Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Στα κομματικά μαντριά ο τσοπάνης επιβάλλει την πειθαρχία


Δραματικοί  τόνοι  από τα  φιλαράκια, τον Γιωργάκη και τον Αντωνάκη, για  να  ψηφίσουν οι  βουλευτές  τα νέα οικονομικά-τρομοκρατικά μέτρα ,που με  απολυτη  βεβαιότητα θα οδηγήσουν τον ελληνικό λαό  στην εξαθλίωση  , τη  φτώχεια και την απόγνωση  για  περίπου  μισό ΑΙΩΝΑ.

Οι  ΑΡΧΗΓΟΙ  του ΠΑΣΟΚ  και της ΝΔ   Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς, παλιά φιλαράκια  από το Κολέγιο  και μετά  τις σπουδές  στις ΗΠΑ  :
  • ζήτησαν  υπερψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο οικονομικό πρόγραμμα  μιλώντας το μεσημέριστις συνεδριάσεις των Κ.Ο. των κομμάτων τους.
  • έθεσαν θέμα κομματικής πειθαρχίας στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή.
  • προειδοποίησαν για τις δραματικές συνέπειες, που θα έχει μια χρεοκοπία της χώρας ,καθώς και η έξοδός της από το ευρώ .
 Ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για ψήφο εθνικής σημασίας και κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να λάβουν τις σωστές αποφάσεις, υποστηρίζοντας πως η νέα δανειακή σύμβαση αποτελεί τη μόνη διαθέσιμη λύση για έξοδο από την κρίση.«Φτάσαμε κοντά στην πηγή, πρέπει η χώρα να πιει νερό. Πρέπει η χώρα να εξασφαλίσει τα 130 δισ. ευρώ, να πετύχει μείωση του χρέους της κατά 100 δισ. ευρώ», είπε  χαρακτηριστικά.
Τα έβαλε και με  ΜΜΕ , λέγοντας:  τα περισσότερα ΜΜΕ τζογάρουν στην οργή του κόσμου. «Ο κάθε τυχάρπαστος έχει βρει ένα μικρόφωνο και λέει ό,τι του κατέβει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και το ρεφραίν του ... καλού  τσοπάνη :
«Ζητώ να πειθαρχήσετε και όποιος έχει συνειδησιακό πρόβλημα να παραιτηθεί» !

Ο Α.Σαμαράς  απηύθυνε έκκληση προς τους βουλευτές της ΝΔ «να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα» .

" Βρισκόμαστε ως χώρα μπροστά σε έναν τεράστιο κίνδυνο"

  •  Απειλείται η ελευθερία, η ανεξαρτησία, η υπόστασή μας,
  • «Επιμένουμε ότι η συνταγή του μνημονίου ηταν καταστροφικό λάθος. Δεν αλλάζουμε αυτές τις θέσεις μας»,
  • «Δεν μπορώ να διανοηθώ τη χώρα μου με άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ, χωρίς βενζίνη, χωρίς φάρμακα» (αναφερόμενος στις συνέπειες που θα έχει μια χρεοκοπία).
Υπάρχει όμως  κι άλλη μία  "δημοκρατική¨ κίνηση  της ΝΔ: οι  τοποθετήσεις  των βουλευτών ,. έγιναν ...κεκλεισμένων των θυρών. Το μαντρί  ασφαλίσθηκε.
' Ομως  δυο βουλευτές της ΝΔ , οι Χρήστος Ζώης και Τζίμας Μαργαρίτης  δηλωσαν,  οτι  δεν θα  ψηφίσουν  αυριο τη νέα δανειακή σύμβαση...

Το ΚΚΕχολιάζοντας  τις  πρακτικές των 2 αρχηγών των μεγάλων μαντριών ,σε ανακοίνωση του , ανέφερε:
  • "Επιβεβαιώνεται ότι οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι κοινοί εκβιαστές, όπως ταιριάζει σε υπερασπιστές του σάπιου καπιταλισμού»,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου