Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

΄Ερχεται ... αυτοτελής φόρος 20% στα ΕΝΟΙΚΙΑ των ακινήτων



΄Ερχονται κι άλλοι ...ΦΟΡΟΙ.πρώτος θα είναι αυτός στα ..ενοίκια , θξα είναι αυτοτελής με συντελεστή ...20% ,όπως προτείενει το “αγαπημένο “ Δ.Ν.Τ.
Κι όχι μ΄πονο ο συντελεστής (20%) είναι πολύ υψηλός ,υπαρχει μία μεγάλη ΑΔΙΚΙΑ καθώς επιβαρύνεται δηλαδή το ίδιο αυτός που εισπράττει ενοίκιο από μία γκαρσονιέρα και αυτός που έχει εισόδημα από ενοίκιο από πεντάρι στο Ψυχικό !
Σήμερα τα μισθώματα (ενοίκια) προστίθενται στα υπόλοιπα εισοδήματα και φορολογούνται με βάση την φορολογική κλίμακα και το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ. Επιπλέον, επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος 1,5% για κατοικίες μέχρι 300 τ.μ. και 3% για κατοικίες επιφάνειας άνω των 300 τ.μ..
Στην περίπτωση που υιοθετηθεί η πρόταση ...του Δ.Ν.Τ.για επιβολή αυτοτελούς φόρου με συντελεστή 20% στα εισοδήματα από ακίνητα, τότε θα επιβαρυνθούν κυρίως οι φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Για παράδειγμα ένας ,που εισπράττει εισόδημα από ενοίκια 5.000 ευρώ τον χρόνο χωρίς να έχει άλλα εισοδήματα ,θα κληθεί να πληρώσει φόρο 1.000 ευρώ (5.000 Χ 20%) ,ενώ με το σημερινό σύστημα επιβαρύνεται μόνο με συμπληρωματικό φόρο 75 ευρώ (5.000 Χ 1,5%).

Πηγή:Imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου