Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

"Ιστορική" συμφωνία για την οικονομική κατοχή της΅Ελλάδας

 

Σε συμφωνία για το δεύτερο πακέτο/ΔΑΝΕΙΟ προς την Ελλάδα, που περιλαμβάνει τη χορήγηση δανείου 130 δισ. ευρώ και “κούρεμα” κατά 53,5% της αξίας των ελληνικών ομολόγων , κατέληξαν ύστερα από μαραθώνεια 13ωρη συνεδρίαση οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Σίγουρα είναι “ιστορική” νύχτα για την Ελλάδα γιατί η Οικονομική ΚΑΤΟΧΗ είναι πλέον γεγονός, όπως θ΄ αναφέρουμε σε επόμενη αναάρτηση.
Σε μία πρώτη ανάγνωση :
  • Σύμφωνα με το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων κατά 53,5% - ποσοστό υψηλότερο από το 50% που αρχικά προβλεπόταν- αντιστοιχεί σε... 107 δισεκατομμύρια ευρώ.
  • Το κουπόνι στα νέα, 30ετή ελληνικά ομόλογα που θα εκδοθούν θα είναι κυμαινόμενο. Θα ξεκινά από το 2%, ενώ θα αυξηθεί πριν από το 2020 στο 3% και στο 4,3% μετά το 2021 έως τη λήξη τους.
  • Το “σχέδιο στήριξης” , όπως βαπτίζουν το ΔΑΝΕΙΟ , προβλέπει ότι το 2020 το ελληνικό δημόσιο χρέος θα διαμορφωθεί στο 120,5% του ΑΕΠ 
  • Εντός διμήνου θα υπάρξει ...ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ με ΣΤΟΧΟ ... την απόλυτη προτεραιότητα αποπληρωμής του χρέους ! ΄Οχι, παίζουμε...
  • Θα ενισχυθεί η παρουσία της task force στην Αθήνα που θα υποστηρίζεται και από ...εμπειρογνώμονες,
  • Θα ενισχυθεί και η παρουσία της τρόικας προκειμένου να μπορεί να παρακολουθείται από κοντά η εφαρμογή του προγράμματος.
Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Ολι Ρεν, και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

«Σήμερα κατάλαβα γιατί ο Μαραθώνιος είναι ελληνική λέξη», δήλωσε ο Όλι Ρεν !!!
Για ένα «καλό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, τις αγορές και την ευρωζώνη» μίλησε και ο δοτός πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι.

Ιστορικής σημασίας για την ελληνική οικονομία” χαρακτήρισε ο Λουκάς Παπαδήμος, τη σημερινή μέρα, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup
Εξάλλου Ε. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι πίσω από τη σημερινή απόφαση δεν κρύβονται μόνο οι προσπάθειες της κυβέρνησης αλλά και οι θυσίες, οι προσπάθειες και οι αγωνίες ολόκληρου του ελληνικού λαού....«Φτάσαμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα που δεν ήταν ούτε εύκολο ούτε αυτονόητο. Μέχρι την τελευταία στιγμή διαπραγματευτήκαμε σε πολλά επίπεδα...φτάσαμε σε ένα αποτέλεσμα καλύτερο από αυτό που είχαμε σχεδιάσει», επισήμανε και τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά μια κυβέρνηση αφαιρεί βάρος μειώνοντας το χρέος.

Πηγή : NAFTEMPORIKI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου