Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ρώσοι ερευνητές έφθασαν στη ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ λίμνη Βοστόκ ,στην Ανταρκτική



ΜΥΣΤΗΡΙΟ...Πολύ μυστήριο...΄Εως και χθες  οι Ρώσοι ερευνητές που ...έψαχναν την  μυστηριωδη λίμνη  Βοστόκ ,στην Ανταρκτική  ήταν  ..χαμένοι.
Και ξαφνικά  βρέθηκαν και  ... βρήκαν και την μυστηριώδη λίμνη ΒΟΣΤΟΚ !! Πολλά μυστήρια μαζί.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του  ΑΠΕ- ΜΠΕ 
  •  "μια ομάδα Ρώσων ερευνητών κατάφερε να φθάσει τη μυστηριώδη λίμνη Βοστόκ, η οποία βρίσκεται σε βάθος σχεδόν τεσσάρων χιλιομέτρων κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής, έπειτα από γεωτρήσεις που διήρκεσαν περισσότερο από 30 χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα στο πρακτορείο Ria Novosti μια πηγή προσκείμενη σε επιστημονικούς κύκλους" .
  • "Χθες (Κυριακή) οι επιστήμονές μας ολοκλήρωσαν τις εργασίες γεώτρησης και έφθασαν στην επιφάνεια της λίμνης σε βάθος 3.768 μέτρων" κάτω από τους πάγους του Νότιου Πόλου, δήλωσε η εν λόγω πηγή, χωρίς να κάνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες".
Αυτή η λίμνη γλυκού νερού ,μήκους 250 χιλιομέτρων και πλάτους 50 χιλιομέτρων ,βρίσκεται αποκλεισμένη κάτω από τους πάγους εδώ και εκατομμύρια χρόνια και μπορεί να περιέχει μορφές ζωής άγνωστες μέχρι σήμερα.

Οι γεωτρήσεις επανελήφθησαν τον Ιανουάριο (σ.σ. είχαν διακοπεί το 1998, σε βάθος 3.580 μέτρων, δηλαδή 188 μέτρα πάνω από το στρώμα του νερού).

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου