Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Κώστας Γαβράς: "αυτός είναι ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ πόλεμος , και η Ελλάδα από τα πρώτα θύματα"


«Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» .
 Δεν το λέει  κάποιος  ... εθνικιστής  ή  αντι-ευρωπαίος .Το λέει μετά λόγου γνώσεως ο διάσημος  σκηνοθέτης  Κώστας Γαβράς, ξεσπώντας κατά της άθλιας  πολιτικής της Γερμανίας έναντι της  χώρας μας.
«Η Ελλάδα είναι από τα πρώτα θύματα ενός οικονομικού πολέμου. Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» δήλωσεχθες  ο Κώστας Γαβράς, με  αφορμή την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας.
Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης -που διαδήλωσε υπέρ της Ελλάδας μαζί με χιλιάδες άλλους κατοίκους του Παρισιού- με δηλώσεις του στο Mega καταφέρθηκε  με  πολύ σκληρά λόγια για τη στάση ,που τηρεί η  Μέρκελ .
  • «Όλες οι αγριότητες των Γερμανών, η βαρβαρότητα...Είναι κάτι απίθανο πώς οι Γερμανοί έφτασαν σε τέτοια άκρα. Αυτοί που πούλησαν τόσα πράγματα στην Ελλάδα, που έκαναν τόσα σκάνδαλα στην Ελλάδα, πληρώνοντας τους μεν και τους δε για να αγοράσουν τα προϊόντα τους. Αυτό το ξεχνούν τώρα. Η κ. Μέρκελ αδιαφορεί» ..
Αναφερόμενος  στην Παγκάλεια ρήση «μαζί τα φάγαμε» ,απάντησε  :
  •  «Δεν θα φάγαμε όλοι μαζί. Τα έφαγαν εκείνοι που ήταν στο τραπέζι. Οι άλλοι είχαν ψίχουλα γύρω τους και σήμερα αυτοί που είχαν ψίχουλα δεν έχουν τίποτα. Αυτό είναι το μεγάλο δράμα στην Ελλάδα».
Τέλος ,ο Κώστας Γαβράς ευχήθηκε «κουράγιο και αισιοδοξία», ελπίζοντας ,ότι «θα περάσει κι αυτός ο καημός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου