Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Οι μισθοί φτώχειας των.... 490 ευρώ, που επέβαλαν οι διεθνείς τοκογλύφοι δανειστές




Σήμερα, του  "αγίου Βαλεντίνου"  ξεκινά τυπικά  η εφαρμογή των αποικιοκρατικών - δυσβάστακτων όρων ,που επέβαλαν  οι διεθνείς  τοκογλύφοι  δανειστές  στην ΕΛΛΑΔΑ με την  έγκριση  ...199  βουλευτών  ! ΄΄ Οπως  αναφέρεται ρητά στο άρθρο 1 του νέου Μνημονίου αποτελούν ...«πλήρεις κανόνες δικαίου άμεσης εφαρμογής»  οι διατάξεις, που οδηγούν  στην κατακόρυφη  μείωση του βασικού μισθού και στην αλλαγή των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα .
Οι  βάρβαρες  διατάξεις ορίζουν :  
  •  οι μισθοί ,που προβλέπονται από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας , μειώνονται κατά 22%
  • για τους νέους  κάτω των 25 ετών, οι μισθοί μειώνονται  κατά 32%, 
  •  στο κείμενο του Μνημονίου, προβλέπεται δυνατότητα και νέας μείωσης των κατώτατων ορίων που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ, έως τον Ιούλιο ώστε να ευθυγραμμισθούν με αυτά της Πορτογαλίας, δηλαδή τα 566 ευρώ μικτά. Ήδη, από σήμερα, ο κατώτατος μισθός πέφτει στα 586,08 ευρώ (καθαρά 489,38), ενώ για τους νέους κάτω των 25 η αμοιβή καθορίζεται στα 510,94 ευρώ (καθαρά 440,44 ευρώ). Η μείωση των κατώτατων μισθών, εκτιμάται ότι θα συμπαρασύρει μία σειρά επιδομάτων που συνδέονται με την ΕΓΣΣΕ .Δηλαδή, από τα 461,5 ευρώ που είναι σήμερα το επίδομα ανεργίας, ενδέχεται να υποχωρήσει στα 359,97 ευρώ.
  • Από σήμερα, καταργείται και η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας και απαιτείται πλέον, η σύμφωνη γνώμη και των δύο πλευρών (εργοδοτών και εργαζομένων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου