Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Το αρπακτικό Σόιμπλε προαναγγέλλει ,πως το 2013 .... έρχεται η σειρά της Κύπρου"


Αυτό το αρπακτικό της  φωτογραφίας 
 ονομάζεται Βόλφγκανγκ Σόιμπλε 
και είναι υπουργός Οικονομικών  της Γερμανίας. 
Από τα  ...γαμψά  "χεράκια" του  
υπέφερε τα πάνδεινα η Ελλάδα. 
Τώρα  προαναγγέλλει πως
  το  2013  θα ΥΠΟΦΕΡΕΙ και η Κύπρος.
Τέτοιο αρπακτικό...
Και  θα πείτε πως σ΄αυτό  τον οδηγεί και η αναπηρία  του , για την οποία όμως  ΔΕΝ φταίμε εμείς.
 Γνωρίζουμε  από την κλινική παράδοση πως  οι ανάπηροι  γίνονται συχνά Πολύ κακοί άνθρωποι .και σε  εμάς  έλαχε  ο Γερμανός Σόϊμπλε , με ό,τι αυτό  να σημαίνει  έναντι  των ΑΝΘΡΩΠΩΝ...
Δεν αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με την πορεία του κυπριακού αιτήματος για οικονομική βοήθεια από την Ευρωζώνη πριν από το 2013, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε σημερινές του δηλώσεις, μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αναφέρθηκε στο θέμα της Κύπρου, λέγοντας πως δεν έχουν διεξαχθεί ουσιαστικές διαπραγματεύσεις. Οι διαπραγματεύσεις με την Κύπρο δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από το 2013...

Pravda: "Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο"



"Το επόμενο μέρος του σεναρίου εκείνου έχει ήδη ξεκινήσει. Οι εμπρηστές έχουν βάλει μια παγκόσμια πυρκαγιά, έχουν κηρύξει έναν παγκόσμιο πόλεμο, ενώνοντας τις περιφερειακές συγκρούσεις σε ένα ενιαίο σύστημα αστάθειας".
  • "Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι εχθρός των ΗΠΑ
  • Και όμως, οι Αμερικανοί κατάφεραν στη χώρα αυτή ένα θανάσιμο πλήγμα μέσω των αξιολογήσεων της δανειοληπτικής της πιστότητας, πυροδοτώντας έτσι την κρίση της Ευρωζώνης, η οποία απειλεί σήμερα και αρκετούς άλλους ευρωπαϊκούς λαούς".
Ο Yevgeny Fyodorov, Ρώσος οικονομολόγος, πολιτικός επιστήμονας και μέλος της Δούμας ,κατέθεσε στην εφημερίδα Pravda την άποψή του για τη σημερινή κατάσταση στον κόσμο.
Κατά τη γνώμη του, και σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει, οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζουν το έδαφος για την έναρξη του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου.
  • Το σχέδιό τους προβλέπει τον συνδυασμό πολλών περιφερειακών συγκρούσεων, κάποιες από τις οποίες έχουν ήδη ξεσπάσει και βρίσκονται σε εξέλιξη.
Κατά την άποψη του Fyodorov, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες μιλούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην πραγματικότητα βασίζονται στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία για την επίτευξη των επεκτατικών σχεδίων τους.
Πιο συγκεκριμένα, ο Yevgeny Fyodorov επισημαίνει:
  •     "Ο κόσμος σήμερα διολισθαίνει σε μια κατάσταση πλήρους αποσταθεροποίησης που αναπόφευκτα θα καταλήξει σε έναν παγκόσμιο πόλεμο. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που πολλές δυνάμεις σε αυτή τη φάση δοκιμάζουν τις αντοχές τους σε διάφορους τομείς και διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις. Η σημερινή κατάσταση θυμίζει έντονα την εποχή που η Σοβιετική Ένωση, αφού έκανε στρατιωτική απόβαση στο Αφγανιστάν, συνειδητοποίησε σταδιακά ότι δεν πολεμούσε εναντίον των Μουτζαχεντίν, αλλά κατά των Αμερικανών, του Μπιν Λάντεν και των αμερικανικών πυραύλων Stinger.
  •     Αυτό ήταν το βασικό στοιχείο της παγκόσμιας εκείνης αντιπαράθεσης, η οποία, στην πραγματικότητα, ήταν ένας παγκόσμιος πόλεμος μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η Σοβιετική Ένωση έχασε τον πόλεμο, κατατροπώθηκε και υποδουλώθηκε αμέσως μετά, οικονομικά και πολιτικά, στις δυνάμεις εκείνες που ελέγχουν όλο το χρήμα στον πλανήτη.
  •     Το επόμενο μέρος του σεναρίου εκείνου έχει ήδη ξεκινήσει. Οι εμπρηστές έχουν βάλει μια παγκόσμια πυρκαγιά, έχουν κηρύξει έναν παγκόσμιο πόλεμο, ενώνοντας τις περιφερειακές συγκρούσεις σε ένα ενιαίο σύστημα αστάθειας. Για αυτό ακριβώς τον λόγο θεωρούν επιτακτική την ανάγκη να αυξήσουν δραματικά τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.
  •     Και όντως, σήμερα είναι προφανές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχει αυξήσει δραματικά τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο. Στην παρούσα φάση οι Αμερικανοί ενεργούν πλέον αδιακρίτως, χωρίς, δηλαδή, να λαμβάνουν υπ' όψιν το αν ενισχύουν συμμάχους ή μη συμμάχους, φίλους ή μη φίλους.
  •     Ας πάρουμε, για παράδειγμα, την κατάσταση αδιεξόδου στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η Ελλάδα. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι εχθρός των ΗΠΑ; Και όμως, οι Αμερικανοί κατάφεραν στη χώρα αυτή ένα θανάσιμο πλήγμα μέσω των αξιολογήσεων της δανειοληπτικής της πιστότητας, πυροδοτώντας έτσι την κρίση της Ευρωζώνης, η οποία απειλεί σήμερα και αρκετούς άλλους ευρωπαϊκούς λαούς.
  •     Και η Αίγυπτος; Είναι κι εκείνη εχθρός των ΗΠΑ; Όχι, βέβαια. Και όμως, οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν αδρά την "επανάσταση" εκεί, την διοργάνωσαν, και τώρα δεν ακούμε τίποτε άλλο από συζητήσεις γύρω από το αν θα καταδικαστεί σε θάνατο ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, ο ίδιος άνθρωπος που άσκησε φιλοαμερικανική πολιτική όσο κυβερνούσε τη χώρα του. Σήμερα, ωστόσο, αντικαταστάθηκε από έναν πρόεδρο που έχει δεσμούς με την εξτρεμιστική οργάνωση της "Μουσουλμανικής Αδελφότητας". Και αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι.
  •     Το συμπέρασμα είναι ότι για να εφαρμοστεί η νέα αυτή αμερικανική ιδέα, θα πρέπει να βιώσει ο κόσμος και να υποστεί τις συνέπειες μιας κατακόρυφης ανόδου του φαινομένου του εξτρεμισμού σε όλο τον κόσμο.
  •     Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζουν αυτό το σχέδιο. Και αυτό διότι η ανάπτυξη και η άνοδος του εξτρεμισμού αποτελεί μέρος της πορείας της υπερδύναμης προς τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, τον οποίο έχουν άμεση ανάγκη για τις επιδιώξεις τους οι Αμερικανοί και οι ισχυροί σύμμαχοί τους".
Πηγή :defencenet.gr

Ακτιβιστής από τη Βέροια δηλώνει πως επανασυνδέει το ηλεκτρικό ρεύμα που διεκόπη λόγω έλλειψης χρημάτων !





Για δεύτερη φορά, κλήθηκε σε απολογία μέλος της κίνησης «Πολίτες της Βέροιας», μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η ΔΕΗ. Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά ο πολίτης αυτός συμμετείχε στην επανασύνδεση ρεύματος μετά από διακοπή λόγω ανεξόφλητου λογαριασμού.
Στο υπόμνημα που κατέθεσε, μεταξύ  άλλων αναφέρει:
  • «Πρόσφατα, κατέθεσα ενόρκως μετά από κλήση, για την υπόθεση της ΔΕΗ, που απασχολεί κι αυτήν την αναφορά μου. Και τώρα δηλώνω ,ότι συμμετέχω ακόμη στην επανασύνδεση ρεύματος σε μετρητές της ΔΕΗ σε σπίτια, που κόβονται λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών. Και θα συνεχίσω να συμμετέχω, μέχρι να πάψουν οι τωρινές συνθήκες ζωής, ενός μεγάλου μέρους των συνανθρώπων μας.
  • Παίρνοντας θάρρος και δικαίωμα από το Σύνταγμα της χώρας μας, βλέπω ότι υπάρχουν πολλές ακόμη υποχρεώσεις όλων μας, απέναντι στους συμπολίτες μας...."

πηγή: laikoyra.gr

Τον Σαμαρά απειλεί και βρίζει ο Γ. Καρατζαφέρης



Έξαλλος ήταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης ,ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μαθαίνοντας πως ο αδελφός του Σπύρος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, λόγω της ταλαιπωρίας που υπέστη κατά τη νυχτερινή  σύλληψη και την κράτησή του στο αστυνομικό τμήμα Ψυχικού..
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ,που εκείνη των ώρα βρισκόταν ζωντανά στο κανάλι του φώναζε :

  •  «Αν πάθει οτιδήποτε ο αδελφός μου θα του κόψω τα πόδια του Σαμαρά. 
  • Αρκετά του έχω χαρίσει με τις αλήτικες μεθόδους που χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί εις βάρος του έθνους και των Ελλήνων, 
  • Θα του κόψω τα πόδια».
Μέχρι  στιγμής ο Σαμαράς  έχει και τα  δύο πόδια  στη θέση τους...
Πηγή:spirospero.gr , enikos.gr

Ο Βενιζέλος συγκαλεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ


Πανικός  στα τρία  κόμματα της  συγκυβέρνησης. 
Στη  ΝΔ  ψάχνονται και ...δεν φθάνουν. 
Γιατί καταλαβαίνουν πως πρόκειται για "Πύρρειο νίκη"... 
Και  θέλουν  να πάορυν το αίμα  τους πίσω...
 
Στο ΠΑΣΟΚ  : τα πράγματα  φαίνεται πως είναι ... χειρότερα  ,και  ξαφνικά  ίσως μπαίνει θέμα ΗΓΕΣΙΑΣ !
 Για το λόγο αυτό , σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ε.Βενιζέλος, συγκαλεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ  στις  7  το απόγευμα την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ..
.Μην ξεχνάτε πως  σχεδόν οι μισοί βουλευτές , δηλαδή  15 από τους 33 (!) ,..... δεν ακολούθησαν την επίσημη γραμμή κατά την ψηφοφορία.
 
Στη ΔΗΜΑΡ  αυτήν την ώρα  - κι έχει σημασία αυτό , γιατί ακόμη  δεν ξεκίνησαν οι ...ζυμώσεις λόγω   μεσημβρινής ραστώνης-  η εικόνα είνια κάπως καλύτερη.

Η κυβέρνηση τρελάθηκε και ξαναφέρνει τη Δευτέρα διορθωμένη την τροπολογία για αρπαγή του Ταμείου των δημοσιογράφων


΄Ε κ τ α κ τ ο
Πανικός στο κυβερνητικό στρατόπεδο τόσο για την ψήφιση από τη Βουλή των ρυθμίσεων για τις αποκρατικοποιήσεις με ποσοστό κάτω των 151 ψήφων (!) , όσο και για την ΑΠΟΡΡΙΨΗ της θέσης της να αλώσει το “ευγενές “ ταμείο των Δημοσιογράφων και να το εντάξει στον πεθαμένο ΕΟΠΠΥ...
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η κυβέρνηση έχει ...εξοργισθεί και σχεδιάζει :
  • την προσεχή Δευτέρα,να φέρει τροποποιημένη την...Τροπολογία για το Ταμείο των Δημοσιογράφων , ενώ Α π ε ι λ ε ί στην ίδια ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ να εντάξει και τον ΕΔΟΕΑΠ!!!
  • Υπολογίζει να την εντάξει στο πολυνομοσχέδιο για τα Οικονομικά μέτρα και να ψηφισθεί την προσεχή ΤΕΤΑΡΤΗ!.

Μείζον θέμα με την Πύρρειο νίκη, γιατί χωρίς πλειοψηφία 151 πέρασαν οι αποκρατικοποιήσεις !

Πύρρειος πολιτική νίκη για τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ήταν η σημερινή  ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις στη Βουλή, αφού μόνο 148 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το σχετικό άρθρο 2 του νομοσχεδίου.
 Η ψηφοφορία η οποία θα αποτελούσε πρόβα τζενεράλε εν όψει της τελικής ψήφισης του Μνημονίου στις 7 Νοεμβρίου κατέληξε σε ναυάγιο για τη συνοχή της κυβέρνησης.
Η σημερινή ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις έχει ως εξής:
  • Άρθρο 1:  173 ναι, 120 όχι  Δεκτό κατά πλειοψηφία
  • Άρθρο 2 (αποκρατικοποιήσεις):  148 ναι, 139 όχι, 6 παρών, Δεκτό κατά πλειοψηφία
  • Άρθρο 3:  156 ναι, 135 όχι, 2 παρών, Δεκτό κατά πλειοψηφία
  • Άρθρο 4:  146 ναι, 121 όχι, 26 παρών, Δεκτό κατά πλειοψηφία
  • Άρθρο 5:  158 ναι, 135 όχι, δεκτό κατά πλειοψηφία
  • Άρθρο 6:  173 ναι, 120 όχι, δεκτό κατά πλειοψηφία
  • Τροπολογία: 136 ναι, 143 όχι, 14 παρών, καταψηφίστηκε
           Εκτός γραμμής 15 του ΠΑΣΟΚ - Εννιά βουλευτές καταψήφισαν
Το μείζον θέμα που δημιουργήθηκε στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι 9 από τους βουλευτές του καταψήφισαν το άρθρο για τις αποκρατικοποιήσεις και η εξέλιξη αυτή αποτελεί κακό οιωνό για την κυβέρνηση.Στην Ιπποκράτους έχει σημάνει συναγερμός και ο Ευάγγελος Βενιζέλος συσκέπτεται με τους στενούς συνεργάτες του προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Παρά τις ζυμώσεις στις οποίες υπέβαλε τους βουλευτές κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ο κ. Βενιζέλος δεν κατάφερε να τους πείσει και η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί ηχηρό μήνυμα και για τον ίδιο από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.
     Απών ο Βενιζέλος από την ψηφοφορία !
Την ίδια ώρα έκπληξη προκάλεσε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έμειναν πιστοί στη «γραμμή» του κόμματος και ψήφισαν όπως έπρεπε το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν προσήλθε να ψηφίσει.
Για πολλούς βουλευτές το θέμα αυτό είναι μείζον γιατί η αποχή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εκπέμπει «μια εικόνα αλαλούμ του ΠΑΣΟΚ», όπως λένε οι ίδιοι, ανεπίτρεπτη για μια τόσο κρίσιμη ψηφοφορία.
Ας σημειωθεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε κανονικά στην ψηφοφορία και ψήφισε ό,τι είχε καθοριστεί από την «γραμμή» του κόμματος, υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και κατά της τροπολογίας για τον ΕΟΠΥΥ.

                  Oι 15 «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ
Από το ΠΑΣΟΚ, δεκαπέντε βουλευτές βρέθηκαν εκτός γραμμής, που ήταν «παρών» στο άρθρο 4 , όχι στην τροπολογία για το ΕΟΠΥΥ και «ναι» σε όλα τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου. Ωστόσο, οι βουλευτές αυτοί δεν τήρησαν ενιαία στάση, και ο καθένας βρέθηκε να είναι εκτός γραμμής σε διαφορετικό άρθρο και για διαφορετικούς λόγους, προφανώς. 
Συγκεκριμένα, οι 15 βουλευτές είναι:
  • Δημήτρης Κρεμαστινός – Ναι στην τροπολογία
  • Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – Ναι σε όλα
  • Συμεών Κεδίκογλου – Ναι σε όλα εκτός τροπολογίας
  • Μιχάλης Κασσής -όχι στο 2
  • Άντζελα Γκερέκου – όχι στο 3
  • Πύρρος Δήμας – Ναι σε όλα (πηγε να το αλλαξει μετα – δε ξερουμε αν γινεται ομως)
  • Παραστατίδης – Παρών στο 2
  • Λεωνίδας Γρηγοράκος – ναι στην τροπολογία
  • Θεοδώρα Τζάκρη – όχι στο 2 ναι στην τροπολογία
  • Μάρκος Μπόλαρης – όχι στο 2 ναι στην τροπολογία
  • Γιάννης Δριβελεγκας – όχι στο 2 παρών στο 3
  • Κώστας Τριαντάφυλλος - παρών στο 2
  • Κώστας Σκανδαλίδης – παρών στο 2
  • Θάνος Μωραΐτης – Παρών στο 2 ναι στην τροπολογία
  • Χατζί Οσμαν Αχμέτ – Παρών στο 2 ναι στην τροπολογια
          Οι 9 του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν όχι και παρών στις αποκρατικοποιήσεις
Οι εννέα βουλευτές που καταψήφισαν, είτε με όχι είτε με παρών, το άρθρο για τις αποκρατικοποιήσεις ανήκουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση και είναι οι εξής:
  • Μιχάλης Κασσής
  • Θόδωρος Παραστρατίδης
  • Θεοδώρα Τζάκρη
  • Μάρκος Μπόλαρης
  • Γιάννης Δριβελέγκας
  • Κώστας Τριαντάφυλλος
  • Κώστας Σκανδαλίδης
  • Θάνος Μωραίτης
  • Χατζί Οσμαν Αχμέτ
Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο

Συνοπτικά, τα άρθρα του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή έχουν ως εξής (δείτε εδώ ολόκληρη την αιτιολογική Έκθεση για το νομοσχέδιο):

Άρθρο 1ο: Αφορά την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία τροποποιείται ο νόμος 3986/2011 (Μεσοπρόθεσμο) ώστε η Βουλή να γνωμοδοτεί για το διορισμό του Προέδρου και του Διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ.

Άρθρο 2ο: Κύρωση της κατάργησης του ελάχιστου ποσοστού του δημοσίου στις Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας.

Άρθρο 3ο: Ρυθμίσεις για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η δόμηση εκτός σχεδίου, παραχώρηση αιγιαλού, και η αναγκαστική απαλλοτρίωση εκτάσεων.

Άρθρο 4ο: Ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης και Υγείας. Μεταξύ άλλων, η κατάργηση εισφορών 2% και 2 τοις χιλίοις υπέρ του ΤΕΕ επί των αμοιβών των μηχανικών και των καταβαλλόμενων ποσών στους αναδόχους για την εκτέλεση δημοσίων έργων.

Άρθρο 5ο: Τροποποιήσεις του π.δ. 237/1986 για το Επικουρικό Κεφάλαιο των ασφαλιστικών εταιρειών για τον κλάδο αυτοκινήτων.

Άρθρο 6ο: Τροποποιήσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και των ν.2386/1996, ν.2753/1999, ν.2836/2000. Τροποποιήσεις του π.δ. 191/2008. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η εξίσωση του φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης στα 330 ευρώ στο χιλιοστόλιτρο, ενώ ορίζεται ως υποχρεωτική εντός 14ημέρου η καταχώρηση στο Πληροφοριακό Σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων από τους εμπόρους όλων των συναλλαγών του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL).

Άρθρο 7ο: Καθορίζεται η ισχύς του νόμου από την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η τροπολογία αφορά διευκολύνσεις σε Δήμους και νομικά πρόσωπα τους για την αποπληρωμή των δανείων τους, την μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ ακινήτων του δημοσίου στο Ελληνικό, την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ των ευγενών ταμείων των γιατρών, δημοσιογράφων, των δικηγόρων, των μηχανικών και των τραπεζικών υπαλλήλων.

Η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών (είχε επτά άρθρα και τίτλο «Κατάργηση ελάχιστου ποσοστού Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, κα» ενώ συμπληρωνόταν με τροπολογία για τα «ευγενή ταμεία») έγινε ονομαστικά μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, που καταψήφισε το νομοσχέδιο. Η υπερψήφιση του νόμοσχεδίου από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν η πρόβα τζενεράλε του «γάμου» των δύο κομμάτων, με την ΔΗΜΑΡ ουσιαστικά να να «θέτει εαυτόν» εκτός κυβέρνησης.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έκανε σημαντικές υποχωρήσεις σε σχέση με την σκληρή γραμμή που είχε τηρήσει τις προγούμενες ημέρες, αφού αναγκάστηκε να πάρει πίσω σημαντικές τροπολογίες που είχαν συναντήσει αντιδράσεις βουλευτών από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Συγκεκριμένα, πήρε πίσω την τροπολογία που καρατομούσε τους διευθυντές των ΔΟΥ και αποδέχθηκε το αίτημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να έρχονται στη Βουλή για συζήτηση οι μεγάλες αποκρατικοποιήσεις. Ωστόσο, δεν δέχτηκε να μην μπουν στον ΕΟΠΥΥ τα λεγόμενα ευγενή ταμεία, πράγμα που οδήγησε την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να πει «όχι» στην τροπολογία.

Πέρασαν οι αποκρατικοποίησεις. Απουσίαζαν οι Βενιζέλος και Κουβέλης




Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων της ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο των αποκρατικοποιήσεων και την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου. Το νομοσχέδιο τελικά υπερψηφίστηκε.
Ωστόσο, η «απόσταση» των ψήφων υπέρ και κατά ήταν για αρκετή ώρα τρεις ψήφοι, ενώ αναστάτωση προκάλεσε νωρίτερα η παρέμβαση του Πύρρου Δήμα, ο οποίος ζήτησε να διορθώσει την ψήφο του. 
Το τελικό αποτέλεσμα καταγράφηκε ως εξής: 148 ψήφοι υπέρ και 139 κατά, 6 «παρών» σε σύνολο 293 βουλευτών.

Τα αποτελέσματα
Το άρθρο 1 υπεψηφίστηκε. Το άρθρο 2 υπερψηφίστηκε. Το άρθρο 3 υπερψηφίστηκε. Το άρθρο 4 υπερψηφίστηκε. Το άρθρο 5 υπερψηφίστηκε. Η τροπολογία 38 καταψηφιστήκε. Η τροπολογία με γενικό αριθμό 33 υπερψηφίστηκε. Το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ έγινε δεκτό επί της αρχής και των άρθρων και στο σύνολο κατά πλειοψηφία.
Η γραμμή της ΔΗΜΑΡ ήταν η καταψήφιση του άρθρου 2 και 3, στην ψήφιση του άρθρου 4 και «παρών» στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ.
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δηλώνει «παρών» στο άρθρο 4, ενώ καταψηφίζει την τροπολογία που αφορά στον ΕΟΠΥΥ. Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ωστόσο ψήφισε «ναι» σε όλα, ενώ ο Συμεών Κεδίκογλου ψήφισε «ναι» στο άρθρο 4. Ο Μιχάλης Κασσής καταψήφισε το άρθρο 2 και δήλωσε «παρών» στο άρθρο 4. Η Άντζελα Γκερέκου διαφοροποιήθηκε από την γραμμή ΠΑΣΟΚ καταψηφίζοντας το άρθρο 3.
«Παρών» στο άρθρο 2 δήλωσε ο Θεόδωρος Παραστρατίδης του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Θάνος Μωραίτης καταψήφισε το άρθρο 2.
  •   Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Μάρκος Μπόλαρης δήλωσαν «ναι» στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ. 
Ο Γιάννης Δριβελέγκας διαφοροποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζοντας το άρθρο 3, ενώ ο Κώστας Τριαντάφυλλος δήλωσε παρών στα άρθρα 2 και 3. Ο Γιώργος Ντόλιος καταψήφισε το άρθρο 2 και υπερψήφισε την τροπολογία κρατώντας απόσταση από τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Πύρρος Δήμας ψήφισε «ναι» σε όλα.Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης δεν παρευρέθηκαν στην ψηφοφορία.
Πηγή :kourdistoportocali

Πρώτη ΗΤΤΑ της κυβέρνησης και του Στουρνάρα στη Βουλή, που ήθελαν το Ασφαλιστικό Ταμείο των δημοσιογράφων

΄Εκτακτο

Μεγάλη ήττα  για την κυβέρνησην πρωθυπουργό  και ειδικά  τον ...μάνατζερ  Υπουργό Οικονομ ικών Γιάννη Στουρνάρα .

Η Βουλή με ψήφους : 

- 143 ΟΧΙ,

- 136 ΝΑΙ και 

- 14 Παρόντες  

Α π έ ρ ρ ι ψ ε   την (ν)τροπολογία  Στουρνάρα  για την αρπαγή του πλούσιου  ασφαλιστικού Ταμείου  των  δημοσιογράφων

Εξάλλου , η Βουλή είπε  ΝΑΙ στις  αποκρατικοποιήσεις .  

Πηγή  : Zougla.gr

Έριξαν πάγο έξω από τη Βουλή!


Γέμισαν  με... παγάκια την είσοδο της ΒΟΥΛΗΣ  , δεκάδες κάτοικοι  από τη Φλώρινα και εκπρώσποι  φορέων ,  διαμαρτυρόμενοι  για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Ο ΕΔΟΕΑΠ ζητάει πίσω τα κλεμμένα λεφτά των ΜΕΛΩΝ του



Το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ 
 έκανε μία ΚΑΛΗ κίνηση ,
με το να κινηθεί 
δ ι κ α σ τ ι κ ά 
κατά της λεγόμενης Τράπεζας της Ελλάδος ,    απαιτώντας επιστροφή των ΚΛΕΜΕΝΩΝ χρημάτων των χιλιάδων ασφαλισμένων του.

Το ίδιο έπρεπε και ΠΡΕΠΕΙ να πράξουν και τα Ταμεία άλλων ασφαλισμένων , μήπως και διασωθεί κάτι από τον Αρμαγεδδώνα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και τις αρπακτικές διαθέσεις των Διεθνών Τοκογλύφων .

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ : κατατέθηκε αγωγή ενώπιον
των πολιτικών και διοικητικών δικαστηρίων, αξιώνοντας την απόδοση του συνολικού ποσού των διαθεσίμων κεφαλαίων του που είχε καταθέσει σε αυτήν, καθώς και ποσό προς ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που έχει υποστεί.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή:
  • η άρνηση της Τράπεζας της Ελλάδος να επιστρέψει στο ακέραιο το ποσό των διαθεσίμων κεφαλαίων του Ταμείου, με τον ισχυρισμό ότι το ποσό αυτό επενδύθηκε σε ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου και σχεδόν εξανεμίστηκε λόγω του PSI, είναι παράνομη και ασυμβίβαστη προς το σκοπό του Νόμου που αναθέτει στην Τράπεζα της Ελλάδος την περιφρούρηση του κατατιθέμενου κεφαλαίου όλων των ασφαλιστικών φορέων της χώρας.
  • Σε κάθε περίπτωση, αντί να λάβει, ως από το νόμο όφειλε, κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία της περιουσίας του ΕΔΟΕΑΠ, η Τράπεζα της Ελλάδος, με αθέμιτες πράξεις και παραλείψεις του Διοικητή και άλλων αρμόδιων Οργάνων της, που γνώριζαν ήδη από το 2009, πολύ πριν το PSI, την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας και την ανεξέλεγκτη πορεία του δημοσιονομικού χρέους και του ελλείμματος της Ελλάδος, προκάλεσαν υπαίτια ολοκληρωτική ζημιά στα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ (και των άλλων ασφαλιστικών Ταμείων της χώρας), την οποία οφείλουν να αποκαταστήσουν.
  • Για όλους τους παραπάνω λόγους και αιτίες    {...}  ζητείται: να δικαστεί η ΤτΕ να καταβάλλει έντοκα με τον τόκο επιδικίας το ποσό των €90.312.441,47 που αντιστοιχεί στο ποσό της κατάθεσής μας σε αυτήν.
  • Τέλος, ζητείται το ποσό των €986.700 ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, το οποίο αντιστοιχεί σε €100 για κάθε άμεσο μέλος του ΕΔΟΕΑΠ (o αριθμός μελών στις 25-10-2012 ανέρχεται σε 9.867 μέλη)".

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης


Στο αστυνομικό τμήμα Ψυχικού την έβγαλε το βράδυ ο ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρη, λίγο μετά την εκπομπή σε τηλεοπτικό σταθμό όπου είπε , πως στα χέρια του έχει τα ΑΠΟΡΡΗΤΑ έγγραφα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τα οποία ΔΗΘΑΝ έκλεψαν χάκερς...Και μάλιστα καλούσε κάποιον από το υπουργείο Οικονομικών για να του τα παραδώσει εδώ και τώρα.
Αυτό δεν έγινε .
΄Εγινε όμως αυτό:
καθώς πήγαινε στο σπίτι του στο Ψυχικό, εκεί κοντά στην Ισραηλινή πρεσβεία (στη λ. Κηφισιας) τον συνέλαβαν αστυνομικοί, γιατί – λένε- είδαν , δηλαδή τα μεσάνυχτα, πως υπήρχε παλιότερο (!!!) ένταλμα σύλληψης για την ...φοβερή υπόθεση Γιοσάκη !!!
Τρομερή αυτή η αστυνομία ,που κατά τα μεσάνυχτα ψάχνει τα εκκρεμούντα(!!!) Εντάλματα σύλληψης και μετά ...βγαίνει στους δρόμους της Αθήνας για .,..συλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλήψεις.
Λίγη ντροπή , ρε δεν έχετε ,και λέτε τέτοιες μακακίες....

Ο τυφώνας Σάντι ως Αρμαγεδδώνας σάρωσε Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ , με δεκάδες νεκρούς και ζημιές πάνω από 50 δισεκτομ. δολάρια

 

H Νέα Υόρκη και άλλες  πόλεις  της Αμερικής  μετρούν  τις πληγές  τους  μετά το καταστροφικό πέρασμα του φονικού τυφώνα Σάντι.
Δεκάδες οι νεκροί και απίστευτα μεγάλες οι καταστρφές.
Γίνεται λόγος  για καταστροφές  , ύψους  πενήντα  δισ. δολαρίων! 
 Κι  αυτή η εκτίμηση γίνεται  χωρίς πραγματική  καταγραφή των ζημιών.
Σύμφωνα με τις έως τώρα  πληροφορίες : 
  • ο Σάντι στοίχισε τη ζωή σε 40 άτομα, κατέστρεψε 80 σπίτια και άφησε 8 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό  ρεύμα σε όλη την ακτή.



Στουρνάρας ,όπως και ο κύκλωπας Πολύφημος



Εσένα θα σε φάω τελευταίο...” είπε ο περίφημος και τρομερός Κύκλωπας Πολύφημος στον Οδυσσέα , όπως αφηγείται ο μέγας λογοτέχνης Ο Μ Η Ρ Ο Σ .
Αυτή η “ιδέα” , δηλαδή “εσένα θα σε φάω τελευταίο...”φαίνεται πως κυκλοφορούσε (!) στο σοφό μυαλό του Γιάννη Στουρνάρα , αυτού του πουλέν της Τρόϊκας και του Σαμαρά ...
΄Εξυπνο κόλπο...
Κι αφού είχε “φάει” τα άλλα Ευγενή και ΥΓΙ ΕΣΤΑΤΑ ΤΑΜΕΊΑ των δικηγόρων των τραπεζοϋπαλλήλων και των γιατρών , άφησε για τελευταίο μενού αυτό των δημοσιογράφων...
Και χθες τη νύχτα έφερε την (ν)τροπολογία, στην οποία ήδη αναφερθήκαμε.

  •  Αλλά , κι αυτοί οι δημοσιογράφοι την έπαθαν σαν ΠΡΟΒΑΤΑ , γιατί δεν πήραν είδηση το “σχέδιο” άλωσης του Ταμείου τους ...
Τουλάχιστον ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ δεν κοιμόταν και βρήκε τρόπο να εξοντώ σει τον Κύκλωπα και να ΣΩΘΕΙ...
Κρίμα στις επάρσεις τους και το παραμύθι ,πως οι ¨πηγές” τους τους ενημερώνουν ασταμάτητα...

Αρχιεπίσκοπος ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ προς Χρυσή Αυγή : η Εκκλησία δεν χρειάζεται ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ


Πληθαίνουν οι φωνές Ιεραρχών κατά των έκνομων ενεργειών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Αυτή τη φορά Μήνυμα στη Χρ. Αυγή ή “Μαύρη Νύχτα” ,όπως την αποκαλεί ο Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης ΠΑΥΛΟΣ, έστειλε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ,τονίζοντας χαρακτηριστικά:
  • η Εκκλησία τους αγαπά όλους τους ανθρώπους και μαύρους και άσπρους και μη Χριστιανούς
  • ΄Ολους τους ανθρώπους.
  • Και δεύτερον : πορεύεται στο δρόμο της και ΔΕΝ χρειάζεται ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ” ...

Aπεργία πείνας 900 Κούρδων φυλακισμένων σε 50 τουρκικές φυλακές



Συμπλήρωσαν 50 ημέρες ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ περίπου 900 ΚΟΥΡΔΟΙ φυλακισμένοι σε 50 φυλακές της Τουρκίας , ζητώντας :
  • καλύτερες συνθήκες για τον φυλακισμένο ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν,
  • το δικαίωμα να καταθέτουν στα δικαστήρια στην κουρδική γλώσσα και
  • η τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει να συλλαμβάνει και να διώκει Κούρδους ακτιβιστές.
Οι απεργοί πείνας καταναλώνουν ζάχαρη, νερό και βιταμίνες, οι οποίες μπορεί να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους.
΄Ομως ο επικεφαλής του δικηγορικού συλλόγου στο Ντιγιάρμπακιρ, στη ΝΑ Τουρκία Μεχμέτ Εμίν Ακτάρ,σε ανακοίνωσή του αναφέρει ,πως κρατούμενοι-απεργοί πείνας μπορεί να αρχίσουν να πεθαίνουν από στιγμή σε στιγμή.
Εν τω μεταξύ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τους Κούρδους ηγέτες για υποκρισία, λέγοντας ότι :
  • ενώ εκείνοι τρώνε κεμπάπ ,δίνουν εντολή στους φυλακισμένους Κούρδους να κάνουν απεργία πείνας!!!

ΣΦΑΓΗ έως και 15% στις συντάξεις και κατάργηση των Δώρων και της ΄Αδειας ,φέρνει ο χασαποΣτουρνάρας

Νέα μείωση των συντάξεων από 5% μέχρι και 15% και την κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας ,αύξηση  του ορίου  ηλικίας συνταξιοδότησης κατά ΔΥΟ έτη ,προβλέπει το τελικόΣαμαρο-Στουρνεϊκό πακέτο  μέτρων, που θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η κατάργηση των δώρων και του επιδόματος θερινής αδείας θα ισχύει οριστικά από την 1η Ιανουαρίου του 2013,ενώ παράλληλα αυξάνεται κατά δυο έτη το όριο συνταξιοδότησης το οποίο πλέον φτάνει στο 60 έτος της ηλικίας.
Συγκεκριμένα, στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών :
  • οι συντάξεις ή το άθροισμα των συντάξεων: 1) από 1.000 έως και 1.500 ευρώ, μειώνονται κατά 5% και σε κάθε περίπτωση το ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ, 2) από 1.500,01 έως και 2.000 ευρώ, μειώνεται κατά 10% και το ποσό αυτό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ, 3) από 2.000,01 ευρώ και άνω μειώνεται κατά 15% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 1.800,01 ευρώ.
Για τον προσδιορισμό του ποσού της σύνταξης λαμβάνεται υπόψη το ποσό της σύνταξης ή των συντάξεων όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί την 31.12.2012 μετά όμως την τυχόν παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης, της επιπλέον εισφοράς της παραγράφου 14 του άρθρου 2 του Ν. 4002/2011 και των τυχών μειώσεων που επιβλήθηκαν με τις διατάξεις της παραγράφου 10 του άρθρου 1 του Ν. 4024/2011 και του άρθρου 1 του Ν. 4051/2012.
Επιπλέον, από την 1η Ιανουαρίου του 2013 τίθεται ανώτατο όριο ύψους 720 ευρώ για τις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου από την 1η Ιανουαρίου 2013 ενώ αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης σε περίπτωση που οι θυγατέρες αυτές έχουν και άλλα εισοδήματα τα οποία υπερβαίνουν το ποσό των 8.640 ευρώ ετησίως.
Παράλληλα, με την είσοδο του νέου έτους το όριο συνταξιοδότησης για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από την 1.1.2013 και μετά αυξάνεται κατά δύο χρόνια, δηλαδή ανέρχεται στο 67ο έτος της ηλικίας τους, ενώ το όριο ηλικίας του 60ού έτους ως προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων αυξάνεται από 1.1.2013 στο 65ο έτος. Εξάλλου, από την 1.1.2013 το όριο ηλικίας για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης αυξάνεται από το 60ό που είναι σήμερα στο 65ο έτος.

Η Disney εξαγόρασε την Lucasfil και τον διάσημο κυβερνήτη της




Η αμερικανική εταιρεία Ντίσνεϊ ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία, το 2015, της έβδομης ταινίας της σειράς επιστημονικής φαντασίας "Ο Πόλεμος των Άστρων" (Star Wars), μετά την εξαγορά της Lucasfilm, της εταιρείας παραγωγής του Τζορτζ Λούκας, δημιουργού της διάσημης αυτής σειράς ταινιών.
  • "Ο Πόλεμος των Άστρων 7 θα βγει στις αίθουσες το 2015 και άλλες ταινίες θα ακολουθήσουν", αναφέρει η αμερικανική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Λίγο νωρίτερα η Disney είχε ανακοινώσει ότι θα εξαγοράσει την Lucasfilm για συνολικό ποσό που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 4,05 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σκουπίδια και από τα Βαλκάνια θα παίρνει η Σουηδία για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειαςειας


Εισαγωγή σκουπιδιών στη Σουηδία για παραγωγή ενέργειας
Να  μία  χώρα προς μίμηση. Αξιοποιεί  ακόμη και τα σκουπίδια  για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Πρ/όκειται  για τη  Σουηδία ,που μελετά τρόπους απόκτησης  περισσσότερων  σκουπιδιών  τα οποία  και θα  χρησιμοποοοιήσει  για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. ΄Οπως  αναφέρει το 24h.gr   ,οι αρχές της χώρας εξετάζουν το ενδεχόμενο να εισάγουν απορρίμματα από την Ιταλία, την Βουλγαρία και τη Ρουμανία, πέραν της Νορβηγίας από την οποία ήδη απορροφούν μέρος των σκουπιδιών.
Με την καύση και την παραγωγή ενέργειας έχουν σήμερα ρεύμα 250.000 νοικοκυριά ενώ καλύπτεται το 20% των αναγκών του κεντρικού συστήματος θέρμανσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Σουηδία  μόνο το.... 4% των απορριμμάτων καταλήγει σε χωματερές.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΓΕΝΙΚΗ απεργία αύριο στα ΜΜΕ για τη ντροπολογία ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ


Εικοσιτετράωρη απεργία αύριο στα μέσα ενημέρωσης
Γενική απεργία σε ΟΛΑ τα ΜΜΕ κήρυξε για αύριοΤετάρτη (31/10)  η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων (ΕΣΗΕΑ). 
Η απεργία των δημοσιογράφων έχει 24ωρη διάρκεια από αύριο στις 06.00 έως και τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης.
 Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρίσκονται η ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ  του υπουργού Οικονομικών που εντάσσει το ταμείο των δημοσιογράφων στον ξεπεσμένο ....ΕΟΠΥΥ.
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:
  • Γενική απεργία από αύριο Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου τις 6 το πρωί σε όλα τα ΜΜΕ για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον Τύπο
  • Να αποσυρθεί η τροπολογία Στουρνάρα
  • Απεργιακή συγκέντρωση αύριο Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ και πορεία στη Βουλή
  • Σήμερα, Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 στις 8 το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε αιφνιδίως τροπολογία, με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται βιαίως στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους. Είναι φανερό ότι σε συνδυασμό και με την εν μέρει ή ολική επικείμενη κατάργηση, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο, του Αγγελιοσήμου, η ίδια τύχη περιμένει και τον ΕΔΟΕΑΠ.
  • H κίνηση αυτή θεωρείται Casus Belli από τους εργαζόμενους των ΜΜΕ. Είναι μια κίνηση εχθρική για τον Τύπο, κατάσχει τους πόρους των Ταμείων μας και πλήττει άμεσα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
  • Για αυτό το λόγο καλούμε τους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και τραπεζοϋπάλληλους, των οποίων τα ασφαλιστικά δικαιώματα θίγονται επίσης με το ίδιο σχέδιο νόμου που ψηφίζεται στη Βουλή, σε κοινό αγώνα για την άμεση απόκρουση αυτής της επίθεσης.
  • Με ομόφωνη απόφαση οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ, και οι Ομοσπονδίες των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών τύπου κηρύσσουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από αύριο Τετάρτη 31/10/2012 και ώρα 6 π.μ. σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ζητώντας:
  • Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία Στουρνάρα.
  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων μας με το PSI .
  • Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
  • Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία και
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων.
  • ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
  • ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

"Κόλαση" στη Βουλή για την ένταξη του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στον πάμφτωχο ΕΟΠΠΥ , αλλά οι δημοσιογράφοι δεν έχουν...καρύδια

 

Στο παρα πέντε της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις ο υπουργός Οικονομικών , αυτό το παλικάρι των βιομηχάνων ,ο Στουρνάρας ,πρόσθεσε διάταξη ένταξης και του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στον ΕΟΠΥΥ.

Αυτό που έκαναν οι άθλιοι και με  τα άλλα  ταμεία,δηλαδή τα  εξαφάνισαν με μία ...(ν)τροπολογία.

 “Πραξικόπημα” το χαρακτήρισε ο Π. Λαφαζάνης.Εντονη αντίδραση και απο τον Τ. Κουίκ.

Η ρύθμιση προστίθεται στο νομοσχέδιο, μαζί με άλλες «νομοτεχνικές βελτιώσεις» που είχε υποσχεθεί να επιφέρει στο νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών.

Το γεγονός εξόργισε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη που έκανε λόγο για πραξικόπημα, δεδομένου ότι η ρύθμιση έρχεται τελευταία στιγμή, κατά παράβαση, κατήγγειλε, του κανονισμού της Βουλής:

“Δεν μπορεί να χώνετε τελευταία στιγμή τον ΕΔΟΕΑΠ στη «μαύρη τρύπα» ΕΟΠΥΥ. Είναι πραξικόπημα. Το προεδρείο να σας εγκαλέσει στην τάξη” είπε ο Π. Λαφαζάνης.

Και ο εντονος διάλογος συνεχίστηκε ως εξής:

Στουρνάρας: Δεν θα περίμενα να αντιδράσετε έτσι, ειδικά εσείς. Θα πρέπει να μπουν όλα τα ταμεία για να μην υπάρχει Ελλάδα 2-3 ταχυτήτων. Δεν το περίμενα από εσάς. Αν εξαιρούσα τους δημοσιογράφους είναι και οι τραπεζουπάλληλοι, οι δικηγόροι, οι γιατροί που θέλουν εξαίρεση και δεν θα υπάρχει ΕΟΠΥΥ.

Λαφαζάνης:
Δεν είστε δικτάτορας ελέω Τρόικας αλλά υπ. Οικονομικών μιας Δημοκρατίας που πρέπει να σέβεται τους νόμους και τον κανονισμό της αίθουσας. Δεν έχετε δικαίωμα να προκαλείτε τη νοημοσύνη μας και να δίνετε μαθήματα με ύφος Καίσαρα. Κάνατε “Καιάδα” τον ΕΟΠΥΥ, “μαύρη τρύπα” που καταβροχθίζει τα πάντα. Να μη βάλετε κανένα εύρωστο ταμείο, είναι υγιή όλα αυτά τα ταμεία και τα πάνε καλά.. Τα βάζετε για να τα βουλιάξετε και να καταστρέψετε κάθε ίχνος δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Δεν μπορείτε να συνεχίζετε έτσι… Ρωτώ το Προεδρείο: είναι συμβατά όλα αυτά;

Το λόγο πήρε ο Τέρενς Κουίκ που ανέφερε: Μας τιμωρείτε επειδή σήμερα προσφύγαμε κατά της Τραπέζης της Ελλάδας για το κούρεμα των ομολόγων των 90 εκατ. ευρώ;

Ο Γ. Στουρνάρας τού απάντησε: Ο λόγος που το προτείνω είναι γιατί όλα αυτά τα ταμεία χρησιμοποιούν δημόσιους πόρους, φόρους υπέρ τρίτων και την υποδομή του ΕΣΥ και αυτός είναι ο λόγος και καμία Τρόικα δεν το επιβάλλει. Το επιβάλλει η κοινή λογική και η Δικαιοσύνη..

Πηγή: newsit.gr






Οι οπαδοί του Καντάφι ελέγχουν την Μπάνι Ουαλίντ !!!



Tα ΔΥΤΙΚΑ  Μ.Μ.Ε. έχουν  στρέψει το "ενδιαφέρον" της διεθνούς "κοινής γνώμης"  στον εμφύλιο  στη ΣΥΡΙΑ. 
Κι όμως λίγο ... παρακάτω,  στην ταλαίπωρη Λιβύη, συνεχίζεται ο εμφύλιος πόλεμος, με άγνωστο  αριθμό  θυμάτων , γιατί  σήμερα  δεν μετράνε  οι νεκροί αφού  ψόφησε ο Καντάφι...
 Οι  ζωές  στην ... μεταΚαντάφι εποχή  ΔΕΝ μετράνε.
Κι αυτός ο  ψοφοδεής και ΑΘΛΙΟΣ  ΟΗΕ έχει ...στραβωθεί, για άλλη μία  φορά ,  και δεν  βλέπει τα νέα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ .
Κι έρχεται  ο υπουργός Άμυνας της  χώρας Οσάμα αλ-Τζουάλι να  ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ  δημοσίως ,ότι  οι κυβερνητικές δυνάμεις ΑΠΩΛΕΣΑΝ  τον έλεγχο της πόλης Μπάνι Ουαλίντ. !!!
Διεξάξονται  σφοδρές μάχες και κανένα ΜΜΕ  δεν λέει  το παραμικρό....
Χάνονται  πολλές  ζωές , αλλά  αυτά  δεν μετράνε....
Σημασία έχει που οι  μεγάλες ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ  του πετρελαίου έβαλαν  το μεγάλο χέρι τους  στα σημαντικότατα  κοιτάσματα  της Λιβύης...
  • Απο  εκεί και πέρα κάποιοι  δημοσιογράφοι διεθνών ΜΜΕ  έχουν  αναλάβει  τον  βρώμικο ρόλο  να  κοιμίσουν τη ΔΙΕΘΝΗ κοινή γνώμη , πως όλα ...πάνε καλά.
Το λέμε  αυτό , γιατί οι  μάχες των κυβερνητικών δυνάμεων με τους υποστηρικτές του μακαρίτη  Μουαμάρ Καντάφι γίνονται  στο Μπάνι Ουαλίντ, ,δηλαδή μόλις  .... 90 χλμ.  νοτίως  της Τρίπολης...

KΡΙΣΤΙΝ ΔΟΛΟΦΟΝΕ, φώναζαν φοιτητές στη Λαγκάρντ


Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, φοιτητές καθολικού πανεπιστημίου στο οποίο ανακηρύχθηκε επίτιμη διδάκτωρ. 
 «Κριστίν δολοφόνε!» φώναζαν οι...
φοιτητές στο Βέλγιο που υποδέχθηκαν την
Κριστίν Λαγκάρντ, κρατώντας ένα πανό όπου παίζοντας με τα αρχικά του ΔΝΤ στα αγγλικά (IMF) έγραφαν Διεθνής Νομισματική Αποτυχία (International Monetary Failure).

Φονικό το πέρασμα του τυφώνα Σάντι με 27 νεκρούς , ανυπολόγιστες ζημιές και 3 πυρηνικούς αντιδραστήρες εκτός λειτουργίας !


Στους 27 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί σε ΗΠΑ που άφησε στο πέρασμά του ο τυφώνας Σάντι που  "χτυπάει" αλύπητα τις τελευταίες ώρες την Αμερική.
Στη Νέα Υόρκη οι νεκροί υπολογίζονται στους 15, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στην πολιτεία του Κονέκτικατ.
Άλλα τρία θύματα καταγράφηκαν στην Πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ - μεταξύ των οποίων ένας πατέρας και μια μητέρα, που συνεθλίβησαν όταν δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό τους, όπου μετέβαιναν και τα δύο τους παιδιά, τα οποία διεσώθησαν χωρίς τραύματα.
Στην Πενσιλβάνια έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα, μία γυναίκα σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στο Μέριλαντ, ενώ στη Δυτική Βιρτζίνια - όπου σημειώνεται πυκνή χιονόπτωση - μία 48χρονη βρήκε τον θάνατο σε δυστύχημα με φορτηγό.
Άλλη μία γυναίκα, μέλος του πληρώματος του τρικάταρτου HMS Bounty, το οποίο βυθίσθηκε ανοικτά της Βορείου Καρολίνας, υπέκυψε σε νοσοκομείο, ενώ ο κυβερνήτης του ιστιοφόρου αγνοείται ακόμη.
Εκτός των συνόρων των ΗΠΑ, στον Καναδά, όπου έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές οι επιπτώσεις του Σάντι, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της χτυπημένη από απομεινάρια που παρέσυραν οι σφοδροί άνεμοι, σύμφωνα με την αστυνομία του Τορόντο.
Ο πρόεδρος Ομπάμα ματαίωσε όλες τις προγραμματισμένες για την Τετάρτη προεκλογικές του εμφανίσεις  και θα παραμείνει στην Ουάσιγκτον για να συντονίσει τις επιχειρήσεις των ομοσπονδιακών αρχών μετά το πλήγμα του κυκλώνα Σάντι.


Όσον αφορά τη Νέα Υόρκη, ο δήμαρχός της Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε  πως η λειτουργία του υπογείου σιδηροδρόμου της δεν προβλέπεται να επαναληφθεί για ακόμη τέσσερις με πέντε ημέρες, αλλά πρόσθεσε πως σήμερα ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να λειτουργήσει σε περιορισμένη κλίμακα το δίκτυο λεωφορείων, και από αύριο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.
Παράλληλα, ο δήμαρχός δήλωσε πως τρείς από τις γέφυρες που συνδέουν το Μανχάταν με το Μπρούκλιν θα ανοίξουν από αύριο. Πρόκειται για τις γέφυρες Μπρούκλιν, Μανχάταν, και Ουΐλιαμσμπεργκ.