνδεσμος των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ) (με σημερινή ανακοίνωσή του).
Σύμφωνα με τον ΣΕΕΠΕ, απαιτείται :
  •  εντατικοποίηση των ελέγχων για "πειραγμένες" αντλίες
  •  εφαρμογή συστήματος ελέγχου εισροών - εκροών στα πρατήρια,
  • εξάρθρωση των κυκλωμάτων εικονικών εξαγωγών καυσίμων, 
  •  εντατικοποίηση των ελέγχων στα ναυτιλιακά καύσιμα
  •  εκσυγχρονισμός των τελωνειακών διαδικασιών
  •  σήμανση όλων των βυτιοφόρων Ι.Χ. και Δ.Χ. με το εμπορικό σήμα της Εταιρίας, ο έλεγχος των τιμολογίων αγορών σε πρατήρια και εταιρίες
  •  έλεγχος των μικρών βυτιοφόρων των πρατηρίων και 
  •  εξάρθρωση των κυκλωμάτων νέας μορφής λαθρεμπορίου και νοθείας της βενζίνης με αιθανόλη στα πρατήρια υγρών καυσίμων:
  • Μόνο αυτά . Αποκαλύπτουν ΟΛΕΣ τις πτυχές του προνλήματςο  αλλά οι ανεγκέγαλοι των υπουργείων  οικονομικών και Ανάπτυξης (!) φαίνεται  έχουν  βαρηκοϊα  και  μερική ..όραση.Ούτε  ακούνε ούτε  βλέπουν...Κατά  τα άλλα  επαναλαμβάνουν ως παπαγάλοι : "θα  χτυπήσουμε  τη  φοροδιαφυγή"..ΘΑ,ΘΑ,ΘΑ,ΘΑ...
  • Λοιπόν, μη περίμενετε  θαύματα  στη  χώρα που ζεί από ...θαύμα! 

Ελληνοπούλα η πιο ακριβοπληρωμένη σταρ της αμερικανικής τηλεόρασης

 Από  : www.iefimerida.gr
Για να ξεφύγουμε λίγο  από τη  μαύρη απελπισία και τη  μελαγχολία που τείνει να κυριεύσει τους περισσότερους Ελληνες, κάνουμε  μια βουτιά  στον ...Ατλαντικό ωκεανό, για  να φθάσουμε  στην  ..απέναντι ακτή και να  βρούμε  μιά  σπουδαία συμπατριώτισά μας . Κι αυτή  είναι :

Η ελληνικής καταγωγής Σταματίνα Ελίζαμπεθ Φέι, γνωστή ως Τίνα Φέι, είναι πρώτη στη λίστα με τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς της αμερικανικής τηλεόρασης, μαζί με τη Λατίνα Εύα Λονγκόρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.
Τα έσοδα της 41χρονης σταρ άγγιξαν από το διάστημα Μάιος 2010 – Μάιος 2011... τα 13 εκατομμύρια δολάρια, χάρη στη σειρά «30 Rock», στην οποία πρωταγωνιστεί.
Η Τίνα  θεωρείται:
  •  μια από τις καλύτερες κωμικούς της Αμερικής,
  • έχει κερδίσει συνολικά 7 βραβεία ΕΜΜΥ για τη συμμετοχή της σε επιτυχημένες σειρές, όπως το «30 Rock» και το «Saturday night live».
  •  έχει δύο κόρες, τη Ζηνοβία και την Αθηνά,
  • κατοικεί στη Νέα Υόρκη.
  •  Έχει γίνει εξώφυλλο στο περιοδικό Vanity FAIR, ενώ το περιοδικό MAXIM την κατέταξε το 2002 στην 80η θέση των 100 πιο σέξι Αμερικανίδων. Την ίδια χρονιά ήταν 33η στη λίστα της εφημερίδας New York Post με τις 50 ισχυρότερες γυναίκες των ΗΠΑ, ενώ το όνομά της έχει φιγουράρει ουκ ολίγες φορές στις λίστες των περιοδικών ΤΙΜΕ και People ως μια από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

:Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια 0Share

Εντολές Τρόϊκας : απολύστε, απολύστε,απολύστε.....



                     Αυτή είναι ή ..."τρόϊκα"...Να τη θυμάσθε Πάντα...΄Εχουν ωραίες...φάτσες

Την ΑΠΟΛΥΣΗ δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων ΑΠΑΙΤΕΙ  η τρόϊκα  αν  τελικά η κυβέρνηση του ΓΙΩΡΓΑΚΗ δεν καταφέρει να  παρουσιάσει την εργασιακή εφεδρεία  ως μία λύση.!!
Οι "δανειστές"  δεν έχουν πεισθεί  αν θα αποδώσει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας!
Αυριο, Σάββατο θα συνεχιστούν οι συναντήσεις με τον κ. Βενιζέλο και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου για θέματα δικαιοσύνης ενώ θα συνεχιστεί η συζήτηση για την εργασιακή εφεδρεία με τη συμμετοχή και του κ. Δ. Ρέππα.

Σύμφωνα με πληροφορίες:
-  η τρόικα ξεκαθάρισε ,ότι αν δεν εφαρμοσθεί η δέσμευση για την εφεδρεία η επόμενη δόση, αυτή του Δεκεμβρίου, θα έχει ως προϋπόθεση από την πλευρά τους την υλοποίηση με διαδικασίες εξπρές δεκάδων χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο πριν εκπνεύσει το 2011.

Ρωσικό αεροπλανοφόρο για ασκήσεις στη Μεσόγειο!



Το μοναδικό της αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ» (φωτο άνω) στέλνει η Ρωσία στη Μεσόγειο τους αμέσως επόμενους μήνες, όπως δήλωσε αξιωματούχος της κεντρικής βάσης του Ρωσικού Στόλου .
Το αεροπλανοφόρο θα βρεθεί για μία εβδομάδα στη θάλασσα του Μπάρεντς για να συμμετάσχει σε ασκήσεις, και κατόπιν θ΄ αναχωρήσει για την Μεσόγειο και στον Βορειοανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό,όπου συνολικά  θα παραμείνει επί 3μηνο!!!.
Με βάση τις δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου στο πρακτορείο Ιτάρ Τας:
  •  στο συγκεκριμένο "ταξίδι " εκτός από το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ» θα μετάσχουν το υποβρύχιο «Ναύαρχος Τσαμπανένκο» και μεταφορικά πλοία.
Ιδιαίτερη σημασία  έχει όμως  η δήλωση  του Ρώσου αξιωματούχου σχετικάμε το σκοπόαποστολής αυτού του μεγέθους πλοίων στη Μεσόγειο .΄Οπως  είπε χαρακτηριστικά , πιο χαρακτηριστικά  δεν γίνεται ,σκοπός είναι :
η «περιπολία και υποστήριξη μάχης»!!!
Αυτό λέει  πολλά ...
Αυτήν την ώρα στη Μεσόγειο:
  • η Τουρκία κάνει επίδειξη  δύναμης με το στόλο της !
  • το Ισραήλ ...δεν αφήνει αναπάντητες τις  ΕΝΑΕΡΙΕΣ προκλήσεις της ΄Αγκυρας , με  πολεμικά αεροσκάφη της να εισέρχονται -ύστερα από έγκριση του σχεδίου πτήσης - στο FIR Κύπρου και "ξύνοντας" επιδεικτικά  τα όρια του FIR Τουρκίας!!!
  • το Ισραήλ έστειλε  Χθες  ελικόπτερο στο "οικόπεδο 12"  όπου ήθελε να μπεί το ααράβαλο  ...Πίρι Ρέις της Αγκυρας  για  πολιτικούς και μόνο λόγους...
  • η ταλαίπωρη Ελλάδα  με πρωθυπουργό το Γιωργάκη, ΔΕΝ έστειλε  ούτε  ...βάρκα για να  δείξει την  παρουσία της !

Απολύσεις στο στενό δημόσιο τομέα και η ...προβιά της "εργασιακής εφεδρείας"


Κούραση,
ξενύχτια,
διαδοχικές  συναντήσεις,
ν υ χ τ ε ρ ι νέ ς  συσκέψεις (αλά μαφία),
προβοκατόρικες  ¨διαρρεύσεις¨" (από την κυβέρνηση του ΓΙΩΡΓΑΚΗ) & σενάρια ΦΡΙΚΗΣ για τους  ΤΙΜΙΟΥΣ φορολογούμενους,
ψευτιές, πως με τα "νέα" άθλια  φορολογικά  μέτρα -που ΠΛΗΤΤΟΥΝ μόνο τους  έντιμους  φορολογούμενους - θα ...καταπολεμηθεί η  ..φοροδιαφυγή!!!
Τόσα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ...
Κατόπιν  όλων αυτών :
-τη δεύτερη -κατά σειρά - συνάντηση, θα έχουν το απόγευμα, οι επικεφαλής της τρόικας με τον Β΄αντιπρόεδρο της κυβέρνησης & υπουργό Οικονομικών Κο Ε. Βενιζέλο (σ.σ.  όταν μιλάς  για τον Β΄αντιπρόεδρο , βάλε πάντα  το "Κ" κεφαλαίο !!!
Και το θέμα: οι απολύσεις  δεκάδων χιλιάδων  εργαζομένων στον  ευρύτερο δημόσιο τομέα , με το  πρόσχημα  της "εργασιακής εφεδρείας"  δηλαδή της νέας ...Προβιάς..
- συνάντηση  με την τρόίκα θα έχει και ο ...ξανθός θεός του Πασοκ  για  το ..άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ...

"Εναλλακτικά Νόμπελ" Ig, για... "παλαβές" ανακαλύψεις



Απονεμήθηκαν -  για 21η χρονιά - τα "εναλλακτικά Νόμπελ" Ig, ,που βραβεύουν τις  πιο "τρελές" ή "παλαβές" ή "αστείες" ανακαλύψεις  και εφευρέσεις !
Αν και τα βραβεία, που δίνονται από το χιουμοριστικό επιστημονικό περιοδικό "Χρονικά της Απίθανης Έρευνας", συνιστούν μια διακωμώδηση του θεσμού των κανονικών Νόμπελ, πραγματικοί νομπελίστες έδωσαν τα βραβεία στους τιμώμενους, σε ειδική τελετή στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ.
Βασικό κριτήριο για τη βράβευση είναι :
- η ανακάλυψη «πρώτα να κάνει τους ανθρώπους να γελάσουν και μετά να σκεφθούν»!!!
Μεταξύ άλλων, δόθηκαν:
- Βραβείο Βιολογίας, σε δύο Αυστραλούς εντομολόγους για εργασία τους σχετικά με το σεξ των σκαθαριών μέσα σε ένα πεταμένο μπουκάλι μπίρας και πώς το αρσενικό σκαθάρι μπερδεύει το μπουκάλι (αν είναι καφέ χρώματος) με το θηλυκό.

- Φυσιολογίας, για έρευνα Βρετανών ζωολόγων για το ....χασμουρητό των χελωνών!
- Ιατρικής, για έρευνα σχετικά με την απελπισία όσων αναζητούν απεγνωσμένα μέρος για να ...κατουρήσουν !!!
- Ψυχολογίας, σε Νορβηγό ερευνητή που προσπάθησε να καταλάβει γιατί ...οι άνθρωποι αναστενάζουν!
- Φυσικής, για μελέτη γιατί.. οι αθλητές ρίψης δίσκου αισθάνονται ζαλάδα, ενώ αυτοί της σφύρας όχι!!
- Μαθηματικών, με το οποίο βραβεύτηκαν έξι επιστήμονες που εδώ και χρόνια είχαν προβλέψει ...το τέλος του κόσμου, αλλά δυστυχώς ...ακόμη ζουν!

- Ειρήνης, στον δήμαρχο του Βίλνιους της Λιθουανίας που ...έλυσε το πρόβλημα στάθμευσης, ισοπεδώνοντας το πολυτελές αυτοκίνητο ενός παραβάτη με ...ένα τάνκ!!!.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Μπλόκο στην ...τρόϊκα από δημοσίους υπαλλήλους ,με κατάληψη βασικών υπουργείων



 
Τους  ...έπιασαν στον  ύπνο.
Ποιοί;; Οι  δημόσιοι  υπάλληλοι! ΄
Εβαλαν ...μπλόκο στους τροϊκανούς, που  θα ξεκινούσαν  από το πρωί τις  γνωστές ...επισκέψεις - επιθεωρήσεις  στα  υπουργεία!
Η ΑΔΕΔΥ , ύστερα  από τόσα  χρόνια μακαριότητας, φαίνεται πως ξύπνησε και  ετοίμασε -υλοποίησε  πρόγραμμα  κατάληψης  Υπουργείων , αντιτιθέμενη στα κυβερνητικά  σχέδια  για ένταξη  δεκάδων  χιλιάδων υπαλλήλων  στην  λεγόμενη   "εργασιακή εφεδρεία", δηλαδή  στο χορό των απολύσεων,και το ενιαίο μισθολόγιο...
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα [Πέμπτη] που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα" .

Το απόγευμα (στις 18:00) η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Σε κατάσχεση μισθών και συντάξεων οφειλετών του δημοσίου προχωρά ...η Εφορία


 

Στην κατάσχεση μισθών και συντάξεων οφειλετών του δημοσίου προχωρά ...η Εφορία, με βάση τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών ,που προβλέπονται στη φορολογική νομοθεσία.
Προϋπόθεση είναι το εναπομείναν υπόλοιπο της κατάσχεσης να μην είναι χαμηλότερο των 1.000 ευρώ!
Αυτό το  απάνθρωπο μέτρο θα...  εφαρμόζεται συνεχώς  λόγω  των  δυσμενών οικονομικών της χώρας μας.
΄Ηδη ,αρκετές εφορίες έχουν ήδη κατασχέσει από τραπεζικούς λογαριασμούς μισθοδοσίας τις μηνιαίες αποδοχές υπαλλήλων οι οποίοι εμφάνιζαν χρέη προς το Δημόσιο!
Την  ίδια ακριβώς  ώρα το υπουργείο Οικονοπμικών - όπως  αποκαλυψε ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, με έγγραφό του προς τη Βουλή- θα φροντίσει  ,ώστε  με  δικά  του  μέσα να  επισπεύδεται η 
καθαρογραφή δικαστικών αποφάσεων για άμεση είσπραξη δημοσίων εσόδων
Εξάλλου ,νέο κομφούζιο για  το ειδικό τέλος ακινήτων, δημιουργεί απόφαση του κ. Παντελή Οικονόμου, με την  οποία δίδεται περιθώριο μόλις ....τεσσάρων ημερών, σε όσους απαλλάσσονται από το χαράτσι στα ακίνητα, να στείλουν
SMS στον αριθμό 54160, προκειμένου να εξαιρεθούν!
 Αν δεν το κάνουν αυτό έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν την 1η δόση.
Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν ξανά, έως τις 30 Νοεμβρίου.

Αθάνατη Ελλάδα  με  τις  ...εξυπνάδες  και  τις ...πρωτοτυπίες  σου!
 

Εργασιακή εφεδρεία,δηλαδή απολύσεις 30.000 εργαζομένων και ενιαίο μισθολόγιο , στο υπουργικό συμβούλιο


                                                                                        του  ΚΥΡ

Δύο πολύ σημαντικά θέματα που “καίνε” εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους του δημόσιου τομέα είναι προγραμματισμένα να συζητηθούνσ το μεσημέρι στο υπουργικό συμβούλιο.. Αλλά επειδή είναι αυτή η κυβέρνηση, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πως αυτό θα γίνει!
Πρόκειται για το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, και την περίφημη εργασιακή εφεδρεία ,που θα στείλει στην ανεργία πάνω από 30.000 ανθρώπους .

Επίσης, θα συζητηθούν θέματα όπως οι δημοσιονομικές, φορολογικές, συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις(!), λέγε νέα οικονομικά κοστούμια ...
Σε δηλώσεις του την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ισχυρίσθηκε, ότι το 80% των δημοσίων υπαλλήλων δεν πρόκειται να θιγούν από το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ διευκρίνισε ότι κατά 20% θα μειωθεί η μισθολογική δαπάνη χωρίς να υπάρξει αντίστοιχη οριζόντια μείωση μισθών.
Αλλά ποιος να τους πιστέψει πλέον;;;
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ online




Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Σαίξπηρ σε 37 διαλέκτους , το 2012 και ανέβασμα όλων των θεατρικών έργων του


 
Ηθοποιοί απ’ όλο τον κόσμο,το 2012,στο Λονδίνο ,θ΄ ανεβάσουν τα θεατρικά άπαντα του Σαίξπηρ σε 37 διαφορετικές διαλέκτους, εκφράζοντας κάθε δυνατή άποψη για το έργο του μεγάλου βάρδου, από τον «Οθέλλο» σε χιπ-χοπ μέχρι και την «Κωμωδία των Παρεξηγήσεων» στα φαρσί.
Ο θεατρικός μαραθώνιος, διάρκειας έξι εβδομάδων, στο θέατρο του Σαίξπηρ, το Γκλόουμπ, θα ξεκινήσει στις 23 Απριλίου, σχεδιασμένος να συμπέσει με τις πρώτες τελετές ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στη βρετανική πρωτεύουσα.
Μεταξύ των παραστάσεων ξεχωρίζουν η εκδοχή της «Θύελλας» από θίασο του Μπανγκλαντές και το ανέβασμα του «Ριχάρδου Γ΄» στα κινεζικά από το Εθνικό Θέατρο της Κίνας. Τον «Εμπορο της Βενετίας», έργο που έχει χαρακτηρισθεί αντισημιτικό, θα ανεβάσει στα εβραϊκά ο ισραηλινός θίασος Χαμπίμα του εθνικού θεάτρου της χώρας. Βρετανικός θίασος έχει προγραμματίσει παράσταση του «Αγάπης αγώνας άγονος» σε νοηματική γλώσσα, ενώ πακιστανική θεατρική ομάδα θα ανεβάσει το «Ημέρωμα της Στρίγγλας» στα ούρντου.

Το πρόγραμμα, που θα κλείσει με θίασο από τη Νότια Αφρική και το έργο «Αφροδίτη και Αδωνις», περιλαμβάνει περί τις 85 ώρες Σαίξπηρ, χωρίς υπέρτιτλους...
Πηγή  :Καθημερινή

Κυβέρνηση επιπόλαιη και τσαπατσούλικη ,ικανή μόνο να τρομοκρατεί τους ΄Ελληνες


Μέτρα στο "πόδι",
τσαπατσουλιές ,
ψυχολογικός  μαζικός  εκφοβισμός-τρομοκρατία,
από μία κυβέρνηση  επιπόλαιη,
ικανή  να αυτοσχεδιάζει  και να τρελλαίνει  εκατομμύρια ΄Ελληνες   φορολογούμενους  με  τα πρωτοφανή καμώματά της.
Μέσα  σε  ...ένα 24ωρο  έβγαλε  3-4  διευκρινίσεις για  το μέτρο των αποδείξεων   και ΤΕΛΙΚΑ ανακοίνωσε ,πως  οι αλλαγές που ΧΘΕΣ  εξήγγγειλε ο Α΄Αντιπρόεδρος θα ισχύσουν  από το ...2012!
 Για τα φετινά εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2012 δεν θα υπάρξει αλλαγή, δηλαδή το ποσοστό των αποδείξεων ως προς το δηλωθέν εισόδημα θα παραμείνει 25%, με ανώτατο όριο τις 15.000 ευρώ.

Θέλουμε να ελπίζουμε πως  μέχρι τα μεσάνυχτα  να μη βγεί ...5η  διευκρινιστική  ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών...

Φόρος ΤΙΜΩΡΙΑΣ στους συνεπέστερους φορολογούμενους , γιατί η κυβέρνηση είναι ΑΝΙΚΑΝΗ να τονώσει την αγορά...






- Για "αφαίμαξη" κάνει  ευστόχως λόγο  η σημερινή "Ελευθεροτυπία" ...
- Για  "φόρο ΤΙΜΩΡΙΑΣ" των ευσυνείδητων φορλογούμενων  , θα συνηγορήσουμε  ....
- Ξεπέρασαν  το λήσταρχο ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ....
- Οι  "λήσταρχοι των Ορέων" - σ.σ. παλιά λαϊκή έκφραση -  μπροστά τους ωχριούν...
  • Φόροι ,
  • νέοι φόροι,
  • πάλι φόροι,
  • Φόροι  επί των ... φόρων  στα ακίνητα,
  • φόροι γιατί  τολήσατε ν΄αποκτήσετε  μία στέγη , την οποία  το ΣΥΝΤΑΓΜΑ μας - που ΔΕΝ σέβεστε και δεν ΤΗΡΕΙΤΕ - προστατεύει
  • φόροι για  να ...πέσει  χρήμα  στην αγορά , το οποίο - χρήμα-  μας το έχετε  ΠΑΡΕΙ με τους δεκάδες  φόρους σας...
  • είτε  θα βρείς "μαύρα" (χρήματα) ή  θα γίνεις κλέφτης και ληστής  για να ...μπορείς να ξοδεύεις , προκειμένου να είσαι  ...ΕΝΤΑΞΕΙ με τις ...πρωτοφανούς σύλληψης ... φαεινές ιδέες  των κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου...για τις ...ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ..για το 2011... Κι είμαστε  στα τέλη Σεπτεμβρίου και οι "φωστήρες" ζητούν να ισχύει  ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ από την 1η Ιανουαρίου 2011το νέο ..μέτρο.
  •  Μα κύριε  συνταγματολόγε μου ,μιλάς  για ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ εφαρμογή εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρο και δεν  ντρέπεσαι;;;
΄Εχουμε  και λέμε:

-ΟΛΟΙ  οι φορολογούμενοι  πρέπει να συγκεντρώνουν περισσότερες αποδείξεις από αυτές που ορίζει σήμερα ο νόμος (25% επί του εισοδήματος με ανώτατο ύψος τις 15.000 ευρώ) για να "γλιτώσουν" από την επιβολή πρόσθετου φόρου 10% επί της διαφοράς. Και όλα αυτά τρεις μήνες πριν από την εκπνοή του 2011.
- Οσοι δεν καταφέρουν μέχρι το τέλος του έτους να μαζέψουν τις αποδείξεις που απαιτούνται ανάλογα με το εισόδημά τους, θα επιβαρυνθούν με "πέναλτι" φόρου 10% πέρα από τον πρόσθετο φόρο έως και 700 ευρώ που θα κληθούν να πληρώσουν με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου η οποία ισχύει για τα εισοδήματα του 2011,
Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που ένας φορολογούμενος με εισόδημα 30.000 ευρώ έπρεπε με το ισχύον καθεστώς να συγκεντρώσει αποδείξεις 25% αυτού, δηλαδή 7.500 ευρώ, εάν το ποσοστό ανέβει στο 40% τότε θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις 12.000 ευρώ!
 Από : το ΄Εθνος

Πάγκαλος : «Δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει»!!


Ρε , που φθάσαμε...
Ο Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ της κυβέρνησης , ο πολλά βαρύς  κ. Θ.Πάγκαλος ,να  δηλώνει πως δεν μπορεί να  πληρώσει το νέο και  βαρύ χαράτσι Παπανδρέου-Βενιζέλου  στα ακίνητα...
Αδυνατεί ο άνθρωπος ...
Μιλώντας το πρωί στο MEGA, o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ.  Θεόδωρος Πάγκαλος  είπε , ότι επειδή έχει πολλά ακίνητα από κληρονομιά (!) ,πρέπει να πληρώσει συνολικό τέλος ακινήτων 7.500 ευρώ (πλέον 10.000 Ε. που έχει πληρώσει ήδη για τέλος ακίνητης περιουσίας). Και εκεί πέταξε  τη ΒΟΜΒΑ! 

  • «Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο ,θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο».Και στην ερώτηση : τι θα γίνει εάν δεν βρεθεί αγοραστής για το ακίνητο, ο Πάγκαλος είπε το απίστευτο:
  • «Δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει»!!
  • Επιφυλάξεις όμως  έχει ο αντιπρόεδρος Α΄και το λησταρχικό μέτρο των αποδείξεων. Είπε: «Νομίζω ότι πρέπει, εφόσον υπάρχει τέτοια αντίδραση, να γίνει κάποια συζήτηση εκτενής και δεν νομίζω ότι θα την αποφύγουμε...Πιστεύω ότι θα την  κάνουμε και σε κυβερνητικό επίπεδο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο».






Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη θα σταθμεύουν στην Κύπρο;



Ιδιαιτέρως σημαντική και με πολλές προεκτάσεις είναι η είδηση ,που μετέδωσαν κυπριακά Μ.ΜΕ. (www.onlycy.com) , σύμφωνα με την οποία το Τελ Αβίβ ζήτησε από την κυπριακή κυβέρνηση τη χρήση της αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου», προκειμένου να μετασταθμεύσουν εκεί μαχητικά αεροσκάφη τους !!!


Αν αυτό ισχύσει, η Κύπρος θ΄ «αποκτήσει» την πολεμική αεροπορία που ποτέ δεν είχε και που η Ελλάδα, ποτέ δεν της παρέσχε στην πράξη, παρότι η αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» είχε κατασκευαστεί την (σύντομη) εποχή που το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας -Κύπρου βρισκόταν σε ισχύ, όχι μόνο θεωρητικά, και είχαν μετασταθμεύσει εκεί ελληνικά μαχητικά F-16.

Αφήνει το πενάκι του ο “μπαμπάς” του Αστερίξ, Αλμπέρ Ουντερζό ,ύστερα από 52 χρόνια δημιουργίας



Ο πιο διάσημος μπαμπάς , ο Αλμπέρ Ουντερζό, ο οποίος μαζί με τον Ρενέ Γκοσινί δημιούργησαν έναν από τους πιο αγαπημένους και πιο διάσημους ήρωες κόμικς, τον Αστερίξ, δηλώνει πως θα σταματήσει πια να σχεδιάζει και πως υπάρχουν πολλοί διάδοχοι για να συνεχίσουν το έργο του.

H ανακοίνωση της αποχώρησης του ιταλικής καταγωγής Ουντερζό έγινε την ημέρα που ο εκδοτικός οίκος Hachette γιόρτασε την πώληση 350 εκατομμυρίων βιβλίων κόμικς Asterix στον κόσμο!

Ελληνικό ...«Χαστούκι» καθηλώνει την Αυστραλία



Την Πέμπτη ,6 Οκτωβρίου, αναμένεται να γίνει η πρεμιέρα της σειράς “Το Χαστούκι” στο αυστραλιανό κρατικό κανάλι ABC.
Η σειρά "Το Χαστούκι" στηρίχτηκε στο τέταρτο και πιο πετυχημένο βιβλίο του Ελληνοαυστραλού συγγραφέα Χρήστου Τσιόλκα , το οποίο έχει σαρώσει διεθνή λογοτεχνικά βραβεία ,και μέχρι τώρα οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τις 600.000 αντίτυπα .
Να σημειωθεί πως στην σειρά παίζουν και αρκετοί Ελληνοαυστραλοί ηθοποιοί όπως ο Άλεξ Δημητριάδης, ο Λεξ Μαρίνος, η Τούλα Γιαννή, ο Άρης Γούναρης, ο Δημήτρης Μπαβέας, ο Στ. Μουζάκης, η Τσέλτιν Τσιόλκα, και η Ευγενία Φράγκου.
Αυστραλοί τηλεκριτικοί χαρακτηρίζουν την προβολή της συγκεκριμένης τηλεοπτικής σειράς ως "το τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς".

Πηγή :ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη , κι ο ΄Ελληνας ,που από Αετό τον μετέτρεψαν σε ...κότα



«Σπίθα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Μίκη Θεοδωράκη, που παρουσιάσθηκε απόψε στον “Ιανό” (Αθήνα).
«Σ' ευχαριστώ Σπίθα. Μας άναψες» είπε ο κ. Λάκης Λαζόπουλος, κλείνοντας την παρουσίαση του νέου βιβλίου του κ. Θεοδωράκη ,το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από αποσπάσματα ομιλιών του ανά την Ελλάδα, όταν ίδρυσε την «Σπίθα».
«Αετό που τον μετέτρεψαν σε όρνιθα» παρομοίασε τον Έλληνα ο κ. Μίκης Θεοδωράκης, κλείνοντας συγκινημένος την ομιλία του, εισπράττοντας ένα άνευ προηγουμένου παρατεταμένο χειροκρότημα.«Όχι στα χρέη, όχι στην τρόικα, όχι στις τράπεζες», είπε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον της τρόικας, της κυβέρνησης και του συνόλου του πολιτικού συστήματος.
Ο Λάκης Λαζόπουλος είπε:
  • «το σημαντικό είναι να μην κοιτάς ένα κερί αναμμένο, αλλά να δώσεις τη φλόγα δίπλα»,
  • «οι καιροί γίνονται αυταρχικοί και την πληρώνουμε όλοι».
  • «αυτοί που μας βάλανε μέσα στο Μνημόνιο μπορούν άραγε και να μας βγάλουν;».
  • γιατί ο κ. Παπανδρέου ανησυχεί για την επόμενη δόση, αφού κάποια στιγμή θα φύγει μεταξύ δύο δόσεων. ..

Ο καθηγητής κ. Γ. Κασιμάτης σημείωσε :
  • η χώρα μας είναι υπόδουλη,
  • η κρίση είναι «κοινωνικοπολιτική»,είναι κρίση θεσμών της αστικής δημοκρατίας και των αρχών του πολιτεύματος.
  • το μόνον μέσο που απέμεινε στον Έλληνα είναι η αντίσταση.

Το διάσημο... γουρούνι των Pink Floyd






Το τεράστιο φουσκωτό γουρούνι ,που εμφανιζόταν στο εξώφυλλο του άλμπουμ «Animals» του συγκροτήματος Pink Floyd ,35 χρόνια μετά την κυκλοφορία του δίσκου.«πέταξε» και πάλι πάνω από το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο του Μπάτερσι στο Λονδίνο.
Η «πτήση» του μήκους εννέα μέτρων φουσκωτού γουρουνιού, είναι αντίγραφο του πρωτότυπου και οργανώθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας «Why Pink Floyd?» («Γιατί οι Πινκ Φλόιντ;») η οποία συνοδεύει την κυκλοφορία της ανθολογίας του συγκροτήματος σε νέα εκδοχή με ψηφιακή επανεπεξεργασία.

Πριν από δύο εβδομάδες, «το αυθεντικό γουρούνι από νεοπρένιο κηρύχτηκε επισήμως ακατάλληλο για πτήση» επειδή είχε διάφορες τρύπες και «ένα αντίγραφο του από PVC κατασκευάστηκε ειδικά για την περίσταση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος, το οποίο σχηματίστηκε το 1964.

Ινδία:δύο εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπισμένοι λόγω των πλημμυρών, δεκάδες νεκροί από δαγκώματα φιδιών!






Από :NAFTEMPORIKI.GR

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ....εκτοπιστεί σε τρεις ινδικές επαρχίες, οι οποίες «στενάζουν» εξαιτίας των πλημμυρών -τις τελευταίες δύο εβδομάδες - από τους μουσώνες! 
 Σε Ορίσα, Ούταρ Πραντές και Μπιχάρ,περίπου  90 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε συμβάντα, τα οποία συνδέονται με την κακοκαιρία, ενώ μεγάλες περιοχές έχουν αποκοπεί λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων.

Στην Ούταρ Πραντές, την ινδική επαρχία με το μεγαλύτερο πληθυσμό, οι βροχές των μουσώνων προκάλεσαν, το Σαββατοκύριακο, το θάνατο 31 ανθρώπων. Πολλοί από αυτούς «πέθαναν στον ύπνο τους», σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, όταν η στέγη του σπιτιού τους κατέρρευσε.
Στην επαρχία Ορίσα, επιστήμονες χαρακτηρίζουν τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών «τις χειρότερες εδώ και τρεις δεκαετίες». Δέκα  περιφέρειες έχουν αποκοπεί, ενώ σύμφωνα με το συντονιστή των επιχειρήσεων αρωγής, 55 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, κυρίως από πνιγμό και δαγκώματα φιδιών...

Ναυάγιο με 200 τόνους ασήμι στον παγωμένο Βόρειο Ατλαντικό




                                      το φορτηγό πλοίο Gairsoppa σε βάθος 4.700 μέτρων , με το ασήμι

Το μεγαλύτερο φορτίο πολύτιμου μετάλλου , εν προκειμένω Ασήμι , ανακαλύφθηκε στο ναυάγιο ενός βρετανικού φορτηγού πλοίου, το οποίο βυθίστηκε - το 1941 - από γερμανικό υποβρύχιο στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου , στα παγωμένα νερά του Βορείου Ατλαντικού.
Διακόσιοι (200) τόνοι ασήμι , αξίας 170 εκ. ευρώ, βρέθηκαν από την αμερικανική εταιρεία αρχαιολογίας και ναυαγιαιρεσίας Odyssey Marine σε βάθος 4.700 μέτρων στο ναυάγιο του πλοίου Gairsoppa,
Το Gairsoppa μετέφερε 200 τόνους ασήμι για τις ανάγκες της χρηματοδότησης του πολέμου από την Καλκούτα της Ινδίας στο Λίβερπουλ, μέσω του Φριτάουν της Σιέρα Λεόνε.
Οι εργασίες ανέλκυσης αναμένεται να ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.


Πηγή:tovima.gr

Εμμανουήλ Τιμόνης: ο Χιώτης γιατρός ,που ανακάλυψε το εμβόλιο κατά της ευλογιάς...


Πριν από  τρεις αιώνες, την ανθρωπότητα την μάστιζαν πολλές επιδημίες,  και μία εξ αυτών  άκουγε  στο ...καλόηχο όνομα "Ευλογιά"...
Το Το έτος 1713 η Βασιλική Εταιρία του Λονδίνου ανακοίνωσε  την ανακάλυψη μεθόδου ανοσοποίησης κατά της ευλογιάς. Και πρωτεργάτης ήταν ο Χιώτης γιατρός Εμμανουήλ Τιμόνης (1669-1720), καθηγητής του Πανεπιστημίου Παδούης Ιταλίας , ο οποίος υπήρξε και αρχίατρος του Σουλτάνου.

Δυο χρόνια αργότερα άλλος ένας Έλληνας γιατρός, ο Ιάκωβος Πυλαρινός από την Κεφαλονιά, έκανε μια παρόμοια ανακάλυψη. Ο ίδιος ήταν αρχίατρος του Μεγάλου Πέτρου του τσάρου της Ρωσίας.

Πηγή : www.chiospress.gr.,, Μαρία Χρονοπούλου

Μόνο 5.091 οι αναπηρικές συντάξεις , λόγω συμμετοχής στην Εθνική Αντίσταση



Σε 5.091 ανέρχεται τελικά  ο συνολικός αριθμός των συντάξεων, που καταβάλλονται από το Δημόσιο σε όσους κατέστησαν ανάπηροι λόγω της συμμετοχής τους στην Εθνική Αντίσταση (1941-1944) ή στον Εμφύλιο πόλεμο (1946-1949).
Αυτό προκύπτει απά  επίσημα στοιχεία, που έφερε  στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης με αφορμή σχετική Ερώτηση βουλευτών του ΛΑΟΣ .

Νέο ΣΟΚ μέτρων που θ΄αφανίσουν τη μεσαία ταξη



Νέα σκληρά μέτρα φέρνει η.... επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, που θα  σβήσουν  από το χάρτη  τη μεσαία τάξη  και θα  οδηγήσουν  στην απόλυτη  φτώχεια  εκατοντάδες  χιλιάδες  συμπολίτες μας...
 Στις κρίσιμες επαφές του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον - σύμφωνα με πληροφορίες - ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ:
  • Νέα "γενναία" μείωση κατά .... 20% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων
  • Νέα  μείωση 4% των συντάξεων,
  • Υπαγωγή στο π...κο  καθεστώς εργασιακής εφεδρείας 30 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το  τέλος του 2011,
  • μία πρόσληψη στο δημόσιο τομέαγια 10 αποχωρήσεις,
  •  καταργήσεις  των περισσότερων φοροαπαλλαγών και
  • επιβολή  χαρατσιου στα ακίνητα τουλάχιστον ως το 2014. 
  • ΄Ομως  επειδή η  αξιοπιστία της  κυβέρνσηης  βρίσκεται στο ναδίρ, η σκληρή αφεντικίνα του  ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ζήτησε  από το Βενιζέλο ...έγγραφες διαβεβαιώσεις για τα μέτρα λιτότητας που παίρνει η κυβέρνηση του Γιώργου!
Αίσθηση προκαλεί όμως και το τελεσιγραφικού τύπου μήνυμά της :«αν οι Έλληνες δεν θέλουν τη συμβουλή μας, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτούς».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πηγές του ΔΝΤ, που επικαλείται το ΒΒC, το σχέδιο διάσωσης αναμένεται να περιλαμβάνει το κούρεμα κατά 50% των ελληνικών ομολόγων και την αύξηση των κεφαλαίων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Διάσωσης στα 2 τρις ευρώ.

Την ίδια ώρα: κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων στο Δημόσιο προαναγγέλλει με συνέντευξή του στα ΝΕΑ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας.

Η Ελ.ΑΣ πενθεί


 " Η  ΕΛ.ΑΣ. πενθεί"
  «Η ΕΛ.ΑΣ πενθεί. Ημέρα πληρωμής, Ημέρα πένθους»...
Αυτό είναι το Μήνυμα  των  Ειδικών Φρουρών και κατ΄επέκταση  των αστυνομικών , με το τεράστιο πανό που "κρέμασαν"  νωρίς το πρωί στο λόφο του Λυκαβηττού (βλ. άνω),διαμαρτυρόμενοι για νέα μείωση  του μισθού τους....
 Αύριο το απόγευμα ( 6 μ.μ.)  έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.
 Αλλά  , αν και οι αστυνομικοί  ...βγαίνουν στους δρόμους , μπορείτε να καταλάβετε την  κατάσταση και την αγανάκτηση ,που  ε π ι κ ρ α τ ε ί  στην ελληνική κοινωνία.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ 26ης Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα:

-- το 1687 : ο Μοροζίνης  ανατινάζει τον ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!
- το 1905 :απηγχονήσθη  από τους Τούρκους ο πρώτος Μακεδονομάχος  αρχηγός  Κ. Κόττας
- το 1921 : μάχες  στο Αφιόν Καραχισάρ της Μικράς Ασίας , πριν  από την μεγάλη ήττα.

Γιάννης Κούρος : ο μόνος άνθρωπος, που θα φθάσει από τη Γη ...στη Σελήνη με τα Πόδια του!!!

                   Γιάννης Κούρος, ο σούπερ ΗΡΩΑΣ, στα χνάρια του Φειδιπίδη

' Ο,τι και να πείς...,
΄Ο,τι και να γράψεις , είναι λίγο...
Ο μοναδικός ΄Ελληνας υπερ-μαραθωνοδρόμος ,ο Γιάννης Κούρος , αυτή τη φορά θα κάνει το ακατόρθωτο : θα ...φθάσει στη Σελήνη με τα πόδια του!!
Μεθαύριο Τρίτη (27/09) θα επιχειρήσει τον “Φειδιπίδειο ΄Αθλο”, καλύπτοντας τη διαδρομή Αθήνα- Σπάρτη- Αθήνα , μια απόσταση περίπου ...ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ χιλιομέτρων, την οποία το 2005 είχε καλύψει σε 53 ώρες και 43 λεπτά!!!Με τα χιλιόμετρα αυτά , που θα διανύσει συμπληρώνει τα ...384.000 χιλιόμετρα, δηλαδή την απόσταση της Γης από τη ΣΕΛΗΝΗ!!!
Θα ξεκινήσει από το Ιερό του Πανός , στον πεζόδρομο του Θησείου και η πρώτη στάση του αναμένεται να είναι στη ...ΣΠΑΡΤΗ, με ΑΜΕΣΗ (απνευστί) ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στην ...Αθήνα , ακριβώς όπως είχε κάνει και ο Φειδιπίδης για να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες και μετά να ενημερώσει γι΄αυτό τους Αθηναίους...

  • ο υπεραθλητής μεγάλων αποστάσεων Γιάννης Κούρος , έχει λάβει σειρά διακρίσεων στο μη Ολυμπιακό άθλημα του υπερμαραθωνίου.
  • γεννήθηκε το 1956, στη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας.
  • από δεκαέξι ετών ξεκίνησε τον αθλητισμό και έως σήμερα έχει καταρρίψει τουλάχιστον 134 παγκόσμια ρεκόρ
  • Έχει ασχοληθεί επίσης με τη μουσική την λογοτεχνία την ποίηση και το τραγούδι, όπου συνθέτει και ερμηνεύει ο ίδιος.
  • το 1990 μετανάστευσε στην Αυστραλία, και το Μάρτιο του 1993 κέρδισε το πρώτο βραβείο για τα λυρικά ποιήματα.
  • το 1983 τρέχει το 1ο Σπάρταθλο όπου τερματίζει σε 3 ώρες και 15 λεπτά μπροστά από το δεύτερο δρομέα.


  • ΄Εχει κερδίσει το Σπάρταθλον τέσσερις φορές (1983, 1984, 1986, 1990), και είναι διεθνής μοναδικός με αυτές τις επιδόσεις.
  Και με την ευκαιρία  ας  θυμηθούμε τον μεγάλο επιστήμονα  Ιούλιο Βερν  , και το έργο του "από τη Γη στη Σελήνη" .