Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ριζικές αλλαγές στο ρευστό πολιτικό σκηνικό



Ριζικές αλλαγές σε ένα ήδη ρευστό πολιτικό σκηνικό, ενίσχυση της επιρροής των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και ανατροπή όσον αφορά στην παράσταση νίκης, αποτυπώνονται στην Ανοιχτή Διαδικτυακή Ψηφοφορία του zougla.gr.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε το βράδυ της 29ης Οκτωβρίου
Ψήφισαν 1.423 χρήστες, ηλικίας άνω των 18 ετών και στη συντριπτική τους πλειοψηφία (87%) ήταν άνδρες.
Από τους συμμετέχοντες στην ψηφοφορία το 53% προέρχονται από την επαρχία, το 37% από την Αττική και το 10% από τη Θεσσαλονίκη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 70% των ερωτηθέντων έχουν ανώτατη και ανώτερη μόρφωση, 29% μέση και μόλις το 1% κατώτατη.

Πηγή: zougla.gr

Η Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καλεί τους δημοσιογράφους - μέλη της να μην χρησιμοποιούν Google και Yahoo, λόγω των υποκλοπών!


Το συνδικαλιστικό όργανο των Γερμανών δημοσιογράφων συμβούλευσε σήμερα τα μέλη του να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης Google και Yahoo!, με αφορμή τις καταγγελίες περί παρακολούθησής τους από τις βρετανικές και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.Η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων τονίζει επίσης ,πως . «οι αναζητήσεις των δημοσιογράφων είναι εξίσου εμπιστευτικές με τα δεδομένα των πηγών τους και το περιεχόμενο των μεταξύ τους επικοινωνιών»,

«Οι Eλληνες: από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»,φθάνουν... στην Αμερική


«Οι Eλληνες: από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»
Περισσότερα από 500 αρχαία έργα, από 22 δημόσια μουσεία της Ελλάδας, θα «ταξιδέψουν» στον Καναδά και στις ΗΠΑ για να πλαισιώσουν την έκθεση «Οι Έλληνες: από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», που διοργανώνουν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού- Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το καναδικό Μουσείο Πολιτισμού στην Οτάβα- Gatineau.
Η έκθεση -μία από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στο εξωτερικό- θα παρουσιαστεί κατ' αρχήν στο καναδικό μουσείο και έπειτα στο Μουσεία Field στο Σικάγο και του National Geographic στην Ουάσινγκτον, «σταθμοί» που είναι πιθανό να αυξηθούν, λόγω του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος και από άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς της Βόρειας Αμερικής.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου, της γενικής γραμματέως Λίνας Μενδώνη και της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ Μαρίας Βλαζάκη, καθώς και των εκπροσώπων των ξένων μουσείων, μεταξύ οποίων και ο πρεσβευτής του Καναδά.
«Οι Eλληνες: από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»

Η έκθεση, που θα διαρκέσει από τον Δεκέμβριο του 2014 ως τον Σεπτέμβριο του 2016, θα πλαισιώνεται από μοναδικά και αναγνωρίσιμα έργα τέχνης, όπως το μαρμάρινο άγαλμα Κόρης του 6ου αι. πΧ, από το Μουσείο της Ακρόπολης ή η μαρμάρινη κεφαλή του Αλεξάνδρου (μέσα 4ου αιώνα πΧ) από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, καθώς και από νέα ευρήματα που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ ξανά. Αξιοσημείωτο μάλιστα, είναι ότι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός από τα αρχαία έργα βγαίνει για πρώτη φορά εκτός των ελληνικών συνόρων.
Κύριος στόχος της έκθεσης είναι η προβολή της Ελλάδας μέσα από την παρουσίαση του διαχρονικού πλούτου του ελληνικού πολιτισμού.

«Οι Eλληνες: από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»
α να υπάρξει μια ανταπόδοση και να μεταφερθούν στην Ελλάδα μερικές από τις συναρπαστικές ιστορίες που έχει να διηγηθεί ο Καναδάς.

Υπάρχει πετρέλαιο στο Ιόνιο και τη νότια Κρήτη!!!





Οι πρώτες αναλύσεις των δεδομένων από τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες που έγιναν στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης υποδεικνύουν την ύπαρξη υποσχόμενων στόχων.
Οι πρώτες αναλύσεις των δεδομένων από τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες που έγιναν στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης υποδεικνύουν την ύπαρξη υποσχόμενων στόχων, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο.

Η ερμηνεία των δεδομένων, πρόσθεσε, πραγματοποιείται στο Χιούστον και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2014. Θα ακολουθήσει όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση η προκήρυξη διαγωνισμού για την παραχώρηση περιοχών σε πετρελαϊκές εταιρείες για έρευνες υδρογονανθράκων.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξερευνήσει το δυναμικό των υδρογονανθράκων σε όλες τις περιοχές όπου η Ελληνική Δημοκρατία.

Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επενδυτικές ευκαιρίες στον εγχώριο τομέα των υδρογονανθράκων, επεσήμανε από την πλευρά του ο Μαθιός Ρήγας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas.

Ep;ishw ,o Χανκ Ντέιβιντ, διευθυντής Ανάπτυξης της εταιρείας, εξέφρασε εξάλλου την εκτίμηση ότι η Δυτική Ελλάδα παρουσιάζει όλες τις απαραίτητες επιστημονικές ενδείξεις που συνηγορούν στην ύπαρξη υδρογονανθράκων, ενώ χαρακτήρισε την περιοχή ως υποερευνημένη, παρόλο που γειτονικές περιοχές περιέχουν αποδεδειγμένες δομές υδρογονανθράκων, δίνοντας μάλιστα και σημαντική παραγωγική δραστηριότητα.

Για την περιοχή των Ιωαννίνων ο κ. Ντέιβιντ ανέφερε ότι υπάρχουν προφανείς ομοιότητες με το πεδίο φυσικού αερίου στο Δέλβινο, το Delvina Gas, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στη ΝA Ευρώπη με παραγωγή από δύο γεωτρήσεις αυτήν την περίοδο.
Πηγή:kathimerini.gr




ποσοτήτ
ων υδρόθειου στα όποια κοιτάσματα.
Πηγή: AMΠE

Δουλοπρεπείς με τ’ όνομα!

Ο Στάθης στον eniko
Δουλοπρεπείς με τ’ όνομα!

Οι αρχαίοι Ελληνες δήλωναν την ταυτότητά τους χρησιμοποιώντας το όνομα, το πατρώνυμο και την καταγωγή τους - για παράδειγμα ΜεγασθένηςΑντισθένους Αχαρνεύς. Η καταγωγή (στο πλαίσιο της πόλης) είχε να κάνει με τη φυλή (Αχαρνεύς), και υπό την πολιτική, και υπό την καταγωγική έννοια. Εκτός πόλης ο ίδιος άνθρωπος για τους υπόλοιπους Ελληνες ήταν ο ΜεγασθένηςΑντισθένους Αθηναίος. Σε ορισμένες περιπτώσεις το όνομα του πολίτη συμπληρωνόταν απ’ τη γενιά του, αν ήταν επιφανής ή αριστοκρατική, όπως για παράδειγμα των Αλκμαιωνιδών στην Αθήνα.
Αργότερα, στα ελληνιστικά χρόνια, όταν ο ελληνισμός έλαβε οικουμενικές διαστάσεις, η ταυτότητα των πολιτών δηλωνόταν με τον ίδιο τρόπο, πλην όμως με μιαν έμφαση στην καταγωγή (Αλεξανδρεύς, Ρόδιος, Μακεδών, Αντιοχεύς) συν την προσθήκη ενός άρθρου (Λέων ο Κυρηναίος) που η ελληνική κοινή σιγά σιγά καθιέρωσε και για έναν ακόμα λόγο: πολλοί ηγεμόνες των ελληνιστικών κρατών προσέθεταν (ή τους προσέθεταν) στο όνομά τους κι ένα προσωνύμιο, είτε επειδή απέδιδε κάποιαν ιδιότητά τους, όπως Πτολεμαίος οΚεραυνός ή Αντίγονος ο Δόσων (διότι όλο και κάτι έδιδε ο μπαγασάκος για να μη δώσει περισσότερα) ή Δημήτριος ο Πολιορκητής, τάδε ο Επιφανής, δείνα ο Φιλέλλην, ο Φιλοπάτωρ, ο Αυλητής (ένας απ’ τους τελευταίους Πτολεμαίους αυτός, της ξεφτίλας δηλαδή, διότι όλο τον αυλό τον έπαιζε, κι όλο οι Ρωμαίοι αλώνιζαν)...
Οι Ρωμαίοι πάλι, επειδή διέθεταν ελάχιστα «μικρά» ονόματα (καμμιά εικοσαριά), για να γίνονται διακριτοί παρέθεταν τρία ονόματα: μικρό, πατρώνυμο (στην ονομαστική) και γένος, π.χ. Γάιος (όνομα) Μάρκος (πατρώνυμο) Ιούλιος(της Ιουλίας γενεάς) ή Φλάβιος (της γενεάς των Φλαβίων) Κωνσταντίνος, ο γνωστός μας θεμελιωτής της Νέας Ρώμης, της Κωνσταντινούπολης, ο και Μέγας αποκληθείς. Μιμούμενοι, λοιπόν, τους Ελληνες της εποχής τους, οι επιφανείς Ρωμαίοι προσέθεταν κι αυτοί στα ονόματά τους (ή τους προσέθεταν) κάποιο προσωνύμιο: Μέγας (ο Πομπήϊος), Μονομάχος (ο Κωνσταντίνος, Βυζαντινός αυτός, όπως και ο συνονόματός του, ο Κοπρώνυμος). Συνήθως τα προσωνύμια που προσέθεταν οι Ρωμαίοι στα ονόματά τους αφορούσαν τη dignitas των πολιτών εν σχέσει προς τα πολεμικά τους έργα, όπως Σκιπίων ο Αφρικανός(επειδή κατέκτησε την Καρχηδόνα) ή Μέτελλος ο... Κρητικός (επειδή η Κρήτη παραδόθηκε αμαχητί και οι Ρωμαίοι κορόιδευαν για τούτο τον γιο εκείνου του άλλου Μέτελλου που τσάκισε την Αχαϊκή Συμπολιτεία, ως έναν γιο που δεν τα κατάφερε καλύτερα απ’ τον πατέρα του). Τα προσωνύμια στη Ρώμη ήταν τόσο δυνατά, που ορισμένοι Ρωμαίοι μάς παραδόθηκαν και μας είναι γνωστοί σήμερα με το παρατσούκλι τους, λόγου χάριν ο Κικέρων (Ρεβύθης).
Τα επώνυμα άρχισαν να καθιερώνονται την εποχή του Βυζαντίου, όπως Αλέξιος Κομνηνός, Νοταράς, Χρυσολωράς, Ακροπολίτης, Στρατηγόπουλος, χωρίς να παραλείπονται τα προσωνύμια, Μέθυσος, Δραγάτσης (ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος απ’ το επώνυμο της μητρός του) και άλλα.
Πιστοί λοιπόν στην παράδοση του ελληνικού και ρωμαϊκού προγονικού οι σημερινοί Έλληνες, τι προσωνύμια άραγε θα έβαζαν στους ηγέτες τε ταγούς και ηγήτορες του Γένους;
Θα λέγαμε ποτέ Αντώνης Σαμαράς ο Φιλότιμος; ο Γενναίος; οΑνορθωτής; ή θα ξεμέναμε σε ένα ψοφοδεές Αντώνης ο Γονυπετής;
Πώς θα αποκαλούσαμε όλους αυτούς τους Πιπίνους τους Μικρούςπου κυβερνάνε αυτήν τη χώρα περισσότερο κι απ’ την πολύχρονη βασιλεία τουΜανουήλ Κομνηνού; Πώς θα τους αποκαλούσαμε; Δυναστεία τωνΔουλοπρεπών;
Πώς θα προσαγορεύαμε τον κ. ΒενιζέλοΕυάγγελος ο Μαινόμενος;Μπενίτο ο ΕπικίνδυνοςΜπενύτο Αλλόφρων ο Αφρων; Τι;
Εντάξει ο Ακης! Κατέκτησε επαξίως τον τίτλο ο Κλέψας τουΚλέψαντος! Ο κ. Σημίτης όμως; Ο κ. Πάγκαλος; - αλλά ξέχασα: Αυτός είναι οΜεγάλος Τραγουδιστής, ο άνθρωπος που γινόταν της μουρλής στα Υμια και, Υπουργός Εξωτερικών ων, δεν εγκατέλειπε τα στούντιο του Mega. Πάγκαλος ο Οτσαλανοδίδων - βαρβαρικό, αλλά βάρβαρος και ο άνδρας. Ενας πραιπόζιτος(αυτοκρατορικός τραπεζοκόμος) της ελεεινής μορφής στο τραπέζι αυτών πουτα φάγανε. Των Δυνατών. Φράγκων και Ρωμιών.
Μια πινακοθήκη μεγαλοσχημόνων ουτιδανών, Στουρνάρας ο Γερμανικός (όχι με την έννοια του κατακτητή της Γερμανίας κατά το ρωμαϊκό πρότυπο, αλλά του κατακτημένου απ’ τη Γερμανία -κι όποιον άλλον γουστάρει- κατά το ραγιάδικο προηγούμενο). Βορίδηςο Βάραγγος με το Τσεκούρι, μικρός κυνήγαγε κομμουνιστές, τώρα κόβει κεφάλια, μισθούς, συντάξεις, δεξιών, αριστερών, όλων αδιακρίτωςΑδωνις Σπυριδώνιος Γεωργιάδης ο ΑλαλάζωνΑλαζών. «Προδότη» έλεγε τον κ. Σαμαρά, τώρα του φιλάει τα κόκκινα αρβυλάκια – ένδοξος ελληνομαθής, συντάσσει καθ’ οδόν προς τα Σούσα εγκώμια για τον Μεγάλο Βασιλιά εις άψογα ελληνικά, αυτό κυρίως.
Παπαμιμίκος ο Ψιλός και Μυταράκης ο ΣουπιάςΒρούτσης ο Εργατοφονιάς, αυτοί και άλλοι τέτοιοι που τους πάνε γάντι τα προσωνύμια οΦαφλατάς, ο Ψευταράς και ο Μπουρδολόγιος, αυτοί είναι οι σημερινοί μαςΕπιφανείς και Φιλοπάτριδες και Σωτήρες και Ευεργέτες. Κάτι τύποι σαν τον κ.Μητσοτάκη που απολύει 4.000 ώς το τέλος του 2013, άλλους 15.000 μέσα στο 2014, ενώ θέτει σε διαθεσιμότητα ακόμα 25.000 ψυχές, λες και πρόκειται για στρατιωτάκια να παίζει τον «στρατιωτικό νόμο» ο αμετροεπής αυτός και ανεπάγγελτος γόνος μιας ακόμα δυναστείαςΔυναστών.
Ταλανισμένη χώρα σε χαλεπούς καιρούς. Με το πολιτικό της προσωπικό των προεστών και των αστών προσκυνημένο, όπως συχνά στο απώτερο και πρόσφατο παρελθόν. Με τα αποτελέσματα της Δουλοπρέπειαςπασίγνωστα.
Τώρα συμβαίνει ακόμα μια φορά το ίδιο. Οπως με τους Αμερικανούςστην αρχή της Μεταπολίτευσης, έτσι και με τους Γερμανούς στο τέλος της, τρέχει ο «Αυλητής» προσκυνητής στο Βερολίνο και προσκυνάνε εδώ οι δικοί του την Τρόϊκα τρεις φορές την ημέρα, σαν βγαίνει ο ήλιος το πρωί, όταν τρώει οΤόμσεν το μεσημέρι, και σαν (απο)τελειώνουν την ημέρα τα δελτία των οκτώ.
Ερχεται ο χειμώνας. Πάλι στα μαγκάλια (παίζοντας ντάμα με τον χάρο) θα ζεσταίνονται πολλοί φοιτητές. Αιχμαλωσία και Κατοχή. Ξεφτίλα και διασπορά όπου γης. Αυτό ήταν όλο;

"Οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια..."



Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko

«Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τις γυναίκες»… Αυτό λεγότανε την εποχή που το κράτος δούλευε για τις «Ούλεν», για τις «Κούπερ» και για τις «Πάουερ». Ηταν η εποχή που όσοι διοικούσαν το κράτος έχτιζαν τους «Νέους Παρθενώνες». Στη Μακρόνησο. Βέβαια όσοι τα έλεγαν αυτά για τους «ανήθικους» κομμουνιστές,  ήταν οι ίδιοι που επί των ημερών τους μεγαλούργησαν οι «Τρούμπες». Και  στη συνέχεια, πάλι επί των ημερών τους,  δοξάστηκαν τα κέντρα… αναψυχής με την ταμπέλα «προσεχώς Βουλγάρες». Σήμερα, δε, όλοι αυτοί οι κήνσορες του συστήματος «πνεύμα και ηθική», και ειδικά όσοι ελέγχουν την βιομηχανία του θεάματος, περιγράφουν την γυναικεία ύπαρξη και εν γένει τις ανθρώπινες σχέσεις με τον εξής τρόπο: «Από κορμί,  φωνή κι από φωνή, κορμάρα» (ή κάπως έτσι τέλος πάντων).  Όσο για τους κομμουνιστές, αυτοί συνέχισαν να είναι σαν τους υπόλοιπους ανθρώπους. Τουτέστιν να αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με τις δικές τους γυναίκες. Φανταστείτε τώρα να πηγαίνανε να φορτωθούνε και τις γυναίκες των άλλων…
 «Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα διαλύσουνε την οικογένεια»... Αυτό λεγότανε από την εποχή των αρχών του περασμένου αιώνα. Και όσοι το λέγανε, ήταν οι ίδιοι που με την πολιτική τους διαλύανε τις οικογένειες και την κοινωνία ολόκληρη. Εξαναγκάζοντας εκατομμύρια Έλληνες να αφήνουν πίσω μάνες, παιδιά και αδέρφια, και να στοιβάζονται στα καραβάνια της προσφυγιάς αναζητώντας ένα κομμάτι ψωμί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Το ξαναζούμε σήμερα. Στην Ελλάδα της «σωτηρίας» και της τρόικας, χιλιάδες παιδιά αναγκάζονται από τους ιησουίτες του «πατρίς θρησκεία, οικογένεια» να αφήσουν πίσω μάνες κι αδέρφια ψάχνοντας την ελπίδα πέρα από τα σύνορα της ρημαγμένης Ελλάδας.

 «Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια»… Τούτο δω ήταν – με διαφορά -  το «καλύτερο». Υπήρξε το κορυφαίο σλόγκαν της προερχόμενης από τα βάθη των σπηλαίων προπαγάνδας. Έτσι το έλεγαν οι… πατριώτες. Ότι αν έφευγε από τη μέση το «πατριωτικό» κράτος της «Ούλεν», της «Κούπερ» και της «Πάουερ», τότε τα σπίτια και τα χωράφια του κόσμου θα τα παίρνανε οι κομμουνιστές. Ως εκ τούτου, λέγανε οι… πατριώτες, για να έχει ο κόσμος το σπιτάκι του και ήσυχο το κεφαλάκι του, θα έπρεπε να έχουμε ένα κράτος όπου θα κάνουν κουμάντο οι φίλοι της «Ούλεν» - χτες, οι φίλοι της «Ζήμενς», της «Κρουπ» και του Μπόμπολα - σήμερα.
Να τι τους απαντούσε από τότε, ο Αρης:
  • «Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς; Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ’ όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους. Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε. Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαια τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;».

Ε, λοιπόν, εβδομήντα χρόνια μετά από εκείνη την ομιλία του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία, αποδείχτηκε ότι είναι τελικά οι «σωτήρες», είναι τελικά οι «πατριώτες», είναι τελικά οι «φοροδίκαιοι» του συστήματος της «ελεύθερης οικονομίας», που έρχονται να βουτήξουν τα σπίτια του κοσμάκη! Είναι τελικά οι ταγοί ενός κράτους που συναλλάσσεται και συναγελάζεται με ΔΝΤ και με ΕΕ που έρχεται να βουτήξει από τον κόσμο ακόμα και τα χωράφια του!  

Εκεί, λοιπόν, μας φτάσαμε! Να απειλούν ακόμα και τα πεζούλια μας! Να έρχονται με το φοροδρεπανοφόρο και να επιβάλουν το ένα χαράτσι πάνω στο άλλο σε σπίτια και σε γιαπιά! Να έρχονται με το «δίκιο» του «ανακεφαλαιοποιημένου» τραπεζίτη για να βγάλουν στον πλειστηριασμό και τα πεζούλια του κόσμου! Του κόσμου που, αφού πρώτα τον απόλυσαν, τον φτωχοποίησαν και τον χρεοκόπησαν, τώρα, μετά από «κοπρίτη» και «τεμπέλη», τον αποκαλούνε και «μπαταχτσή».
Όλα αυτά υποτίθεται ότι ήταν ανάρμοστα με τα ήθη της «ελεύθερης οικονομίας» μας. Όπου, στην «ελεύθερη οικονομία» μας, αποδεικνύεται ότι μια από τις βασικές ελευθερίες είναι οι τραπεζίτες να βουτάνε τα σπίτια των ανθρώπων του μόχθου. Τα σπίτια που προηγουμένως οι άνθρωποι τα έχουν πληρώσει δυο και τρεις φορές στους τραπεζίτες, αλλά λόγω του καθεστώτος της τραπεζοληστείας δεν τα ξεχρεώνουν ποτέ. Να που αποδεικνύεται ότι στο σύστημα της «ελεύθερης οικονομίας» μας μια ακόμα ελευθερία, είναι φυσικά η ελευθερία του ανελέητου φοροχαρατσώματος που ξεκινάει από το πετρέλαιο θέρμανσης και από το σουβλάκι, περνάει από τα μπετά και τα τούβλα και σταματάει (;) στα μαντριά!

Βέβαια, όσο σωστό είναι ότι όλα αυτά δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, άλλο τόσο σωστό είναι εκείνο που διαπίστωνε ο Γκαίτε: «Ποιο πράγμα είναι πιο δύσκολο στον κόσμο; Να δεις με τα μάτια σου αυτό που στέκεται μπροστά σου».Κι αυτό που στέκεται μπροστά στα μάτια μας δεν είναι παρά ένα σύστημα αρπαγής και ταξικής λεηλασίας. Που όμως η αλήθεια του, παρά την οδύνη που προκαλεί, δεν γίνεται πάντα κατορθωτό να διαπεράσει την ανελέητη προπαγάνδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, άλλοι συνειδητά και άλλοι ασυνείδητα, συνεχίζουν να πορεύονται με γνώμονα την προπαγάνδα και όχι την πραγματικότητα. Δικαίωμά τους. Αν μάλιστα τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα, μέχρι που μπορούν ακόμα – ακόμα να δίνουν κι αυτή την εξήγηση: Οτι όλα αυτά συμβαίνουν επειδή ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, ο Στουρνάρας και ο Μπαρόζο, η Λαγκάρντ και η Μέρκελ, είναι… κομμουνιστές!
Πηγή:enikos.gr

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ "μητρικό σκάφος της λαμογιάς"!


Κρανιδιώτης:Μητρικό σκάφος της λαμογιάς το ΠΑΣΟΚ Σφοδρότατη επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, τονίζοντας ότι είναι υπεύθυνο για την διαφθορά που επικράτησε στο πολιτικό σύστημα κατά την Μεταπολίτευση.
Μιλώντας στον  Ρ/Σ Alpha 9.89 είπε:
  • «Η χώρα ήταν επί 30 χρόνια κάτω από ένα καθεστώς λεηλασίας, ξεχαρβαλώματος, καταστροφής παραγωγικής βάσης, πελατειακού συστήματος, όπου φταίνε όλοι», 
  • «Το ΠΑΣΟΚ ήταν το μητρικό σκάφος της λαμογιάς»
  • «Αναλογικά με το χρόνο της διακυβέρνησης, φταίει περισσότερο το ΠΑΣΟΚ , αλλά φταίει και η ΝΔ σε ένα βαθμό, γιατί σε μερικά πράγματα γίναμε μπλε ΠΑΣΟΚ» ! 

Ο χασάπης και το γκαρσόνι σύμφωνα με αφίσα των μικροομολογιούχων ..


.

Διαμαρτυρία έξω  από από τα γραφεία της ΝΔ, στη Συγγρού για να διαμαρτυρηθούν για το «κούρεμα» στα ομόλογα του Δημοσίου,έκαναν εκατοντάδες  μικροομολογιούχοι. Των οποίων οι οικονομίες  μιας  ζωής που είχαν "τοποθετήσει"  σε Ομόλογα του  ελληνικού κράτους  , έγιναν ...καπνός  από το πολύ κούρεμα!
Μία αφίσα  τους όμως  φαίνεται ,πως κλέβει την παράσταση.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ρόλο σφαγέα και ο Αντώνης Σαμαράς γκαρσόνι, που σερβίρει το γουρουνάκι PSI
Ωστόσο, από την φαντασία των μικροομολογιούχων δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εμφανίζεται στην αφίσα σε κάδρο γεμάτος αίματα.

Ο Αμερικανός πράκτορας Σνόουντεν βρήκε δουλειά σε ρωσική Ιστοσελίδα!!!




Ανεργία τέλος από αύριο για τον Σνόουντεν , τον Αμερικανό πρώην διαχειριστή συστημάτων της NSA ... Θα εργάζεται σε μεγάλη ρωσική ιστοσελίδα,όπως  ανακοίνωσε ο  δικηγόρος  του Ανατόλι Κουτσερένα. Ωστόσο «για λόγους ασφαλείας"…δεν  ανέφερε το όνομα της ιστοσελίδας, όπως είπε  στο πρακτορείο RIA Novosti. Να σημειωθεί πως πως τον περασμένο Αύγουστο, ο ιδρυτής του Vkontakte, του μεγαλύτερου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης της Ρωσίας ή αλλιώς το ρωσικό Facebook, είχε προτείνει στον Σνόουντεν, όταν ακόμη βρισκόταν στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο να εργαστεί για αυτόν.

«Προσκαλούμε τον Έντουαρντ στην Αγία Πετρούπολη και θα χαρούμε εάν αποφασίσει να ενταχθεί στην ομάδα των διακεκριμένων τεχνικών πληροφορικής που διαθέτουμε», έγραψε τότε ο Πάβελ Ντούροφ στη σελίδα του στο Vkontakte, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει κάποια πιο δημοφιλής εταιρεία πληροφορικής στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι θα τον ενδιαφέρει η ιδέα να ασχοληθεί με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών μας».

Λίγες ώρες μετά την είδηση τη δουλειά που βρήκε στη Ρωσία, μια νέα φωτογραφία του Σνόουντεν κάνει τον γύρο του κόσμου. Ο Αμερικανός, φορώντας ένα κασκέτο, κοιτά την κάμερα.
Πηg;h :protothema.gr

Ο χασάπης αρχηγός της Γκεστάπο Χάινριχ Μίλερ βρέθηκε θαμμένος σε ....εβραϊκό νεκροταφείο


Ο χασάπης αρχηγός της Γκεστάπο Χάινριχ Μίλερ, ένας από τους κύριους υπεύθυνους για το Ολοκαύτωμα, ενταφιάστηκε σε  ....εβραϊκό νεκροταφείο του Bερολίνου, το 1945,.Αυτό , σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild ,που επικαλείται έγγραφα που ανακάλυψε ο διευθυντής του Κέντρου Μνήμης της Γερμανικής Αντίστασης.

"Ο Μίλερ δεν επέζησε μετά το τέλος του πολέμου. Το πτώμα του ετάφη το 1945 σε ομαδικό τάφο του εβραϊκού νεκροταφείου Μπερλίν-Μίτε", διαβεβαιώνει ο ιστορικός Γιοχάνες Τούχελ, διευθυντής του Κέντρου Μνήμης της Γερμανικής Αντίστασης, στηριζόμενος σε έγγραφα των ιστορικών αρχείων.

Η αποκάλυψη έρχεται 68 χρόνια μετά το τέλος του ναζιστικού καθεστώτος και είναι η απάντηση σε ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα της μεταπολεμικής περιόδου.

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, το BND, πίστευαν(!!!;;;;)ότι το καλοκαίρι του 1945 ο Μίλερ βρισκόταν στο Κάρλοβι Βάρι, της τότε Τσεχοσλοβακίας, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην κατοχή της η Bild, αλλά έκαναν λάθος.
Α ο υ σ β ι τ ς ... 


Από τον Αύγουστο 1945, το πτώμα του Μίλερ είχε βρεθεί σε προσωρινό τάφο κοντά στο παλιό υπουργείο Αεροπορίας του Ράιχ . Φορούσε στολή στρατηγού και στην εσωτερική αριστερή του τσέπη βρέθηκε η υπηρεσιακή του ταυτότητα με τη φωτογραφία του, σύμφωνα με τον ιστορικό. 
Η Bild δημοσιεύει επίσης έγγραφο του δημαρχείου του Μίτε του Βερολίνου όπου φαίνεται ότι ο Μίλερ ενταφιάστηκε στο εβραϊκό νεκροταφείο της συνοικίας.

Ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Εβραίων της Γερμανίας Ντίτερ Γκράουμαν δήλωσε σοκαρισμένος από την αποκάλυψη: 
  • "Το ότι ένας από τους πιο βάρβαρους σαδιστές ναζί είναι θαμμένος σε εβραϊκό κοιμητήριο, αποτελεί κακόγουστη απρέπεια. Προσβάλλει κατάφωρα τη μνήμη των θυμάτων",

Αμετανόητος ο Πάγκαλος, που δηλώνει έτοιμος να πάει ...φυλακή, αν "αποδειχθεί ότι είναι πράκτορας "!



Στην αρχική του δήλωση, 
ότι επί θητείας του οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τους Αμερικανούς πρεσβευτές 
 στην Αθήνα και την Άγκυρα, επιμένει ο πρώην ΥΠΕΞ Θόδωρος Πάγκαλος.
Και πάλι μέσω του Ρ/Σ Βήμα, διερωτήθηκε χαρακτηριστικά: 
  • «γιατί να είναι η Ελλάδα πάντα θύμα», όπως και
  •  «γιατί στη διαμάχη (σσ. για τις παρακολουθήσεις της NSA) να είμαστε με τους Γερμανούς».
«Αν αποδειχθεί ότι είμαι πράκτορας, να πάω φυλακή», σχολίασε αναφορικά με τη μήνυση την οποία υπέβαλε ιδιώτης σε βάρος του. 
Πηγή:Enet.gr

Η ΕΥΠ έχει ...τζιπ τηλεφωνικών παρακολουθήσεων κι όχι "βαλιτσάκι" υποστηρίζει ο διοικητής της!!!

Σε εξέλιξη η ακρόαση του διοικητή της ΕΥΠ, Θ. Δραβίλλα
Ο Θ.Δραβίλλας
Πάει ,  γκρεμίσθηκε  το "στερεότυπο" ,πως η ΕΥΠ  παρακολουθεί τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μας με  ένα ..."βαλιτσάκι"
(σούπερ κοριό)!
΄Οχι... Διαθέτει κοτζάμ "τζιπ" για  το "θεάρεστο" έργο της!!
Αυτό  ισχυρίσθηκε σήμερα  ο Διοικητής  της ΕΥΠ Θ.Δραβίλλας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβολίου.
Για  εμάς  το ίδιο είναι : είτε μας παρακολουθούν με το "βαλιτσάκι" είτε με το ...τζιπ .
ΤΜας παρακολουθούν...
Αυτό είναι ότι το μόνο βέβαιο, και το γνωρίζουμε,  κρυφοχαφιέδες...
Νωρίτερα  σημειώθηκε ...φραστικό επεισόδιο  στην εν λόγω Επιτροπή  γιατί στην αίθουσα μπήκαν και... τρεις πράκτορες  της Υπηρεσίας , αλλά  δεν  έδιναν το...ονοματεπώνυμό τους.
Και οι ...τρομεροί βουλευτές μας  το ήθελαν οπωσδήποτε!!!Και ειδικά η Λ.Κανέλλη.

Τα έμβρυα ακούνε το νανούρισμα της μαμάς και αποκτούν γλωσσικές ικανότητες!

Τα μωρά ακούν τα νανουρίσματα από την κοιλιά της μητέρας τους


Ένα έμβρυο μπορεί να ακούσει το νανούρισμα  της εγκύου μαμάς του, αρκετούς μήνες πριν αυτό γεννηθεί, καθώς επίσης να το θυμάται για καιρό μετά τη γέννησή του, πράγμα που βοηθά το παιδί αργότερα να αναπτύξει τις γλωσσικές ικανότητές του.
Αυτό υποστηρίζει νέα φινλανδική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Ελσίνκι, με επικεφαλής τη δρα Μίνα Χουοτιλάϊνεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "PLoS ONE", ,όπως αναφέρει  το ethnos.gr ,έκαναν πειράματα με 24 γυναίκες στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης τους και τα επανέλαβαν μετά τη γέννηση των παιδιών. Οι μισές έγκυες γυναίκες τραγουδούσαν στα αγέννητα παιδιά τους επί πέντε μέρες την εβδομάδα, ενώ οι υπόλοιπες όχι (για λόγους σύγκρισης).

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι εγκέφαλοι των μωρών που, όσο ήσαν στη μήτρα, είχαν ακούσει τις μελωδίες των νανουρισμάτων από την μητέρα τους, αντιδρούσαν πολύ πιο έντονα, όταν άκουγαν τα ίδια νανουρίσματα αμέσως μετά τη γέννησή τους, αλλά και μέχρι την ηλικία των τεσσάρων μηνών. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο τα έμβρυα ακούνε τις μελωδίες μέσα στην κοιλιά της μητέρας τους, αλλά επίσης ότι τις θυμούνται για μήνες μετά τη γέννησή τους. Αυτή η ικανότητα πρώιμης μνήμης και μάθησης, κατά τους ερευνητές, μπορεί να βοηθά στην ανάπτυξη της ικανότητας ομιλίας του παιδιού.

Ξεκινά η "δίκη των έξι" για την Μικρασιατική Καταστροφή

1922: Ξεκίνησε η Δίκη των Έξι


Σαν σήμερα ,  στις 31-10- 1922: ξεκίνησε η περίφημη  "Δίκη των Έξι" , που κατηγορούνται  για την Μικρασιατική καταστροφή...
Στην ιστορική φωτογραφία , 
στο έκτακτο στρατοδικείο
 οι κατηγορούμενοι  :
  • Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, 
  • Δημήτριος Γούναρης, 
  • Νικόλαος Στράτος, 
  • Γεώργιος Μπαλτατζής,
  •  Νικόλαος Θεοτόκης και 
  • Γεώργιος Χατζανέστης  

Αρχίδια ...προσφέρουν στον Ολάντ οι Οικολόγοι του Παρισιού, με διαδικτυακή καμπάνια - σοκ



               Το screenshot ,όπως αποτυπώθηκε από το politis / Le Figaro
Σε μια άνευ προηγουμένου «καμπάνια», που διήρκησε μόλις…μία ώρα, προχώρησαν νέοι οικολόγοι των Παρισίων , προσφέροντας… αρχίδια διαφορετικού μεγέθους στον πρόεδρο Ολάντ, για τρεις διαφορετικούς τομείς στους οποίους οι ίδιοι θεωρούν ,ότι δεν επέδειξε την δέουσα πυγμή!
Επαναστατώντας κατά των…πισωγυρισμάτων της κυβέρνησης κυρίως για τον πράσινο φόρο, οι νέοι οικολόγοι του διαμερίσματος Ιλ ντε Φρανς (πρωτεύουσα του οποίου είναι το Παρίσι) ανήρτησαν στον λογαριασμό τους στο Facebook, μια καμπάνια με τίτλο «το δώρο των νέων οικολόγων στον Φρανσουά Ολάντ».

Στην επίμαχη εικόνα παρουσιάζονται τρία ζεύγη όρχεων διαφορετικού μεγέθους που αντιπροσωπεύουν  το «κουράγιο για αλλαγή»: 
  • το πρώτο και πιο μικρό για αντίσταση στο κίνημα manif pour tous (το σύνθημα των διαδηλωτών που αντιτάχθηκαν στον νόμο για γάμους ομοφυλοφίλων), 
  • το δεύτερο για αντίσταση στους Γάλλους επιχειρηματίες (medef) και 
  • το μεγαλύτερο σε μέγεθος «για την τήρηση των (προεδρικών) υποσχέσεων».
Οι οικολόγοι παρότρυναν τους πολίτες να προσφέρουν ένα…ζεύγος στον Πρόεδρο, γράφοντας «ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για τα Χριστούγεννα».

Το θάρρος τους ωστόσο δεν φάνηκε να κράτησε πολύ, αφού μία ώρα μετά την ανάρτησή της, η προκλητική εικόνα αποσύρθηκε από το διαδίκτυο. Μάλιστα ένας εκ των εμπνευστών, ο Ζορντάν Τρομπετά, συνονιστής στο διαμέρισμα Ιλ ντε Φρανς, αναγνώρισε το ατόπημα και δήλωσε:

  • «Κάποιοι το βρήκαν αντίθετο με τις αξίες της οικολογίας. Επισήμως δεν διεξάγουμε πλέον αυτή την καμπάνια. Ήταν ένα επικοινωνιακό λάθος».
Πηγή:www.ethnos.gr

Στους δρόμους συνταξιούχοι , ανάπηροι , δάσκαλοι , καθηγητές , "δολοφονημένοι" ομολογιούχοι και απλήρωτοι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά


Κλειστό το κέντρο λόγω συγκεντρώσεων

Είναι η πρώτη  ημέρα που κυρίως  στους δρόμους   της Αθήνας κυριαρχούν  οι ...διαμαρτυρόμενοι. Και πιστεύουμε  πως  αυτό είναι καλός οιωνός.

΄Εως  αυτήν την ώρα παραμένει κλειστό το κέντρο της Αθήνας  λόγω συγκεντρώσεων -συλλαλητηρίων.

' Αλλοι διαμαρτύρονται για την κατάργηση του κοινωνικού κράτους , άλλοι γιατί "δολοφονήθηκαν" με το κούρεμα των ΚΡΑΤΙΚΩΝ ομολόγων στα οποία  είχαν "βάλει" τις καταθέσεις  ζωής  , άλλοι που έχουν να πληρωθούν πάνω από έξι μήνες..

Κοινωνική κόλαση ...

Και οι συγκυβερνώντες φαίνεται ,πως σπρώχνουν απλώς τον χρόνο για να μην γίνουν πρόωρες εκλογές και σβήσουν από τον πολιτικό -εκλογικό χάρτη το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.
        Διαμαρτύρονται  :
  • συνταξιούχοι  (σ.σ.  και σε άλλες  μεγάλες πόλεις της χώρας)
  • ανάπηροι
  • εργαζόμενοι  στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • ομολογιούχοι (σ.σ. έξω  από τα  γραφεία της ΝΔ !) που είχαν  τοποθετήσει τις οικονομίες  τους σε ...κρατικά ομόλογα  και εκείνο το παμφάγο τους έφαγε  τις οικονομίες μιας  ζωής..
  • εργαζόμενοι  στο  Ψυχιατρικό νοσοκομείο...
  • και το απόγευμα(στις 6 μ.μ)  δάσκαλοι και καθηγητές, στα Προπύλαια.

Δεν ίδρωσε κανενός το αυτί για τις νέες τριτοκοσμικές εικόνες στον Ευαγγελισμό , το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας

Φωτογραφία -ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
                             
Την φωτογραφία (άνω) τη  δημοσιεύσαμε  πρώτη  φορά χθες . Είναι μία τρομακτική  φωτογραφία -σοκ  για τις  νέες  συνθήκες "περίθαλψης"  στον  Ευαγγελισμό, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της  χώρας.
Εικόνα τριτοκοσμικής χώρας ..
Ασθενείς στοιβαγμένοι σαν τσουβάλια! 
Εκεί που κρεβάτια και ράντζα σε απόσταση λίγων χιλιοστών μεταξύ τους ,με αρρώστους να μην μπορούν ούτε να κουνηθούν, όπως βλέπετε.
Κι όμως δεν ίδρωσε  κανενός το αυτί.
Δεν παραιτήθηκε ο Διοικητής του νοσοκομείου..Ούτε ο υποδιοικητής ούτε κάποιος άλλος ...
Ο φλύαρος ΄Αδωνις δεν  διέταξε μια ...ΕΔΕ έστω για "τα μάτια  του κόσμου"....
Θα επανέλθουμε

Ο Νίκος Ζαχαριάδης και η επιστολή του για συστράτευση κατά των Ιταλών φασιστών ...

Σαν σήμερα , στις 31- 10- 1940 ,ο Ν. Ζαχαριάδης ,με επιστολή του μέσα από τη φυλακή, καλεί τους Έλληνες, να πολεμήσουν τους Ιταλούς.
Συγκεκριμένα: .
* Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης το 1936, ένα μήνα μετά την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του Μεταξά συνελήφθη και φυλακίστηκε σε απομόνωση, στις φυλακές Κερκύρας, στην "Ακτίνα Θ΄". 
* Αργότερα μεταφέρθηκε σε φυλακές της Αθήνας,  και τρεις ημέρες μετά την επίθεση των Ιταλών φασιστών στην Ελλάδα , δηλαδή στις 31 Οκτωβρίου 1940 , δημοσιεύει τη γνωστή ανοικτή επιστολή προς τον ελληνικό λαό, με την οποία τον καλούσε να αντισταθεί και να πολεμήσουν κατά των Ιταλών φασιστών, τονίζοντας μεταξύ άλλων:
    "Ο Λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο απελευθερωτικό ενάντια στο Φασισμό του Μουσολίνι [...] Στον πόλεμο αυτό, που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. [...] Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και η νίκη θάναι νίκη της Ελλάδας και του λαού της.   
Η επιστολή αυτή ήταν επόμενο να προκαλέσει σύγχυση στις γραμμές του κόμματος και τις κατευθύνσεις της Κ.Δ. Ακολούθησαν δυο ακόμη επιστολές, στις 26 Νοεμβρίου και 15 Ιανουαρίου του 1941, στις οποίες όμως εξέφραζε αντικρουόμενες θέσεις ως προς τον χαρακτήρα του πολέμου ως "ιμπεριαλιστικού".  Υπόψη ότι στις 10 Ιανουαρίου η Κ.Δ. καταδίκασε τη συγκεκριμένη θέση του Ζαχαριάδη, αυτής της  αμφιλεγόμενης  προσωπικότητας.
Πηγή:Bικιπαίδεια

Τα περήφανα γηρατειά στους δρόμους της Αθήνας διαμαρτυρόμενα για τις αυξήσεις στα φάρμακα και μείωση των επικουρικών συντάξεων


Στην οδό Σταδίου  της Αθήνας  πορεύονται  αυτήν την ώρα  εκατοντάδες  περήφανα  γηρατειά , που διαμαρτύρονται  για  τις  αυξήσεις στα φάρμακα και τις νέες μειώσεις  στις επικουρικές  συντάξεις.

Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιούν συνταξιούχοι στη Θεσσαλονίκη.


Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν: 
  • Από 1/1/2014 κόβει το ΕΚΑΣ σε 150.000 συνταξιούχους
  • Μειώνονται παραπέρα οι επικουρικές συντάξεις
  • Επιβάλλουν 25 ευρώ εισαγωγή στα νοσοκομεία
  • Επιβάλλουν χαράτσι 1 ευρώ σε κάθε συνταγή
  • Σε 150.000 συνταξιούχους εκκρεμεί η σύνταξή τους για πάνω από 2 χρόνια
  • Χιλιάδες ανάπηροι και επιδοματούχοι είναι χωρίς σύνταξη
  • Το χαράτσι στη θέρμανση επιβάλλεται για δεύτερη χρονιά
  • Κλείνουν μονάδες του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας
  • Επιβάλλουν βιομηχανία πλειστηριασμών στα σπίτια μας

Η Δαμανάκη θα σώσει τους μπακαλιάρους;


Η Κομισιόν προειδοποιεί για κατάρρευση των πληθυσμών μπακαλιάρου
           Περιζήτητος για το λευκό κρέας του, ο μπακαλιάρος
Δραστικά μέτρα  για  τη ...σωτηρία του  μπακαλιάρου  πρότεινε η επίτροπος αλιείας της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη ,προτείνοντας χθες  να μειωθούν έως και κατά το ένα τρίτο οι ποσότητες που επιτρέπεται να πιάσουν το 2014 οι ψαράδες στα ευρωπαϊκά νερά.
Γιατί  η υπεραλίευση  οδηγεί  σε  εξαφάνιση του μπακαλιάρου !

Συνελήφθη ο Αγαπητός των γνωστών ζαχαροπλαστείων και ιδιοκτήτρια του θρυλικού ξενοδοχείου Capsis στη Θεσσαλονίκη για χρέη προς το ...ΙΚΑ

Συνελήφθη ο Αγαπητός των γνωστών ζαχαροπλαστείων και ιδιοκτήτρια θρυλικού ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη

Δυο πολύ γνωστά ονόματα επιχειρηματιών  της Θεσσαλονίκης  ήρθαν  στην επικαιρότητα , αλλά  για ...μη καταβολή ασφαλιστικών  εισφορών στο ΙΚΑ.
Πρόκειται για:
  •  τον Αγαπητό Βαλογιώργη των πασίγνωστων ζαχαροπλαστείων και 
  • την Ελένη Καψή του φημισμένου ξενοδοχείου Capsis, 
Σύμφωνα με την σημερινή Εspressoο 
  • ο επιχειρηματίας των γνωστών ζαχαροπλαστείων συνελήφθη για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ ύψους 154.877,36 ευρώ. Η "Αγαπητός Γαστρονομία"  έχει καταθέσει αίτηση για ένταξη στο άρθρο 107 του πτωχευτικού κώδικα υπό το βάρος οφειλών 100 εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Ελένη Καψή συνελήφθη, σύμφωνα πάντα με την Εspresso, για μη καταβολή ασφαλιστών εισφορών στο ΙΚΑ ύψος 927.270 ευρώ.
Capsis Hotel Thessaloniki
Ανάρτηση σε :  iefimerida.gr

Η ξανθιά και σέξι σύντροφος του Σίμου Κεδίκογλου έκλεψε την παράσταση σε επιθεώρηση αγήματος στον Πειραιά



Οι Ρώσοι επισκέφθηκαν τον Πειραιά και επιθεώρησαν ρωσικό πολεμικό πλοίο και αγήματα ,αλλά τελικά την παράσταση φαίνεται να έκλεψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με την ξανθιά συνοδό του. Μαζί με τηn οποία κατέβηκαν στον λιμάνι όπου είχε δέσει το ρωσικό πολεμικό.

Εκεί ήταν και ο ΥΦΕΘΑ Αθανάσιος Δαβάκης και φυσικά ο Α/ΓΕΝ Ευάγγελος Αποστολάκης.
Οι φωτογραφίες είναι χθεσινές .

Πηγή :iefimerida.gr 

Ο Α.Σαμαράς "θα ανατραπεί αν δεν πάει τώρα σε εκλογές" αποφάνθηκε ο Γ.Τράγκας


Με  αφορμή  την "ανταρσία" ...δεκάδων  βουλευτών της ΝΔ για τη φορολόγηση και των ...μαντριών  και  την  παρέμβαση του πρωθυπουργού  για απόσυρση αυτής της  διάταξης , ο  γνωστός δεξιότατος δημοσιογράφος  Γιώργος  Τράγκας , στην εκπομπή του στον Ρ/Σ real.fm,  αποφάνθηκε: 

  • "ο Αντώνης Σαμαράς θα ανατραπεί  αν δεν πάει  τώρα σε εκλογές..."!
Στην προσπάθεια  ερμηνείας της "ανταρσίας" δεκάδων βουλευτών της ΝΔ , είπε:
  • "οι βουλευτές της ΝΔ δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν  στις περιοχές τους λόγω  και του  θανάσιμου  εναγκαλισμού  με το ΠΑΣΟΚ!...Ο βρώμικος, ο πανβρώμικος  εναγκαλισμός του κόμματος του Κων/νου Καραμανλή ,όπως το κατάντησαν , με το ΠΑΣΟΚ..."

Forbes: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ο ισχυρότερος άνθρωπος του κόσμου


Forbes: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ο ισχυρότερος άνθρωπος του κόσμου
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ο πιο ισχυρός άνθρωπος του κόσμου» για το 2013, σύμφωνα με την κατάταξη του αμερικανικού περιοδικού Forbes που δημοσιεύεται κάθε χρόνο.

Ο Πούτιν είναι - κατά το περιοδικό - πιο ισχυρός από τον  Μπαράκ Ομπάμα επειδή «εδραίωσε τον έλεγχό του σε όλη τη Ρωσία», ενώ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να έχει επαναπαυθεί στη θέση του «νωρίτερα απ’ ό,τι συνηθίζουν οι πρόεδροι που διανύουν τη δεύτερη θητεία τους».

Είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ενώ αντίθετα ο Ομπάμα βρισκόταν στην πρώτη θέση κάθε χρόνο από το 2009, με εξαίρεση το 2010, όταν ως πιο ισχυρός άνδρας στον κόσμο αναδείχθηκε ο Πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο.

Το περιοδικό Forbes χαρακτήρισε τον ρώσο Πρόεδρο «πανίσχυρο επικεφαλής μιας καταρρέουσας υπερδύναμης» που όμως «διατηρεί τη ζωτικότητά της».
Πηγή:tanea.gr

Περίοδος μέγιστης παρακμής στην Ελλάδα




Του Αλέξη Παπαχελά  

Πολύ φοβάμαι πως ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει την εποχή που διανύουμε ως περίοδο μέγιστης παρακμής του έθνους. Εχουμε συνηθίσει σε τόσες πολλές «ανωμαλίες», που πλέον τα πιο απίθανα πράγματα μας φαίνονται ρουτίνα. Από πού να ξεκινήσουμε και πού να τελειώσουμε; Η υπόθεση των υποβρυχίων δεν ξέρω αν είναι όντως σκάνδαλο. Ξέρω, όμως, ότι είναι τραγικό μια χώρα που έχει δαπανήσει αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ για υπερσύγχρονα υποβρύχια να εμπλέκεται σε μια απίστευτη ιστορία που καταλήγει στο να έχει ξοδέψει τα χρήματα, αλλά να μην έχει παραλάβει ουσιαστικά κανένα. Ή μήπως να θυμηθούμε τα εξαιρετικά άρματα μάχης «Λέοπαρντ», τα οποία τα αγοράσαμε χωρίς να πάρουμε για πολλά χρόνια πυρομαχικά γι’ αυτά; Και μην φαντασθείτε ότι κρύβονται μόνο μίζες πίσω από αυτές τις υποθέσεις. Βεβαίως και οι μίζες παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Εχουμε, ωστόσο, υιοθετήσει ένα νομικό πλέγμα και εξαιρετικά δυσλειτουργικές διαδικασίες, που καθιστούν κάθε λήψη απόφασης για προμήθειες εξοπλισμών σχεδόν αδύνατη. Στο τέλος δηλαδή και μίζες πέφτουν και τα λεφτά πάνε χαμένα και είμαστε χαρούμενοι που κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει τίποτα. Ετσι, όμως, δεν πάνε μπροστά οι χώρες, έτσι καταρρέουν.

Μήπως το όλο πανηγύρι γύρω από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου δεν ήταν γεμάτο από εικόνες και όψεις έντονης παρακμής; Την ημέρα που το έθνος πρέπει κανονικά να είναι ενωμένο και υπερήφανο για τη γενιά του ’40, ξεσπάει ένας καυγάς δίχως τέλος για το ποιος είπε τι, ποιος κάλεσε ποιον, ποιος πλήρωσε τις βενζίνες για τα τανκς. Εικόνα ντροπής και παρακμής είναι μια εξέδρα χωρίς την πολιτική ηγεσία ενωμένη και με τον κόσμο μακριά, επειδή οι επαγγελματίες της διαμαρτυρίας θέλουν να το κάνουν κάθε χρόνο «μπάχαλο».

Είναι βαθιά τα προβλήματα και οι ρωγμές των θεσμών σε αυτό τον τόπο. Δεν έχουν μείνει θεσμοί, σύμβολα και βεβαίως πρόσωπα που να συγκεντρώνουν τον σεβασμό ή να εμπνέουν την κοινωνία. Ενας μεγάλος «χυλός» έχει γίνει η χώρα. Το χειρότερο είναι πως οτιδήποτε καινούργιο πάει δειλά-δειλά να εμφανιστεί, χωρίς να μιλάει τη γλώσσα της μαγκιάς και του άγριου λαϊκισμού, ισοπεδώνεται με μανία. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει την κατάληξη αυτού του ιστορικού επεισοδίου. Τίποτα δεν φαίνεται αυτονόητο πλέον, ούτε καν η σταθερή φιλοευρωπαϊκή τροχιά της χώρας. Θα χρειασθούν ηγέτες με μεγάλα αποθέματα πολιτικής γενναιότητας για να πουν σε αυτόν τον λαό τα πράγματα όπως είναι και να τον βγάλουν από τη σημερινή βαθύτατη παρακμή. Το έχουμε, άλλωστε, πει πολλές φορές, η Ελλάδα πάει εύκολα από την καταστροφή στον θρίαμβο, από το 1897 στους Βαλκανικούς πολέμους.
Πηγή:kathimerini.gr

Η αποκάτασταση του Γαλιλαίου


Ο Γαλιλαίος
31-10 1992
- Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ αποκαθιστά τη μνήμη του Γαλιλαίου, έπειτα από 359 χρόνια,ζητώντας δημόσια συγνώμη για τιςδιώξεις που ...
Ο Γαλιλαίος (Galileo Galilei, 15 Φεβρουαρίου 15648 Ιανουαρίου 1642) ήταν Ιταλός αστρονόμος, φιλόσοφος και φυσικός.

Ο Γαλιλαίος συνέβαλλε σημαντικά στην επιστημονική επανάσταση του 17ου αιώνα. Ανάμεσα σε άλλα, βελτίωσε το τηλεσκόπιο και το χρησιμοποίησε πρώτος συστηματικά για αστρονομικές παρατηρήσεις, ανακάλυψε τους τέσσερις δορυφόρους του Δία, ανακάλυψε τις ηλιακές κηλίδες και κατέγραψε πρώτος τις κινήσεις τους, εφηύρε τους νόμους του εκκρεμούς που χρησιμοποιήθηκαν στα ρολόγια, διατύπωσε το νόμο της πτώσεως των σωμάτων (που αποδεικνύει ότι η βαρύτητα επιδρά στην ταχύτητα των σωμάτων όταν υψώνονται ή πέφτουν), εφηύρε το θερμόμετρο και τον αναλογικό διαβήτη (που ακόμη χρησιμοποιείται στα γεωμετρικά σχέδια), και υποστήριξε τις θεωρίες του Κοπέρνικου για το Ηλιακό σύστημα.
Αναφέρεται ως ο «πατέρας της σύγχρονης Αστρονομίας» και ο πρώτος φυσικός με τη σύγχρονη σημασία του όρου, καθώς ήταν ο πρώτος που αντικατέστησε την υποθετική-επαγωγική μέθοδο με την πειραματική και εισηγήθηκε τη μαθηματικοποίηση της φυσικής. Η σταδιοδρομία του συνέπεσε με αυτή του Γιοχάνες Κέπλερ. Η θεωρία του ηλιακού συστήματος υποστήριξε ότι η Γη και οι άλλοι πλανήτες, στρέφονται γύρω από τον Ήλιο. Η κοινή αντίληψη της εποχής ήταν ότι ο Ήλιος, η Σελήνη και τα άστρα γύριζαν γύρω από τη Γη, η οποία έμενε ακίνητη.
Επειδή ο Γαλιλαίος τόλμησε να αντιταχθεί στην παραδεδεγμένη διδασκαλία, δημιούργησε πολλούς εχθρούς, και τον θεώρησαν αιρετικό

Αν και αναγκάσσθηκε ν΄αποκηρυξει τις επιστημονικές θέσεις του, καταδικάσθηκε από την Ι.Εξέταση
Την ποινή φυλάκισης του Γαλιλαίου μετέτρεψε σε κατ' οίκον περιορισμό ο Πάπας Ουρβανός Η΄.
Αν και τον ανάγκασαν να αποκηρύξει δημόσια τις πεποιθήσεις του, ο Γαλιλαίος μυστικά εξακολουθούσε να πιστεύει στην ηλιοκεντρική θεωρία του και ποτέ δεν άλλαξε γνώμη. Από την ιστορία του Γαλιλαίου έμεινε παροιμιώδης η φράση: "Και όμως κινείται".
Πηγή:Βικιπαίδεια

Στη Google δηλώνουν ... έξαλλοι ,λόγω υποκλοπών σε βάρος εκατομμυρίων χρηστών από την NSA !


Google: Έξαλλοι λόγω υποκλοπών

Η εταιρεία Google, η μεγαλύτερη μηχανή διαδικτυακής αναζήτησης, εξέφρασε χθες Τετάρτη την οργή της σχετικά με τα σενάρια πως η αμερικανική NSA  είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στα κέντρα δεδομένων της εταιρείας ,δλαδή πρόσβαση στους λογαριασμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών.

«Είμαστε εξοργισμένοι με το σημείο όπου έχει φτάσει η κυβέρνηση για να υποκλέψει δεδομένα από τα ιδιωτικά μας δίκτυα, κάτι που υποδηλώνει την ανάγκη για άμεσες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ντράμοντ (φωτό), επικεφαλής των νομικών συμβούλων της εταιρείας. Ο Ντράμοντ διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως η εταιρεία δεν παρέχει σε καμία κυβέρνηση πρόσβαση στα συστήματά της.