Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

΄Ενα άγαλμα για την Κάρλα Μπρούνι...


Μπρούτζινο ανδριάντα για την πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί σχεδιάζει να στήσει ο δήμαρχος στην κεντρική πλατεία της κοινότητας του Νοζάν-σιρ-Μαρν, έξω από το Παρίσι. Κι αυτό γίνεται εν όψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία , και ο Σαρκοζί θέλει πάρα πολύ τη ...δημοσιότητα. Το άγαλμα της Κάρλας θα επηρεάσει ψηφοφόρους.

Το σχέδιο αυτό ήδη ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, με τον προσκείμενο στο κυβερνών UMP δήμαρχο να υποστηρίζει , ότι ο ανδριάντας δεν θα είναι αφιερωμένος στην κ. Μπρούνι-Σαρκοζί, αλλά θα ....τιμά τις γυναίκες εργάτριες της τοπικής βιομηχανίας φτερών.
Η απόφαση, όμως, να χρησιμοποιηθεί η κ. Μπρούνι ως μοντέλο του αγάλματος έχει προκαλέσει διαφωνίες και από τις δύο πλευρές του πολιτικού φάσματος.
«Ενα άγαλμα ύψους δύο μέτρων που θα κοστίσει 80.000 ευρώ προκαλεί θλίψη. Η Κάρλα Μπρούνι πρέπει να έχει δει φτερά μόνο σε επιδείξεις μόδας, καθώς αμφιβάλλω ότι έχει μπει ποτέ σε εργοστάσιο», έλεγε χθες ο σοσιαλιστής βουλευτής Ουιλιάμ Γκαΐμπ. Ανάλογες ενστάσεις εξέφραζε χθες και ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Μισέλ Ζιλ, που καταγγέλλει ως ανεύθυνη την απόφαση της δημαρχίας να δαπανήσει τέτοια υπέρογκα ποσά για ένα άγαλμα αμφίβολης αισθητικής.
Συνεργάτες της υπογράμμιζαν χθες ότι η απόφαση της κ. Μπρούνι-Σαρκοζί δεν αφορά την προώθηση της προσωπικής της εικόνας, αλλά ...«ως πρώην μοντέλο αποδέχεται ενίοτε την αντιγραφή μέρους του σώματός της»!

Πηγή :Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου