Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Μαζικές διαδηλώσεις στην Ευρώπη κατά της ACTA


Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας,το Παρισι και τη Σόφια  κατά της διεθνούς Εμπορικής Συμφωνίας Καταπολέμησης της Παραποίησης (ACTA),  την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευε στο Ίντερνετ κείμενο για να αντικρούσει τις κατηγορίες που διατυπώνονται εναντίον της για έλλειψη διαφάνειας.
Τον μεγαλύτερο αριθμό διαδηλωτών κατά της ACTA σε ολόκληρη τη Γερμανία συγκέντρωσε το Μόναχο, πρωτεύουσα της Βαυαρίας: περίπου 16.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία.
Παρά το κρύο που κυμαινόταν από τους 0 βαθμούς έως τους -20 στις διάφορες πόλεις της Γερμανίας, στο Βερολίνο διαμαρτυρήθηκαν κατά της συμφωνίας περίπου 10.000 άνθρωποι, στο Αμβούργο 5.000, στο Ντόρτμουντ 4.000, στη Φρανκφούρτη 3.000 και ο ίδιος αριθμός στη Δρέσδη, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.
Η ACTA, υπεγράφη από 22 χώρες της ΕΕ τον Ιανουάριο.Οι επικριτές της περιγράφουν τη συμφωνία αυτή ως μια εν δυνάμει σοβαρή επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης και στα δικαιώματα των χρηστών του Διαδικτύου. Από τον Ιανουάριο έχουν ενταθεί οι διαμαρτυρίες, κυρίως από χρήστες του Ίντερνετ που υποστηρίζουν ότι όσες χώρες την υπογράψουν θα επιβάλουν ποινές φυλάκισης ακόμη και όταν παραβιάζεται το copyright για μη εμπορικούς σκοπούς.

Η Γερμανία ανακοίνωσε χθες ότι αναστέλλει προς το παρόν την επικύρωση της συμφωνίας. Ωστόσο το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι καμία οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου