Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Λιβύη : οι κατσαπλιάδες έκαναν τη μεγαλύτερη κλοπή στην ιστορία της Αρχαιολογίας , κλέβοντας αμύθητους θησαυρούς στη Βεγγάζη


Μία από τις μεγαλύτερες κλοπές στην ιστορία της αρχαιολογίας.
 ' Ενα ριφιφί οργανωμένο εκ των έσω, που αποκαλύπτεται με καθυστέρηση αρκετών μηνών.
Επτά χιλιάδες επτακόσια χρυσά και ασημένια νομίσματα - μερικά εκ των οποίων χρονολογούνται στο 570 π.Χ .(
 Οι επιτήδειοι ,εκμεταλλευόμενοι τις μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Καντάφι και των αντιπάλων του κατάφεραν να τρυπήσουν την τσιμεντένια οροφή και να φτάσουν στο θησαυροφυλάκιο. Παραβίασαν τις ατσάλινες θυρίδες και τις κόκκινες κέρινες σφραγίδες που κρατούσαν κλειστά τα ξύλινα κιβώτια και έφυγαν με τις αρχαιότητες, ενώ άφησαν πίσω τους ανέγγιχτα αντικείμενα δευτερευούσης αξίας.
«Πρέπει η δουλειά να έγινε από μέσα», λέει στους «Sunday Times» ο Λίβυος αρχαιολόγος που διδάσκει στο King's College, στο Λονδίνο, Χάφεντ Ουάλντα. Φαίνεται πως οι ληστές γνώριζαν την αξία του θησαυρού καθώς μόνο ένα αρχαίο νόμισμα από την Καρθαγένη πωλήθηκε προ ημερών στο Παρίσι προς 325.820 ευρώ.
Ο θησαυρός είχε εντοπιστεί μεταξύ 1917-1922 στον ναό της Αρτέμιδος στην αρχαία ελληνική αποικία της Κυρήνης .
Την εποχή που πραγματοποιήθηκε η μεγάλη κλοπή - τον Μάιο - η Βεγγάζη βρισκόταν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών και των κατσαπλιάδων...

Πηγή: Τα ΝΕΑ, ρεπορτάζ : Μαίρη Αδαμοπούλου
 

Ο Γ.Παπανδρέου οδηγεί τη χώρα σε περιπέτειες και το λαό σε διχασμό με το εκβιαστικό δίλημμα για "ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ"...


Παπανδρεϊκό κόλπο  Νο 1.:
για να  σωθεί ο ίδιος  (ο Γ.Παπανδρέου)  από την επερχόμενη ΟΡΓΗ του  απατημένου και  εξαθλιωμένου λαού , και να  κερδίσει  χρόνο στην πρωθυπουργία , απόψε αποφάσισε   να οδηγήσει τη χώρα σε διχασμό και σε πολύ επικίνδυνα αδιέξοδα , φροντίζοντας ουσιαστικά μόνο τον εαυτό του...
Αιφνιδίως  θυμήθηκε  το ...δημοψήφισμα για  να  σύρει το λαό  εκεί που αυτός θέλει ... Κι αν το αποτέλεσμα του  δημοψηφίσματος είναι  ΑΡΝΗΤΙΚΟ  αναγκαστικά  θα πάμε  σε εκλογές , αλλά  αυτός  έως τον Ιανουάριο ,που θα διεξαχθεί το  αστείο  δημοψήφισμα, θα  κάθεται στην πρωθυπουργική πολυθρόνα  , ενώ ο λαός θα  βυθίζεται καθημερινά  στην εξαθλίωση και ενδεχομένως θα ξεσπά  σε πρωτοφανείς πράξεις  βίας...
Με  την ανεπίκαιρη, την ανερμάτιστη  και  ανόητη πολιτικά πράξη του  για  δημοψήφισμα  ανοίγει την όρεξη των λεγόμενων "αγορών", αλλά  συγχρόνως  προκαλεί και τους  εταίρους  μας  στην Ε.Ε.
Ο άνθρωπος ρισκάρει τα πάντα... για να  διασωθεί  ...
Μιλώντας αργά το απόγευμα  στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ύψιστη πράξη δημοκρατίας και πατριωτισμού. «Ας δώσουμε το λόγο το λαό και στους πολίτες. Είναι η ώρα να απαντήσει ο πολίτης υπεύθυνα. Θέλει να την υλοποιήσουμε ή να την απορρίψουμε. Αν δεν την θέλει ο λαός δεν θα εφαρμοστεί. Εάν ναι θα προχωρήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.
συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα ξεκινήσει μεθαύριο Τετάρτη, θα κρατήσει 3 ημέρες και θα  ολοκληρωθεί στις 12 το βράδυ της  Παρασκευής.
Παπανδρεϊκό κόλπο  Νο 2.:
συγχρόνως , ανακοίνωσε  ότι θα ζητήσει ....ψήφο εμπιστοσύνης εκβιάζοντας  για άλλη μία  φορά τους βουλευτές.
Η

Κάρολος Παπούλιας : ήταν μέλος της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ , αποκαλύπτουν “Τα ΝΕΑ”

Γράφαμε χθες για "κάποιες ... ασάφειες" όσον αφορά το βιογραφικό του αξιότιμου Κου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου ΠΑΠΟΥΛΙΑ στα νιάτα του απλά και μόνο για την Ιστορία και χωρίς καμμία άλλη επιδίωξη. Αυτό είναι ξεκάθαρο και προς κάθε κατεύθυνση.
Αναφέραμε τα στοιχεία που προέκυπταν από το βιογραφικό του , γιατί - επιμένουμε- υπάρχουν ΑΣΑΦΕΙΕΣ και η Προεδρία ούτε σήμερα απάντησε....
Απάντηση όμως δόθηκε - έστω αυτή...- μέσω της εφημερίδας "Τα ΝΕΑ" (31-10-11) και τη γραφίδα του πασόκου συντάκτη της Γιώργου Λιακόπουλου , με ΔΙΣΕΛΙΔΟ παρακαλώ αφιέρωμα για την αντιστασιακή δράση του αγαπητού μας Προέδρου.
Καλό!
Από το 2σελιδο των ¨ΝΕΩΝ” πληροφορούμαστε ενδιαφέροντα στοιχεία.
΄Εχουμε τα εξής νέα και ενδιαφέροντα στοιχεία:
1ον : ο Κάρολος Παπούλιας πήγε στο Δημοτικό σε ηλικία ... 4 ετών . Ο συντάκτης επικαλείται μαρτυρία του κ. Παπούλια που λέει: “πήγα μικρός στην Α΄ Δημοτικού,ήμουν 4 χρονών, και έβγαλα και πολύ μικρός το Γυμνάσιο,17 ½ χρόνων”!
2ον. : άρα τελειώνει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ σε ηλικία ...10 ετών
3ον : όταν μπαίνουν οι Ναζί στην Ελλάδα ,το 1941, φοιτά στη 2α Γυμνασίου ,λογικά στο Γυμνάσιο Πωγωνιανής ...
4ον Δεν υπάρχει αναφορά πότε σπούδασε στη Ζωσιμαία σχολή , την αποκαλούμενη Οξφόρδη της Ελλάδος!
5ον: αποκαλύπτεται ότι... εντάχθηκε στο 15ο Σύνταγμα της 8ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ, χωρίς ν΄ αναφέρεται ακριβής χρονολογία !!- Λογικά αυτό έγινε μετά το 1942 (γιατί ο ΕΛΑΣ ιδρύθηκε στις 16-02-42)!
6ον. Σε άλλο σημείο αναγράφεται :”το 1944 ήταν μέλος της ομάδας της ΕΠΟΝ που έλαβε μέρος στη μάχη με τους Γερμανούς στο Χάνι Δελβινάκι”!
7ον : γνωστή μάχη είναι αυτή της Πρέβεζας (14-26/09/44)- μετά την αποχώρηση των Γερμανών κατακτητών - με συμμετοχή του 24ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ ..
8ον. με τη συμφωνία της Καζέρτας (26 Σεπτεμβρίου 1944), η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, που προήλθε από τη Συμφωνία του Λιβάνου (20 Μαΐου 1944), έθεσε τον ΕΛΑΣ υπό τις διαταγές του Βρεττανού στρατηγού Σκόμπι, ο οποίος ορίστηκε διοικητής όλων των ενόπλων δυνάμεων στην Ελλάδα .΄Αρα μετά το Σεπτέμβριο του 1944 ΔΕΝ υπάρχουν μάχες του ΕΛΑΣ ή της ΕΠΟΝ ,αλλά μόνο αυτές που διατάσσει ο ΣΚΟΜΠΙ !...
9ον. Αλλά , κι αυτή η 8η Μεραρχία του ΕΛΑΣ, αν πιστέψουμε το διοικητή της Γ. Κατσαντώνη - στις 12/11/43 ήταν σκέτο ...σκορποχώρι , με πολλές ..αμαρτίες...
10ον: στον Εμφύλιο : η μάννα του αποφασίζει να ρθουν στην Αθήνα και τον γράφει στο ...7ο Γυμνάσιο Παγκρατίου. - Ακόμη στο Γυμνάσιο πάει ή το Λύκειο;


Τσίπρας προς Παπούλια: είσαι υπεύθυνος εάν καταστραφεί η κοινωνική συνοχή και ομαλότητα!


Από : exofitsio.blogspot.com
Μέ έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας στην σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Κ. Παπούλια , κατέστησε τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα υπεύθυνο ,για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ομαλότητας. Στην ουσία ο κος Τσιπρας, είπε στον Παπουλια , ότι εάν δεν αναλάβει πρωτοβουλίες, για να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές, υπάρχει περίπτωση να έχουμε θεσμική εκτροπή. Είναι χαρακτηριστική η φράση του «Έχω την αίσθηση ότι από τον πρώτο έως τον τελευταίο πολίτη της χώρας ,οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή».
Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και του κου Παπανδρέου, είναι εγκληματικές γιατί συρρικνώνουν την λαϊκή κυριαρχία και εκφυλίζουν την Δημοκρατία ,τόνισε ο κ. Τσίπρας ο όποιος ,μάλιστα ,πρόσθεσε ότι υπάρχει δυσαρμονία της ασκούμενης πολιτικής με την λαϊκή βούληση. Επίσης, ο κ. Τσιπρας κατέθεσε και υπόμνημα με τις απόψεις του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

Αστυνομικός,που φυλάει τη Βουλή δολοφόνησε την Αλβανίδα ερωμένη του και μητέρα 4 παιδιών ,και σκηνοθέτησε...τροχαίο δυστύχημα, την 28η Οκτωβρίου !!!

Αστυνομικός, 32 ετών ,που... φυλάει τη Βουλή, δολοφόνησε την 49χρονη Αλβανίδα ερωμένη του και μητέρα ΤΕΣΣΑΡΩΝ παιδιών , για λόγους  ζηλοτυπίας .
Ο άθλιος  μπάτσος:
- την έπνιξε  με το μπουφάν του (ασφυξία) και
- την  πέταξε σε αγροτικό δρόμο, αφού προηγούμενως τη  χτύπησε  με  αυτοκίνητο για να φαίνεται ως ...τροχαίο  δυστύχημα.
 Το στυγερό έγκλημα του  μπάτσου διεπράχθη το πρωί της εθνικής  επετείου της  28ης Οκτωβρίου, σε ασφαλτοστρωμένο αγροτικό δρόμο στην περιοχή του Σχηματαρίου. Διερχόμενος οδηγός εντόπισε το πτώμα της  άγνωστης γυναίκας  και ειδοποίησε την αστυνομία.
Ο 32χρονος διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την κατά ...17 χρόνια μεγαλύτερή του και μητέρα τεσσάρων παιδιών εδώ και αρκετό καιρό, όταν υπηρετούσε στο Α.Τ. Αυλώνα. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό, υπήρχε πρόβλημα στη σχέση τους. Ισχυρίσθηκε ,ότι  η ερωμένη του του έκανε ...σκηνές ζηλοτυπίας  και γι΄αυτό την δολοφόνησε ...

Το βρεφος που έσπασε το ρεκόρ των επτά δισεκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη !!!


Δόξα τω Θεώ , γίναμε... εφτά δισεκατομμύρια  οι κάτοικοι  του πλανήτη  ΓΗ
Ποιο  όμως  είναι το βρέφος  με τον τρομερό  αριθμό εφτά δισεκατομμύρια ;;
Επ΄αυτού  ερίζουν διάφορες χώρες και φοβόμαστε  πως ο πονηρός ο ΟΗΕ ,ίσως επιλέξει πάλι ...κριτήρια πολιτικά , όπως έκανε  αδιάντροπα  πριν από 12  χρόνια (σ.σ. στο ρεκόρ των ... εξι δισεκατομμυρίων), όταν ως "νικητή ...ΕΠΕΛΕΞΕ  τον Αντνάν Νέβιτς, που γεννήθηκε στο Σαράγεβο !
Σήμερα  , διεκδικούν τη γέννηση   :
  • δύο περιοχές της Ρωσίας:  η Καμτσάτκα και το Καλίνινγκραντ . Η πρώτη ανακοίνωσε ,πως  19 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) γεννήθηκε  αγόρι ,που θα ονομαστεί Αλεξάντερ
  • τον τίτλο διεκδικεί  κι ένα νεογέννητο κοριτσάκι στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της Ινδίας, και
  •  ένα βρέφος ,που γεννήθηκε στη Μανίλα.

ΤΑΧΙ εναντίον ... ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ , στο κέντρο της Αθήνας με 4 τραυματίες .-Ελεύθερος ο οδηγός του ΤΑΧΙ !!!



¨Ενας ...επαγγελματίας οδηγός ΤΑΧΙ δεν νοιάσθηκε, όπως φαίνεται, ν΄ αφήσει να περάσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ , που στις 5.30 το πρωί ,μετέφερε 2χρονο κοριτσάκι στο νοσοκομείο Παίδων , στο Γουδή.
Στούκαρε επάνω του αν και η σειρήνα του ασθενοφόρου “ξεσήκωνε” τους πάντες στη λεωφόρο Αλεξάνδρας (σ.σ στο ύψος με την Πανόρμου),στους Αμπελοκήπους.
Απολογισμός :
-τραυματίες ο οδηγός και ο συνοδηγός του ασθενοφόρου, ο πατέρας του κοριτσιού, ο οποίος συνόδευε το παιδί του και
- o “απρόσεκτος” οδηγός του ταξί.
Στο νοσοκομείο Παίδων που με άλλο ασθενοφόρο διακομίστηκε το κοριτσάκι , διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ο οποίος, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, επήλθε πριν από  τη σύγκρουση, μέσα στο πρώτο ασθενοφόρο.
Προανάκριση για το ατύχημα διενεργεί η Τροχαία Αθηνών. Και λοιπόν;;; Σε μία άλλη χώρα της ευνομούμενης Δύσης η εκεί ΤΡΟΧΑΙΑ τουλάχιστον θα είχε αφαιρέσει το ΔΙΠΛΩΜΑ του ασυνείδητου οδηγού .
Στη μπανανία αυτός ο τύπος κυκλοφορεί Ελεύθερος και θα συνεχίσει να οδηγεί το ίδιο ή άλλο ΤΑΧΙ ...

Μίκης Θεοδωράκης : "τ ο Ο Χ Ι ανήκει στους ελεύθερους και ανεξάρτητους Ελληνες”


Εκείνοι αρνήθηκαν να δώσουν έστω και ένα τετραγωνικό εκατοστό ελληνικής γης.
Αυτοί τους προσφέρουν το σύνολο της εθνικής επικράτειας.”.
Αυτό υπογραμμίζει ο διάσημος μουσικοσυνθέτης μας ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ , σχολιάζοντας τις έντονες διαμαρτυρίες χιλιάδων Ελλήνων , σε δεκάδες μεγάλες πόλεις της χώρας μας, κατά την 28η Οκτωβρίου .
Κάνει λόγο για “ΟΧΙ ΤΩΝ ΓΕΝΝΑΙΩΝ” , απαντώντας στις φθηνές αιτιάσεις των ...παπαγαλακίων της κυβέρνησης !
Ζητεί :Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για «να σταματήσει η ουσιαστικά πραξικοπηματική δράση της παρούσης κυβέρνησης», ή να παραιτηθeεί.

Ολόκληρη η δήλωσή του στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” (31-10-11) έχει ως εξής:

“Το ΟΧΙ του 1940 είναι μία από τις ιερότερες παρακαταθήκες του ελληνικού έθνους. ΄Ενα ιδεώδες που θα πρέπει να το σεβόμαστε, όχι μόνο με γιορτές και παράτες, αλλά με την καθημερινή μας στάση και συμπεριφορά και που κυρίως θα πρέπει να το σέβεται και να το τιμά με τη στάση της και κάθε της πράξη η εξουσία. Το Οχι είναι κανόνας ζωής για τους κοινούς θνητούς και μέτρο αξίας και εντιμότητας για τους αξιωματούχους. Κυρίως όταν πρόκειται για θέματα και περιπτώσεις που αφορούν την τιμή και τα συμφέροντα του λαού.
Οχι στην εξαπάτηση του λαού.
Οχι στο ψέμα και στη διαφθορά.
Οχι στην ατιμωρησία υπουργών και άλλων ισχυρών.
Οχι στην παραβίαση του Συντάγματος.
Οχι στην εθελοντική παράδοση μέρους της εθνικής μας ακεραιότητας σε ξένους.
Οχι στην εξόντωση των εργαζομένων.
Οχι στην ερήμωση της χώρας.
Οχι στο πρόσφατο «Ναι σε όλα», που καθιστά τη χώρα υποτελή, αναγκασμένη να ξεπουλήσει τον εθνικό μας πλούτο.
Και τέλος,
Οχι στην προσβολή ενός ολόκληρου λαού. Γιατί προσβολή είναι το να τολμούν να του λένε «σε πήραμε από το 120% του ΑΕΠ και αφού σου αλλάξαμε τα φώτα, σε ρεζιλέψαμε στους ξένους, σε φτωχύναμε, σε διαλύσαμε και σε εξοντώσαμε ολοκληρωτικά, μετά είπαμε το Ναι στη Μέρκελ, γιατί υποτίθεται ότι θα μας βοηθήσει να σε οδηγήσουμε στο σημείο απ' όπου σε παραλάβαμε, δηλ. στο 120% του ΑΕΠ».
Δηλαδή σε βασανίζουμε δώδεκα ολόκληρα χρόνια (κι αν τελικά θα είναι δώδεκα), χωρίς κανένα λόγο. Εκτός φυσικά κι αν μέσα σ' αυτό το διάστημα καταφέρουν να μας ξεπουλήσουν και πάλι ολοκληρωτικά και να μας μεταβάλουν στο υπ' αριθμόν 1 προτεκτοράτο του Δ' Ράιχ. Μας τύλιξαν μέσα σε ένα «Μηδενικό», για ποιο λόγο; Ασφαλώς αυτοί και τα αφεντικά τους θα γνωρίζουν το λόγο, όμως δεν μας τον λένε, με την ελπίδα ότι έως τότε θα μας έχουν μεταβάλει σε φυτά...

Οχι, κύριε Πρόεδρε, να ανέχεστε να μας κυβερνά και να δεσμεύει το μέλλον της χώρας μια ομολογουμένως κυβερνητική μειοψηφία. Και εάν ακόμα το Σύνταγμα, μετά την αναθεώρησή του από τον Ανδρέα Παπανδρέου δεν σας δίνει το δικαίωμα να διαλύσετε τη Βουλή και να προκηρύξετε εκλογές, εν τούτοις έχετε το ηθικό - προσωπικό σας ανάστημα και λόγω του ανωτάτου αξιώματος που κατέχετε και λόγω της προσωπικής σας ιστορίας, να παρέμβετε για να σταματήσει η ουσιαστικά πραξικοπηματική δράση της παρούσας κυβέρνησης. Και στο κάτω κάτω, ως έσχατη λύση, υπάρχει πάντα ο έντιμος δρόμος της παραίτησης, που θα ήταν ένα ηχηρότατο ράπισμα στο πρόσωπο όλων αυτών που καταστρατηγούν το Σύνταγμα οδηγώντας τη χώρα στην καταστροφή της.

Πώς είναι δυνατόν να ζητούν οι σημερινοί κυβερνώντες να τους σεβαστεί ένας λαός που περιμένει το παράδειγμά τους, όταν όλοι ανεξαιρέτως οι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος και του κράτους αρνούνται να εφαρμόσουν και να επιβάλουν το ζωτικό Οχι σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή και την τιμή του λαού και του έθνους; Οταν τον εμπαίζουν έχοντας καταντήσει αυτό το μεγάλο Οχι μια τυπική φιέστα, όταν η καθημερινή τους συμπεριφορά βρίσκεται σε μια συνεχή διάσταση μαζί του;

Σέβομαι τους θεσμούς, όταν και εκείνοι σέβονται τα ιερά και τα όσια του λαού αναγνωρίζοντάς τον -με πράξεις και όχι μόνο με λόγια- ως υπέρτατη αξία ανώτερη κι από τον ανώτατο αξιωματούχο. Και ο λαός θέλει ειδικά οι κυβερνήτες του να είναι πιστοί θεματοφύλακες της εθνικής τιμής και ακεραιότητας και όχι φορείς τού Ναι και της υποταγής που μας επιβάλλεται εδώ και δύο χρόνια. Οσοι δεν κατάλαβαν ακόμα ότι αυτοί είναι οι λόγοι που μας κατεβάζουν στους δρόμους, θα είναι άξιοι της τύχης τους.

Η οργή του λαού οφείλεται στο γεγονός ότι η στάση τους απέναντι στα συμφέροντα του λαού και του έθνους βρίσκεται σε ριζική αντίθεση με το νόημα τού Οχι.

Εκείνοι τότε είπαν Οχι αψηφώντας τις θυσίες και το θάνατο. Αυτοί σήμερα υποτάσσονται με δειλία και ανικανότητα στο Ναι. Επομένως δεν έχουν σχέση με το Οχι του λαού των γενναίων αλλά εκφράζουν το Ναι των δειλών και των συμβιβασμένων.
Εκείνοι αρνήθηκαν να δώσουν έστω και ένα τετραγωνικό εκατοστό ελληνικής γης.
Αυτοί τους προσφέρουν το σύνολο της εθνικής επικράτειας.

Ανήκουν στο Ναι και όχι στο Οχι. Το ΟΧΙ ανήκει στους ελεύθερους και ανεξάρτητους Ελληνες”.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Αντίσταση


Πολύς θόρυβος τα τελευταία 24ωρα για την αντιναζιστική δράση του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια , μετά τα γνωστά επεισόδια στη Θεσ/νίκη , την 28η Οκτωβρίου 2011.
Ο ίδιος , φανερά συγκινημένος , δήλωσε ότι σε ηλικία 15 ετών πολέμησε τους κατακτητές και δεν είναι προδότης ,όπως φώναζαν μερικοί άθλιοι φτωχοδιάβολοι.
Μετά την παρέλευση τόσων ωρών ας δούμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα , αν και τα βιογραφικά στοιχεία για τον κ. Παπούλια διακρίνονται από μία απίστευτη γενίκευση...

Σύμφωνα ,όμως , με τα γνωστά στοιχεία:
  • Γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1929, στο Μολυβδοσκέπαστο Ιωαννίνων
  • γιος του υποστράτηγου Γρηγορίου Παπούλια
  • νονός του ο στρατηγός Βλάχος , επιστήθιος φίλος του πατέρα του, που του δίνει το όνομα Κάρολος ,από τον Αυστριακό σοσιαλιστή Καρλ Κάουτσκι!
      • τελείωσε το δημοτικό σχολείο Πωγωνιανής και
      • φοίτησε στα γυμνάσια Πωγωνιανής, Ζωσιμαίας Ιωαννίνων,κλπ.
Εδώ υπάρχουν κάποιες ...ασάφειες , γιατί:
      • κατά την εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα ο Κ. Παπούλιας είναι μόλις ...11 ετών και ,λογικά , φοιτά στο δημοτικό σχολείο Πωγωνιανής
      • το 1942 : είναι 12 ετών , άρα φοιτά ακόμη στο Δημοτικό
      • το 1943 : είναι 13 ετών και φοιτά στο Γυμνάσιο Πωγωνιανής (σ.σ η φωτό  από μεγάλη εκδήλωση προς τιμήν του προ διετίας  από το Γυμνάσιο Πωγωνιανής και άλλους φορείς της Ηπείρου)
      • το 1944 : είναι 14 ετών και φοιτά στο Γυμνάσιο Πωγωνιανής.
      • ΔΕΝ λέει ΠΟΤΕ ενεγράφη στη Ζωσιμαία Σχολή . Κι αυτό ίσως έχει κάποια σημασία , αλλά επ΄ αυτού αρμόδιος ν΄ απαντήσει είναι μόνο ο ίδιος...
Ο ίδιος δηλώνει αορίστως :”Εντάχθηκε από τους πρώτους στην ένοπλη αντίσταση εναντίον των εισβολέων” . ΄Αρα ,ως 14χρονος μαθητής (κι όχι 15 ) παίρνει το όπλο κατά των Ναζήδων κατακτητών... Ας μας το πει για να διδαχθούν τα παιδιά μας ..Γιατί το 1944 : οι Γερμανοί εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Για παράδειγμα: στις 12 Οκτωβρίου απελευθερώνεται η Αθήνα.
Φίλοι του λένε ,πως γράφτηκε στο ΕΑΜ. Ουδεμία αντίρρηση .Υπήρξε μαζική συμμετοχή του λαού. Εκατοντάδες χιλιάδες επαίρονται ως “αγωνιστές του ΕΑΜ”.
Κι άλλες δυο παρατηρήσεις :
  • νονός του είναι ο στρατηγός Βλάχος, ισχυρό χαρτί  για εκείνη  την εποχή
  • σπουδάζει στη Ζωσιμαία Σχολή , δηλαδή κάτι σαν τη σημερινή ΟΞΦΟΡΔΗ
  • μα και το Γυμνάσιο της Πωγωνιανής  εκείνη την εποχή , είναι Υψηλού επιπέδου και οι υπεύθυνοι φρόντιζαν οι τρόφιμοι να είναι καλοί μαθητές και να κοιτάζουν τα μαθήματά τους...
΄Πάσα απάντηση δεκτή .

