Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

“Παγκοσμίου κλάσης” το φυσικό αέριο που εντοπίσθηκε στην Κύπρο !!!


Την εκτίμηση, ότι το κοίτασμα φυσικού αερίου, που εντοπίστηκε στο οικόπεδο 12, στην Κυπριακή ΑΟΖ είναι «παγκοσμίου κλάσης» εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Noble Energy, Τέρι Γκέρχαρντ, μετά την συνάντησή του σήμερα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, τον οποίο ενημέρωσε σε σχέση με το κοίτασμα.

  • «Όλοι γνωρίζουν ,ότι κάναμε μια επιτυχημένη γεώτρηση και το ανακοινώσαμε αυτό στο τέλος του περασμένου χρόνου. Περίπου 5 με 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου βρέθηκαν και προσβλέπουμε στο να το προωθήσουμε και να το κάνουμε μια πραγματικότητα για την κυπριακή αγορά», είπε ο αντιπρόεδρος της Noble Energy.
    «Είναι σίγουρα μια από τις επιλογές μας και εξετάζουμε τη δημιουργία ενός αγωγού από την πλατφόρμα για μεταφορά αερίου για την ντόπια αγορά και για την πιθανότητα εξαγωγής του» είπε απαντώντας σε σχετική  ερώτηση .
  • Ανακοίνωσε επίσης , ότι θα γίνει ακόμη μια γεώτρηση για να επιβεβαιωθούν τα δεδομένα και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια περιοχή 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων που θα εξερευνηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου