Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Εμπλοκή στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό για το ύψος σφαγής των συντάξεων



Εμπλοκή στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών με τον τραπεζιτη ,πρωθυπουργίο κ. Λ. Παπαδήμο, η οποία ολοκληρώθηκε στις 12. 30 μετά τα μεσάνυχτα, οπότε αποχώρησε πρώτος ο Γ. Καρατζαφέρης και ακολούθησαν οι  Α. Σαμαράς  & Γ. Παπανδρέου. Αυτήν την ώρα  στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται η ...λερναία  ύδρα της Τρόϊκας!
Σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, αναφέρονται τα εξής:
  • «Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν και εξέτασαν σε βάθος το περιεχόμενο του νέου οικονομικού προγράμματος που συνοδεύει τη χρηματοοικονομική στήριξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Συμφώνησαν σε όλα τα σημεία του προγράμματος με εξαίρεση ένα το οποίο απαιτεί περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση με την τρόικα. Η συζήτηση αυτή θα γίνει αμέσως , ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup».
Το "θέμα"  διαφωνίας - εμπλοκής  αφορά  το πετσόκομα  των συντάξεων (επικουρικών κια κύριας)
Σις επτάμιση ώρες της σύσκεψης ο κ. Σαμαράς έθεσε ζήτημα για το ποσοστό των επικουρικών συντάξεων (ζήτησε να υπάρξει πλαφόν στα 300 ευρώ) και αντίστοιχες ενστάσεις διατύπωσε ο κ. Καρατζαφέρης.
Σε  δηλώσεις του πριν από λίγο  ο Α. Σαμαράς χαρακτήρισε "πρωτόγνωρη" αυτή τη διαπραγμάτευση, μίλησε  για "εθνική συνείδηση"  και αποκάλυψε ,ότι  διαπραγματεύθηκε "σκληρά για τις  συντάξεις"!!!
Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ο Γ. Καρατζαφέρης απάντησε με έναν στίχο του Καβάφη:
«Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ' όχι -το σωστό- εις όλην την ζωή του.»
Λίγο πριν  σε  δηλώσεις στα γραφεία του κόμματός του ο Γ.Καρατζαφέρης  ανέφερε:
  • «Ξεκαθάρισα από την αρχή τις προθέσεις μου. Τιμώ τον αγώνα όλων. Αλλά η χώρα περνάει μια μεγάλη δοκιμασία. Εγώ όμως δεν μπορώ να δεσμευθώ για κάτι που θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 40-50 χρόνια. Έχω ζητήσει τις διαβεβαιώσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, του Νομικού Συμβουλιίου του Κράτους και του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το αν όλα αυτά είναι σύννομα και αν θα βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο. Έμεινα εκεί για να συμπαρασταθώ στον Αντώνη Σαμαρά. Επτά ώρες τις φάγαμε για τις επικουρικές συντάξεις.

Κατά τη διάρκεια της μαραθώνειας συζήτησης ο Λ.Παπαδήμος είχε  διαρκώς ... επικοινωνίες με τους  Ολι Ρεν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και την επικεφαλής του ΔΝΤ  Κριστίν Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου