Τρίτη 30 Απριλίου 2013

΄Ελληνες και Ιταλοί ψαράδες σε καθημερινές μάχες στο Ιόνιο ...



Στο Ιόνιο πέλαγος γίνεται ''μάχη'' καθημερινά,  με Έλληνες και Ιταλούς ψαράδες να γίνονται πρωταγωνιστές σε θερμά αλιευτικά επεισόδια.
Οι Ιταλοί ψαράδες  φθάνουν μέχρι την ...Κυλλήνη και  να προκαλούν  ακόμη και  ...ζημιές  σε  παραγάδια  Ελλήνων  ψαράδων.
Σε πρόσφατο περιστατικό που κατήγγειλε ψαράς από την Κυλλήνη, ιταλική μηχανότρατα εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και κατέστρεψε τα παραγάδια που είχε ρίξει.  
  • "Οι Έλληνες ψαράδες δεν προστατεύονται, έχουμε εκδιωχθεί από την περιοχή από το Κατάκολο μέχρι την Κυπαρισσία. Κάθε μέρα γίνεται μάχη. Τους διώχνουμε αλλά δεν φεύγουν" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ψαράς, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που μπει στα ιταλικά χωρικά ύδατα ελληνική βάρκα, θα κατασχεθεί.
Πηγή:defencenet.gr

Στα άκρα  η  σύγκρουση Βενιζέλου - Παπανδρέου για τα άθλια  οικονομικά του κόμματος,με τον πρώτο να απορρίπτει την πρόταση  διαγραφής του Γιωργάκη...Τελικά ,ο Βαγγγέλης Βενιζέλος  δεν είχε  το τσαγανό  , μην πούμε  τ΄αρχίδια -και να μας κυνηγάνε εισαγγελείς- να δ ι α γ ρ ά ψ ε ι  τον πρώην πρόεδρο  Γ.Παπανδρέου  για τα τεράστια  χρέη  του κόμματος , αλλά και την πρωτοφανή  ανακοίνωσή του προκατόχου του.Δεν κρατούνται ούτε τα πολιτικά προσχήματα  της "ευγένειας"  και της "άμιλλας"...

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τείνει να υιοθετήσει στις έκτακτες συσκέψεις που πραγματοποιούνται αυτή την ώρα στην Ιπποκράτους τις εισηγήσεις που έχει δεχθεί για διαγραφή του προκατόχου του.
Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ κρέμεται σε μια κλωστή, ενώ έντονος προβληματισμός υπάρχει στους κυβερνητικούς εταίρους και το Μέγαρο Μαξίμου για τυχόν επιπτώσεις των εξελίξεων στην κυβερνητική συνοχή.
Η Ιπποκράτους οργίστηκε από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο όπου αναφέρεται ότι «εξέφρασε την οργή του για τις απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές, που στηρίζονται σε ψεύδη, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της Προεδρίας του». Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί διαλύει το ΠΑΣΟΚ και αυτό όπως τονίζει δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. «Όσοι συνεργούν στην παραγωγή και αναπαραγωγή των ανήθικων χαλκευμένων διαρροών και των ψευδών, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη".

Πηγή: real.gr 

Φρίκη και πάλι  από την Αγγλία ,όπου μητέρα εξανάγκαζε την 14χρονη υιοθετημένη κόρη της να κάνει τεχνητή γονιμοποίηση ...


Φρίκη στη Βρετανία: Μητέρα εξανάγκαζε την υιοθετημένη 14χρονη κόρη της σε τεχνητή γονιμοποίηση
Η ...Φρίκη  μας έρχεται και πάλι  από την Αγγλία, μετά την αποκάλυψη ,ότι μια γυναίκα ανάγκαζε την έφηβη υιοθετημένη κόρη της να μείνει έγκυος με τεχνητή γονιμοποίηση γιατί ήθελε, πάση θυσία, ένα μωρό για πάρτι της....
Η "μάννα" αυτή καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση σε μια υπόθεση που γεννά ανησυχίες για το πόσο εύκολη είναι τελικά η αγορά σπέρματος μέσω διαδικτύου. 

Σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης που είχαν παραμένει απόρρητα, μέχρι χθες:
  •  η κόρη εξαναγκάστηκε να...γονιμοποιήσει τον εαυτό της, στο δωμάτιό της, επτά φορές σε διάστημα δύο χρόνων από το 2008 όταν ήταν 14 ετών, χρησιμοποιώντας σύριγγες με σπέρμα που η θετή μητέρα της είχε αγοράσει μέσω διαδικτύου από την τράπεζα σπέρματος Cryos στη  Δανία. 
  • Τελικά έμεινε έγκυος στα 16 και γέννησε στα 17. 
Η  "μητέρα" ήθελε οπωσδήποτε το παιδί να είναι κορίτσι και για το λόγο αυτό ανάγκασε την έγκυο κόρη της να κάνει κλύσματα με λεμόνι ή ξύδι γιατί πίστευε ότι μπορεί να επηρεάσουν το φύλο του παιδιού. 
Πηγή:tanea.gr

Μνήμες της Ματωμένης Πρωτομαγιάς στην Καισαριανή όπου οι Ναζήδες εκτέλεσαν 200 Πατριώτες


Μνήμες της Ματωμένης Πρωτομαγιάς στην Καισαριανή
Ο Ν.Μαριακάκης πριν από την εκτέλεση: «Καλύτερα να πεθάνει κανείς στον αγώνα για τη λευτεριά παρά να ζει σκλάβος»



Πρωτομαγιά 1944 - Πρωτομαγιά 2013: 
Εξήντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ηρωική θυσία των 200 πατριωτών στην Καισαριανή μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα των ναζί.
Οι «200», πρώην κρατούμενοι-εξόριστοι επί δικτατορίας Μεταξά στην Ακροναυπλία, την Ανάφη, τον Αϊ-Στράτη κ.ά., εκτελέστηκαν ως αντίποινα για το θάνατο ενός Γερμανού στρατηγού και τριών συνοδών του αξιωματικών στους Μολάους της Λακωνίας, στις 27 Απριλίου του 1944.

Δέκα φορτηγά χρειάστηκαν για να μεταφέρουν τους «200» από το Χαϊδάρι, όπου κρατούνταν, στην Καισαριανή.
  •  Και ο δρόμος γέμισε σημειώματα, στη μάνα, στον πατέρα, στα αδέλφια, στους αγαπημένους, στους συναγωνιστές, παρακαταθήκη για αυτούς που έμεναν πίσω να συνεχίσουν την πάλη για την ελευθερία.

«Καλύτερα να πεθάνει κανείς στον αγώνα για τη λευτεριά παρά να ζει σκλάβος» έγραψε στην πορεία του προς το θάνατο ο Νίκος Μαριακάκης, γεωπόνος από τα Χανιά. Αξέχαστο το «όχι» του Ναπολέοντα Σουκατζίδη στην προσφορά των ναζί να του χαρίσουν τη ζωή, επειδή γνώριζε πέντε γλώσσες και τους ήταν χρήσιμος ως διερμηνέας. Είπε ότι θα δεχόταν να ζήσει μόνο εάν δεν πήγαινε άλλος στο εκτελεστικό απόσπασμα στη θέση του.

Ανά είκοσι άτομα γινόταν οι εκτελέσεις και όσοι έζησαν από κοντά εκείνες τις στιγμές θυμούνται ότι το χώμα δεν προλάβαινε να ρουφήξει το αίμα. Πλήθος κόσμου έτρεξε να δει εάν βρισκόταν κάποιος δικός τους στα φορτηγά που επέστρεφαν γεμάτα πτώματα. Την ημέρα εκείνη γράφτηκε μία από τις πλέον αιματοβαμμένες σελίδες της αντίστασης κατά του κατακτητή στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
                                 Εκδηλώσεις 
Οι εκδηλώσεις του Δήμου Καισαριανής, που ξεκίνησαν από τις 22 Απριλίου, θα κορυφωθούν στις 17:30 της Πρωτομαγιάς με πικετοφορία και πορεία από την Αναθηματική Πλάκα «Άρη Βελουχιώτη» (τέρμα οδού Αναξαγόρα και Τσάφου), στο σημείο όπου μίλησε για πρώτη φορά για ένοπλο αγώνα σε 12 Καισαριανιώτες παλιούς συντρόφους του.

Η πορεία διαμέσου των οδών Άρη Βελουχιώτη (Λυδίας), Εθνικής  Αντίστασης, Πανιωνίου, Ηρώων  Σκοπευτηρίου θα καταλήξει στο χώρο της Θυσίας. Θα ακολουθήσουν ομιλίες, κατάθεση στεφάνων και το προσκλητήριο των νεκρών ηρώων.

Στις εκδηλώσεις θα λάβει μέρος η  χορωδία του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής.

Νωρίτερα στις 9:00 το πρωί, αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ θα καταθέσουν στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

  • Το βράδυ της Τρίτης, παραμονή της Πρωτομαγιάς, πραγματοποιήθηκε συναυλία στον αύλειο χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο Σκοπευτήριο με τους Βασίλη Λέκκα, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Σοφία Παπάζογλου και Δημήτρη Κοντογιάννη.
Πηγή: tovima.gr

Ο παιδεραστής Σειραγάκης πουλάει τρέλα και δηλώνει ...«πολιτικός κρατούμενος» !!!


«Πολιτικός κρατούμενος» δήλωσε ο κατηγορούμενος για παιδεραστία Σειραγάκης

Στις 16 Μαΐου θα συνεχιστεί στο Μονομελές Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά η δίκη του Νίκου Σειραγάκη ,  προπονητή και κατηγορούμενου για παιδεραστία δεκάδων  ανήλικων αγοριών  . Κι  αντί να ντρέπεται και να  ζητάει  να  τον στείλουν στον άλλο κόσμο το νωρίτερο  για τα  εγκλήματ'α  του  σε  δεκάδες  ανήλικα  αγόρια , το παίζει  ...άνετος  και προκλητικός ...Και  την τελευταία  ημέρα  έκανε  λόγο πως  είναι ..."πολιτικός κρατούμνενος" ,που μπήκε φυλακή για τις ιδέες του!!!

Α ρε , ...βούρτσα που του  χρειάζεται....

Υπενθυμίζεται ,πως αυτό το κτήνος της Κρήτης  συνελήφθη  επ' αυτοφώρω την 1η Δεκεμβρίου του 2011 ,μέσα στο σπίτι του στο Ρέθυμνο, να ασελγεί σε δύο ανηλίκους, ενώ με βάση το κατηγορητήριο είχε "δράση" τουλάχιστον από το 2006 σε βάρος δεκάδων παιδιών. 


           Τον καίνε  οι  122 τηλεφωνικές συνομιλίες με  ανήλικους...

Στη διάρκεια της διαδικασίας ανάγνωσης των εγγράφων, μεταξύ των οποίων υπήρχαν 122 τηλεφωνικές του συνομιλίες με ανήλικους που είχαν καταγραφεί από παρακολουθήσεις κατόπιν εισαγγελικής εντολής για άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, ο κατηγορούμενος παιδεραστής ισχυρίσθηκε , ότι δεν έπαιρνε εκείνος τηλέφωνο τα παιδιά αλλά εκείνα τον καλούσαν, αποσιωπώντας ωστόσο ότι τα πίεζε και τα εκβίαζε ψυχολογικά, συνήθως μετά τις προπονήσεις αλλά και τις νύχτες μέσω του chat στο facebook ζητώντας τους να τα συναντήσει και τους καθόριζε τις ώρες των ραντεβού.
Ο Νίκος Σειραγάκης, σύμφωνα με το rethnea.gr, στη συνεδρίαση του Σαββάτου μάλιστα υποστήριξε ότι οι πράξεις του δεν ήταν πράξεις κακοποίησης των ανηλίκων, αλλά ήταν μια ακραία σωματική επαφή, που τους επέτρεπε να ξεπεράσουν φοβίες και να ενισχυθεί η αυτοπεποίθησή τους....

«Γλεντζές και πότης» στα νιάτα του ο νέος βασιλιάς της Ολλανδίας


«Γλεντζές και πότης» στα νιάτα του ο βασιλιάς της Ολλανδίας

Μπορεί να απολαμβάνει υψηλή αποδοχή μεταξύ των συμπατριωτών του, ωστόσο στα νιάτα του, ο Βιλέμ Αλεξάντερ, γιος της Βεατρίκης που ανέβηκε σήμερα στον θρόνο της Ολλανδίας, είχε την φήμη του γλεντζέ και του πότη
 και δεν θεωρούνταν «κατάλληλος» για βασιλιάς.  
Είχε μάλιστα  το παρατσούκλι «Πρίγκιπας Πιλς», από τα λίτρα της μπύρας που κατέβαζε σε φοιτητικές βραδιές στη διάρκεια των σπουδών του στο πανεπιστήμιο του Λάιντεν (δυτική Ολλανδία), τις οποίες άρχισε το 1987, μετά τη στρατιωτική θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό.
Εν τέλει έγινε ο νεώτερος μονάρχης της Ευρώπης και ο πρώτος άνδρας εδώ και 123 χρόνια που ανεβαίνει στον βασιλικό θρόνο της Ολλανδίας, μετά την αποχώρηση της μητέρας του.
Βέβαια  , δεν έχει διάδοχο  , μέχρι στιγμής,  γιατί έχει  τρεις ...κόρες! 
Λέτε νάναι  αυτός  ο μοναδικός  άνδρας  για καναδυό αιώνες βασιλείας  στην Ολλανδία;

Ο Βίλεμ Αλεξάντερ με την σύζυγο και της κόρες του.

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου “πλάκωσε” τις αγωγές κατά στελεχών του ΣΔΟΕ, εκδοτών και δημοσιογράφων για εμπλοκή του ονόματός της στη λίστα Λαγκάρντ





«Ηρθε η ώρα να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όσοι άνανδρα, με ψέματα, επιχείρησαν να αμαυρώσουν το όνομά μου και το όνομα Παπανδρέου. Η οικογένειά μου, να το ξέρουν όλοι, δεν θα υποκύψει ποτέ στα κατεστημένα συμφέροντα. οσο κι αν μας χτυπάνε, όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιήσουν, όσα σχέδια κι αν εκπονήσουν” .
.Αυτό δήλωσε η Μαργαρίτα Παπανδρέου η οποία προχώρησε σήμερα στην κατάθεση σειράς αγωγών για την εμπλοκή του ονόματός της στη λίστα Λαγκάρντ.
Στρέφεται κατά όσων, όπως υποστηρίζει, την ενέπλεξαν, χωρίς καμία έρευνα, χωρίς κανένα στοιχείο και χωρίς καμία διασταύρωση πληροφοριών ως όφειλαν στην υπόθεση της λίστας Lagarde και του περιβόητου λογαριασμού των 550 εκατομμυρίων, διασύροντας διεθνώς την προσωπικότητά της και το επώνυμό της.

Συγκεκριμένα, στρέφεται νομικά κατά:
  • του Στυλιανού Στασινόπουλου, Ειδικού Γραμματέα ΣΔΟΕ,
  • του Ευαγγέλου Καραμάνου Διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕκαι
  • του Νικολάου Λέκκα, Διευθυντή Σχεδιασμού και Προγραμματισμού Ελέγχου Κ.Υ. ΣΔΟΕ.
  • Του «ΔΟΛ», του Σταύρου Ψυχάρη, εκδότη της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», και της Ιωάννας Παπαδάκου, δημοσιογράφου της εφημερίδας.
  • Της εταιρείας που εκδίδει το Πρώτο Θέμα, του Θέμου Αναστασιάδη, εκδότη της εφημερίδας και των Χρήστου Μπόκα και Γεωργίου Δημητρομανωλάκη, δημοσιογράφων της εφημερίδας.
  • Της εταιρείας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.», του Ιωάννη Φιλιππάκη, εκδότη της εφημερίδας «δημοκρατία» και «κυριακάτικη δημοκρατία» του Ανδρέα Καψαμπέλη, διευθυντή σύνταξης των εφημερίδων και του Γ. Λυκουρέντζου, δημοσιογράφου των δύο εφημερίδων
Με την αγωγή της η Μ. Παπανδρέου ζητά αποζημίωση 200.000 ευρώ από κάθε εναγόμενο και προσωποκράτηση 6 μηνών για τους τρεις εκδότες των εφημερίδων. Στους συντάκτες , τους κάνει τη... χάρη να μην τους συλλάβουν...
Πηγή: iefimerida.gr



Προσαγωγές έξι ατόμων στην Αντιτρομοκρατική,που φέρονται ως συμμετέχοντες σε ένοπλη ληστεία και Οργάνωση


         Αριστερά: Ο Φοίβος Χαρίσης-Πούλος     Δεξιά: Ο Αργύρης Ντάλιος

Στην προσαγωγή έξι ατόμων προχώρησε σήμερα το απόγευμα ( Μεγάλη Τρίτη) η Αντιτρομοκρατική... Οι πέντε φέρονται να εμπλέκονται, άμεσα ή έμμεσα, στην υπόθεση ληστείας της Αγροτικής Τράπεζας στον Φιλώτα Φλώρινας, λίγες ημέρες πριν από  τη ληστεία στο Βελβενδό Κοζάνης . O έκτος αφέθηκε ελεύθερος, επειδή δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής του στην υπόθεση.
Ειδικότερα, δύο εκ των προσαχθέντων ήταν καταζητούμενοι και ελέγχονται για συνέργεια στη ληστείας στον Φιλώτα Φλώρινας. 
Σύμφωνα, πάντα, με διαρροές,της αστυνομίας τις  οποίες  επικαλείται  το zougla.gr , πρόκειται για τους Φοίβο Χαρίση-Πούλο και Ανάργυρο Ντάλιο (φωτό άνω).Oι υπόλοιποι τρεις προσαχθέντες, φέρεται να τους φιλοξενούσαν .

               Ποιοι είναι οι Φοίβος-Χαρίσης Πούλος και Ανάργυρος Ντάλιος

*  Ο 23χρονος Φοίβος Χαρίσης – Πούλος είναι γιος του γνωστού συνδικαλιστή Γιώργου Χαρίση, αντιπροέδρου της ΠΟΕ- ΟΤΑ.

*  Ο 22χρονος Αργύρης Ντάλιος είναι γιος απόστρατου αξιωματικού της Αντιτρομοκρατικής ο οποίος κατάγεται από την περιοχή της Φθιώτιδας.

Σε βάρος τους,στις 15 Φεβρουαρίου 2013,  είχαν εκδοθεί από τον Ειδικό Ανακριτή εντάλματα σύλληψης με τα οποία κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε οργάνωση, καθώς και απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού στις 28 Νοεμβρίου 2012 στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στον Φιλώτα Φλώρινας, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Πηγή:zougla.gr 

ΠαΤΕΡΑΣ βίαζε την 13χρονη κόρη του επί 12 μήνες, στην Ξάνθη

Βίαζε την 13χρονη κόρη του
Φ ρ ί κ η ,  Φ ρ ί κ η,  Φ ρ ί κ η ....
ΠαΤΕΡΑΣ , ΤΕΡΑΣ με  κεφαλαία ,ηλικίας  33 ετών (!) συνελήφθη  στην  Παλιά Πόλη της Ξάνθης  με την  κατηγορία  του βιασμού   κατ΄εξακολούθηση  της ...13χρονης  κόρης του,  περίπου  επί  12 μήνες   , μέσα  στο σπίτι τους....!....   .
Το άτυχο κορίτσι που φοβόταν να αποκαλύψει όσα γίνονται,  στο σπίτι τους. ΄Ομως το περασμένο Σάββατο μίλησε  σε θεία της, η οποία  και έκανε  την καταγγελία στην αστυνομία.
Ο ιατροδικαστής που εξέτασε την 13χρονη γνωμάτευσε, ,ότι  το κορίτσι προσφάτως είχε βιασθεί παρά φύσιν ...
Πηγή: xanthipress.gr

΄Αγγλος δικαστής αθώωσε παιδόφιλο γιατί τον λυπήθηκε μην χάσει τη δουλειά του !



Απίστευτη  η αιτιολόγηση  δικαστικής  απόφασης σε αγγλικό  δικαστήριο, που αφορούσε παιδόφιλο!!!
Ο δικαστήςMark Lucraft, ουσιαστικά αθώωσε με πρωτοφανή επιείκεια, παιδόφιλο άνδρα ,με την απίστευτη αιτιολογία ,ότι
  •  θα..... έχανε την δουλειά του.
Ο 48χρονος Gary Karn, επιτέθηκε σε δύο ...
κορίτσια, επτά και οκτώ χρονών όταν αυτά μάζευαν φρούτα σε αγρόκτημα στην περιοχή του Νόργουιτς.Το δικαστήριο άκουσε την περιγραφή των κοριτσιών, που εξήγησαν ότι ο άνδρας τις έπιανε σε διάφορα πονηρά σημεία του σώματος τους, εξηγώντας τους οτι το κάνει γιατί διώχνει αράχνες (!) που είχαν επάνω τους. 
Ο δικαστής αποφάσισε να παρατείνει την 18μηνη φυλάκιση του 48χρονου για.... δύο χρόνια και να του απαγορέψει να εργάζεται σε μέρος με παιδιά για πέντε χρόνια. Επίσης ,ο παιδόφιλος θα εργαστεί 200 ώρες εθελοντικά σε προγράμματα της κοινότητας. Ο λόγος; Για να μην υποφέρει η οικογένεια του, να μην καταστραφούν οικονομικά και χάσουν το σπίτι τους....
Και όλα αυτά, μετά την ανακάλυψη και σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού στο σπίτι του δράστη.
  •  Ο πατέρας ενός από τα θύματα είπε ότι «νιώθω απογοητευμένος, ο δικαστής είναι τρελός. Σκέφτεται την οικογένεια του δράστη, αλλά όχι την δική μου; Η οικογένεια μου έχει ήδη διαλυθεί από αυτό που συνέβη. Πως να εξηγήσω στο παιδί μου ότι μπορεί να εμφανιστεί αυτός ο άνδρας μπροστά της ξανά;»
Πηγή: fimotro

Με πλειοψηφία δύο ψήφων εγκρίθηκε το Μνημόνιο από την Κυπριακή Βουλή!



Ηρέμησαν οι καρδιές Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων πολιτικών μετά την οριακή έγκριση του Μνημονίου από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων !

Συγκεκριμένα :
  • όλες οι ψηφοφορίες «πέρασαν» με 29 ψήφους υπέρ και 27 κατά.
  • Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης,
  • εναντίον ψήφισαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ, ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, ο Νίκος Κουτσού (ΕΥΡΩΚΟ) και ο ανεξάρτητος Ζαχαρίας Κουλίας.

΄Αϊντε , από σήμερα ξεκινάει ο νέος ...Γολγοθάς για τη μεγαλόνησο Κύπρο.
Οι διεθνείς δανειστές τοκογλύφοι θα αρπάξουν και το τελευταίο κυβικό του φυσικού αερίου της Κύπρου, ενώ οι Ελληνοκύπριοι θα οδηγηθούν στην πτωχοποίηση.

Tρομοκράτες ψάχνει η αστυνομία στην Αθήνα ....


Αντι-τρομοκρατική  επιχείρηση της  ελληνικής αστυνομίας   έως αυτήν την  ώρα  στη Νέα Φιλαδέλφεια  Αττικής
Σύμφωνα με πληροφορίες και διαρροές  , ήδη έξι ι άτομα προσήχθησαν από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, καθώς φέρεται να έχουν σχέση με τρομοκρατική δραστηριότητα. .
Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να εμπλέκονται οι προσαχθέντες στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης τον περασμένο Φεβρουάριο ή να σχετίζονται με την οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».
Πηγή: naftemporiki.gr

Το ΠΑΣΟΚ, που ξέμεινε από λεφτά ...


"Λεφτά υπάρχουν" (!) βροντοφώναζε ο Γιωργάκης Παπανδρέου.

Και λεφτά υπήρχαν και στο Πα-ΣΟΚ.

Αλλά σήμερα , λέει ο επόμενος αρχηγός, το κόμμα είναι ...μέσα κάπου 116,5 εκατομμύρια ευρώ....

Γι΄αυτό και σήμερα κανόνισε συνάντηση με το Γιώργο μήπως και πάρει κανένα φράγκο , αφού "λεφτά υπάρχουν..."

Το “Ρέκβιεμ” του Μίκη Θεοδωράκη απόψε στο Μέγαρο Μουσικής , αφιερωμένο στους σφαγμένους των Καλαβρύτων από τους Ναζήδες ...




Μια αλλιώτικη βραδιά απόψε στο “Μέγαρο Μουσικής” της Αθήνας.
Παρουσιάζεται το εκπληκτικό συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο «Ρέκβιεμ».
  • Το έργο είναι αφιερωμένο στους νεκρούς της σφαγής των Καλαβρύτων από τους Ναζήδες εγκληματίες . 
Συμμετέχουν η υψίφωνος Μαρίνα Βουλογιάννη, η μεσόφωνος Αλεξάνδρα Παπατζιάκου, ο τενόρος Βαγγέλης Χατζησίμος και ο βαθύφωνος Χριστόφορος Σταμπόγλης.

Συμμετέχουν η Χορωδία της ΕΡΤ (διδασκαλία: Νεκταρία Παλέτσου) και η Παιδική Χορωδία Rosarte (διδασκαλία: Ρόζη Μαστροσάββα).
Τους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, τους χορωδούς και τους μονωδούς καθοδηγεί ο αρχιμουσικός Μύρων Μιχαηλίδης.

Ώρα Έναρξης: 8.30 μ.μ
Είσοδος: € 7, 9, 12, 22, 32, 45 

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Νίκος Κολιός για χρέη περίπου 2 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ !!!


Κολιός και κολιός ....
Εδώ όμως έχουμε το γνήσιο Κύριο Νίκο Κολιό , ηλικίας 77 ετών ,τον οποίο συνέλαβαν το πρωί για : 
  • μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ, ύψους 1.986.593,27 ευρώ ! 
Επίσης, σε βάρος του ανωτέρω εκκρεμεί απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, για.... ρύπανση του περιβάλλοντος !

Ρε , τον Κύριο Κολιό...

Η Αίτνα "θύμωσε" για 13η φορά μέσα στο 2013 ...


Το ηφαίστειο της  Αίτνας  "ξαναχτύπησε"...
Για  13η φορά  μέσα  στο  2013 !
Οι εκρήξεις της Κυριακής προξένησαν "συντριβάνια" λάβας ,ύψους έως και 500 μέτρων, ενώ η στάχτη του έφθασε μέχρι και ....600 χιλιόμετρα μακριά, στις πόλεις Ταορμίνα και Μεσίνα.

O Μητσοτάκης κάνει σκέιτ έξω από τη Βουλή ...



Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μάλλον ...παλιμπαιδίζει .
Φταίει και η ηλικία....
Σήμερα “ανέβασε” στο facebook σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη ,που τον δείχνει να κάνει σκέιτ έξω από τη ...Βουλή.
Δίπλα του απεικονίζεται συνεργάτης του ,που λέει στο τηλέφωνο:
  • «δυστυχώς δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στη συγκέντρωση των χεβιμεταλάδων γιατί έχει τη συνάντηση των skateboarders”.

Η Γερμανία θέλει το ευρώ γιατί κερδίζει πολλά...



Ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ
                                Ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ

Ζήτημα ζωής και θανάτου είναι το ευρώ για 

τη Γερμανία, καθώς έχει πολλά να κερδίσει όσο παραμένει το ενιαίο νόμισμα και 

πολλά να χάσει εάν το... χάσει. 

Αυτό αναφέρει έρευνα του Ιδρύματος Bertelsmann σχετικά με τα οφέλη που αντλεί η Γερμανία από την συμμετοχή της στην ευρωζώνη, η οποία αποτελεί μια απάντηση στους πολέμιους του ευρώ και στους νοσταλγούς του μάρκου στην ισχυρότερη οικονομία 

Σύμφωνα με το μοντέλο της ανάλυσης, εάν σήμερα η Γερμανία εγκατέλειπε το ευρώ, το ΑΕΠ της θα μειωνόταν κάθε χρόνο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, με συνέπεια την αύξηση του αριθμού των ανέργων κατά 200 χιλιάδες.
Εάν όμως παραμείνει η χώρα στην ζώνη του κοινού νομίσματος, στο διάστημα μεταξύ 2013 και 2025 θα προέκυπτε για τη Γερμανία κέρδος ύψους 1,2 τρισ. ευρώ !!!
Πληροφορίες από τη  Deutsche Welle

Υπέκυψε η 23χρονη που ξυλοκοπήθηκε αγρίως από ακροδεξιό φίλο της



Την τελευταία της πνοή άφησε χθες η 23χρονη, η οποία στις 4 Απριλίου έξω από το σπίτι της έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στη Νέα Μάκρη, από τον 25χρονο φίλο της, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, κινείται στον ευρύτερο ακροδεξιό χώρο και είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο, για επίθεση σε προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή.

Η κοπέλα, η οποία ήταν σε κώμα, νοσηλευόταν στον Ερυθρό Σταυρό. 

Οι γονείς δώρισαν τα όργανά της για να σωθούν άλλοι άνθρωποι.


Ο 25χρονος,  περιγράφεται ως θηριώδης και σύμφωνα με αναφορές περνάει τη ζωή του στα γυμναστήρια, πήγε στο σπίτι της κοπέλας, την φώναξε να βγει έξω και για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί, την ξυλοκόπησε με μανία και της χτύπησε το κεφάλι στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει βαρύτατα.

Ο 25χρονος μετά την κοπάνησε και αναζητείταιαπό την αστυνομία. 

Πηγή: ΑΜΠΕ


H Χρυσή Αυγή θα μοιράσει αρνιά,, αυγά, τσουρέκια και πατάτες ,τη Μεγάλη Πέμπτη, στην πλατεία Συντάγματος, με προτεραιότητα τρίτεκνους και πολύτεκνους !..


Ε, θα γίνει κι αυτό το χρυσαυγίτικο σόου !

Μεθαύριο , Μεγάλη Πέμπτη ,στις 10 το πρωί ,στην πλατεία Συντάγματος, η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της (βλέπε αφίσα) πως:
  • “θα πραγματοποιήσει διανομή παραδοσιακών τροφίμων της Λαμπρής: αρνί, αυγά, τσουρέκι, πατάτες, σε ποσότητα ικανή να σιτίσει χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. 
Θα δοθεί προτεραιότητα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, που πλήττονται περισσότερο από την εθνοκτόνο μνημονιακή πολιτική” .
Πηγή: xryshaygh.

Πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ με το δάχτυλο -λαμπάδα....



Αν  νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ , πως με τέτοιες γραφιστικές  μαλακίες  θα λάβει την εξουσία  είναι  γελασμένος....

Τα  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Κεραμεικού-Μεταξουργείου-Βοτανικού "έβγαλαν"  την  ανωτέρω  αφίσα 
με τις ...πασχαλινές  ευχές τους !!!

Η αφίσα δείχνει ένα χέρι όπου ο δείκτης είναι ... αναμμένη λαμπάδα, ενώ δίπλα γράφει: "Η ελπίδα είναι στο χέρι μας". ...

Βέβαια , οι αδαείς  γραφίστες του  μπέρδεψαν  το ...χέρι. 
Γιατί το  "αναμμένο" χέρι της  αφίσας  είναι το ...δ ε ξ ί !!!
Εκτός  κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ  μας "προσγειώνει"  σιγά- σιγά 

Πηγή:  iefimerida.gr

Ρεκόρ ανεργίας στην Ευρωζώνη, με 1η την Ελλάδα και 2η την Ισπανία!!!!



Αυτοκτόνησε ο Κώστας Ρεσβάνης, αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά,για οικονομικούς λόγους



Αυτοκτόνησε ο Κώστας Ρεσβάνης, αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά
ΣΟΚ  στο δικηγορικό κόσμο  από την είδηση  της αυτοκτονίας - σήμερα Μεγάλη  Τρίτη -  του Κώστα Ρεσβάνη, αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. 

Βούτηξε στο  κενό  από τον 5ο όροφο του κτιρίου, στην οδό Παλαιολόγου 5, στον Πειραιά, όπου στεγάζεται  το γραφείο του. 
Αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα τους τελευταίους μήνες, και  είχε αποπειραθεί ν΄ αυτοκτονήσει και στις 13 Δεκεμβρίου. 

Ο Κώστας Ρεσβάνης γεννήθηκε το 1958 στον Πειραιά. 
Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις Νομικές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Παρισίων (PARIS VIII-Vincennes) παράλληλα με σπουδές Πολιτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Διηύθυνε ένα από τα παλαιότερα Δικηγορικά Γραφεία του Πειραιά
Το Σεπτέμβριο 2009 ήταν  υποψήφιος  βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, λαμβανοντας  5.000  ψήφους.

Εκοιμήθη ο πρώην μητροπολίτης Κισσάμου Ειρηναίος Γαλανάκης, σε ηλικία 102 ετών



Εκοιμήθη ο πρώην μητροπολίτης Κισσάμου-Σελίνου, Ειρηναίος Γαλανάκης
Έφυγε σήμερα  Μεγάλη Τρίτη από τη ζωή, σε ηλικία 102 ετών, ο πρώην μητροπολίτης Κισσάμου - Σελίνου, Ειρηναίος Γαλανάκης.
Υπήρξε μία σπουδαία προσωπικότητα που άφησε το στίγμα της  στην Κρήτη. 
Για παράδειιγμα: 
  • Επί Αρχιερατείας του και με τη συνεργασία άλλων κοινωνικών παραγόντων δημιουργήθηκε η μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία Α.Ν.Ε.Κ. (Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης), ιδέα που «γεννήθηκε» μετά το ναυάγιο του πλοίου «Ηράκλειο» στη Φαλκονέρα .
                             Βιογραφικό 
Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στο Νεροχώρι Αποκορώνου στις 10 Νοεμβρίου 1911. Σπούδασε στο Ιεροδιδασκαλείο Κρήτης και τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Aθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1937. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Θεολογίας και Κοινωνιολογίας στη Γαλλία, στα Πανεπιστήμια της Λιλ και του Παρισιού. Εργάστηκε ως καθηγητής Θεολογίας σε σχολεία του Νομού Χανίων την περίοδο 1938-1945.
Το 1946 χειροτονήθηκε διάκονος και κατόπιν Πρεσβύτερος και του δόθηκε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Χρημάτισε υποδιευθυντής της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης. Τον Δεκέμβριο του 1957, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης τον εξέλεξε επίσκοπο Κισάμου και Σελίνου και χειροτονήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1957.
Στις 25 Σεπτεμβρίου 1962, με την ανύψωση των Επισκοπών της Κρήτης σε Μητροπόλεις προήχθη σε Μητροπολίτη. Στις 16 Δεκεμβρίου 1971 εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης της Ι. Μητρόπολης Γερμανίας.
Επί Αρχιερατείας του αναγνωρίστηκε η Ορθόδοξη Μητρόπολη Γερμανίας ως τρίτη επίσημη εκκλησία στη χώρα, οικοδομήθηκε ο Μητροπολιτικός Ναός της Αγίας Τριάδας και το Μητροπολιτικό μέγαρο στη Βόννη, αλλά και πολλοί άλλοι ναοί σε άλλα μεγάλα κέντρα της Γερμανίας. Παραιτήθηκε το 1980.
Στις 26 Ιανουαρίου 1981 ο Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης επανήλθε εκ νέου στη Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου. Στις 24 Αυγούστου του 2005 υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους υγείας ,η οποία και έγινε αποδεκτή.
Με την παρουσία του συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση και λειτουργία της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης.
Επί Αρχιερατείας του και με τη συνεργασία άλλων κοινωνικών παραγόντων δημιουργήθηκε η μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία Α.Ν.Ε.Κ. (Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης), ιδέα που «γεννήθηκε» μετά το ναυάγιο του πλοίου «Ηράκλειο» στη Φαλκονερα, η ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ. (Εταιρεία Αναπτύξεως Αποκορώνου), η Εταιρεία Αναπτύξεως Σελίνου, η Α.Ν.Ε.Ν. (Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Νότου). Ήταν ισόβιος πρόεδρος του «Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ τιμήθηκε με το ανώτατο παράσημο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.
Είχε συγγράψει δεκάδες βιβλία ενώ στην περιοχή της Κισσάμου έχει ιδρυθεί και λειτουργεί το μουσείο Ειρηναίος Γαλανάκης στο οποίο εκτίθενται τα προσωπικά του αντικείμενα. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος κατά την επίσκεψή του στην Κίσσαμο, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2009.
Πηγή:tovima.gr

Ferrari οδήγησε εννιάχρονος στα γενέθλιά του, με συνοδηγό τον... 5 χρονο αδελφό του



Ινδία : 9χρονος οδήγησε Ferrari με συνοδηγό τον 5 χρονο αδελφό του
Απίστευτο :  9χρονος Ινδός  ήθελε στα γενέθλιά του να οδηγήσει τη...Ferrari  του μπαμπά. Και η μάννα του  το ... ενέκρινε.  Συνοδηγός ήταν ο ...5χρονος  αδελφός του!
Τελικά , αστυνομικοί  συνέλαβαν  τον πατέρα τουΜοχάμεντ Νίσαμ  με την κατηγορία ότι εξέθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ενός παιδιού και ότι επέτρεψε σε ανήλικο να οδηγήσει. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, πληρώνοντας πρόστιμo 5.000 ρουπίες (92 δολάρια).

  • Η σύζυγος του Μοχάμεντ Νίσαμ τράβηξε σε βίντεο τον γιο της να οδηγεί το αυτοκίνητο στα ένατα γενέθλιά του, ενώ στη θέση του συνοδηγού βρισκόταν ο πεντάχρονος αδελφός του.και δήλωσε : «Είμαι περήφανη για αυτόν. Οδηγεί από τα πέντε του χρόνια».
  •  «Ήταν τα ένατα γενέθλιά του και επέμενε για μήνες να τον αφήσουμε να οδηγήσει τη Φεράρι. 
  • Είναι πολύ προσεκτικός οδηγός».
  • tovima.gr

Το πρώτο ξενοδοχείο γυμνιστών στη Ρόδο !


Ξενοδοχείο  για  ...γυμνιστές!
΄Ανοιξε χθες στη Ρόδο!
Και οι  πρώτοι επισκέπτες του  είναι ...΄Ε λ λ η ν ε ς 

Το νησί των Ιπποτών, αποφάσισε να επενδύσει στον .... φυσιολατρικό τουρισμό, που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη. Όπως γράφει  η ιστοσελίδα ifimerida.gr το ξενοδοχείο Naturist Angel (φυσιολάτρης άγγελος) ανοίγει στο Παραδείσι .

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου,  Καίτη Μπιλιά μιλώντας στην ιστοσελίδα, αποκάλυψε,πως υπάρχει ....έντονο ενδιαφέρον για φυσιολατρικές διακοπές στη Ρόδο και ότι οι κρατήσεις είναι ικανοποιητικές!

Όπως εξηγεί το ενδιαφέρον είναι έντονο και από τους Έλληνες.  «Μπορώ να πω ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το ξενοδοχείο από την Ελλάδα, γεγονός που  εξέπληξε και εμάς. Οι πρώτοι μας πελάτες είναι Έλληνες{..}. Μετά τους Έλληνες, αυτοί που αναζητούν το site μας στο διαδίκτυο είναι οι Αγγλοι, έπονται οι Ιταλοί, οι Ρώσοι, οι Κινέζοι και τελευταίοι είναι οι Γερμανοί. {...}Ως επιχείρηση απευθυνόμαστε κυρίως σε ζευγάρια. Θέλουμε να αποφύγουμε να υπάρχουν περισσότεροι άνδρες ή περισσότερες γυναίκες ώστε να νιώθουν πάντα άνετα οι φιλοξενούμενοί μας». καταλήγει η κ Μπιλιά

Καλές  διακοπές.