Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ο οικονομικός Αττίλας  θα  "φάει" μισθούς και συντάξεις στην Κύπρο με το 2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ,που είναι  έτοιμο...

Κύπρος: Απολύσεις και μειώσεις μισθών
Δεύτερο μνημόνιο εξορθολογισμού των δημόσιων δαπανών προτείνει το ΔΝΤ. Μεταξύ άλλων προβλέπει απώλεια θέσεων για 2.000 εκπαιδευτικούς και μείωση μισθών στο δημόσιο 5%.
Συναντήσεις μεταξύ 26 Φεβρουαρίου και 11 Μαρτίου είχε κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με τέσσερις γενικούς διευθυντές κυπριακών Υπουργείων και τη Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας. Μετά τις συναντήσεις αυτές το ΔΝΤ συνέταξε μνημόνιο, που στάλθηκε σε όλα τα αρμόδια υπουργεία (Οικονομικών, Εργασίας, Παιδείας, και Υγείας) μία εβδομάδα, πριν η Κύπρος κλείσει τις τράπεζες της.
Με την ένδειξη «μόνο για επίσημη χρήση», το δεύτερο μνημόνιο, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πολίτης», προβλέπει μειώσεις μισθών στο Δημόσιο από το 3% (που είχαν συμφωνηθεί στο πρώτο μνημόνιο, αρχίζοντας από το 2014) στο 5%. Με αυτό το μέτρο, σύμφωνα με το ΔΝΤ, εξοικονομείται 0,3% από το ΑΕΠ του κράτους.
Το δεύτερο μνημόνιο, το οποίο υπογράφεται μόνο από το ΔΝΤ, και όχι τα άλλα μέλη της τρόικας, προβλέπει ακόμα κατάργηση του 13ου και αντικατάστασή του με ενιαίο 13ο μισθό ύψους 500 ευρώ. Με το μέτρο αυτό εξοικονομούνται συνολικά δαπάνες που αναλογούν στο 0,9% του ΑΕΠ. Τα δύο αυτά μέτρα, τα οποία κρίνονται ως και τα σημαντικότερα, εξαρτώνται, σύμφωνα με το ΔΝΤ, από τις ανάγκες αναχρηματοδότησης του τραπεζικού τομέα της Κύπρου. Δεδομένου του γεγονότος ότι το μνημόνιο γράφτηκε πριν η Βουλή καταψηφίσει την πρώτη συμφωνία με το Eurogroup της 15ης Μαρτίου, εξάγεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «αβίαστα το συμπέρασμα ότι σήμερα τα μακροοικονομικά αυτά μέτρα είναι μάλλον υποχρεωτικά για την Κύπρο».
Στην εισαγωγή του μνημονίου (φωτοτυπία της πρώτης του σελίδας δημοσιεύεται στην εφημερίδα) του Μαρτίου 2013, το ΔΝΤ επισημαίνει: «Μεταξύ 2007 και 2012, η δημοσιονομική ισορροπία επιδεινώθηκε κατά 9% του ΑΕΠ. Αυτή η επιδείνωση προέκυψε από αποτυχημένα έσοδα και συνεχή αύξηση των δημόσιων δαπανών. Κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από λίγο κάτω του 60% στο 90% του ΑΕΠ. Ενδεχόμενες υποχρεώσεις από τον τραπεζικό τομέα μπορούν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα επίπεδα του εν λόγω χρέους».
Το σοβαρότερο μέτρο για την εκπαιδευτική κοινότητα, δηλαδή εκείνο που θα προκαλέσει τις μεγαλύτερες αντιδράσεις, δεν περιλαμβάνεται στο κεφάλαιο εκπαίδευσης, αλλά στο γενικότερο κεφάλαιο για το κόστος της δημόσιας υπηρεσίας, προβλέποντας την έξοδο από το υπουργείο Παιδείας 2.000 εργαζομένων μέχρι το 2016, χωρίς να συγκεκριμενοποιεί, αν πρόκειται περί εκπαιδευτικών ή άλλου προσωπικού.
Το ΔΝΤ αγγίζει και τους πανεπιστημιακούς, με διόλου κολακευτικές για τους ίδιους παρατηρήσεις όσον αφορά στους όρους εργοδοσίας τους. Χαρακτηριστική είναι η παρατήρηση στο δεύτερο μνημόνιο ότι οι πανεπιστημιακοί λαμβάνουν επίδομα για εξαιρετική επίδοση μεταξύ 7.000 και 12.000 ευρώ κάθε χρόνο, το οποίο όμως δίνεται χωρίς διακρίσεις σε όλους, μετατρέποντάς το, σύμφωνα με το ΔΝΤ, «σε επιπλέον μισθό αντί ως ανταπόδοση παραγωγικότητας».
Για να καταστεί αντιληπτό το κόστος του εν λόγω επιδόματος για τους πολίτες, το 2011 ανήλθε σε 2 εκατομμύρια ευρώ. Για να μειωθούν οι δαπάνες του κράτους, το ΔΝΤ προτείνει να καταργηθεί το εν λόγω επίδομα και να εισαχθούν δίδακτρα στα δύο κρατικά πανεπιστήμια, ενώ, για να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα φοιτητών από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, προτείνεται να εισαχθεί το αγγλικό σύστημα των προνομιακών δανείων σε άπορους φοιτητές.
Για τις δαπάνες στην υγεία, το ΔΝΤ παρατηρεί ότι το σύστημα, όπως εφαρμόζεται στην Κύπρο, εγείρει ερωτηματικά περί ισονομίας των πολιτών, καθώς πολλά από τα έξοδα αναλαμβάνονται απευθείας «από την τσέπη» των πολιτών. Με ένα υπουργείο Υγείας, που διεκδικεί συγχρόνως τους ρόλους του διαμορφωτή πολιτικής, του υπεύθυνου εφαρμογής της και της μονοπωλιακής παροχής υπηρεσιών υγείας, η όλη κυπριακή δομή υγείας, σύμφωνα με το δεύτερο μνημόνιο, πάσχει. Ως εκ τούτου, το ΔΝΤ προτείνει στο Υπουργείο Υγείας να διαχωρίσει θεσμικά αυτούς τους ρόλους. Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ παρατηρεί ότι το Υπουργείο Υγείας «δεν διαθέτει εργαλεία παρακολούθησης της απόδοσης των ιατρικών λειτουργών, ενώ ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό χωρίς κανόνες».
Μέχρι την εισαγωγή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, για την οποία το ΔΝΤ δεν εμφανίζεται αισιόδοξο δεδομένων των διαχρονικών καθυστερήσεων, προτείνονται στο δεύτερο μνημόνιο σειρά μέτρων, όπως ο περιορισμός των κριτηρίων δωρεάν περίθαλψης, η αύξηση των τελών, που πληρώνονται κατά τις επισκέψεις στα δημόσια νοσηλευτήρια και η αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.
Το σύστημα κοινωνικής προστασίας της Κύπρου, το οποίο εισήχθη σε μια εποχή χαμηλής ανεργίας, οφείλει να συμβαδίσει με την εποχή της κρίσης, παρατηρεί το ΔΝΤ, τονίζοντας ότι οι άνεργοι στην Κύπρο πριν από την κρίση δεν ήταν απαραιτήτως και φτωχοί. «Σήμερα είναι και το κράτος οφείλει να τους συνδράμει», επισημαίνεται. Ωστόσο, πριν προχωρήσει στις προτάσεις του το ΔΝΤ σημειώνει ότι πολλές πολιτικές κοινωνικής προστασίας εφαρμόζονται από διάφορα υπουργεία και ανεξάρτητες αρχές, όπως για παράδειγμα η στεγαστική πολιτική του κράτους. Ακόμα, το ΔΝΤ παρατηρεί ότι «υπό τις υφιστάμενες συνθήκες του κράτους, η βοήθεια σε εκτοπισθέντες δεύτερης και τρίτης γενιάς δεν μπορεί να αποτελεί προτεραιότητα, τη στιγμή που νεόπτωχοι θα απειλούνται με έξωση από τα σπίτια τους». Ως εκ τούτου, προτείνεται να ψηφιστεί ως κατεπείγουσα νέα νομοθεσία για την κρατική βοήθεια, με εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων, τα οποία θα πρέπει να ισχύσουν και στη φοιτητική βοήθεια, ενώ προτείνεται κατάργηση των διαφόρων βοηθημάτων για τουρισμό, καθώς και το επίδομα αγοράς ηλεκτρονικού υπολογιστή για μαθητές. Ακόμα, το ΔΝΤ προτείνει όλα τα δημόσια βοηθήματα να φορολογούνται. Κυρίως, όμως, το ΔΝΤ προτείνει επέκταση του ανεργιακού επιδόματος στον έναν χρόνο (όπως ισχύει στις περισσότερες χώρες της ΕΕ).
«Διαψεύδω ότι το Υπουργείο Παιδείας ή ο υποφαινόμενος Υπουργός έχει δεχθεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος, αναφερόμενος στο δημοσίευμα για ένα δεύτερο μνημόνιο και σε αυστηρά μέτρα, που αυτό προβλέπει για τους εκπαιδευτικούς. 
Πηγή: ΑΜΠΕ
εκτύπωση

Γιατί ο Αδάμ και η Εύα ήταν Ελληνες , μέσα από ένα ανέκδοτο για την οικονομική κρίση ...


Ενας Αγγλος
ένας Γάλλος και 
ένας Ελληνας επισκέπτονται μαζί ένα μουσείο 
και κοιτάζουν έναν πίνακα με τον Αδάμ και την Εύα.

Ο Αγγλος λέει :
- Κοιτάξτε τη γαλήνη και την ηρεμία που κυριαρχεί στα πρόσωπά τους. Σίγουρα πρέπει να ήταν Αγγλοι.


Ο Γάλλος λέει :
- Μα τι λες, κοίτα τα κορμιά τους πόσο ωραία είναι μέσα στη γύμνια τους. Πρέπει να ήταν Γάλλοι.


Λέει και ο Ελληνας :
- Ρε σεις, τι λέτε; Δεν έχουν ρούχα, δεν έχουν στέγη, έχουν μόνο ένα μήλο για να φάνε και τους λένε πως αυτό είναι ο παράδεισος. Σίγουρα είναι Ελληνες!



Ο πόλεμος του χρήματος και οι δολοφόνοι....

Ο πόλεμος του χρήματος καλά κρατεί στην  Ευρωζώνη ...
Μετά  το βιασμό της  ελληνικής οικονομίας από γερμανικούς  επιβήτορες και το απίστευτο  κούρεμα  των τραπεζικών καταθέσεων   στην  Κύπρο , οι  Σόϊμπλε και  το τσιράκι του ,δηλαδή ο  εκτροφέας  γουρουνιών,συνεχίζουν  ακάθεκτοι  το καταστροφικό τους  έργο. 
- Διερωτάσαι πλέον: υπάρχει  ασφάλεια  για την μικρή  τραπεζική  σου κατάθεση;
- Αναρωτιέσαι: τι  ετοιμάζουν  τα λαμόγια των Βρυξελλών
  σε βάρος σου...

Το τελεσίγραφο του οικονομικού Ράιχ !


Γροθιά στο στομάχι όλων των κρατών της Ευρωζώνης ήταν η απόφαση της Γερμανίας να επιβάλει στην Κύπρο κατάσχεση του 35% έως 40% των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ που υπήρχαν στην Τράπεζα Κύπρου και η αρπαγή όλων των χρημάτων άνω αυτού του ποσού που βρίσκονταν στην Λαϊκή Τράπεζα του νησιού. Η πανευρωπαϊκή αναστάτωση που προκλήθηκε είναι απολύτως δικαιολογημένη.
Μπορεί να κυριάρχησε το συναίσθημα προσωρινής ανακούφισης γιατί γλίτωσαν οι καταθέσεις του κοσμάκη για την ώρα, αφού αυτές συνήθως είναι κάτω των 100.000 ευρώ, το ζήτημα όμως είναι πολύ σοβαρότερο. Η πρωτοφανής στην Ευρωζώνη λεηλασία των καταθέσεων στην οποία προχώρησαν οι Γερμανοί ευρωληστές και ο δεξιός Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης συνιστά ιδιαιτέρως ειδεχθές πολιτικό και οικονομικό έγκλημα με δραματικές συνέπειες.
Το προπέτασμα καπνού της προπαγάνδας του Βερολίνου ότι έτσι φορολογούνται δήθεν μόνο οι Ρώσοι ολιγάρχες και μαφιόζοι -στο οποίο προστίθεται και παρ' ημίν παραπλανητικός ισχυρισμός ότι πληρώνουν αποκλειστικά μόνο όσοι είχαν βγάλει στην Κύπρο «μαύρα» λεφτά- δεν αρκεί για να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους των Γερμανών επικυρίαρχων της ΕΕ.
Η λεηλασία των ταμείων πρόνοιας που παρέχουν τις συντάξεις στην Κύπρο και τα οποία είχαν τις καταθέσεις τους στις κυπριακές τράπεζες σηματοδοτεί την άμεση και δραματική μείωση των συντάξεων στο νησί. Τα ταμεία δεν έχουν καν τα λεφτά για να δώσουν συντάξεις, για τις οποίες γίνεται συζήτηση να μειωθούν αμέσως έως και... 50%! Αρπαξαν τα αποθεματικά των ταμείων και τώρα θέλουν να τους δώσουν κάποιο τμήμα από τα κλεμμένα ως... δάνεια (!) για να τα χρεοκοπήσουν και να στραγγαλίσουν οικονομικά τους ηλικιωμένους Κύπριους. Το έγκλημα των Γερμανών ευρωληστών όμως δεν σταματά εδώ.
Οι επιχειρηματίες της Κύπρου, όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, είναι τα κατεξοχήν θύματα της κατάσχεσης των καταθέσεων που επέβαλε το Βερολίνο! Δεν αναφερόμαστε στον προσωπικό τους πλούτο - αυτός είμαστε βέβαιοι ότι είναι κατατεθειμένος σε τράπεζες της Αγγλίας, των ΗΠΑ, της Ελβετίας ή των φορολογικών παραδείσων της Καραϊβικής. Τα χρήματα των επιχειρήσεών τους όμως βρίσκονταν υποχρεωτικά στις κυπριακές τράπεζες, αφού με αυτά κάλυπταν τις αγορές, τη μισθοδοσία του προσωπικού τους και τις άλλες υποχρεώσεις τους.
Στις κυπριακές τράπεζες και πρωτίστως στην Κύπρου και τη Λαϊκή είχαν τα εταιρικά κεφάλαια οι επιχειρηματίες και επειδή από αυτές τις τράπεζες δανείζονταν για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Οταν όμως η κυβέρνηση Αναστασιάδη αρπάζει το 40% των κεφαλαίων όσων επιχειρήσεων είχαν καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου ή... όλα (!) τα λεφτά όσων είχαν καταθέσεις στη Λαϊκή, είναι προφανές ότι καταστρέφει τις κυπριακές επιχειρήσεις. Πολλές θα κλείσουν, οι υπόλοιπες θα κάνουν μαζικές απολύσεις. Οσες παραμείνουν ανοιχτές θα συρρικνώσουν δραστικά τον κύκλο εργασιών τους, αφού οι Γερμανοί και ο Αναστασιάδης κατάκλεψαν τα κεφάλαιά τους.
Τρόμαξαν οι αστοί της ΕΕ από την κατά-σχεση των καταθέσεων των επιχειρήσεων στην Κύπρο που διέταξαν οι Γερμανοί. Κατάλαβαν αμέσως ότι το τελεσίγραφο του Βερολίνου αφορά όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της Ευρωζώνης, άρα όλους ουσιαστικά τους Ευρωπαίους επιχειρηματίες. Με πρόσχημα την κατάσταση της άλφα ή βήτα τράπεζας σε οποιοδήποτε κράτος της Ευρωζώνης, η Γερμανία θα προχωρά σε κατάσχεση των επιχειρηματικών κεφαλαίων όποτε το αποφασίζει η καγκελαρία του Τέταρτου Ράιχ!
Θα εξαφανίζει ανταγωνιστές των Γερμανών επιχειρηματιών και με αυτό τον τρόπο το Βερολίνο στην Ευρωζώνη, είναι το ανατριχιαστικό μήνυμα προς τους επιχειρηματικούς κύκλους της Γηραιάς Ηπείρου. Η Γερμανία αισθάνεται τόσο πανίσχυρη και αλαζονική ώστε θέτει τις επιχειρηματικές ελίτ της ΕΕ ενώπιον ενός ανελέητου διλήμματος: Θα υποταχθούν στους Γερμανούς ή θα αντισταθούν προασπίζοντας τα συμφέροντά τους;
Το ευρώ είναι γερμανικό. Είναι όπλο στα χέρια του Βερολίνου για την καθυπόταξη των υπόλοιπων κρατών της Ευρωζώνης. Μέσα στο ευρώ σημαίνει ταυτόχρονα αναπότρεπτη υποταγή στις εντολές της καγκελαρίας. Η γερμανική πολιτική μετατρέπει λοιπόν το προαναφερθέν δίλημμα σε ακόμη σκληρότερη επιλογή για τις αστικές τάξεις της Ευρώπης: Μέσα ή έξω από το ευρώ; Είναι υποχρεωμένες να αποφασίσουν - με δεδομένο ότι η Γερμανία αρνείται να αλλάξει πολιτική

Ο γαμπρός του Αναστασιάδη μετέφερε 21 εκ. ευρώ τρεις ημέρες πριν από το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο;

Μόλις τρεις ημέρες πριν από τη δραματική για την μεγαλόνησο  Κύπρο απόφαση του Eurogroup που  διέταξε το άγριο «κούρεμα» των καταθέσεων, εταιρεία που ανήκει στον πατέρα του γαμπρού του Προέδρου της Δημοκρατίας,  Νίκου Αναστασιάδη, φέρεται να μετέφερε σε τράπεζα της Αγγλίας το ποσό των 21 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή» που παρουσιάζει και σχετικό έγγραφο, η εταιρεία Loutsios & Sons ltd ιδιοκτησίας του πατέρα του γαμπρού του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου, φέρεται να έβγαλε από τη Μεγαλόνησο μεγάλο χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πριν από το Εurogroup της 15ης Μαρτίου που αποφάσισε κούρεμα στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών, η εταιρεία που ανήκει σε στενό συγγενή του κ. Αναστασιάδη «έσπασε» πέντε γραμμάτια που διατηρούσε στη Λαϊκή τράπεζα συνολικής αξίας 21 εκατομμυρίων ευρώ και τα έστειλε στο Λονδίνο!

Μιχάλης Iγνατίου: και ο Αναστασιάδης είναι ''παιδί'' του βρώμικου κομματικού σωλήνα

Iγνατίου: Οταν άκουσα τον Αναστασιάδη να ανακοινώνει ότι θα διορίσει ανακριτές, γέλασα

«Οταν άκουσα τον κ. Αναστασιάδη να ανακοινώνει, ότι θα διορίσει ανακριτές και εισαγγελείς, μειδίασα. Διότι και ο ίδιος είναι ''παιδί'' του βρώμικου κομματικού σωλήνα, το οποίο -από κοινού με τους τραπεζίτες- γονάτισε έναν υπερήφανο και εργατικό λαό, που δεν είχε την παραμικρή ανάμειξη στο πολιτικο-τραπεζικό παιχνίδι»

Αυτό μεταξύ άλλων  γράφει  στο "ΕΘΝΟΣ" ο έμπειρος  δημοσιογράφος  Μιχάλης Ιγνατίου.
Και συνεχίζει:

  • «Τα ψέματα περίσσευσαν στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα, στην προσπάθεια των κυβερνώντων και της αντιπολίτευσης να επιρρίψουν επί αλλήλων ευθύνες, επιλέγοντας την πλέον δύσκολη στιγμή για το νησί, κατά την οποία το μόνο που απαιτείται είναι η ομοψυχία και η ενότητα.
  • Κοντά σ' αυτούς, διέπρεψαν και οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι αντι-Κύπριοι της Αθήνας οι οποίοι άδραξαν την ευκαιρία για να ξεράσουν όξος και χολή επί των Ελληνοκυπρίων, επειδή η κυπριακή Βουλή απέρριψε -και πολύ ορθά έπραξε- την πρώτη απόφαση του Eurogroup, που απαιτούσε «κούρεμα» και των ασφαλισμένων καταθέσεων.
  • Αυτό που έκρυψαν οι τροϊκανοί και ο Πρόεδρος της Κύπρου ήταν ότι θα ακολουθούσε την επομένη της θετικής ψήφου η «εξάτμιση» της Λαϊκής και η σταδιακή υποβάθμιση της Τράπεζας Κύπρου.
  • Ο λαός είναι το μεγάλο θύμα των πολιτικών και των τραπεζιτών, οι οποίοι έβγαλαν όλα τα χρήματά τους στο εξωτερικό και δεν θα επηρεαστούν από την άνευ προηγουμένου κρίση που πλήττει το νησί.

Το ιστορικό βιβλιοπωλείο Εστία, έκλεισε ...


 Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 : τελευταία ημέρα λειτουργίας 
του ιστορικού βιβλιοπωλείου της Εστίας,στην οδό Σόλωνος 60, απέναντι από στη Νομική  σχολή, στο κέντρο της Αθήνας.
  • ΄Εκλεισε  ένα  από τα σπουδαιότερα  βιβλιοπωλεία 
 της πρωτεύουσας.
  • ΄Εκλεισε  ένα  από τα  σημαντικότερα ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ
  • ΄Εκλεισε  η ΕΣΤΙΑ και μαζί μ΄αυτήν  και τα  όνειρά μας....
΄Ηταν μία πραγματική ΕΣΤΙΑ  για  εκατοντάδες γραφιάδες  και   δεκάδες  χιλιάδες  αναγνώστες  του καλού βιβλίου.
Δεν άντεξε  τις  επιπτώσεις της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ  ΚΑΤΟΧΗΣ    του  νέου Ραϊχ  και των συνοδοπόρων  του  στη  χώρα μας.
Το βιβλιοπωλείο της Εστίας έχοντας ανοίξει από το 1885 λειτούργησε 128 συνεχόμενα έτη.
  • Η μεταφορά του από την οδό Σταδίου στην οδό Σόλωνος, πριν από 21 χρόνια, ήταν η αιτία να μεταφερθούν πολλά βιβλιοπωλεία στον συγκεκριμένο δρόμο, και τελικά η περιοχή να γίνει αυτή με τα περισσότερα βιβλιοπωλεία στην πρωτεύουσα.
Οι φιλόξενοι χώροι του ιστορικού αθηναϊκού βιβλιοπωλείου αποτέλεσαν στέκι συγγραφέων και βιβλιόφιλων πολιτικών και δημοσιογράφων όλα τα χρόνια και μέχρι σήμερα, παρά την ύπαρξη πλέον των υπερσύγχρονων λαμπερών βιβλιοπωλείων - πολυκαταστημάτων.
Οι μεγάλες  Κ Υ Ρ Ι Ε Σ  του  εκδοτικού  οίκου  ΕΣΤΙΑ θα μας λείψουν...
                     Η ιστορία του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ  βιβλιοπωλείου
Η ιστορικός Αννα Καρακατσούλη στο έργο της Στη χώρα των βιβλίων - Η εκδοτική ιστορία του Βιβλιοπωλείου της Εστίας 1885-2010 (Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων) μάς παραδίδει την ιστορία του Βιβλιοπωλείου της Εστίας διατρέχοντας μια 125ετία πλούσια σε παραγωγή ιδεών και βιβλίων.
Αν σκεφθούμε ότι με την ίδρυση του ελληνικού κράτους ο αναλφαβητισμός ήταν σχεδόν γενικός στο σύνολο του πληθυσμού (το έτος 1879 ως αναλφάβητο καταγράφεται το 69,20% των ανδρών και το 92,96% των γυναικών), καταλαβαίνουμε τη σημασία της ίδρυσης και της εξέλιξης της Εστίας.
Η Εστία ξεκίνησε ως εβδομαδιαίο περιοδικό. Ιδρύθηκε το 1876 από τον Παύλο Διομήδη και το 1881 την ανέλαβε ο Τήνιος δάσκαλος Γεώργιος Κασδόνης. Ηταν χρονιά εθνικής ανάτασης, μια και μόλις είχαν προσαρτηθεί στη χώρα η Θεσσαλία και η Αρτα. Η Εστία συσπείρωσε γύρω της την περίφημη γενιά του 1880 η οποία διαπνεόταν από καινοτόμες αντιλήψεις (δημοτικισμός, ηθογραφία, σύγχρονη ζωή).
                                             Διαρκής ανανέωση
Το Βιβλιοπωλείον της Εστίας δημιουργήθηκε από τον Γ. Κασδόνη το 1885 και στεγάστηκε στην οδό Σταδίου 32. Τη συνέχεια του εκδοτικού οίκου ανέλαβε ο ανιψιός του Ιωάννης Δ. Κολλάρος, ο οποίος θα συνδέσει το όνομά του με τα καλά εκπαιδευτικά βιβλία, το Πανελλήνιον Βιβλιογραφικόν Δελτίον, τις μεταφράσεις αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων κτλ. Το 1925 εισέρχεται στον εκδοτικό οίκο ο Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος, ανιψιός του Ι. Δ. Κολλάρου, που θα αναλάβει την επιχείρηση μόνος του μετά τον θάνατο του θείου του, το 1956.
Ο Κ. Σαραντόπουλος θα συνδέσει το όνομά του με τη δημιουργία της περίφημης Σειράς Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας στην οποία θα στεγαστεί το σύνολο της γενιάς του ΄30. Το 1972 ο εκδοτικός οίκος περνάει στα χέρια της κόρης του Κ. Σαραντόπουλου, Μαρίνας (Μάνιας) Καραϊτίδη, η οποία θα ανανεώσει την εκδοτική παραγωγή με νέες σειρές και ονόματα.
Τη συνέχεια κρατούν σήμερα τα παιδιά της κυρίας Μάνιας, η Εύα Καραϊτίδη στο εκδοτικό και ο Γιάννης Καραϊτίδης στο βιβλιοπωλείο.

Η Εστία διατήρησε τον πνευματικό της ρόλο έχοντας όλα αυτά τα χρόνια δίπλα της το περιοδικό «Νέα Εστία» με διαδοχικούς διευθυντές σημαίνοντα πρόσωπα της λογοτεχνικής μας ζωής (Γρ. Ξενόπουλος, Π. Χάρης, Ε. Μόσχος, Στ. Ζουμπουλάκης - σήμερα). Μια ξεχωριστή μελέτη για το περιοδικό αυτό θα συνέβαλλε αποφασιστικά στη γνώση μας για τις εξελίξεις στο λογοτεχνικό τοπίο της χώρας μας.

  • Αυτό που διατήρησε την Εστία σε κορυφαία θέση ανάμεσα στους καλούς εκδοτικούς οίκους είναι η διαρκής τάση ανανέωσής της και από την άλλη πλευρά η εμμονή της σε βασικές αξίες: στη γλώσσα, στην καλή λογοτεχνία (σε μια εποχή που όλοι οι εκδότες αναζητούσαν το μπεστ σέλερ), στη μη εμπλοκή σε κομματικά - πολιτικά κατεστημένα, στη διαχρονική αγάπη για το βιβλίο. 
  • Σημαντικές πρωτοβουλίες στη νεότερη ιστορία της είναι οι δύο σειρές που δημιουργήθηκαν από την Εύα Καραϊτίδη μετά το 1985, χρονιά των 100 χρόνων δράσης του οίκου. Πρόκειται για τη σειρά με μεταφράσεις σημαντικών συγγραφέων όπως οι Γκ. Γκρας, Μ. Κούντερα, Φ. Σελίν κ.ά. και τη νέα λογοτεχνική σειρά που καθιέρωσε τη γενιά των συγγραφέων του 1980, όπως είναι ο Π. Τατσόπουλος, ο Χ. Χωμενίδης, ο Φ. Ταμβακάκης και πολλοί άλλοι.


Πηγή: iefimerida.gr

Αλβανός,δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, ένας εκ των δραστών της ληστείας σε ταβέρνα


Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων είναι τελικά  τουλάχιστον  ο ένας από τους δράστες της χθεσινής αιματηρής ληστείας στα Ίσθμια Κορινθίας, σύμφωνα με την έρευνα των αξιωματικών της αστυνομίας στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Πρόκειται  για τον Αλβανό κακοποιό Μάριο Κόλα (φωτο άνω)  , που  και στο παρελθόν ενεπλάκη  σε  ένοπλες  επιχειρήσεις  κατά αστυνομικών.
Υπενθυμίζετα, ότι από τους 11 κρατούμενους που δραπέτευσαν παραμένουν ασύλληπτοι οι οχτώ.
Οι δράστες κατά τη διάρκεια της καταδίωξης που ακολούθησε της ληστείας σε ταβέρνα σκότωσαν με  καλάσνικοφ  μια κοπέλα 25 ετών, που τυχαία περνούσε από την περιοχή με το αυτοκίνητό της.
 * Η αστυνομία εντόπισε στο Σολωμό Κορινθίας το τζιπ του  εστιάτορα  που  άρπαξαν με την απειλή των όπλων.


Σκλάβοι λαθρομετανάστες α πό ομοεθνείς τους στην Ηλεία!!!

Κάνουμε  τους  αδιάφορους..
Δεν ενδιαφερόμαστε   για τους  γύρω μας ...
Κι όμως  εκτλός  από την  πείνα κια την απειλπισία , 
σε  διπλανά μέρη  κάποιοι - κανένας  δεν γνωρίζει τον ακριβή  αριθμό τους- είναι οι σύγχρονοι  σκλάβοι .Και που;  στην Ελλάδα  του πολιτισμού.
Γιατί  εκτός  από τους Ελληναράδες που τους  εκμεταλλεύονται  στο  έπακρον τους λαθρομετανάστες  ,  συνυπάρχουν -με τα  αφεντικά ...- και αλλοδαποί  ππου  φυλακίζουν , δέρνουν , αλυσοδένουν  ομοεθνείς  τους,  που  δεν έχουν "τα χαρτιά" και άρα  είναι καμένοι  από  χέρι.
Τελευταίο  και  φυσικά  απολύτως  καταδικαστέο  κρούσμα ομηρίας  στο νομό Ηλείας , με  εικόνες που σοκάρουν.
Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας εντόπισαν έναν 22χρονο λαθρομετανάστη  από το Μπαγκλαντές  δεμένο με αλυσίδα από το πόδι σε μεταλλικό πάσαλο θερμοκηπίου, για να μην το σκάσει!...
Αυτό έγινε στην  περιοχή της Όλγας Τραγανού.
Ο  22χρονος  ήταν  όμηρος σε θερμοκήπιο (!) που χρησιμοποιείται ως κατοικία (!!!) , από άλλους συμπατριώτες του. 
Οι δράστες -εννέα τον αριθμό- ζητούσαν χρήματα από την οικογένεια του θύματος στο Μπαγκλαντές και το ποσό των λύτρων έφτανε τις 5000 ευρώ. Οι συγγενείς του νεαρού είχαν καταθέσει περίπου 2000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό στο Μπαγκλαντές,...
 Οι αστυνομικοί κατάφεραν ννα  ...συλλαβουν μόνο  έναν από τη  μαφία των  δουλεμπόρων του Μπαγκλαντές!!!
Τέτοια  επιτυχία!!!

Πηγή: ilialive.gr

Μεγάλο Πάρτι με τις διαγραφές δανείων στις κυπριακές τράπεζες!!!


Δεν σ΄ αφήνουν να ησυχάσεις...
Σχεδόν καθημερινά η Κύπρος βρίσκεται στη ζωή μα ς , όχι όμως για καλό σκοπό , αλλά από τα απίστευτα οικονομικά σκάνδαλα !!!!
Αυτοί , δηλαδή οι ...συστημικοί , δηλαδή οι βολεμένοι του συστήματος , έκαναν μεγάλο πάρτι , εκατομμυρίων ευρώ...
΄Ηδη , νέες αποκαλύψεις για διαγραφές δανείων από τις κυπριακές τράπεζες σε μεγάλες εταιρείες αλλά και φυσικά πρόσωπα ήρθαν (χθες )στο φως της δημοσιότητας.

Στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου Sigma παρουσιάστηκε ρεπορτάζ με αναφορά και σε δημοσίευμα της εφημερίδας Σημερινή, σύμφωνα με το οποίο εταιρεία είχε φτάσει στο σημείο να αγοράσει έως και ένα «παλάτι» εκτός Κύπρου, με δάνεια από τις δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες. Η αγορά ωστόσο δεν πήγε καλά και η μια τράπεζα βρέθηκε εκτεθειμένη σε μια επισφάλεια ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Αρκετά από αυτά τα χρήματα εισπράχθηκαν από άλλη εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει την ολοκλήρωση του παλατιού αυτού, ενώ τα υπόλοιπα διαγράφηκαν.

Άλλη εταιρεία που είχε στενές σχέσεις με ... κομματικό μηχανισμό είχε ζητήσει και πέτυχε διαγραφή χρεών για ξενοδοχεία που είχε χτίσει και τα οποία δεν πήγαν καλά.

Επιχειρηματίας φίλα προσκείμενος σε πολιτικό κόμμα έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης (διαγράφηκαν δηλαδή δάνειά του ύψους αρκετών εκατομμυρίων), εν γνώσει της τράπεζας ότι τα δάνεια, τα οποία του χορηγήθηκαν δεν χρησιμοποιούνταν μόνο για τους σκοπούς της επιχείρησής του, αλλά και για στήριξη οργάνωσης που έχει στενούς δεσμούς με το κόμμα.

Σύμφωνα με τις πηγές των μέσων ενημέρωσης αυτών, από κάποιο σημείο και μετά οι πιέσεις που ασκούνταν για διαγραφή των δανείων ήταν τόσο έντονες, που απειλήθηκαν και οι σχέσεις μεταξύ των δύο μερών. Ο επιχειρηματίας αυτός είχε συνάψει δάνεια και από δεύτερη τράπεζα, η οποία επίσης διέγραψε αρκετά από αυτά, όταν όμως έφθασε σε σημείο να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις πιέσεις του για περαιτέρω «διευκολύνσεις», επήλθε πλήρης ρήξη, με αποτέλεσμα το θέμα να φτάσει και σε παραιτήσεις διοικητικών συμβούλων της συγκεκριμένης τράπεζας.

Άλλος επιχειρηματίας ζήτησε επίσης διαγραφή δανείου αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με τρόπο που η τράπεζα η οποία τον διευκόλυνε να «εξασφαλίσει» τη στήριξη και τη σιωπή του σε θέματα, τα οποία δεν ήθελε να γίνουν γνωστά.

Τραπεζικό στέλεχος πήρε το 2011 υπέρογκο ποσό ως δάνειο από την τράπεζά του χωρίς καμιά εξασφάλιση, ενώ μέχρι και σήμερα δεν έχει καταβάλει ούτε μία δόση. Το στέλεχος αυτό αποχώρησε παίρνοντας υψηλή αποζημίωση, δεν του ζητήθηκε όμως ποτέ να αποπληρώσει τις οφειλές του, ούτε του αφαιρέθηκε από την αποζημίωση κάποιο ποσόν έναντι του δανείου του.

Διοικητικός σύμβουλος τράπεζας μεσολάβησε για να διαγραφεί δάνειο πολιτικού το οποίο είχε συναφθεί για χρηματοδότηση της εταιρείας του, η οποία όμως είχε χρεοκοπήσει. Το δάνειο διαγράφηκε χωρίς άλλη συζήτηση.

Το ύψος των «δώρων» στα ηγετικά στελέχη τράπεζας καθοριζόταν από στενό συγγενικό πρόσωπο άλλου στελέχους της και εγκρινόταν από το διοικητικό συμβούλιο, αφού ήταν περισσότερο από φανερό ότι τα «δώρα» αυτά είχαν αποφασισθεί με άνωθεν εντολές.

Τραπεζίτες φέρονται να ευνοούσαν συγκεκριμένα άτομα και επιχειρηματίες, καθώς και πολιτικούς ακριβώς για να εξαγοράζουν τη σιωπή, τη στήριξη ή και την προώθηση δικών τους συμφερόντων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πρώην τραπεζικού στελέχους, που λόγω της θέσης του αναλάμβανε την προώθηση δανείων σε εταιρείες για την εκτέλεση μεγάλων έργων. Το στέλεχος αυτό εξασφάλιζε όχι μόνο και δώρα από την τράπεζα για την προώθηση των δανείων, αλλά και δώρα από τους δανειζόμενους.

Η Ερευνητική Επιτροπή, η οποία θα αποπειραθεί να διαλευκάνει τα γεγονότα που οδήγησαν στην οικονομική κρίση ορκίζεται την Τρίτη.


Πηγή: naftemporiki.gr

Η κόκκινη έρημος της Αυστραλίας















Άνυδρο τοπίο, με ελάχιστη βλάστηση, σκληρές συνθήκες ζωής
 και απίθανο κόκκινο χρώμα δημιουργούν 
ένα εξωπραγματικό σκηνικό,
 το οποίο μοιάζει να έχει βγει από κινηματογραφική ταινία.

Η έρημος Simpson -ή κοινώς Red Sand Desert (Κόκκινη Έρημος)- βρίσκεται στο Κουίνσλαντ της κεντρικής Αυστραλίας και, είναι γνωστή για το εξωγήινο τοπίο της, το οποίο δημιουργείται εξαιτίας του εντυπωσιακού κόκκινου χρώματός της.
  •  Η Simpson είναι η 4η μεγαλύτερη έρημος του κόσμου, με έκταση πάνω από 176.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Διαθέτει ορισμένους από τους μεγαλύτερους αμμόλοφους στη Γη εκ των οποίων ο γνωστότερος και πιο δημοφιλής είναι ο Big Red, το ύψος του οποίου φτάνει τα... 40 μέτρα.
Πηγή: newsbeast.gr

Νέο χειρότερο σχέδιο Ανάν ή διχοτόμηση βλέπει για την Κύπρο η Αλ.Παπαρήγα

Την ...προώθηση ενός νέου χειρότερου σχεδίου Ανάν ή de facto διχοτόμηση της Κύπρου διαβλέπει η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News της Κυριακής. 
  • «Το ΟΧΙ της Κυπριακής Βουλής ήταν εντός των τειχών, δεν αφορούσε τα λαϊκά συμφέροντα και γι’ αυτό εξελίχθηκε σε ένα "ΝΑΙ" στο αντιλαϊκό πακέτο» σημειώνει η Α. Παπαρήγα.

Έκρηξη ηφαιστείου με φόντο το Βόρειο Σέλας,και απίστευτα όμορφες εικόνες

Έκρηξη ηφαιστείου με φόντο το Βόρειο Σέλας

Ο Βρετανός James Appleton έπρεπε να περάσει 7 χρόνια, στην Ισλανδία φωτογραφίζοντας το μοναδικό τοπίο της χώρας, για να τραβήξει μερικές από τις πιο σπάνιες εικόνες πουν έχουν ληφθεί ποτέ.
Η σειρά των φωτογραφιών του, απεικονίζουν την έκρηξη του ηφαιστείου Fimmvorouhals, με φόντο το Σέλας.
 Το κοκκινωπό χρώμα της λάβας συνδυάζεται με το πράσινο από το Σέλας, και η μαγεία της φύσης ξεδιπλώνεται.
Δουλεύοντας δίπλα σε ηφαιστειολόγους, ο 25χρονος φωτογράφος δεn δίστασε να πλησιάσει αρκετά το καυτό μάγμα του Fimmvorouhals,  προκειμένου να πάρει τις ιδιαίτερα εντυπωσιακές εικόνες, που ακολουθούν.

 ΠΗΓΗ:perierga.gr

Οι ληστές με τα καλάσνικοφ δολοφόνησαν την 25χρονη στα ΄Ισθμια...


 
Ολοκληρώθηκε  τα μεσανυχτα η βαλλιστική εξέταση  και, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι η βολίδα που προκάλεσε το θανάσιμο τραυματισμό της 25χρονης ξενοδοχοΰπαλλήλου στα ΄Ισθμια Κορινθίας προέρχεται από πολεμικό τυφέκιο τύπου «Καλάσνικοφ».

 Αυτό σημαίνει ότι η άτυχη κοπέλα εβλήθη από τα πυρά των ληστών  της ταβέρνας «Μπάμπης» στα Παλαιοκούνδουρα (στην παλιά Ε.Ο Αθηνών- Θήβας) ...
  • Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.blogspot ο τραυματισμός της κοπέλας δεν έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς, οι οποίοι συνέχισαν την καταδίωξη. 
  •  Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η 25χρονη τηλεφώνησε σε συγγενικό πρόσωπο λέγοντάς του πως την πυροβόλησαν κι ότι χρειάζεται βοήθεια. Εκείνος με τη σειρά του τηλεφώνησε σε έναν φίλο του αστυνομικό και ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο μετά από περίπου 25 λεπτά....
Πηγή:protothema.gr

Εχθρός της Κύπρου είναι οι ΗΠΑ και σ΄ αυτήν την κρίση στην Κύπρο

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

(εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" )

Εντελώς απομονωμένη έχει βρεθεί η Κύπρος σε διεθνές επίπεδο 
μετά την εσκεμμένη υπονόμευση από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη των σχέσεών της 
με τη Ρωσία μέσω της αρπαγής 10 (!) ή και περισσότερων δισεκατομμυρίων ευρώ από τις καταθέσεις Ρώσων στις κυπριακές τράπεζες. 
Στην ειδική περίπτωση μάλιστα της Κύπρου, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ένθερμα την καταστροφική για την οικονομία του νησιού πολιτική της κατάσχεσης τμήματος των καταθέσεων που επέβαλε το Βερολίνο με τη σύμφωνη γνώμη του Κύπριου Προέδρου στο νησί.
Αν και η αμερικανική πολιτική γενικά στοχεύει στη διακριτική υπονόμευση της γερμανικής ηγεμονίας και του ευρώ, στην Κύπρο η Ουάσιγκτον έχει ακόμη μεγαλύτερο συμφέρον από το Βερολίνο να τιναχτούν στον αέρα οι σχέσεις της Λευκωσίας με τη Μόσχα.
Οι Αμερικανοί αδιαφορούν παντελώς για την κατάσταση της οικονομίας ή των τραπεζών της Κύπρου. Δεν θα ήθελαν όμως κατά κανέναν τρόπο να έβλεπαν την κυπριακή κυβέρνηση να στρέφεται προς τη Ρωσία για να λύσει τα τραπεζικά της προβλήματα και η Μόσχα να ανταποκρίνεται στην έκκληση για βοήθεια της Λευκωσίας. Κάτι τέτοιο θα ενοχλούσε πολύ την Ουάσιγκτον.
Οχι για οικονομικούς λόγους, αλλά για πολύ σοβαρότερους γεωπολιτικούς. Η εξήγηση είναι απλή. Αν το Κρεμλίνο διέσωζε το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και την ίδια την οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη γερμανική «πανούκλα» του μνημονίου, λογικό είναι να ζητούσε ως αντάλλαγμα τη συμμετοχή ρωσικών ενεργειακών εταιρειών στην εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) του νησιού.
Αυτό θα σηματοδοτούσε μια σοβαρή διατάραξη της κρατούσας μέχρι σήμερα κατάστασης, όπου τα πάντα που αφορούν το κυπριακό φυσικό αέριο βρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχο των Ισραηλινών και των Αμερικανών. Η αναταραχή που θα ερχόταν όμως δεν θα περιοριζόταν στον ούτως ή άλλως άκρως ευαίσθητο για τις ΗΠΑ ενεργειακό τομέα. Αν οι Ρώσοι ανακατεύονταν στο φυσικό αέριο της Κύπρου, θα ήταν απολύτως εύλογο η Λευκωσία να συναινούσε στην παροχή διευκολύνσεων στον πολεμικό στόλο της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα ήταν μάλιστα πιθανότατο να μην περιοριζόταν η Κύπρος στην παροχή απλών διευκολύνσεων, αλλά να συναινούσε ακόμη και στην παραχώρηση στρατιωτικής βάσης στους Ρώσους, ιδίως αν η Μόσχα χάσει τη ναυτική βάση που έχει στη Συρία, μόλις ανατραπεί το καθεστώς Ασαντ στη Δαμασκό.
  • Οσο λοιπόν κι αν η κατάσχεση καταθέσεων θίγει τα «άγια των αγίων» του αμερικανικού καπιταλισμού ως κοσμοαντίληψης και πρακτικής, η Ουάσιγκτον είναι κατενθουσιασμένη με την καταλήστευση των Ρώσων καταθετών στην Κύπρο κατ' εντολήν της Γερμανίας και δια χειρός Αναστασιάδη. Εκμηδενίζονται έτσι οι πιθανότητες εμπλοκής των Ρώσων στο κυπριακό φυσικό αέριο και φυσικά ούτε κατά διάνοια πλέον τίθεται θέμα ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στην Κύπρο. Ολα πάνε κατ' ευχήν για τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή χάρη στη Γερμανία και τον Αναστασιάδη.
Το ότι οι ΗΠΑ ωφελούνται τα μέγιστα από τη ρήξη στις σχέσεις Λευκωσίας - Μόσχας είναι πασιφανές. Η Κύπρος όμως κερδίζει τίποτα; Σε καμιά απολύτως περίπτωση. Δεν είναι μόνο η τεράστιας πολιτικής σημασίας απώλεια του μοναδικού συμμάχου της Λευκωσίας επί δεκαετίες, της Ρωσίας.
  •  Με την Κύπρο διεθνώς απομονωμένη και οικονομικά πλήρως εξουθενωμένη, υπό γερμανικό ζυγό, οι Αμερικανοί μπορούν πλέον να παίξουν τα μεγάλα γεωπολιτικά παιχνίδια τους στην Εγγύς και τη Μέση Ανατολή, χωρίς να φοβούνται πλέον καθόλου την εμφάνιση κάποιου προβλήματος από την Κύπρο.
Μόνο που τα σχέδια των ΗΠΑ (οργάνωση της τελικής φάσης της εισβολής Αράβων για την ανατροπή του Ασαντ και κάλυψη του Ισραήλ για να καταφέρει αεροπορικά πλήγματα εναντίον του Ιράν) έχουν απόλυτη ανάγκη από τη συμμετοχή της Τουρκίας. Με μεγάλη προθυμία ο Λευκός Οίκος θα πετάξει την Κύπρο βορά στις ορέξεις της Αγκυρας, αν το ζητήσουν αυτό οι Τούρκοι ως ένα από τα ανταλλάγματα! Απολύτως κανένας δεν θα συμπαρασταθεί στους Κύπριους στην περίπτωση αυτή, γιατί καμιά μεγάλη δύναμη δεν έχει πλέον συμφέρον από τη διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως έχει.
Τηρουμένων των αναλογιών και προφανώς μη συγχέοντας τα εντελώς διαφορετικής ποιότητας ιστορικά γεγονότα, όπως η οργάνωση από τις ΗΠΑ του χουντικού πραξικοπήματος στην Κύπρο στις 15 Ιουλίου 1974 εξουδετέρωσε κάθε συμφέρον της Σοβιετικής Ενωσης να αντιταχθεί στην τουρκική στρατιωτική εισβολή της 20ής Ιουλίου, έτσι και σήμερα η υπονόμευση των σχέσεων Κύπρου - Ρωσίας από τον Ν. Αναστασιάδη κάνει τη Μόσχα αδιάφορη για το αν η Κύπρος πέσει στα νύχια της Τουρκίας.

Κούρεμα τραπεζικών καταθέσεων και στην Ελλάδα πρότεινε η Τρόϊκα!




Τη λύση του.... «κουρέματος» τραπεζικών καταθέσεων άνω των 100 χιλιάδων ευρώ και στην Ελλάδα , αλλά σε δύο μικρές τράπεζες ,είχε θέσει η Τρόικα, την άνοιξη του 2011 , στο πλαίσιο του μεγάλου PSI. !
Το σχέδιο αφορούσε τις τράπεζες Proton και Ασπίς, τις οποίες δεν θεωρούσαν... συστημικές.

Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής» , σύμφωνα με το οποίο οι Τροϊκανοί είχαν εξετάσει σοβαρά την πιθανότητα να οδηγηθούν σε «κούρεμα» οι καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ στις δύο προαναφερθείσες τράπεζες.
Αλλά αφού έγινε το μεγάλο κούρεμα, είπαν να μην ...χάσουν την πατέντα και την υλοποίησαν(!) στην Κύπρο.

O Καραμανλής έκλαψε στην κηδεία του Νάκου

Τα δάκρυα του Καραμανλή στην κηδεία του Νάκου [βίντεο]

Βαθύτατα  συγκινημένος  ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής  στην κηδεια του  Αθανασίου  Νάκου , στο Βόλο.

Εκλαψε , όπως  φαίνεται  και στη  φωτό άνω....


Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ο Γιώργος Τσαλίκης στο πλευρό της πολύπαθης Κύπρου - Ο Χατζηγιάννης που κρύβεται;

Με ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Facebook ο Γιώργος Τσαλίκης εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό που δοκιμάζεται έντονα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μεγαλόνησο.Ο δημοφιλής τραγουδιστής, ο οποίος πρωτοστατεί στην προσπάθεια που θα γίνει για να βοηθηθεί η Κύπρος μέσα από το Cyprus Aid, δηλώνει ότι συμπάσχει με τους Κυπρίους.
            O γνωστός  τραγουδιστής Μ.Χατζηγιάννης  που βρίσκεται; Κρύβεται; ΄η  ΔΕΝ γνωρίζει  το νέο ΜΑΡΤΥΡΙΟ  των Ελλληνοκυπρίων;

Πάμε όμως ασοτ  μήνυμα του Τσαλίκη:
                    «Το μήνυμά μου για την Κύπρο:

Τις τελευταίες 3 εβδομάδες κάτι έχει αλλάξει μέσα μου. Με την κρίση που περνάμε στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια και που, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, πρέπει να ομολογήσω ότι η αγάπη του κόσμου δεν με άφησε ποτέ να τη βιώσω σε άσχημο βαθμό, απλά να συμπάσχω, να πονάω και να "μαυρίζω" από τη θλίψη που έχουνε λόγω των δυσκολιών πολύ κοντινοί μου άνθρωποι αλλά και άγνωστοι, προσπαθώντας πάντα αθόρυβα και στο μέτρο των δυνατοτήτων μου να βοηθάω, η Κύπρος ήταν πάντα στο μυαλό μου, η παιδική μου χαρά. Σαν να ήταν πολύ μακρινά αυτά τα τραγικά που πέρασε ο Κυπριακός λαός και ποτέ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, σαν να ήτανε μια προσπάθεια της γενιάς που μεγαλώνει παιδιά να μην περάσει στην ψυχολογία των νέων Κυπρίων τον πόνο του ξεριζωμού, της διχοτόμησης και της προδοσίας. Και ξαφνικά αυτό το μέρος, που με το προσγειωνόμουνα με το αεροπλάνο ένιωθα ότι υπάρχει ακόμα ακμάζων Ελληνισμός, χαρά, προοπτική, λιγότερο άγχος για την επιβίωση, έγινε μια φωτογραφία.

Μια φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου, με έναν Κύπριο πατέρα να κρατάει το παιδί του στην αγκαλιά έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, διαμαρτυρόμενος για την καινούργια κατάσταση, που χάλασε τον μικρό μας παράδεισο, και με ένα βλέμμα αγωνίας που μου θύμισε εκατομμύρια βλέμματα που συναντάμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες προσευχήθηκα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου να μην περάσει και άλλη τραγωδία αυτός ο πολύπαθος λαός που στις φλέβες μας κυλάει το ίδιο αίμα. Η καινούργια σελίδα για την Κύπρο γύρισε και μαζί της ανοίγει ένα καινούργιο βιβλίο. Σ' αυτό το βιβλίο θα γραφτούνε σελίδες που θα μιλάνε για κατεστραμμένους οικονομικά, για απολυμένους, για ανθρώπους σε απόγνωση, για μια χώρα στο μάτι του κυκλώνα, για μια Κύπρο σε κρίση.
  • Για έναν ακόμα αγώνα του Κυπριακού λαού να σταθεί στα πόδια του και να τα καταφέρει. ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ. Σ' αυτόν τον αγώνα καλλιτέχνες που αγαπάμε την Κύπρο, που η Κύπρος μάς αγάπησε, είμαστε δίπλα της. Η αρχή είναι την 1η Απρίλη με το CYPRUS AID όπου οι αξιόλογοι καλλιτέχνες που θα παρευρεθούν θα δώσουν πρωτίστως αυτό το μήνυμα και αμέσως μετά θα μας δώσουν τη σκυτάλη να κάνουμε και εμείς τον δικό μας αγώνα για την Κύπρο. Δεν είναι η στιγμή για μεγαλοστομίες, ούτε για ανακοινώσεις, ούτε για αγιοποίηση του αυτονόητου. Απλά υπενθύμιση του χρέους μας. Σ' αυτό το χρέος, οι συνεργάτες μου και εγώ θα φανούμε αντάξιοι. Συνεχίζω να προσεύχομαι για όλους εσάς, Κύπριοι φίλοι μου, αλλά περνάμε και σε πράξεις. Γιατί τώρα η Κύπρος χρειάζεται πράξεις».
Πηγή:zougla.gr

Ο Αντώνης Κανάκης πρόβαλε κυρίως τον εαυτό του ...


Τελικά τι ντοκυμαντέρ είδαμε;...
Πολλοί το είδαν -αφού χτύπησε αρκετά υψηλά νούμερα τηλεθέασης- και επίσης πολλοί το σχολίασαν θετικά ή αρνητικά. Ο λόγος για το ντοκυμαντέρ του Αντώνη Κανάκη, όπου ο δημοφιλής παρουσιαστής για να. στηρίξει -πολύ ορθά- την προσπάθεια της Action Aid και να ευαισθητοποιήσει επιπλέον μια μερίδα κόσμου για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του τρίτου κόσμου, πήγε μέχρι την μακρυνή Σιέρα Λεόνε και επιχείρησε να γυρίσει αυτό το 'κάτι σαν ντοκυμαντέρ"

Κατ' αρχήν ως προσπάθεια είναι αξιέπαινη. Το γεγονός μάλιστα ότι έκανε τόσα μεγάλα νούμερα τηλεθέασης, δείχνει πως οι Έλληνες παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, δεν χάνουν την ευαισθησία τους και τον ανθρωπισμό τους για παιδιά που εξακολουθούν να μας θυμίζουν επίμονα - και ίσως επίπονα για τον υλισμό μας- πως υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από το κόψιμο ενός μισθού και την μείωση των τραπεζικών μας καταθέσεων. Και αυτά τα παιδιά, μακρυά από τα αγαθά που εμείς μεγαλώσαμε, συνεχίζουν να χαίρονται την ζωή, με αυτά που τους χαρίζει απλόχερα η ίδια η φύση και ο τόπος που γεννήθηκαν, απολαμβάνοντας τα μικρά και καθημερινά που εμείς έχουμε ξεχάσει. Ένα χαμόγελο, ένα παιχνίδι αυτοσχέδιο, τους φίλους τους, ακόμα και το πιο ευτελές και ταπεινό, που τους πετάει σαν ξεροκόμματο, ο απρόσωπος δυτικός πολιτισμός, όποτε, αραιά και που, τους θυμάται...

Η όμορφη αυτή προσπάθεια ωστόσο, αλλοιώθηκε από τον ίδιο τον παρουσιαστή. Είναι η πρώτη φορά που είδαμε τέτοιου είδους ταινία, όπως είναι το ντοκυμαντέρ, που λόγω της φύσης του επικεντρώνεται σε αυτό που έχει να παρουσιάσει, να περνά σε δεύτερο πλάνο το ίδιο θέμα και τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν στον ...παρουσιαστή.
Σε αυτό φυσικά συνετέλεσε και ο ίδιος ο Αντώνης Κανάκης , ίσως και η απειρία του σε τέτοιου είδους παραγωγές, αφού σε πολλά σημεία ήταν λες και το ντοκυμαντέρ το έκανε για τον εαυτό του. Αλλιώς δεν υπήρχε κανένας λόγος να τον δούμε να πλένει τα ...δόντια του στην Σιέρα Λεόνε και τα παιδάκια να τον αποθεώνουν φωνάζοντας "Αntonis, Antonis", λες και ήταν αυτός ο πρεσβευτής και όχι απλά το μέσον το οποίο παρουσίαζε τα παιδιά, την ζωή και τις ανάγκες τους.

Δεύτερο φάουλ ήταν η αναφορά στην εκπομπή του. Εκεί ο παρουσιαστής διακόπτοντας το χιούμορ και παίρνοντας σοβαρό ύφος, ευχαρίστησε τους τηλεθεατές γιατί αντιλήφθηκαν την ...δουλειά που έγινε επί 5 μήνες όπως είπε και το πόσο σπουδαία ήταν τα ...πλάνα, επικεντρώνοντας ξανά το ντοκυμαντέρ στον...εαυτό του!
Πραγματικά εντυπωσιακό και χαρακτηριστικό της νοοτροπίας που έχει ο κακός σύγχρονος πολιτισμός, που δεν είναι ανθρωποκνετρικός και του οποίου, παρά τα όσα λέει, φαίνεται πως είναι και ο ίδιος ο παρουσιαστής κοινωνός, αφούε ξέχασε τα παιδιά και επισκεντρώθηκε στο μοντάζ! Είναι πραγματικά απορίας άξιο... Να ταξιδεύεις μέχρι αυτόν τον γοητευτικό και άγονο μακρυνό τόπο, να βλέπεις το πάθος για ζωή σε αυτά τα όμορφα παιδικά πρόσωπα και εσύ επιστρέφοντας να ευχαριστείς τους τηλεθεατές για τα... πλάνα και το ...μοντάζ, επειδή αντιλήφθηκαν την ...δουλειά σου. Αρκετά εγωκεντρικό, έως και προσβλητικό για τα ίδια παιδιά και την χαρά που έδειξαν από την παρουσία του εκεί, όπως καταγράφηκε στα όντως καλλιτεχνικά και επαγγελματικά πλάνα του.

  • Που πήγε μια αναφορά έστω για την ενέργεια και το πάθος που έβγαλαν αυτά τα πιτσιρίκια; Τα φιλόξενα πρόσωπα τους που γέμιζαν από ζωή; Και που πήγε έστω μία αναφορά για την αίσθηση που του άφησε αυτό το καταπληκτικό ταξίδι στους άγνωστους για όλους εμάς τόπους, την οποία εμείς δεν μπορέσαμε να αντιληφθούμε μέσα από το γυαλί. Και εν τέλει η ουσία ήταν το μοντάζ και η σκηνοθεσία ή τα ίδια τα παιδιά;
Προφανώς παρά το μήνυμα που ήθελε να περάσει, ήταν ένα ντοκυμαντέρ πιο πολύ κομμένο και ραμμένο για τον παρουσιαστή, παρά για αυτά που παρουσίαζε. Ή τουλάχιστον έτσι εξελίχθηκε και έτσι παρουσιάστηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ. "Το ντοκυμαντέρ του Κανάκη". Όχι το "ντοκυμαντέρ για τα παιδιά". Και αυτό, κατά την προσωπική μου ταπεινή άποψη, συνιστά και την αποτυχία του εγχειρήματος, την οποία σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησε να αναχαιτίσει ο μάλλον εγωκεντρικός παρουσιαστής, λέγοντας μια κουβέντα, έστω για τα μάτια του κόσμου και βάζοντας τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση.

Την επόμενη φορά που θα δω κάτι τέτοιο ελπιζω να θυμάμαι μόνο την ουσία του και όχι τον παρουσιαστή του, γιατί αυτή εξάλλου είναι και η επιτυχία του παρουσιαστή σε μια τέτοια δουλειά. Μέχρι τότε κρατάω μόνο το αισιόδοξο μήνυμα αυτών των παιδιών, που ήταν αναμφίβολα και οι πραγματικοί πρωταγωνιστές...

Σταύρος Παπαντωνίου
parapolitika.gr

To AΚΕΛ εξετάζει και έξοδο της Κύπρου από το ευρώ ...



Το ενδεχόμενο της εξόδου της Κύπρου από το ευρώ σκοπεύει να εξετάσει το ΑΚΕΛ, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Άντρος Κυπριανού στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.
Είπε:
  • Η έξοδος της Κύπρου από το ευρώ είναι ένα από τα ενδεχόμενα που θα εξετάσουμε. Ξέρουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά δεν πρέπει να αποφασίσουμε αγνοώντας τις εξελίξεις στην Ε.Ε.
  • αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο δεν είναι απλά μια ιδιοτροπία αλλά μια συνειδητή πολιτική που θα εφαρμοστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
  • Ξέρουμε ότι έχουν αποφασίσει άλλοι για εμάς και πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσουμε»,
Επίσης ,αποκάλυψε μάλιστα ότι έχει στα χέρια του στοιχεία με όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό λίγες μέρες πριν το πρώτο Eurogroup που αποφασίστηκε το κούρεμα. Όπως χαρακτηριστικά  είπε:
  • «έχω ονόματα, ποσά και ημερομηνίες»

Όταν η Άνγκελα Μέρκελ έκανε γυμνισμό με τις φίλες της!



Μια ομολογουμένως ....διαφορετική φωτογραφία της Άνγκελα Δωροθέας  Μέρκελ κάνει το γύρο των social media 
 εδώ και λίγες ώρες ,
προκαλώντας πλήθος σχολίων τόσο για τη αυθεντικότητά της όσο και για την εποχή που "τραβήχτηκε"!
Στην φωτογραφία απεικονίζοται η νεαρή Άνγκελα Δωροθέα Μέρκελ με δύο φίλες της, την εποχή που έκανε γυμνισμό!!!
 
Λέτε  να  ήταν  σε  κάποιο  ελληνικό  νησί  
ου Αρχιπελάγους του Αιγαίου;
Πηγή: iefimerida.gr

Με φόλες δολοφόνησαν θηλυκή αρκούδα και το μικρό της στα Γρεβενά

Δηλητηρίασαν με δολώματα θηλυκή αρκούδα και το μικρό της

Κάποιοι κτηνάνθρωποι  σητν Κυρακαλή Γρεβενών  δολοφόνησαν με  φόλες μία   θηλυκή αρκούδα και το παιδί της.
Αυτό προέκυψε  από τη νεκροψία.
Τα δύο ζώα κατανάλωσαν κάποιο δηλητηριασμένο δόλωμα (φόλα) που πρέπει να έδρασε σχετικά γρήγορα αφού βρέθηκαν σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο.
Σημειώνεται ,ότι  σ΄αυτήν την περιοχή υπάρχουν οικόσιτα ζώα και μελίσσια , .
Και στο  παρελθόν αρκούδες  έκαναν  ζημιές σ΄αυτήν την περιοχή.

Μέχρι και 60% μπορεί να φτάσει το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο ...

Μέχρι και 60% μπορεί να φτάσει το «κούρεμα» των καταθέσεων

΄Εως και 60% , ίσως και ...περισσότερο ,μπορεί να φθάσει το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ στην τράπεζα Κύπρου!!!
Αυτό μεταδίδουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης , ερμηνεύοντας το Διάταγμα που εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου για τη διαδικασία αναδιάρθρωσης.
Οπως μεταδίδουν η Καθημερινή Κύπρου, το SigmaLive και ο Φιλελεύθερος το κούρεματων  καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου ξεκινάει από .... 37,5% και μπορεί να αυξηθεί κατά 22,5% ανάλογα με τα αποτελέσματα μελέτης ανεξάρτητου εκτιμητή για τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας !!!
Τι μας λέτε  ρε παλικάρια...
Αυτό το 22,5% θα παραμείνει «κλειδωμένο» για τουλάχιστον 90 ημέρες μέχρι να αποφασιστεί στη συνέχεια τι θα γίνει...
Στο  διάστημα των 90 ημερών, θα προσδιοριστεί ποιο τμήμα αυτού του κεφαλαίου θα μετατραπεί επίσης υποχρεωτικά σε μετοχές κατηγορίας «Α», και ποιο θα μετατραπεί σε ειδικό τίτλο κατάθεσης (μέχρι τότε δεν υπάρχει καμία χρέωση τόκων προς όφελος του καταθέτη), η οποία θα ξεκινήσει να τοκίζεται από τότε με επιτόκιο μόλις .....  0,1%, από αυτό που θα είχε προκύψει, αν δεν είχαν επηρεαστεί οι καταθέσεις από το Διάταγμα.
Κλάφτα  Χαράλαμπε...

Σταματήστε την αλαζονεία των τροϊκανών




 Του Θανάση Λυρτσογιάννη
στο :ethnos.gr
Την επιχείρηση “σταματήστε την τρόικα” οφείλει να θέσει
 σε λειτουργία η κυβέρνηση
 από την ερχόμενη εβδομάδα. 
  • Πριν παρεξηγηθούμε, να εξηγηθούμε. Αυτό δεν πρέπει 
  • να γίνει για όλα τα θέματα, αλλά μόνο για εκείνα που
  •  θα βυθίσουν τη χώρα 
  • σε μεγαλύτερη ύφεση, 
  •  όπως επιπλέον περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και επιβολή νέων φόρων.
Τα επιχειρήματα της Ελλάδας ενισχύει η τοποθέτηση του ΟΟΣΑ ο οποίος στην εαρινή έκθεση ζητά να σταματήσει η λιτότητα στην ευρωζώνη ακόμα κι΄ αν δεν γίνουν σεβαστοί οι αριθμητικοί στόχοι.
      Αντιθέτως η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να επιταχύνει τις παρεμβάσεις και να υλοποιήσει το συντομότερο δυνατό όλες τις μεταρρυθμίσεις. 
Είναι αδιανόητο να υπάρχει ακόμα γραφειοκρατία, να επιβιώνει το χαρτομάνι για την ίδρυση των επιχειρήσεων, να ταλαιπωρείται ο πολίτης όταν έρχεται σε επαφή με το δημόσιο, να απαιτούνται περισσότερα χαρτιά και βεβαιώσεις για τα κονδύλια των κοινοτικών ταμείων, να πληρώνονται επίορκοι που καταδικάστηκαν.
  • Ο συνδυασμός λιγότερης λιτότητας με ριζικές μεταρρυθμίσεις είναι το καλύτερο αντίδοτο στην κρίση, είναι η πιο βατή, αλλά και αποτελεσματική οδός για την επίτευξη και των αριθμητικών στόχων.
Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου οι Ελληνες πολιτικοί να αντισταθούν στον παραλογισμό των πέμπτης ή έκτης διαλογής γιάπηδων της τρόικα.  
  • Είναι αδιανόητο για μία κυρίαρχη χώρα να μην μπορεί να ορίζει ούτε καν τον αριθμό των δόσεων για την είσπραξη φόρων ή εισφορών.
Είναι εξοργιστικό οι κύριοι αυτοί να συμπεριφέρονται ως επικυρίαρχοι και όχι ως εκπρόσωποι εταίρων. Στο κάτω κάτω κανείς δεν πρόκειται να κερδίσει αν η ύφεση συνεχιστεί και αν η ανεργία ξεπεράσει το 30%.
Γι' αυτό λοιπόν STOP στην αλαζονεία των τροϊκανών.

΄Αφαντοι οι κακοποιοί στην Πελοπόννησο παρά τη μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας


΄Ακαρπες  έως τώρα οι  ...συντονισμένες  ενέργειες  της  αστυνομίας   για τον  εντοπισμό κα τη  σύλληψη  κακοποιών στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.
Συμμετέχει και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, αλλά  ...
Οι καταδιωκόμενοι εμπλέκονται σε χθεσινοβραδινή ένοπλη ληστεία σε ταβέρνα της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θηβών.Ακολούθως , κατά την  καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών στα Ίσθμια Κορινθίας, τραυματίστηκε θανάσιμα 25χρονη ,που βρέθηκε  στο χειρότερο  σημείο κατά την ανταλλαγή  πυροβολισμών μεταξύ των ληστών και αστυνομικών δυνάμεων που τους καταδίωκαν ...

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 9 χθες το βράδυ όταν τρεις κουκουλοφόροι, οπλισμένοι με καλάσνικοφ μπήκαν σε ταβέρνα στην περιοχή Παλαιοκούνδουρα στην παλαιά Ε.Ο. Αθηνών - Θηβών και με την απειλή των όπλων άρπαξαν από τον ιδιοκτήτη χρήματα και το αυτοκίνητό του τύπου τζιπ, με το οποίο διέφυγαν.
Οι δράστες εντοπίστηκαν μετά από αναζητήσεις στην εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου λίγο μετά την Κινέττα, από όπου ξεκίνησε η καταδίωξη. 

Όσον αφορά το θάνατο της κοπέλας δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα από τι όπλο χτυπήθηκε. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου πιθανολογείται ότι έχει δεχθεί σφαίρα από καλάσνικοφ αλλά έχει διαταχθεί νεκροτομή για να διευκρινιστεί εάν πυροβολήθηκε από τους ληστές.
Πηγή: naftemporiki.gr

Η Μέρκελ σε ρόλο Λυκειάρχη , και μία Γερμανία τόσο αντιδημοφιλής, που δεν ήταν εδώ και δεκαετίες


"Στην παρούσα φάση οπουδήποτε στην Ευρώπη, η Γερμανία δεν είναι καθόλου αγαπητή. Αυτή είναι η γνώμη πολλών πολιτικών του SPD για την εμφάνιση της Μέρκελ. Κι όμως στην κριτική τους υπάρχει για τους πολιτικούς ένα σαφές όριο", γράφει η γερμανική Handelsblatt Online.

"Οι πολιτικοί του SPD θεωρούν υπεύθυνη την Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ (CDU) για την οργή κατά της Γερμανίας εξ αιτίας του ρόλου της στην κρίση του ευρώ. Σε αυτή την εξέλιξη, η κυβέρνηση της Μέρκελ έχει συμβάλει η ίδια σε μεγάλο βαθμό, δήλωσε ο ηγέτης του SPD, Ραλφ Στένερ (Ralf Stegner) στη Handelsblatt Online.

'Τόσο αντιδημοφιλής στην Ευρώπη, δεν υπήρξε η Γερμανία εδώ και δεκαετίες όσο τώρα υπό την Καγκελάριο Μέρκελ', είπε ο Stegner.
Ο εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Μίκαελ Ροθ (Michael Roth) είπε στη Handelsblatt Online:
  • 'Ήρθε η ώρα της εκδίκησης για τη στάση Λυκειάρχη που είχε η Καγκελάριος προς τις χώρες της κρίσης και για την έλλειψη συμπόνιας προς τους ανθρώπους- θύματα των δραστικών μέτρων λιτότητας".
Πηγή: e-go.gr