Ο Ράιχενμπαχ είναι ο νέος σας πρωθυπουργός, λέει Γερμανός αριστερός βουλευτής


Ράιχ, Γ΄ Ράϊχ,
προς... Δ΄Ράϊχ ,
Ράιχ- ενμπαχ .

Πολύ "ΡΑΪΧ" έπεσε  πάλι  ρε παιδιά...
Κι από κοντά η δήλωση -σοκ  αριστερού Γερμανού  βουλευτή  , του Ντίτερ Ντεμ, ο οποίος υποστηρίζει, ότι ο επικεφαλής της Task Force της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας!
Σσυνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο κ. Ντεμ υποστηρίζει :
  • "Nαι, είναι ο νέος σας πρωθυπουργός. Όλοι αυτοί που δουλεύουν για την Task Force δεν είναι φίλοι της Ευρώπης, αλλά υπάλληλοι των αγορών. Δεν μπορώ να ξέρω τις προθέσεις του κ. Ράιχενμπαχ ,αλλά πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο στους σκοπούς του και για μένα είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι ο ελληνικός λαός δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο και την ομάδα του».
Την ίδια  ώρα ο Ράϊχενμπαχ με συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα" ισχυρίζεται:
  • "Δεν θέλω να γίνω πρωθυπουργός της Ελλάδας" ...
Αποκαλύπτει επίσης ,ότι :
  • "Η ομάδα δράσης συγκροτήθηκε κατόπιν αιτήματος του  πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου" !!!

Ελληνο-Αμερικανίδες στη μάχη για το ανώτατο δικαστικό αξίωμα στις ΗΠΑ


Στο δρόμο για την  κατάκτηση  θέσης ανώτατου  δικαστή στις ΗΠΑ , βρίσκονται  δυο σπουδαίες  Ελληνοαμερικανίδες τρίτης γενιάς.
Οι εκλογές θα γίνουν στις 8 Νοεμβρίου .
Πρόκειται για :
  • την Κέιτ (Κατερίνα) Χριστοφοράτου (φωτο λοξά δεξιά) στην περιφέρεια του Κουίνς, της Νέας Υόρκης, και
  • την Κάρμεν Μαρκάκη (φωτο αριστερά)στην κομητεία Νάσο, του Λονγκ 'Αιλαντ.
Η Κέιτ Χριστοφοράτου:  σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Φόρνταμ και στη συνέχεια αποφοίτησε με άριστα από τη Νομική Σχολή του St. John's University .Κατάγεται από την Κεφαλλονιά και διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αστόρια. Στο ενεργητικό της έχει αρκετές διακρίσεις .
Η Κάρμεν Μαρκάκη :για μια 6ετία διετέλεσε βοηθός εισαγγελέας του Κουίνς, ενώ για μια 4ετία ήταν επίτροπος της κομητείας Νάσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.  Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου St. Johns και στη συνέχεια αποφοίτησε με άριστα από το Πανεπιστήμιο Φόρνταμ.

 

΄Αλλοι ...150.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα διωχθούν το 2012 !


Ο νέος Ηρώδης αποφασίζει, όπως  το 2012 ... περίπου 150.000 δημόσιοι  υπάλληλοι να μείνουν  χωρίς δουλειά!!!
Το όπλο εξόντωσης  λέγεται : εργασιακή εφεδρεία.
Θα εξαποστείλει : τουλάχιστο το 50% των υπαλλήλων των υπουργείων.
Από τους 300.000 εργαζόμενους στο στενό δημόσιο τομέα, κυρίως εκπαιδευτικής βαθμίδας δευτεροβάθμιας (ΔΕ), που βρίσκονται κοντά στην 3η ηλικία, θ΄ αναζητηθούν εκείνοι που πρέπει να απολυθούν κατά προτεραιότητα, θα περικοπούν θέσεις και αρμοδιότητες,  ενώ ένα μεγάλο μέρος αρμοδιοτήτων εκχωρείται προς ενίσχυση του... ιδιωτικού τομέα.
Για να γίνει κατανοητό :
  • το 50% του ανθρώπινου δυναμικού στο ελληνικό δημόσιο, που ασχολείται στο πρωτόκολλο, τις  μισθοδοσίες, τις προμήθειες,τη διοικητική μέριμνα κλπ.....θα απολυθεί.
"Μπούσουλας"  για το νέο ΤΣΟΥΝΑΜΙ  στο δημόσιο είναι ειδική ΄Εκθεση του ΟΟΣΑ την οποία ήδη ...μελετά ο Γ.Παπανδρέου, αλλά και ο Δ.Ρέππας.
Κλάψτε  μαννούλες  για τα ...σοσιαλιστικά μέτρα του Γιωργάκη

Υπερχρεωμένοι και χωρίς καταθέσεις οι Έλληνες ,όπως στην πρώην ΕΣΣΔ...


Χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ θυμίζει πλέον η Ελλάδα, ως προς τις καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Οι κατά κεφαλήν καταθέσεις μειώθηκαν τον...Αύγουστο του 2011 στα 16.796 ευρώ, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας μεταξύ των φτωχότερων της Ευρώπης.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", το επίπεδο των κατά κεφαλήν καταθέσεων στην Ελλάδα, μπορεί πλέον να συγκριθεί με χώρες εκτός Ευρωζώνης, καθώς η χώρα μας βρίσκεται αμέσως πριν τη Σλοβενία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, την...
Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Λεττονία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Οι καταθέσεις δεν είναι ο μοναδικός δείκτης που απεικονίζει τη μείωση του πλούτου των Ελλήνων την εποχή του Μνημονίου.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, επικαλούμενο την ΕΛΣΤΑΤ, το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων έχει εξανεμιστεί και η κατάσταση θα επιδεινωθεί με τη φοροκαταιγίδα του 2011 και των ετών που θα ακολουθήσουν.
Χαρακτηριστικό των μαύρων ημερών που περνούν οι Έλληνες, είναι και το γεγονός ότι τα κατά κεφαλήν δάνεια ξεπερνούν πλέον τις κατά κεφαλήν καταθέσεις, καθώς το 2010 κάθε πολίτης χρώσταγε 22.842 ευρώ κατά μέσο όρο, έχοντας καταθέσεις που δεν ξεπερνούσαν τα 18.054 ευρώ.
Πηγή : exofitsio.blogspot.com

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Πήραν τους δρόμους οι Γερμανοί "αγανακτισμένοι"!


Στους  δρόμους  τριών  μεγάλων  πόλεων , δηλαδή τυο Βερολίνου, της Φρανκφούρτης και του Αμβούργου βγήκαν χιλιάδες Γερμανοί «Αγανακτισμένοι» λίγες ημέρες μετά την έκτακτη σύνοδο των Βρυξελλών ,που αποφάσισε σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Στο Βερολίνο : πραγματοποίησαν πορεία από το δημαρχείο προς την πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ,κρατώντας  πανό με συνθήματα, όπως «Καταλάβετε το Βερολίνο» και «Αγανακτείστε».

Στη Φρανκφούρτη : οι 2.000 διαδηλωτές ακολούθησαν μια πορεία που περνούσε από την έδρα της Deutsche Bank και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Και  στο Αμβούργο, χιλιάδες άτομα διαμαρτυρήθηκαν  για τις υψηλές τιμές των ενοικίων και την έλλειψη αξιοπρεπούς στέγασης.
Επόμενο ραντεβού : στις 12 Νοεμβρίου.

Μανώλης Γλέζος προς ΠΑΠΟΥΛΙΑ : Κάρολε ,κακώς εκνευρίσθηκες...Ο Λαός διαμαρτυρήθηκε για να μη γίνει η Ελλάδα προτεκτοράτο


Επανήλθε  ο ήρωας Μανώλης Γλέζος  με  δηλώσεις  του σε  τηλεοπτικούς  σταθμούς, επαναλαμβάνοντας ,ότι   με  τις  χθεσινές  εντυπωσιακές  του  εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ο Λαός  Τίμησε την 28η Οκτωβρίου.
Επίσης , μάλωσε τον φίλο του  Κάρολο Παπούλια ,που αποχώρησε  επειδή  διαμαρτύρονταν "καιμιά  τριανταριά άτομα".
"Κακώς εκνευρίστηκε ο φίλος μου ο Κάρολος Παπούλιας" είπε χαρακτηριστικά .΄Οφειλε  να  συγκρατήσει τα νεύρα του...
Δεν στάθηκε μόνο σ΄αυτό :  δικαιολογώντας  την θέση  του  γιατί  χθες ο διαμαρτυρόμενος λαός  τίμησε το ΟΧΙ  της  28ης Οκτωβρίου τόνισε: 
  •  Πριν απο 71 χρόνια ο λαός είπε ΟΧΙ στο φασισμό και ναζισμό. Χθες είπε ΟΧΙ στο να γίνει η χώρα μας προτεκτοράτο!!!

Παγκόσμιο ΣΟΚ: υπέκυψε στα εγκαύματά της 18χρονη Ελληνίδα, την οποία 5 νεαροί ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ τη ¨θυσίασαν” ....


 Υπέκυψε τελικά στα εγκαύματά της η 18χρονη Ελληνίδα Κρίστι Θεολόγου (φωτο ) , ύστερα από μία εβδομάδα μάχης για την ζωή της.
Η άτυχη 18χρονη  υπέστη φρικτές δοκιμασίες από πέντε νεαρά ανθρωπόμορφα κτήνη της Ν. Αφρικής, ηλικίας 16 έως 23 ετών ,και πειθήνια όργανα του Σατανά.
Πρώτα της έκοψαν το χέρι, μετά την περιέλουσαν με βενζίνη και έβαλαν φωτιά ...
Το αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Η δίκη των σατανιστών έχει οριστεί για την 1η Νοεμβρίου.

Η Σύρτη ισοπεδώθηκε ... «προς παραδειγματισμό» από τη μανία των κατσαπλιάδων και την ενεργή συνδρομή των νατοϊκών αεροσκαφών


Το ΝΑΤΟ  ανακοίνωσε ,πως  μεθαύριο  θα ...φύγει  από τη Λιβύη .Τα δεκάδες αεροσκάφη  του  επί τόσους μήνες  σκόρπισαν  τον όλεθρο.
Και το πιο κραυγαλεό παράδειγμα ,που πρέπει οπωσδήποτε  ν΄απασχολήσει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης  , είναι η ισοπέδωση της Σύρτης .Γιατί πρόκειται για καραμπινάτο "εγκλημα πολέμου".Ξεδιάντροπα  οι κατσαπλιάδες ομολογούν πως  το  έκαναν... «προς παραδειγματισμό»!
Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, η Σύρτη- εκτός από ιδιαίτερη πατρίδα και τελευταίο, όπως αποδείχθηκε, οχυρό του συνταγματάρχη Καντάφι - ήταν η πιο πλούσια κατά κεφαλή πόλη της Λιβύης, με σύγχρονες υποδομές και υψηλό βιοτικό επίπεδο για την πλειοψηφία των κατοίκων της.
Μετά την πτώση της Τρίπολης, ωστόσο, έξω από το πρώην ψαροχώρι συγκεντρώθηκαν ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις του Μεταβατικού Συμβουλίου, που άρχισαν - χρησιμοποιώντας βαρύ πυροβολικό και αξιοποιώντας, με τον πιο φονικό τρόπο, την καταιγιστική αεροπορική υποστήριξη των βομβαρδιστικών του ΝΑΤΟ - την συστηματική ισοπέδωση της παραλιακής πόλης, προκειμένου να εξοντώσουν τους τελευταίους πιστούς στον Καντάφι μαχητές και φυσικά τον ίδιο .Οι κάτοικοι , ανάμεσά τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΜΑΧΟΙ ,είδαν την πόλη τους να βομβαρδίζεται ανηλεώς από αέρα, ξηρά και θάλασσα.
Σύμφωνα με τους λιγοστούς πολεμικούς ανταποκριτές, η Σύρτη σήμερα θυμίζει έντονα το Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, μετά την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων πριν δώδεκα χρόνια. «Δεν υπάρχει ούτε ένα κτίριο που να μην έχει υποστεί ζημιές από βόμβες, ρουκέτες ή ριπές αντιαεροπορικών όπλων. Αλλά και όσα σπίτια δεν επλήγησαν λεηλατήθηκαν άγρια από άτακτες ομάδες οπλοφόρων. Πρόκειται για πολιτική καμένης γης», αναφέρει σοκαρισμένος ο ανταποκριτής του BBC, Γουάιρ Ντέιβις. Πολλοί είχαν εκτελεσθεί με συνοπτικές διαδικασίες, μετά την πτώση της πόλης - τα χέρια τους δεμένα πίσω από την πλάτη.
Η Σύρτη σήμερα είναι μια πόλη- φάντασμα: τα δίκτυα ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και αποχέτευσης έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά, τα αποθέματα τροφίμων και φαρμάκων έχουν εξαντληθεί εδώ και μέρες, ενώ δεν γλίτωσαν από τις βόμβες ούτε τα νοσοκομεία της πόλης.
 Στο μεταξύ, η λεηλασία συνεχίζεται: ανταποκριτές αναφέρουν ότι οι «απελευθερωτές» της πόλης επιστρέφουν στην Βεγγάζη, την Τρίπολη και την Μισράτα μέσα σε οχήματα φορτωμένα με πάσης φύσεως αγαθά, προϊόντα λεηλασίας.
Στην πραγματικότητα, βέβαια, η Συρτη καταστράφηκε , προς παραδειγματισμό - όχι απλά με την ανοχή, αλλά με την ενεργή συμμετοχή των ΝΑΤΟ-ικών δυνάμεων.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το μεγάλο θέμα της συνεχιζόμενης καταστροφής της Σύρτης και των θηριωδιών που διέπραξαν εκεί οι «επαναστάτες» από την Βεγγάζη και την Τρίπολη πέρασε «στα ψιλά» των μεγάλων ΜΜΕ
Για οποιονδήποτε γνώστη του Διεθνούς Δικαίου βέβαια, ανεξαρτήτως του τι πιστεύει ή όχι για τον Καντάφι και τους οπαδούς του, αυτό που συνέβη στην Σύρτη δεν είναι τίποτε λιγότερο από έγκλημα πολέμου - και μάλιστα έγκλημα πολέμου που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ υπό την αιγίδα του ΟΗΕ!
Πηγή : το αποκαλυπτικό άρθρο του Γιώργου Τσιάρα στο :tovima.gr 

Στα 7 δισεκατομμύρια ο πληθυσμός της ΓΗΣ σε ...3 ημέρες


Στις 31 Οκτωβρίου  2011 ο πληθυσμός της γης , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, ο πληθυσμός της γης θα αριθμεί 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή ένα δισεκατομμύριο περισσότερο από τον αριθμό των ανθρώπων το 1999.
Το 2050, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα είμαστε λίγο λιγότεροι από 10 δισεκατομμύρια. Και αυτό, παρότι τα ποσοστά γεννήσεων ανά οικογένεια μειώνονται δραματικά, τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Και να σημειωθεί ,ότι το 1800 ο πληθυσμός της γης έφθανε το ένα δισεκατομμύριο.Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, έως το  2055 θα πρέπει να αυξηθεί η αγροτική παραγωγή κατά τα 2/3, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των πληθυσμών.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Kι όμως ...στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη έγινε, αλλά σε διαφορετική τοποθεσία...

Κύριε Παπουτσή, που ... εποπτεύεις  το λεγόμενο  υπουργείο "προστασίας του Πολίτη",δεν  διαμαρτηρήθηκαν   κάποιες  "φασίζουσες μειοψηφίες",όπως ισχυρίσθηκες το απόγευμα.
Αλοίμονο  αν  σχεδόν  σε  κάθε μεγάλη  πόλη της  χώρας  υπάρχουν τόσες "φασίζουσες μειοψηφίες"... Αυτό δεν συμβαίνει .. Αλλά  αν  υποτεθεί πως  οδηγηθήκαμε σ' αυτό το ελεεινό σημείο,  τότε πρέπει να  φύγετε  απόψε κιόλας  ως πλήρως αποτυχημένοι  , γιατί  ομολογείτε πως   με ενέργειες ,λόγους και πράξεις  σας  οδηγήσατε τη χώρα  στην άκρα δεξιά  και το φασισμό ...
Στη Θεσσαλονίκη  κύριε Παπουτσή , παρά την ακύρωση της στρατιωτικής παρέλασης , οι άνδρες της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων ( ΣΣΑΣ) παρήλασαν  στη... Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης , τιμώντας  την επέτειο του ΟΧΙ της 28η Οκτωβρίου 1940,και  φωντάζοντας σύνθήματα , όπως :
  • "Ελλάδα σ'αγαπώ",
  • " Ελλάδα είσαι μία",
  • "η Κύπρος είναι ελληνικήκαι η Μακεδονία" και
  •  "Μακεδονία ξακουστή"!
Δείτε το βίντεο που ανέβασε το : taxalia.blogspot.com
 

Η ...Αραβική Ανοιξη απασχολεί την Σοσιαλιστική Διεθνή και τον πρόεδρό της Γιώργο Παπανδρέου

Με τούτα και με εκείνα, όπως και με τις πολλές και σοβαρές διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης, στην παρέλαση  για την εθνική επέτειο της  28ης Οκτωβρίου, δεν δώσαμε  την πρέπουσα  σημασία  για την ... απουσία του "πρωθυπουργού του λαού", του κ. Γ. Παπανδρέου .
Δεν μάθαμε αν παρακολούθησε κάποια μαθητική  παρέλαση  στην Κρήτη όπου  βρίσκεται , και μαζί με τους άλλους ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ παλεύουν  να δώσουν λύση ... στα αραβικά προβλήματα.Τα δικά μας  πήραν το δρόμο της επίλυσης, έτσι δεν είναι;
 

O Παπανδρέου προεδρεύει στις εργασίες της Ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την Αραβική Άνοιξη, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο .
Το απόγευμα  όμως εκατοντάδες  κρητικοί  προσπάθησαν  να πλησιάσουν με άγριες διαθέσεις  το ξενοδοχείο  και να ..μιλήσουν  στους  σοσιαλιστάδες του γλυκού νερού και του  ακριβού ξενοδοχείου ,αλλά απωθήθηκαν  από  ισχυρές  αστγυνομικές  δυνάμεις.

Πηγή  : taxalia.blogspot.com

Μανώλης Γλέζος: αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου



Ο Μανώλης Γλέζος είπε μπράβο στο λαό της Θεσσαλονίκης ,που αποκατέστησε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου.
Ο λαός είπε ΟΧΙ σε μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο και...ανάγκασε τη κυβέρνηση να αποσυρθεί και να αποσύρει και το πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο λαός παρελαύνει τώρα μόνος του...
Από : exofitsio.blogspot.com

Κάρολος Παπούλιας : δεν είμαι προδότης


Οι  έντονες  διαμαρτυρίες  χιλιάδων Θεσσαλονικέων  στάθηκε  αφορμή   να ματαιωθεί ,για 1η φορά, η στρατιωτική παρέλαση και  ν΄αποχωρήσει λοιδορούμενος και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ.Παπούλιας ,τον οποίον αποκαλούσαν "προδότη"....
"Λυπάμαι πολύ. Πρέπει να ντρέπονται. Εγώ ήρθα για να τιμήσω τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η παρέλαση. Εγώ στα 15 μου πολέμησα για την πατρίδα. Δεν μπορούν να με λένε προδότη," είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας  λίγο πριν αποχωρήσει

Αργότερα  σε  γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Κ.Παπούλιας έκανε  λόγο για "εκφυλισμό"  !Ολόκληρη η δήλωση τουκ.Κ. Παπούλια:
  •  "Όσα συνέβησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη αποτελούν ευκαιρία να σταθούμε λίγο και να συλλογιστούμε: Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο; Αγωνιστές είναι όσοι προσβάλλουν; Δίκιο έχει όποιος φωνάζει περισσότερο; Είναι δημοκράτες όσοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χώρο ως ιδιοκτησία τους; Και πώς μετριέται η πλειοψηφία; Με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ή με τις εκλογές που, με βάση το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια; Υπάρχει το δικαίωμα και η κατάχρησή του, υπάρχει η δίκαιη οργή και ο εκφυλισμός της, υπάρχει καθαρό όριο ανάμεσα σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε μια κοινωνική οργάνωση χωρίς κανόνες, χωρίς δημοκρατικό υπόβαθρο..".

Παρέλαση λαϊκής οργής, κατά του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος

Δανειζόμαστε τον τίτλο  της ηλεκτρονικής έκδοσης  της ¨ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ" για τις  σημερινές  πρωτοφανείς σε  οργή και  αγριότητα  αντιδράσεις χιλιάδων  συνανθρώπων μας  σε πολλές  πόλεις της  χώρας , με κυρίαρχη αυτήν  στη Θεσσαλονίκη (φωτο άνω)όπου -για  1η φορά από το 1945- ματαιώθηκε  η στρατιωτική παρέλαση και  αποδοκιμάσθηκε αγρίως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ.Παπούλιας ,ο οποίος και  αναγκάσθηκε ν΄αποχωρήσει .
Μόλις πριν από 24 ώρες - σε ανάρτησή μας -  επί λέξει γράφαμε :
  • "Αγρίεψαν τα πράγματα και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το εύρος των αντιδράσεων αύριο στις μαθητικές παρελάσεις.  Γι΄αυτό και σημειώνεται ... ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ υπουργών και κυβερνητικών βουλευτών - και όχι μόνο- να πάρουν τιμητική θέση στην εξέδρα των επισήμων..."
Κι αυτό έγινε  σήμερα  στη  Θεσσαλονίκη ,την Αθήνα,το Ηράκλειο,τη Ρόδο,την Κοζάνη, την Πάτρα,την Κέρκυρα,τον Πειραιά,τα Τρίκαλα, την Τρίπολη,την Καλαμάτα και αλλού.

Σημειώνει η "Ελευθεροτυπία" :
  • "Το δικό της «ΟΧΙ» είπε η κοινωνία. Ματαιώθηκαν παρελάσεις, φυγαδεύτηκαν κακήν κακώς υπουργοί, βουλευτές και επίσημοι! Εισβολή διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη ματαίωσε τη στρατιωτική παρέλαση, αποχώρησε αποδοκιμαζόμενος και ο Παπούλιας .Σε διαδηλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής των Μνημονίων και του στραγγαλισμού της κοινωνίας, μετατράπηκαν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, στις περισσότερες πόλεις της χώρας. Αποκορύφωμα, η ματαίωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη" κλπ ... 

Για  τη γενικευμένη  αντίδραση ο  υπουργός ...Προστασίας του Πολίτη κ. Χ.Παπουτσής  ισχυρίσθηκε, ότι λόγω της ...ψύχραιμης  στάσης των αστυνομικών... "απεφεύχθη η γενικευμένη σύγκρουση και το αιματοκύλισμα" !!! Επίσης, έκανε λόγο για :
  • "Φασίζουσες μειοψηφίες που επέλεξαν τη σημερινή μέρα του ΟΧΙ στο φασισμό, να επιβάλλουν με τη βία την παρουσία τους. Επέλεξαν να σπείρουν το διχασμό σε μια εποχή που χρειάζεται όσο ποτέ η ενότητα του λαού". ...
Θα επανέλθουμε...

Το ΟΧΙ του 1940 και το ΟΧΙ του σήμερα

Επέτειος του Μεγάλου  Ο Χ Ι  στο φασισμό και το ναζισμό .

Επέτειος της  πρωτοφανούς Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η Σ της  μεγάλης  πλειοψηφίας του ελληνικού  λαού
(σ.σ.  μην  ξεχνάμε  τους δωσίλογους , τους Γερμανοτσολιάδες, τα τάγματα  ασφαλείας, τους μαυραγορίτες...) .

Τιμούμε  τους ήρωες.
Δεν ξεχνάμε   τη θυσία τους.
Παραδειγματιζόμαστε  και προχωράμε για ν΄αντιμετωπίσουμε  την Οικονομική  Κατοχή .