Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Σ . Ο . Σ : 2,6 εκατομμύρια νήπια πεθαίνουν ετησίως από ΑΣΙΤΙΑ και μισό δισεκατομμύριο απειλείται


Ανατριχιαστικά  τα  στοιχεία  για  το έγκλημα  σε  βάρος  εκατομμυρίων παιδιών που  πεθαίνουν  λόγω ..ασιτίας ,  την ώρα  που κάποιοι  εκμεταλλεύονται προκλητικά και επαίσχυντα   τον ΠΛΟΥΤΟ,και πετάζουν στα σκουπίδια  τρόφιμα  ικανά  να  σώσουν εκατομμύρια  ανθρώπους.

Το ένα τέταρτο των μικρών παιδιών της Γης, δηλαδή 450 εκατομμύρια παιδιά, δεν λαμβάνουν αρκετά θρεπτικά στοιχεία για να αναπτυχθούν σωστά, και 300 παιδιά πεθαίνουν από ασιτία κάθε ημέρα, δηλαδή περίπου 2,6 εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο, σύμφωνα με νέα έκθεση-κόλαφο της κοινωφελούς οργάνωσης «Save the children».

Υπάρχουν περίπου 170 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών η ανάπτυξη των οποίων παρεμποδίζεται, εξαιτίας της έλλειψης φαγητού τόσο για τα ίδια όσο και για τις μητέρες τους που τα θηλάζουν και η κατάσταση σημειώνει σημαντική επιδείνωση.

Το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, η Ινδία, το Περού και η Νιγηρία - χώρες στις οποίες βρίσκονται τα μισά από τα παιδιά που δεν αναπτύσσονται σωστά -, η αύξηση σε παγκόσμιο επίπεδο των τιμών των τροφίμων έχει αναγκάσει τους γονείς των υποσιτιζόμενων παιδιών να μειώσουν το φαγητό και να σταματήσουν το σχολείο για να εργαστούν.

Σύμφωνα με την έκθεση :
  • το ένα τρίτο των γονιών που συμμετείχαν στην έκθεση δήλωσαν ότι τα παιδιά τους παραπονιούνται καθημερινά ότι δεν έχουν αρκετό φαγητό. Ένας στους έξι γονείς ποτέ δεν έχει την πολυτέλεια να μπορεί να αγοράσει κρέας, γάλα ή λαχανικά.
  •  έξι στα δέκα παιδιά στο Αφγανιστάν δεν παίρνουν αρκετά θρεπτικά στοιχεία για να αναπτυχθούν όπως πρέπει, ενώ το ίδιο ισχύει για το 48% των παιδιών στην  Ινδία.
«Αν δεν ληφθούν κοινώς αποδεκτά μέτρα, μισό δισεκατομμύριο παιδιά θα είναι σωματικά και πνευματικά υπανάπτυκτα τα επόμενα 15 χρόνια», προειδοποιεί ο επικεφαλής της κοινωφελούς οργάνωσης Τζάστιν Φορσάιθ.

Πηγή : Το ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου