Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Έληξε το πρωί η κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών μετά τα... “νέα Δεκεμβριανά” !


Ξημερώματα έφυγαν από τη Νομική Σχολή Αθηνών οι καταληψίες , αφού παρέμειναν σ΄ αυτήν λίγα 24ωρα ,ΟΣΑ δηλαδή χρειάζονταν για τις προετοιμασίες για το κάψιμο δεκάδων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας , χθες το βράδυ.
Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό των Πρυτανικών Αρχών από το κτίριο της Νομικής :
  • έχουν κλαπεί οι 10 από τους 16 προτζέκτορες,
  • έχουν καταστραφεί όλες οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις και κλάπηκαν όλα τα μικρόφωνα.
  • εξαφανίσθηκαν ΟΛΟΙ οι... πυροσβεστήρες
  • σε αίθουσα μυρίζει έντονα βενζίνη, κάτι που κάνει τους καθηγητές να υποπτεύονται ότι ενδεχομένως εκεί παρασκευάστηκαν μολότοφ.
  • σε κουβάδες βρέθηκαν σπασμένα μάρμαρα
Εν τω μεταξύ , σε σημερινή ανακοίνωσή του ο πρύτανης Θ. Πελεγρίνης κατηγορεί ανοιχτά την ... Πολιτεία για “αβελτηρία” και αδράνεια στη λήψη μέτρων προστασίας της Σχολής. Γράφει :
  • «Εξ αρχής το Πρυτανικό Συμβούλιο σε στενή συνεργασία με τον Κοσμήτορα της ΝΟΠΕ (σχολή Νομικής, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών) έλαβε όλα εκείνα τα μέτρα που όφειλε να λάβει το Ίδρυμά μας για την ασφάλεια των κτιρίων του. Προς τούτο απευθύνθηκε εγγράφως στις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας για τις δικές των ενέργειες χωρίς καμία ανταπόκριση εκ μέρους τους ούτε καν επικοινωνία. Ως εκ τούτου η κατάσταση που δημιουργήθηκε στο κτίριο της ΝΟΠΕ οφείλεται στην αβελτηρία των Πολιτείας - και μόνον σ' αυτήν».
Πηγή : www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου