Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Δραματικοί και απειλητικοί τόνοι του Παπαδήμου στο υπουργικό συμβούλιο


Για "΄Ωρα ιστορικής ευθύνης" έκανε  λόγο ο δοτός  πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος   στην  βραδυνή συνεδρίαση του υπουργικού  συμβουλίου, που γίνεται υπό τη σκιά της ...παραίτησης  6 υπουργών και υφυπουργών !
Τέτοιο  υπουργικό συμβούλιο δεν ξανάγινε... 
Στην ομιλία του ο  κ.Παπαδήμος , μεταξύ άλλων,  τόνισε :
  • «Η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη.
  • Το Υπουργικό Συμβούλιο καλείται να εξετάσει και να εγκρίνει το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική στήριξη της χώρας κατά τα επόμενα χρόνια.
  • Είναι ώρα ιστορικής ευθύνης για το Υπουργικό Συμβούλιο»,
  • «αυτήν την ώρα δοκιμάζονται και οι αντοχές της κυβέρνησης και είναι σαφές πως δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης»
  •  «Η χρεοκοπία της Ελλάδας ωστόσο δεν είναι επιλογή που μπορούμε να επιτρέψουμε. Τις συνέπειες θα τις πληρώσει η χώρα πανάκριβα, και ιδιαίτερα όσοι παλεύουν σήμερα να τα βγάλουν πέρα σε μια δύσκολη πραγματικότητα» και υπογράμμισε την ανάγκη έγκρισης του νέου οικονομικού προγράμματος.
  • «είναι αυτονόητο πως όποιος διαφωνεί και δεν ψηφίσει το νέο πρόγραμμα δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση».
Πρέπει να σημειωθεί ,ότι μετά τις παραιτήσεις  6 υπουργών και  υφυπουργών , με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που αναβλήθηκαν για αύριο Σάββατο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου