Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Εκεί που έφτυνε, γλύφει η Μέρκελ για Πρόεδρο της Γερμανίας

Μεγάλη κωλοτούμπα της  σκληροτράχηλης  κόρης του πάστορα Μέρκελ.Ευρισμόμενη σε δεινή θέση μετά την παραίτηση/αποπομπή του  "δικού" της  Κρίστιαν ΒΟΥΛΦ , αναγκάσθηκε ν΄αποδεχθεί την ...πρόταση των  αντιπάλων της , που είχε απορρίψει το 2010.
Τώρα:
  • δέχεται  και προτείνει την ... σταθερή επιλογή των Σοσιαλδημοκρατών για την προεδρία, δηλαδή  τον θεολόγο (των Ευαγγελιστών...) και δημοφιλή ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Γιόακιμ Γκάουκ.
Με τη στήριξη των Χριστιανοδημοκρατών ο ...νεώτατος  72χρονος θεολόγος, το πολιτικό παρελθόν του οποίου ξεκινά στην πρώην Ανατολική Γερμανία (σ.σ όπως και της Μέρκελ) , έχει εξασφαλισμένη την εκλογή του στη θέση του παραιτηθέντος Κρίστιαν Βουλφ.
Ο Γιόακιμ Γκάουκ ήταν η επιλογή των Σοσιαλδημοκρατών και στην προηγούμενη εκλογή προέδρου, το 2010, ωστόσο ηΧριστιανοδημοκρατική Ένωση είχε καταψηφίσει την υποψηφιότητά του, στηρίζοντας τον Βουλφ που ήταν  προσωπική επιλογή της Μέρκελ.
Ο 72χρονος ήταν ενεργό μέλος της αντιπολίτευσης υπό το κομμουνιστικό καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας και μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.επέβλεπε τα αρχεία της Στάζι
Η εκλογή του νέου Προέδρου πρέπει να έχει γίνει το αργότερο ως τις 18 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου