Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

΄Εκλεψαν κια τον χάλκινο ΔΡΟΜΕΑ



Δυο λόγια  για  τη μεγάλη  κλοπή  από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας , αν και δίαφοροι "κύκλοι"  στην Αθήνα  "τόριξαν"  το θέμα γιατί  οι ευθύνες  της πολιτικής  ηγεσίας  είναι πολλές.
Αστεία τα μέτρα  ασφαλείας, αδιαφορία ή απλώς  ανύπαρκτη η "αγάπη" των τοπικών αρχόντων...Κι ακόμη  δεν  μας είπαν  ΠΟΙΑ "αντικείμενα"  εκλάπησαμν  , ποια η αξία τους ...Αρχγού ν αυτά ..Θα μας τα σερβίρουν  ένα΄-ένα  για  να είναι  υποφερτή  η δόση του  δηλητηρίου...
Τώρα  μάθαμε ότι οι βάνδαλοιι διαρρήκτες/ληστές   με τις βαριοπούλες  προκάλεσαν  σημαντικές  ζημιιές  σε  αγαλματίδια  και άλλα άρχαία  αντικείμενα  τα οποία  δεν εκλεψαν.,..
Μεταξύ των αντικειμένων που αφαίρεσαν από τις πέντε προθήκες εκτός από το χρυσό δαχτυλίδι-σφραγίδα της μυκηναϊκής εποχής από την Ανθεια της Μεσσηνίας, το οποίο φέρει παράσταση ταυροκαθαψίων και είχε ο εκάστοτε ηγεμόνας των Μυκηνών, εκλάπη και ένα χάλκινο ειδώλιο δρομέα που επρόκειτο να ταξιδέψει στη Γερμανία για τη μεγάλη έκθεση «Ολυμπία. Μύθος και λατρεία», η οποία θα εγκαινιαστεί στο Μουσείο Μάρτιν Γκρόπιους - Μπάου του Βερολίνου τον Αύγουστο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου