Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ψάξτε για πετρέλαιο ,το ΙΡΑΝ μπλοκάρει την πώληση και στην Ελλάδα...

Το Ιράν δεν εκτέλεσε παραγγελία της Ελλάδας για 500.000 βαρέλια αργού πετρελαίου, μετέδωσε  σήμερα το  Reuters, επικαλούμενο το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν  Fars. 

Σύμφωνα με το
Reuters :
·        «τα τάνκερ, που έφθασαν για να μεταφέρουν 500.000 βαρέλια ιρανικού αργού πετρελαίου σε διυλιστήριο της Ελλάδας επέστρεψαν άδεια, καθώς το Ιράν αρνήθηκε να δώσει το πετρέλαιο».
Αντίθετα, τα Ελληνικά Πετρέλαια και συγκεκριμένα ο Δ/ντής επικοινωνίας του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, Άγγελος Στράνης, με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΑ, διέψευσε τις πληροφορίες αυτές…
{‘ Ομως Αξιωματούχοι του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράν δεν σχολίασαν τις πληροφορίες, σημειώνει το Reuters, κάτι που συνέβη προσφάτως και με  την διακοπή πώλησης  σε  άλλες  δύο  χώρες της Ευρώπης}.
το Reuters  αποκαλύπτει επίσης ,ότι από ΠΡΟΧΘΕΣ η ελβετική θυγατρική της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total, καθώς και η εταιρεία εμπορευματικών συναλλαγών Mercuria βρίσκονται σε… ανεξάρτητες διαπραγματεύσεις με τα «Ελληνικά Πετρέλαια», ώστε να την βοηθήσουν να υποκαταστήσει τις ιρανικές προμήθειες αργού πετρελαίου με αντίστοιχες από άλλες χώρες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου