Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι σταρ, ηλίθιε!..Η 31η απόλυση από το Ριζοσπάστη, ο Γρηγόρης....

Αναδημοσιεύουμε από trenomag.wordpress.com το συγκλονιστικό κείμενο του Θωμά Σίδερη για τον Γρηγόρη που απολύθηκε από το Ριζοσπάστη. 
Το νούμερο 31 στις απολύσεις της εφημερίδας του ΚΚΕ που βεβαίως δεν...θα κλείσει...

Για τον Γρηγόρη

του Θωμά Σίδερη

Ο Γρηγόρης σκότωσε πολύ νωρίς τον ποιητή μέσα του ή υπό μία άλλη έννοια τον έβαλε στη γωνία και του είπε «μείνε εδώ και σώπα!». Τον σκότωσε για να γίνει δημοσιογράφος. Όταν πριν από καιρό τον ρώτησα «γράφεις ποιήματα;», μου απάντησε αυτό που κάθε δημοσιογράφος θα απαντούσε: «μετά από δυο με δυόμισι χιλιάδες λέξεις που γράφω καθημερινά, δεν υπάρχει χώρος για ποίηση – παρόλα αυτά έχω κάποια στο συρτάρι μου».
Ο Γρηγόρης έπρεπε να βγάλει λεφτά και να ζήσει – αυτός και η οικογένειά του. Όπως όλοι. Αλλά η ποίηση δεν είναι για όλους και κανένας ποιητής σε αυτή τη χώρα δεν έζησε ποτέ από την ποίησή του. Εκτός εάν… Η Ελλάδα είναι η χώρα των ποιητών, αλλά η Ελλάδα είτε τους τουφεκίζει είτε τους βάζει με τρόπο στη γωνία – «μείνε εδώ και σώπα!». Αυτό που έκανε ο Γρηγόρης στον εαυτό του το κάνει η Ελλάδα στους ποιητές της.
Ομολογουμένως, ο Γρηγόρης κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να πείσει τον εαυτό του «Εγώ δεν είμαι ποιητής». Κι όμως, μέχρι τα δεκαεφτά του είχε εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές, είχε συμπεριληφθεί σε παγκόσμιες ποιητικές ανθολογίες και είχε αποσπάσει διεθνή βραβεία. Το ’83 τύπωσε τη «Μεγάλη Μέρα», το ’84 τον «Ανοιχτό Κύκλο», το ’86 τη «Μπαλάντα του Μικρού Κύκνου» και το ’87 τα «Παγωμένα Πεζοδρόμια».

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 ξεκίνησε να δουλεύει στο πολιτιστικό τμήμα του Ριζοσπάστη. Δεν εντάχθηκε σε άλλο ρεπορτάζ ίσως ως φυσική συνέπεια της κλίσης του. Ίσως να φαντάστηκε ότι θα μπορούσε να μιλά με ποιητές –σαν κι αυτόν- με συγγραφείς, με ανθρώπους του πολιτισμού τέλος πάντων. Αντ’ αυτών, έκανε το ρεπορτάζ του υπουργείου Πολιτισμού και συναντήθηκε με σπουδαίους και εξαιρετικά σπάνιους ανθρώπους σαν τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον Πέτρο Τατούλη, τον Κώστα Τζαβάρα – το απαύγασμα δηλαδή του Πολιτισμού αυτής της χώρας.

29.11.2013. Ο Γρηγόρης ήταν η 31η απόλυση από τον Ριζοσπάστη. Για τις νέες απολύσεις ίσως γραφτούν πάλι διάφορα, κάποιοι θα επιτεθούν εκ νέου στο ΚΚΕ, η Λιάνα Κανέλη ίσως βγει να υπερασπιστεί την ηγεσία και το όνομα του Γρηγόρη ίσως γραφτεί κάπου στα ψιλά. (Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι σταρ, ηλίθιε!)

Ο Γρηγόρης ήταν απλήρωτος 10 μήνες. Με τρία ανήλικα παιδιά, ένα στεγαστικό και τις υποχρεώσεις να τρέχουν, όχι μόνο σκοτώνεις τον ποιητή μέσα σου αλλά και τον άνθρωπο. Εσχάτως στη δουλειά πήγαινε με το ποδήλατο – τελικά αυτή η ζωή θέλει πολύ πετάλι. Ο ίδιος ίσως ισχυριστεί ότι το έκανε από οικολογική συνείδηση. Σε κάθε περίπτωση, το ποδήλατο ήταν μια σπουδαία ευκαιρία να ξανασυναντήσει τα «Παγωμένα του Πεζοδρόμια».

Ο Γρηγόρης είναι κομμουνιστής και προέρχεται από οικογένεια κομμουνιστών (υπάρχουν και άλλοι κομμουνιστές σε αυτή τη χώρα, ηλίθιε!) Η μάνα του είναι η «ΜΥΡΤΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ» – η συγκλονιστική ιστορία της μάλιστα ανεβαίνει φέτος στο θέατρο με πρωταγωνίστρια την Ελένη Γερασιμίδου. Μιλώντας προχθές στο τηλέφωνο με την «Μυρτιά», τη ρώτησα για τον Γρηγόρη. Μου περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάστασή του – τη ρώτησα «γιατί δεν κάνει κάτι;» και μου απάντησε «μα δεν καταλαβαίνεις, είναι θέμα ΗΘΙΚΗΣ». Η ηθική όμως σε αυτή τη χώρα ξεχειλώνει κατά περίπτωση και χρήζει απανωτών παρθενορραφών.

Σε κάποια στιγμή της συνομιλίας μας, η «Μυρτιά» μου λέει: 
  • «Θέλω να σου πω κάτι. Βλέπω τον Γρηγόρη, βλέπω εσένα, βλέπω όλα τα παιδιά γύρω μου. Ε λοιπόν, δεν μπορώ να αντέξω αυτό που συμβαίνει. 
  • Νιώθω φυλακισμένη
  • Τώρα πια που διανύω την όγδοη δεκαετία της ζωής μου, μπορώ να πω με σιγουριά πως ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΜΕ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΝΙΩΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ».
Αλλά η ελευθερία –όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας- δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ωστόσο όμως και υπό μία έννοια, ο Γρηγόρης ίσως είναι ελεύθερος τώρα να πιάσει τον ποιητή από το χεράκι, να τον βγάλει από τη γωνία και να τον φέρει μπροστά του και μπροστά μας.

Από το http://trenomag.wordpress.com/
greektv-com.blogspot

Χειμωνιάτικα τοπία της Ελλάδας

Φωτογραφίες του Βασίλη Μακρή, 
από τη χειμωνιάτικη Ελλάδα
από την παγωμένη Ελλάδα
 από την παγερή Ελλάδα
από τη βαριά Ελλάδα 
από την ψυχρή Ελλάδα
 από την κοκαλωμένη Ελλάδα
 από την κρύα Ελλάδα από την ξεπαγιασμένη Ελλάδα 
από την απογοητευμένη Ελλάδα
από την καθηλωμένη Ελλάδα
«και όποιος δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει» (όπως λέει και ο στίχος του ποιητή)
Image













Image

Η Ελλάδα κρυώνει

 
Image
Image
Image

Πηγή: www.lifo.gr

Με ένα τσιπάκι θα ...σου κόβουν την όρεξη για το φαγητό!...



Θα μας κάνουν  ρομποτοειδή όντα!
Με  το πρόσχημα της ...υγείας  μας !!
Πάντα για το ...καλό μας!!!
΄Ηδη , ετοιμάζουν  ένα .....ηλεκτρονικό -βιολογικό κύκλωμα (τσιπάκι) ,που θα  βάζει  ...φρένο  στην όρεξη των βουλιμικών ατόμων .
Το ετοιμάζουν  Σουηδοί επιστήμονες.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο tanea.gr ,μάλιστα, εκτιμούν ότι θα αντικαταστήσει τις επεμβάσεις γαστρικής παράκαμψης που γίνονται σήμερα, για τη μείωση του βάρους όσων πάσχουν από νοσογόνο παχυσαρκία.
Το τσιπάκι θα εμφυτεύεται κάτω από την κλείδα (κοντά στον λαιμό) και θα συνδέεται πάνω σε ένα συγκεκριμένο νεύρο (πνευμονογαστρικό).
 Η δουλειά του θα είναι να ελέγχει συνεχώς για λίπος που εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος. Οταν μπει αρκετό λίπος στην κυκλοφορία, το τσιπάκι θα απελευθερώνει την ορμόνη πραμλιντίδη, η οποία με τη σειρά της θα κόβει την όρεξη !!

Αξιοσημείωτο είναι ότι το τσιπάκι σταματά να λειτουργεί, δηλαδή να απελευθερώνει την ορμόνη διακοπής της όρεξης, όταν ο ασθενής βρίσκεται στο ιδανικό βάρος - δηλαδή το φυσιολογικό.
Σύμφωνα με τους ειδικούς από την Ελβετία, σε περίπου πέντε χρόνια θα έχουμε στη διάθεσή μας μία εμφυτεύσιμη συσκευή σε μέγεθος κέρματος, η οποία θα ρυθμίζει το ιδανικό βάρος μας χωρίς να χρειάζεται δίαιτα.
Η επιστημονική επιθεώρηση «Journal Nature Communications», που δημοσιεύει τα αναλυτικά στοιχεία της νέας εφεύρεσης, αναφέρει ότι το τσιπ περιέχει δύο ανθρώπινα γονίδια τα οποία συνεργάζονται μεταξύ τους και έχουν ως αποτέλεσμα να ελέγχουν την όρεξη.
Ο εφευρέτης του τσιπ, καθηγητής Μάρτιν Φουσενεζέρ, είπε ότι το τσιπ μπορεί τώρα να χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του βάρους, αλλά εάν τοποθετήσεις διαφορετικό συνδυασμό γονιδίων στην πλακέτα του θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη θεραπεία κάποιων ασθενειών.
Πηγή:tanea.gr

Η Γκόλφω και ο Τάσος συγκινούν ακόμη και μετά από 120 χρόνια!!!

Η «Γκόλφω» κέρδισε τον Χρόνο και την Αγάπη
Ολος ο θίασος της «Γκόλφως» επί σκηνής για την παράσταση που ανέβασε ο Νίκος Καραθάνος ,στο Εθνικό Θέατρο

Η «Γκόλφω» κέρδισε τον Χρόνο και την Αγάπη
Εκατόν είκοσι (ακριβώς!) χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του το βουκολικό δράμα του Σπυρίδωνος Περεσιάδη, που έχει θεωρηθεί διαχρονικά θαυμαστό «σωσίβιο θιάσων», αναδείχθηκε σύγχρονο θεατρικό φαινόμενο με ουρές στα ταμεία του Εθνικού.
    Οι αριθµοί µιλούν από µόνοι τους, σύμφωνα  με το tanea.gr 
  •  23.000 θεατές στο Rex-Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη, 
  • πάνω από 5.000 στην Επίδαυρο, 
  • 1.500 στα 48α Δηµήτρια του Δήµου της Θεσσαλονίκης και 
  • 17.000 στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, µέχρι το βραδάκι της Πέµπτης, όταν έκλεισε οριστικά ο κύκλος.
Πάνω από 46.000 άνθρωποι χειροκρότησαν την «Γκόλφω», το διαχρονικό έργο του ποιητή και συγγραφέα από το Μεσορρούγι Αιγιαλείας Σπυρίδωνος Περεσιάδη, το οποίο αναβίωσαν με βάση το αρχικό, γοητευτικότατο - ακόμη και πάντα - διαχρονικό κείμενό του για την Αγάπη, το Μίσος, το Χρήμα και τη Συγχώρηση το Εθνικό Θέατρο και ο σκηνοθέτης Νίκος Καραθάνος. Και όταν λέμε χειροκρότησαν, εννοούμε θερμότατα: τουλάχιστον έξι αυλαίες με πολλά «μπράβο» έκαναν οι ηθοποιοί σε κάθε παράσταση και 15 στην τελευταία απογειωτική παράσταση, με πολλή συγκίνηση και δάκρυα, στο κτίριο Τσίλερ!Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα στοιχεία που έκαναν τη μαύρη (ως προς το σκηνικό και τις φουστανέλες των πρωταγωνιστών) εκδοχή του έρωτα και του πρόωρου χωρισμού της Γκόλφως και του Τάσου να λογίζεται ως φωτεινή σελίδα στην ιστορία του Εθνικού αλλά και του ελληνικού θεάτρου εν γένει.
                         Ενα φαινόμενο
«Μια μεγάλη σελίδα για το θέατρο», όπως δήλωνε χθες στα «ΝΕΑ» ο πρεσβύτερος της ελληνικής θεατρικής σκηνής, ο 86χρονος Γιάννης Βογιατζής (είχε βγει το 1948 από τη δραματική σχολή). Μια επιτυχία που ανάλογή της ο ίδιος είχε ζήσει μόνο με το θεατρικό «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια», με την Αλίκη Βουγιουκλάκη (είχε τον ρόλο που στον κινηματογράφο ερμήνευσε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας), στο ίδιο θέατρο όπου ξεκίνησε και η «Γκόλφω», το Rex. Ισως χρειάζεται να προσθέσουμε εδώ μία άλλη μεγάλη θεατρική επιτυχία εκείνης της εποχής, το «Αγάπη μου Ουά Ουά» με τους Κώστα Ρηγόπουλο και Κάκια Αναλυτή.
Ο Γιάννης Βογιατζής είχε προβλέψει την επιτυχία από τις πρόβες ακόμη, λέγοντας «θα έχουμε πρόβλημα από την ανάποδη - δεν θα μπορούμε να το κατεβάσουμε»!
Την πρώτη εβδομάδα παραστάσεων της «Γκόλφως» (η πρεμιέρα ήταν στις 6 Μαρτίου 2013) η αίθουσα δεν ήταν γεμάτη. Ωστόσο, μετά τις πρώτες εντυπώσεις που κυκλοφόρησαν από στόμα σε στόμα με τεράστια ταχύτητα και θέρμη, από τη δεύτερη εβδομάδα τα εισιτήρια άρχισαν να προπωλούνται σε χρόνους ρεκόρ (εδώ να σημειωθεί ότι η προπώληση γινόταν κυρίως μέσω Ιντερνέτ), η αίθουσα να γεμίζει ασφυκτικά (προς το τέλος δίνονταν την τελευταία στιγμή ακόμη και θέσεις που κρατούσε για έκτακτες περιπτώσεις το Εθνικό), στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα ενθουσιώδη σχόλια και η πιο συγκινητική στιγμή της παράστασης, ο σπαρακτικός μονόλογος της Γκόλφως (διά στόματος Λυδίας Φωτοπούλου, μια από τρεις ηθοποιούς που ενσάρκωσαν την τραγική κόρη βοσκού από τον Χελμό) «Είναι η αγάπη», με την προσθήκη στο μεστό κείμενο του Περεσιάδη στίχων από τη Λένα Κιτσοπούλου, να αποκτά όλο και περισσότερους θαυμαστές στο YouTube, όπου ανέβηκε (πάνω από 31.000 μέχρι σήμερα).
Δεν ήταν μόνο αυτά που ανέδειξαν την «Γκόλφω» σε φαινόμενο - και αυτό σε μια πολύ δύσκολη χρονιά για το ελληνικό θέατρο και τους ηθοποιούς του. Είναι και το γεγονός ότι πολύ σπάνια είχαμε δει τόσους τριαντάρηδες (έως το πολύ σαραντάρηδες), που θεωρούνται το πιο δυναμικό κοινό, να συνωστίζονται στο πεζοδρόμιο της Πανεπιστημίου για το Κοτοπούλη-Rex ή έξω από το κτίριο Τσίλερ στην Αγίου Κωνσταντίνου. Ακόμη και να περιμένουν υπομονετικά μήπως ακυρωθεί κάποια θέση, λίγο πριν από τις παραστάσεις, που πλέον ήταν διαρκώς sold out. Τη φράση «η παράσταση της χρονιάς» την ακούσαμε από αρκετά χείλη, στις τρεις παραστάσεις που παρακολουθήσαμε.
Ακόμη και πολλές από τις φράσεις που λανσάρισε το κείμενο του Περεσιάδη, είτε μεταφέροντας λαϊκές ρήσεις είτε πλάθοντας νέες: «Αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας», «Σαν την καλαμιά στον κάμπο», «Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι». Φράσεις που αντιλάλησαν στα μαύρα ογκωδέστατα μαξιλάρια, τα οποία είχε μεταπλάσει σε... ράχες του Χελμού η σκηνογράφος Ελλη Παπαγεωργακοπούλου, ύστερα από εκείνη την εναρκτήρια: «Καλώς τήνε την πέρδικα, πο' καμα μαύρα μάτια ώς να τη δω», για τη διαχρονική ηρωίδα που αγάπησε και προδόθηκε για το χρήμα.
Οι πρωτιές
Δεν είναι τυχαίο ότι η «Γκόλφω», έργο που με κάποιον τρόπο συμβολίζει την Ελλάδα - «έργο απίστευτης καθαρότητας, από αυτά που πρέπει να το κοιτάζουμε από την αρχή και σαν παιδιά να ξαπλώνουμε πάνω τους, να κοιμηθούμε με αυτά», όπως έχει πει ο σκηνοθέτης Νίκος Καραθάνος - έχει πολλές από τις ελληνικές πρωτιές, πέρα από το ρεκόρ των παραστάσεών της στα πρώτα χρόνια και το γεγονός ότι επί δεκαετίες θεωρούνταν «σωσίβιο θιάσων», καθώς προκαλούσε κοσμοσυρροή στα ταμεία.
Η «Γκόλφω» είναι και η πρώτη γνωστή μεγάλου μήκους ελληνική ταινία (βωβή), που γυρίστηκε το 1914 από τον Κωνσταντίνο Μπαχατόρη. Στην πιο γνωστή ομιλούσα εκδοχή της, το 1955 από τον Ορέστη Λιάσκο, που έκοψε 115.285 εισιτήρια - αριθμός ρεκόρ τότε - έφερε στην οθόνη ως Γκόλφω την Αντιγόνη Βαλάκου, τον εμπορικότατο τότε Μίμη Φωτόπουλο, τον ηθοποιό του Εθνικού Γιώργο Γληνό ως Τάσο και για πρώτη φορά έβαλε στον ελληνικό κινηματογράφο το δραστήριο συγκρότημα Ελληνικών Χορών της Δόρας Στράτου, αλλά και τον μεγάλο της δημοτικής παράδοσης Δημήτρη Ζάχο. Ο τελευταίος πέρασε και στα βουκολικά δράματα που έγιναν της μόδας εκείνη την εποχή, χάρη στην «Γκόλφω», με πρώτο τον «Αγαπητικό της βοσκοπούλας», που οδήγησε στη μεταγραφή σε δημοτικό μιας παλιάς ιταλικής καντσονέτας στο ομότιτλο τραγούδι! Το εντυπωσιακό είναι ότι η κινηματογραφική «Γκόλφω» συνδύασε και τη μουσική του Τάκη Μωράκη και το Τρίο Μέλοντι και το Τρίο Αρμονία!
Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι «Γκόλφω» παίζει και το μπουλούκι των ηθοποιών στον «Θίασο» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, που ακολουθεί την Ιστορία της Ελλάδας.
Το 1974 πάντως η τραγική ηρωίδα, που χάνει τον Τάσο της από την πλούσια κόρη τσέλιγκα Σταυρούλα (μεταμορφωμένη σε... αρκούδα στην παράσταση του Εθνικού), γαλούχησε και τη νεότερη γενιά μεταπλασμένη από το Ελεύθερο Θέατρο στην παράσταση «Μια ζωή Γκόλφω». Αλλά και μετά το 2004 μία σειρά από παραστάσεις που πειραματίστηκαν με το βουκολικό δράμα του Περεσιάδη γνώρισε πιένες: «Goλfω!», «Γκόλφω Reloaded», «Goλfω! Directors cut» του Σίμου Κακάλα και μια εκδοχή με... ιαπωνικά μάνγκα.Κάπως έτσι, ο θρύλος έζησε. Κυρίως όμως ανέπνευσε, αναπνέει και, όπως δείχνουν, τα πράγματα θα αναπνέει το διαχρονικό, δυνατό κείμενο της «Γκόλφως».
Εξού και οι ατάκες που ακούσαμε στο πεζοδρόμιο της οδού Μενάνδρου, έξω από το Εθνικό, εν αναμονή των τελευταίων παραστάσεων, οι οποίες παρότι δόθηκαν - αναγκαστικά - στις 16.30 γέμισαν ασφυκτικά. «Θέλαμε να δούμε αν ένα έργο που γράφτηκε πριν από 120 χρόνια ισχύει ακόμη», έλεγαν δύο τριαντάρες. «Βλέπουμε ότι τελικά, τόσα χρόνια μετά, τίποτα δεν έχει αλλάξει». Δίπλα ένας κύριος μας δηλώνει ότι είχε παίξει τον ρόλο του Τάσου πριν από 45 χρόνια, στο γυμνάσιο. «Μόλις μάθαμε ότι ξαναπαίζεται, ζήτησα από την εγγονή μου να κλείσει εισιτήρια για να το δω μαζί με τη γυναίκα μου».
Τελευταία εικόνα - και επιστροφή στο δεινό σήμερα. «Σκέφτομαι πόσες φορές έχω ερωτευτεί και έχω απογοητευτεί από άνδρες που μου υποσχέθηκαν αιώνια αγάπη. Τελικά, μπροστά στα χρήματα, η αγάπη δεν μετράει», σχολιάζει μια νέα γυναίκα κατεβαίνοντας τα σκαλιά προς την Αγίου Κωνσταντίνου. Ο συνοδός της συνοφρυωμένος διαμαρτύρεται ότι ανάλογα φέρονται και οι γυναίκες - πόσω μάλλον σήμερα, «που δεν πρόκειται να ζεσταθείς με αγάπη αλλά με πετρέλαιο»...
Πηγή:tanea.gr

΄Εγραψαν εκεί που πρέπει την απαγόρευση της ασττυνομίας και έκαναν αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας




΄Ηταν  μία ειρηνική αντιφασιστική πορεία  το απόγευμα , στο κέντρο της Αθήνας (από τα Προπύλαια  στο Σύνταγμα)   , την οποία  είχε  ...απαγορεύσει η αστυνομία!!!
Κι εκείνοι  έγραψαν την απόφαση  εκεί που ...έπρεπε.
Κι έκαναν  μία πορεία  ειρηνική , χωρίς  εντάσεις , που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το βράδυ
 

΄Ενας Ελληνας εστιάτορας στη Νέα Υόρκη ,που ...σνόμπαρε 10 εκατομμύρια δολάρια ,και δεν πούλησε το ετσιατόριό του για να κατασκευασθεί εκε΄λι ουρανοξύστης






        Ο Λούις Γριτσίπης  με την οικογένειά του


Στέλιος Βογιατζάκης  στο ethnos.gr

Το μυθικό ποσό των δέκα εκατομμυρίων δολαρίων άφησε στο τραπέζι ένας μάγκας  Ελληνας ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Νέα Υόρκη, ο οποίος αρνήθηκε να πουλήσει το κτίριο για να μετατραπεί σε ουρανοξύστη.

Το «Εστιατόριο της 42ης οδού» είναι ένα κτίριο της δεκαετίας του 1920. Βαμμένο γαλάζιο και με παραδοσιακές νεοϋορκέζικες εξωτερικές σιδερένιες σκάλες, μοιάζει τελείως παράταιρο δίπλα στους δεκάδες ουρανοξύστες που κυριαρχούν στην περιοχή.
Ο λόγος που στέκεται ακόμα είναι η άρνηση του ιδιοκτήτη του, Λούις -Ηλία στα ελληνικά- Γριτσίπη, να το πουλήσει. Η πρώτη και πιο σοβαρή προσπάθεια έγινε το 2000, όταν ομάδα επιχειρηματιών απευθύνθηκε στον κ. Γριτσίπη ζητώντας του να πουλήσει το τετραώροφο κτίριο για να κατασκευαστεί ουρανοξύστης.
Ο 73χρονος εστιάτορας διηγείται στο «Εθνος» πώς έγιναν οι διαπραγματεύσεις για την αγορά του κτιρίου και τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να κάνει πίσω.


«Με πλησίασε ένας φίλος μου και συμπατριώτης αρχιτέκτονας, ο Κώστας Κονδύλης, και με ενημέρωσε για την πρόθεση των επιχειρηματιών ζητώντας μου να το συζητήσω. Δέχτηκα και τελικά συμφωνήσαμε στο ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Οταν ήρθε η ώρα να μπουν οι υπογραφές διαπίστωσα ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν τους φόρους, που έφταναν τα 480.000 δολάρια. Αυτό με έκανε να αρνηθώ. Εφυγα και γύρισα τρέχοντας στο εστιατόριό μου», λέει και συμπληρώνει ότι ούτως ή άλλως η αρχική προσφορά δεν τον ικανοποιούσε απόλυτα.

«Αν είχαν προσφέρει και ένα ή δύο διαμερίσματα θα ήταν καλύτερα», σημειώνει.Στα χρόνια που ακολούθησαν, λέει ο κ. Γριτσίπης, οι προσφορές δεν σταμάτησαν να έρχονται αλλά ο ίδιος συνέχισε να αρνείται.

  • «Μου έδωσαν μέχρι και 15 εκατομμύρια δολάρια. Ομως έχω πάρει την απόφαση να μην το πουλήσω. Ακόμα και ένα δισεκατομμύριο να με πληρώσουν δεν θα το κάνω».

Το κτίριο της Δυτικής 42ης οδού είναι παράλληλα και το σπίτι του κ. Γριτσίπη, αφού ο ίδιος και η οικογένειά του ζουν σε ένα διαμέρισμα του τέταρτου ορόφου, ενώ ενοικιάζουν τα διαμερίσματα στα υπόλοιπα πατώματα. Είναι, με λίγα λόγια, το μέρος στο οποίο έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Γι' αυτό και αρνείται να το αποχωριστεί.

  • «Δεν έχω πλέον κανένα λόγο να πουλήσω. Ζω σε μια καταπληκτική και πολυτελή γειτονιά της Νέας Υόρκης. Επιπλέον δεν έχω ανάγκη τα χρήματα και αν σταματήσω να δουλεύω δεν θα ξέρω τι να κάνω μετά. Ο άνθρωπος δεν είναι γεννημένος για να κάθεται. Είναι γεννημένος για να δουλεύει σαν το μυρμήγκι και σαν τη μέλισσα», λέει.
                        Το ταξίδι
Πήγε, έφυγε, ξαναγύρισε και πέτυχε
Ο Ηλίας Γριτσίπης κατάγεται από την Κανδήλα Αιτωλοακαρνανίας. Πέρασε τον Ατλαντικό με όνειρα για μία καλύτερη ζωή το 1958, αλλά την πρώτη φορά δεν τα κατάφερε να στεριώσει. Επέστρεψε στην Ελλάδα αποφασισμένος να φύγει ξανά όταν θα είναι έτοιμος.
 Το 1965 και αφού πήγε ξανά στη Νέα Υόρκη άνοιξε το «Εστιατόριο της 42ης οδού». «Ηταν αυτό που ήξερα να κάνω καλά.
Στο εστιατόριο έχουμε ένα μενού που αποτελείται από περίπου 150 πιάτα και, φυσικά, ελληνική κουζίνα», τονίζει. Στο παρελθόν ο κ. Γριτσίπης είχε επεκτείνει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και σε άλλα σημεία της μεγαλούπολης ανοίγοντας κι άλλα εστιατόρια, αλλά σύντομα κουράστηκε. «Είχα ανοίξει εννιά εστιατόρια. Σχεδόν σε κάθε πέντε τετράγωνα είχα κι από ένα», λέει χαριτολογώντας και συμπληρώνει: «Κάποια στιγμή τα πούλησα όλα εκτός από το πρώτο. Δεν ήθελα να τα κρατήσω άλλο. Ελυσα έτσι και το οικονομικό μου πρόβλημα».

           Από το 1965 μέχρι σήμερα ο Ελληνας ομογενής έχει ζήσει όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει στη Νέα Υόρκη. Οταν ξεκίνησε να δουλεύει στη Δυτική 42η οδό υπήρχαν... υπαίθρια πάρκινγκ και στάβλοι για τα άλογα της αστυνομίας. Σήμερα υπάρχουν ουρανοξύστες και το δικό του παλιό κτίριο. Αυτές είναι και οι αντιθέσεις που κάνουν τη Νέα Υόρκη τόσο ξεχωριστή.
             «Ομολογώ ότι δεν μου αρέσουν οι ουρανοξύστες. Αλλά μου αρέσει πολύ που ζω τόσο κοντά στο ποτάμι», τονίζει. Ολα αυτά τα χρόνια έχει βρεθεί αντιμέτωπος με ληστές περίπου 30 φορές, ενώ έχει κυνηγήσει εμπόρους ναρκωτικών με το ρόπαλο του μπέιζμπολ. Πρόσφατα, το εστιατόριο πλημμύρισε εξαιτίας του τυφώνα Σάντι. Αλλά ο κ. Γριτσίπης δεν πτοείται. «Ο,τι κι αν γίνει, εδώ είναι το σπίτι μου», καταλήγει.
 Πηγή:ethnos.gr

Κούρεμα στα στεγαστικά ως 24.000 ευρώ, ανεξαρτήτως εισοδήματος, στην Ισλανδία



Η κυβέρνηση της Ισλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ένα σχέδιο για την ελάφρυνση των χρεών των νοικοκυριών που έχουν συνάψει στεγαστικά δάνεια, η οποία θα φθάνει μέχρι λίγο παραπάνω από τα 24.000 ευρώ για το καθένα από αυτά.
Το σχέδιο αυτό ήταν η κύρια υπόσχεση του (κεντρώου) Κόμματος της Προόδου του πρωθυπουργού Σιγκμουντούρ Νταβίντ Γκουνλάουγκσον, νικητή των βουλευτικών εκλογών του Απριλίου με τον συντηρητικό σύμμαχό του, το Κόμμα της Ανεξαρτησίας.

Έπειτα από μήνες διαβουλεύσεων, η κυβέρνηση συνασπισμού παρουσίασε τα μέτρα, εκτιμώμενου κόστους 150 δισεκατομμυρίων κορωνών (άνω των 900 εκατομμυρίων ευρώ) για τέσσερα χρόνια.
Το κυριότερο μέτρο είναι η μείωση του κεφαλαίου του δανείου για τα νοικοκυριά που πήραν στεγαστικό δάνειο διασυνδεδεμένο με τον πληθωρισμό (που είναι η πλειονότητα των περιπτώσεων) ανεξαρτήτως εισοδήματος. Αυτή η ελάφρυνση των δανείων, που εξαρτάται από το ύψος του δανειζόμενου ποσού, έχει ανώτατο όριο τα τέσσερα εκατομμύρια κορώνες (24.000 ευρώ).

Στην πράξη, οι τράπεζες στην Ισλανδία χορηγούσαν μόνο δάνεια διασυνδεμένα με τον πληθωρισμό πριν από την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος το 2008. Η βαθιά χρηματοπιστωτική κρίση που πέρασε η χώρα είχε ως αποτέλεσμα την καταβύθιση της ισλανδικής κορώνας, τροφοδοτώντας έναν πληθωρισμό που εκτόξευσε στα ύψη τα χρέη των νοικοκυριών.

"Τώρα, τα δάνεια των νοικοκυριών ισοδυναμούν με το 108% του ΑΕΠ, που είναι υψηλό σε διεθνές επίπεδο (..). Το μέτρο θα ενισχύσει το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και θα ενθαρρύνει την αποταμίευση", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια για τη χρηματοδότηση του σχεδίου.

Αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο πρωθυπουργός είχε πει πως το σχέδιο δεν αναμένεται να αυξήσει το δημόσιο χρέος. Αρχικά είχε υποσχεθεί μια αφαίμαξη των ξένων πιστωτών των ισλανδικών τραπεζών, κάτι που πολλοί οικονομολόγοι είχαν θεωρήσει ανεφάρμοστο, στη συνέχεια είχε αφήσει να πλανάται η αβεβαιότητα σχετικά με την πηγή των απαραίτητων πόρων.

Η ελάφρυνση των δανείων αναμένεται να αρχίσει "προς τα μέσα του 2014", διευκρίνισε η κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πουλάνε διαμερίσματα μέχρι και με 5.000 ευρώ, κύριοι Στουρνάρα και Χατζηδάκι


Το κείμενο ,που ακολουθεί  είναι  από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ, και  το  αφιερώνουμε  στον Γ. Στουρνάρα  (υπουργό Οικονομικών) και τον Κ.Χατζηδάκι (υπουργό ...Ανάπτυξης).
Αυτοί , με το μισθό ενός ...μήνα  μπορούν  αύριο κιόλας  ν΄αγοράσουν ένα μικρό  διαμέρισμα  έναντι ....5.000  ευρώ..
Κι αφού το αγοράσουν να το  φορολογήσουν με τις  αντικειμενικές (!!!)  τιμές  τις παλιές , αυτές  που  ορίζει ακόμη η Εφορία  τους ....

Δραματικές επιπτώσεις στην περιουσία των Ελλήνων προκαλεί, τα τελευταία χρόνια, η μεγάλη βουτιά στις αξίες των ακινήτων. Χιλιάδες διαμερίσματα και επαγγελματικοί χώροι που είχαν αγοραστεί πριν από μερικά χρόνια με τους κόπους μιας ζωής, σήμερα έχουν απαξιωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές.
Ειδικά σε περιοχές του κέντρου, υπάρχουν ολόκληρες γειτονιές οι οποίες μοιάζουν με «νεκροταφεία» διαμερισμάτων. Πολυκατοικίες έχουν σχεδόν εγκαταλειφθεί ή στην καλύτερη περίπτωση από τα συνολικά 20-30 διαμερίσματα να κατοικείται το 10%. Τα πωλητήρια έχουν πολλαπλασιαστεί με τους ιδιοκτήτες να προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν ακόμη και σε τιμές που προκαλούν σοκ.

Τους τελευταίους μήνες, μάλιστα, έχει «σπάσει» και το όριο των 10.000 ευρώ για την αγορά ενός σπιτιού και αυξάνονται οι αγγελίες για πωλήσεις ακόμη και κάτω από... 5.000 ευρώ! Δηλαδή τα ετήσια έσοδα από την ενοικίαση διαμερίσματος με 400 ευρώ τον μήνα. Ή ακόμη και το κόστος μηνιαίας μίσθωσης ενός πολυτελούς διαμερίσματος στα βόρεια προάστια. Ωστόσο, και για τόσο χαμηλές τιμές δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι καθώς τα συγκεκριμένα σπίτια μένουν απούλητα επί μήνες. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις όπου σπίτια των 10.000 ευρώ βγαίνουν σε... προσφορά με μείωση τιμών 50%.
Υπενθυμίζεται ,ότι το 2005 στα 100 ευρώ περιουσίας των Ελλήνων τα 85 είχαν επενδυθεί σε ακίνητα, 10 σε αποταμιεύσεις και 3,5 ευρώ σε μετοχές. Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα, το 2006, 80% των Ελλήνων είχε πρώτη κατοικία και σχεδόν ένας στους 5 είχε και δεύτερο, εξοχικό σπίτι. Σήμερα η ιδιοκατοίκηση έχει υποχωρήσει στο 75% εξαιτίας των μαζικών πωλήσεων ακινήτων και της επιστροφής στο νοίκι.

Οι αγγελίες που ακολουθούν είναι πραγματικές, έχουν αλιευθεί από κτηματομεσιτικά γραφεία και καταγράφουν την δραματική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες ιδιοκτήτες. Πρόκειται για σπίτια 30 - 50 ετών τα οποία, πάντως, βρίσκονται σε καλή κατάσταση και με ελάχιστα χρήματα μπορούν να ανακαινιστούν. Σύμφωνα, λοιπόν, με σημερινές αγγελίες:

-Στην Κυψέλη ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 18 τ.μ. του 1970 με ανακαίνιση το 2008 έχει τιμή 4.800 ευρώ.
-Στο Παγκράτι, γκαρσονιέρα 25 τ.μ. με φυσικό αέριο σε ανακαινισμένη. πολυκατοικία δίνεται 5.500 ευρώ ή 220 ευρώ/τ.μ. αλλά από τον Μάιο είναι απούλητη.
-Στην Πλατεία Αμερικής, διαμερίσμα 23 τ.μ. προσφέρεται από τον Ιανουάριο αντί 5.000 ευρώ.
-Στην οδό Αγίου Μελετίου, διαμέρισμα 38 τ.μ. με κήπο 65 τ.μ. σε κακλή κατάσταση προσφέρεται από τον Φεβρουάριο αντί 7.500 ευρώ ή 197 ευρώ/τ.μ.
-Στο Νέο Κόσμο, σε ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 26 τ.μ. έγινε μείωση 2.000 ευρώ και πωλείται 6.000 ευρώ
-Στη Νεάπολη, υπόγειο διαμέρισμα 53 τ.μ. με αποθήκη πωλείται 10.000 ευρώ έχοντας μειωθεί πρόσφατα κατά 5.000 ευρώ.
-Εκπτωση 10.000 ευρώ έγινε σε στούντιο 5ου ορόφου 15 τ.μ. στους Αμπελόκηπους, κατασκευής 1977 και πωλείται 10.000 ευρώ.
-Στην Κυψέλη, στούντιο/γκαρσονιέρα υπερυψωμένου ισογείου με δρίυνο πάτωμα, πωλείται 8.000 ευρώ
-Γκαρσονιέρα 7ου ορόφου 12 τ.μ. στην Πλατεία Αττικής πωλείται 6.500 ευρώ.
-Διαμέρισμα 55 τ.μ. στα Χανιά, κατασκευής 1965 πωλείται 5.000 ευρώ

Πηγή: imerisia.gr

Ο Ομπάμα θάθελε για Πρόεδρο των ΗΠΑ τη γυναίκα του Μισέλ , άίντε την Χίλαρι Κλίντον!


ΒΙΝΤΕΟ-Το... δώρο του Ομπάμα στην Χίλαρι

Δείτε το βίντεο από το MEGA


Το νέο παλάτι των Beckham , και η ανθρώπινη ματαιοδοξία...




Παλάτι και ...ανθρώπινη ματαιοδοξία πάνε  παρέα.
Οκτώ υπνοδωμάτια, επτά μπάνια, έναν καταρράκτη, κρυφή πόρτα πίσω από μια βιβλιοθήκη, μυστική σήραγγα εισόδου και πολλά άλλα θα περιλαμβάνει το... Beckingham Palace.
Πρόκειται για το νέο ....σπίτι (άνω) της οικογένειας Μπέκαμ στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Κένσινγκτον.
  •  Για την αγορά του δαπάνησαν 30 εκατομμύρια λίρες ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα 
  • η ανακαίνιση θα κοστίσει περίπου πέντε εκατομμύρια λίρες.

ΦΩΤΟ-Το νέο παλάτι των Beckham

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ακίνητα στην περιοχή, το οποίο διαθέτει οκτώ υπνοδωμάτια και επτά μπάνια. Η Βικτόρια έχει αναθέσει στον διάσημο διακοσμητή Kelly Hoppen -ο οποίος είναι φίλος της- την ανακαίνιση του σπιτιού, με ανώτατο προϋπολογισμό 5.000.000 λίρες.
Μεταξύ άλλων αναμένεται να δημιουργηθούν ένα εστιατόριο - κουζίνα, γυμναστήριο και ένα τεράστιο ενυδρείο με ψάρια.
Το ευρύχωρο γυμναστήριο θα είναι στο ισόγειο όπου θα υπάρχει και χώρος για μασάζ, ουσιαστικά ένας πολυτελές σπα. Στο ισόγειο θα υπάρχει και το δωμάτιο για τις μπότες της κυρίας Μπέκαμ και χώροι αποθήκευσης. Θα υπάρχει ένα playroom για τα παιδιά τους και δωμάτια μελέτης. Επίσης ένα μεγάλο σαλόνι, μια τεράστια κουζίνα και μια τραπεζαρία και το γραφείο της Βικτώρια. Η είσοδος σε αυτό θα είναι μυστική, κατά πάσα πιθανότητα πίσω από κάποια βιβλιοθήκη.

Ο πρώτος όροφος θα έχει αποκλειστικά χώρους που αφορούν την Βικτώρια και το υπνοδωμάτιο του ζευγαριού με το δικό τους μπάνιο. Επίσης, ο χώρος για τα ρούχα τους και μάλιστα το πάτωμα σε αυτόν θα είναι ξύλινο και θα θυμίζει διάδρομο πασαρέλας. Οι τεράστιες ντουλάπες θα διαθέτουν έναν ηλεκτρονικό «δρομέα» και η Βικτώρια αλλά και ο Ντέιβιντ με ένα κουμπί θα μπορούν να διαλέξουν τα ρούχα τους.

Εκεί θα στεγαστεί και το κομμωτήριο με τέσσερις μπάρες για μανικιούρ, πεντικιούρ ενώ από αυτό οι καλεσμένοι τους θα μπορούν να βγουν στην βεράντα για να απολαύσουν από ψηλά τον κήπο.

Στον δεύτερο όροφο θα είναι τα παιδικά υπνοδωμάτια , όλα με δικό τους μπάνιο , για τα παιδιά του ζεύγους.

Στον τρίτο όροφο θα υπάρχει ο παράδεισος του Μπέκαμ με ένα τραπέζι μπιλιάρδου και ένα μίνι μπαρ. Επίσης τρία υπνοδωμάτια όλα με δικό τους μπάνιο και βεστιάριο ενώ στον κήπο υπάρχει και ένα μικρό σπίτι, επίσης για επισκέπτες.
Πηγή: pamesports.gr

Συνέλαβαν Αλβανό γιατί χρωστούσε ....πάνω από 370.000 ευρώ στο Δημόσιο!


Συνελήφθη από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, 42χρονος Αλβανός, καθώς διαπιστώθηκε,
 ότι χρωστούσε 
στο ελληνικό Δημόσιο
 το ποσό των 374.540,10 ευρώ !!!

Ο 42χρονος, έμπορος δομικών υλικών, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων  για ...τα περαιτέρω κλπ κλπ.

΄Οταν οι «Πυρήνες της Φωτιάς » έπαιζαν paintball !....,χρησιμοποιώντας χρωμόσφαιρες


Οταν οι «Πυρήνες» έπαιζαν paintball
Το διαβάσαμε στον ιστότοπο tovima.gr... 
Κι είχε και υπογραφή του συντάκτη ,που παρουσιάζει το "θέμα" : Β.Λαμπρόπουλος , τον οποίο  δεν γνωρίζουμε κι ούτε νοιαζόμαστε να τον γνωρίσουμε...
Αλλά το ρεπορτάζ του έχει ....πολύ ενδιαφέρον ,όπως και να το δείτε.Το δημοσιεύουμε αυτούσιο, και έχει ως εξής: : 
  • "Μέλη των «Πυρήνων» εκπαιδεύονταν στο... paintball προτού προχωρήσουν σε ένοπλες επιθέσεις του εγχωρίου αντάρτικου πόλης. Συμμετείχαν ατομικά σε ομάδες «πολέμου» με χρωμόσφαιρες, έχοντας πλήρη γνώση των τακτικών μάχης που θα τους φαίνονταν ιδιαίτερα χρήσιμες στις δικές τους ενέργειες...
  • Αυτές τις πληροφορίες φέρεται να διέθεταν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν ασχοληθεί, την περίοδο 2008-2010, με τη δράση της ένοπλης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» η οποία προχώρησε από τις αρχές του 2008 σε 200 περίπου εμπρηστικές και βομβιστικές επιθέσεις και η οποία - παρά τις 40 περίπου συλλήψεις υπόπτων ως μελών της - συνεχίζει να δρα.
  • Ενα από τα ζητούμενα, λοιπόν, των αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ. ήταν να ανακαλύψουν τους τρόπους εκπαίδευσης των αντιεξουσιαστών που συμμετείχαν σε οργανώσεις «επαναστατικής βίας». Είχαν αναπτυχθεί διάφορα σενάρια για εκπαίδευση «στρατιωτικού τύπου», για μαθήματα σκοποβολής σε περιαστικά δάση ή σε λατομεία, ερημικούς χώρους κ.λπ. Ομως, όπως πολύ συχνά συμβαίνει σε τέτοιου είδους υποθέσεις, η αλήθεια πιθανόν να ήταν - σε ένα τμήμα αυτής της υπόθεσης - πολύ πιο απλή.
  • Συμμετοχή εκτός εταιρειών
  • Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν ασχοληθεί με τους υπόπτους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» φέρεται να ανακάλυψαν ότι ορισμένοι από αυτούς «έπαιζαν paintball σε πεδία μάχης στα βόρεια προάστια της Αττικής και ιδιαίτερα στην περιοχή της Βαρυμπόμπης».
  • Σημειώνεται ότι στη χώρα μας υπάρχουν 46 σύλλογοι για paintball, στους οποίους συμμετέχουν συνολικά 2.000-3.000 άτομα. Αγωνίζονται σε στίβους διαστάσεων 100 επί 50 μέτρων, με σημεία κάλυψης, χρησιμοποιούν ημιαυτόματα και αυτόματα όπλα με ηλεκτρονικούς γεμιστήρες διακοσίων χρωμοσφαιρών οι οποίες εκτοξεύονται με μικρές ταχύτητες. Παράλληλα έχουν ειδικό εξοπλισμό καμουφλάζ και κάλυψης. Η χρωμόσφαιρα είναι στρογγυλή, λεπτή κάψουλα ζελατίνης με χρωματιστό υγρό στο εσωτερικό της.
  • Εκείνο με το οποίο ασχολήθηκαν αστυνομικοί είναι αν οι αντιεξουσιαστές προχωρούσαν σε αυτή την εκπαίδευσή τους μέσα από κάποιους συλλόγους και ειδικές επιχειρήσεις που υπενοικιάζουν εξοπλισμό και τα πεδία μάχης.
  • Οπως ανέφεραν στο «Βήμα» εκπρόσωποι εταιρείας paintball που δραστηριοποιείται στα βόρεια προάστια της Αθήνας «πράγματι, γνωρίζουμε από προσωπικές μας σχέσεις ορισμένους από τους νεαρούς που έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή στους "Πυρήνες". Ομως κανείς από αυτούς δεν είχε έλθει μέσω της δικής μας εταιρείας να συμμετάσχει σε μάχες και αγώνες paintball».
  • Μάχες με χρωμόσφαιρες
  • Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και αναφορές υπευθύνων άλλων εταιρειών οι νεαροί συμμετείχαν σε μάχες με χρωμόσφαιρες σε ανοικτούς υπαίθριους χώρους στη Βαρυμπόμπη και άλλες περιοχές, όχι μέσω των ειδικών εταιρειών. Πιθανόν να είχαν δικό τους εξοπλισμό από άλλα καταστήματα πώλησης τέτοιου είδους όπλων που λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας.
  • Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στέκονται ακόμη στην περίπτωση μιας διάρρηξης και κλοπής που είχε σημειωθεί το 2008, σε άλλη επιχείρηση πώλησης όπλων και άλλου εξοπλισμού για paintball, στην ίδια περιοχή. Λίγα 24ωρα αργότερα από την επιδρομή είχε σημειωθεί ληστεία σε τράπεζα των νοτίων προαστίων. Και τότε μάλιστα είχε διατυπωθεί η άποψη ότι σε αυτή την ενέργεια είχαν χρησιμοποιηθεί για εκφοβισμό των υπαλλήλων του υποκαταστήματος της τράπεζας όπλα paintball, που ας σημειωθεί ότι έχουν σημαντικές ομοιότητες με πραγματικά αυτόματα όπλα. Και αυτές οι ομοιότητες φέρεται να είχαν συνεκτιμηθεί από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην έρευνά τους για τις ένοπλες ομάδες" !!
  • Μπράβο ρε  Λαμπρόπουλε.
  • Κι αφού τους ανακαλύψατε  , γιατί ΔΕΝ τους συλλαμβάνετε;;;
  • Για  να  είσαι ...πιο ενήμερος μπες  στο www.paintballhellas.com  και μία ημέρα κατέβα στο "πεδίον Βολής" τους...

Δικτατορικές πρακτικές στη ....δημοκρατική Ισπανία , με ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ πρόστιμα έως 600.000 ευρώ σε ...διαδηλωτές!!!


Ισπανία: Πρόστιμα - καταπέλτης έως 600.000 ευρώ
             Καταλανοί διαδηλωτές καίνε την ισπανική σημαία σε δρόμο της Βαρκελώνης.  
"Η  φτώχεια  φέρνει  γκρίνια"  και η μεγάλη οικονομική κρίση ...δικτατορικές  μεθόδους!
Αυτά τα λέμε  για την ....δημοκρατική Ισπανία. Που έχει  δημοκρατικά εκλεγμένη  κυβέρνηση  ,αλλά  υπό το βάρος  των  αντιλαϊκών  μέτρων που λαμβάνει  ,. τρέμει  έναν μεγάλο  ξεσηκωμό των  εξαθλιωμένων  μαζών....
Και γι΄αυτό  φροντίζει  να  έχει νέο νομικό  ...οπλοστάσιο ,που θα ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ  οποιονδήποτε πολίτη  τολμήσει να  σηκώσει κεφάλι  και να  διαμαρτυρηθεί  για τα ληστρικά  μέτρα της ΤΡΟΙΚΑΣ σε  βάρος τους.
Δηλαδή αντί να  σε  στέλνουν σε κάποιο  σύγχρονο  ...γκουλάγκ , σε  εξοντώνουν μέσα στο σπίτι σου, και μάλιστα πολύ  γρήγορα και...καθαρά.Οι νέοι δολοφόνοι...
Η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόϊ  κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο για τη .... δημόσια ασφάλεια - σ.σ. έτσι το λένε  τώρα...-  που ξεσήκωσε  πολλές  αντιδράσεις , αλλά  αυτή τις  γράφει  εκεί που ξέρετε...
Βάσει του νομοσχεδίου αυτού, τα αδικήματα στα οποίο ενδέχεται να υποπέσουν όσοι διαδηλωτές κριθούν «προκλητικοί» από τις "Αρχές"  διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες:
  •  τα πολύ σοβαρά που τιμωρούνται με πρόστιμα από 30.001 ως 600.000 ευρώ, 
  • τα σοβαρά (1.001 ως 30.000 ευρώ) και 
  • τα λιγότερο σοβαρά (100 ως 1.000 ευρώ).

Στην πρώτη κατηγορία, αυτή των «πολύ σοβαρών αδικημάτων» συμπεριλαμβάνονται η προσπάθεια διαδηλωτών να εμποδίσουν την εκλογική διαδικασία, η διενέργεια διαδηλώσεων σε σημεία στρατηγικής σημασίας, όπως αεροδρόμια και πυρηνικά εργοστάσια ,καθώς και η χρήση εκτυφλωτικού λέιζερ εναντίον οδηγών των δημόσιων συγκοινωνιών.

Στα «σοβαρά» αδικήματα περιλαμβάνονται η πυρπόληση απορριμμάτων, η παρεμπόδιση των αστυνομικών Αρχών να επιτελέσουν το έργο τους και η άρνηση κάποιου να δώσει τα στοιχεία του στην αστυνομία.

Στα «λιγότερο σοβαρά» αδικήματα περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως προσβολές προς τους αστυνομικούς καθώς και η διάδοση εικόνων που ενδέχεται να βλάψουν την τιμή ή την ασφάλειά τους.... Του λες  άει γαμήσου   και σούρχεται η καμπάνα....

  • Τα ανωτέρω αδικήματα θα προστεθούν στα ήδη προβλεπόμενα από την υφιστάμενη ισπανική νομοθεσία, όπως το κάψιμο της ισπανικής σημαίας, η προσβολή του προσώπου του βασιλέα και η διατάραξη της τάξης έξω από το κτήριο του κοινοβουλίου στη Μαδρίτη.

«Στόχος του νομοσχεδίου είναι να ενισχυθεί η διασφάλιση των ελευθεριών των πολιτών και η δημόσια ασφάλεια», υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ που κατέληξε πως «ο σκοπός μας είναι να τιμωρούνται με πιο αποτελεσματικό τρόπο οι συμπεριφορές που αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των πολιτών».


Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Θανάσιμο αμάρτημα η ομοφυλοφιλία


ΒΙΝΤΕΟ-Σεραφείμ: Θανάσιμο αμάρτημα η ομοφυλοφιλία


Για τον αφορισμό με τον οποίο απειλεί ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ τους βουλευτές που εκλέγονται εντός των ορίων της δικαιοδοσίας του, εάν και εφόσον ψηφίσουν την τροπολογία για την επέκταση του «Συμφώνου Συμβιώσεως» στα ομόφυλα ζευγάρια, μίλησε ο ίδιος, στην πρωινή εκπομπή του Mega, «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Η πολιτεία δεν μπορεί να νομοθετεί για θέματα κοινωνικού βίου χωρίς τη γνώμη της εκκλησίας» τόνισε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ενώ συμπλήρωσε ότι έχει το δικαίωμα της αποπομπής από την εκκλησία των βουλευτών που θα ψηφίσουν το Σύμφωνο Συμβίωσης.
Ο κ. Σεραφείμ υποστήριξε ότι «δεν μπορούν να υπάρχουν υγιείς ψυχολογικές σχέσεις σε οικογένεια ομοφύλων, ενώ τόνισε ότι «η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα» για την Εκκλησία.

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα οργανώνει απόψε η Χρυσή Αυγή




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
  στην πλατεία Συντάγματος 
οργανώνει  σήμερα  στις 19:00
 η Χρυσή Αυγή στην πλατεία Συντάγματος,
 με  βασικό αίτημα  την  αποφυλάκιση  
του αρχηγού της Ν.. Μιχαλολιάκου
του βουλευτή Επικρατείας Χ. Παππά και
του βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γ. Λαγού 
Κεντρικό σύνθημα:
  • "Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Η Ελλάδα θα νικήσει" 

Αυτός είναι ο Αλβανός δολοφόνος της Ναταλίας Βουτσινά , που δήθεν αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με ένα ...καλώδιο

   
 Αυτός  είναι ο δολοφόνος της   43χρονης Ναταλίας Bουτσινά, την οποία  έσφαξε σαν αρνί, κόβοντάς της  την καρωτίδα...   
Ο ίδιος  ισχυρίσθηκε πως είχε  σχέση μαζί της και πως  όταν τούπε να χωρίσουν  , δεν το άντεξε...
Επίσης , προσπάθησε,λέει,   να ...αυτοκτονήσει με  ένα καλώδιο
Το θύμα 

Ο 33χρονος, Αλβανός, οδηγήθηκε χθες  το βράδυ στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πατρών, ο οποίος του απήγγειλε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Ο δράστης, σύμφωνα με το patrastimes, ζήτησε και πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα προκειμένου να απολογηθεί στον Ανακριτή.

Μισθός μπόνους για τους βουλευτές εν μέσω κρίσης


Μισθός μπόνους εν μέσω κρίσης

Έκπληξη προκαλούν τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, οι Έλληνες βουλευτές εισπράττουν έναν επιπλέον μισθό και μάλιστα αφορολόγητο.
Οι επιπλέον αυτές αποδοχές δεν καταγράφονται στα μηνιαία εκκαθαριστικά τους και δεν περιλαμβάνονται στα 8.573 ευρώ της βουλευτικής αποζημίωσης. Αυτό το έξτρα εισόδημα που δεν έχει δημοσιοποιηθεί από τις οικονομικές υπηρεσίες της Βουλής, προέρχεται από τη συμμετοχή των βουλευτών από τις επιτροπές. Το ποσό που λαμβάνουν μπορεί να φτάσει από τα 750 ευρώ έως και τα 1.200 ευρώ.
Για κάθε συνεδρίαση που συμμετέχει ο βουλευτής αμείβεται με 75 ευρώ, ακόμα και αν δηλώσει απλώς την παρουσία του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως οι επιτροπές της Βουλής είναι χωρισμένες σε «καλές» και «κακές». 
Οι «καλές» είναι αυτές που έχουν φορτωμένο έργο και συχνές συνεδριάσεις ενώ οι «κακές» είναι αυτές που συνεδριάζουν μια φορά την εβδομάδα έχοντας όμως μηνιαίο μέσο όρο παρουσιών 8 με 10 τουλάχιστον. Έτσι το ελάχιστο της αμοιβής είναι 600 με 750 ευρώ τον μήνα.

Παράλληλα, κάποιοι βουλευτές πληρώνονται και για τις συμμετοχές τους στις Κοινοβουλευτικές Συνόδους του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης διαρκούν συνήθως πέντε ημέρες και για τη συμμετοχή τους τα μέλη αποζημιώνονται με 120 ευρώ ημερησίως, τα οποία είναι γνωστά ως «εκτός έδρας».

Πηγή ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εργαζόμενοι στην ΙΜΑΚΟ: Ο Πέτρος Κωστόπουλος δεν είναι φτωχός!

Την ώρα που ο Πέτρος Κωστόπουλος ασχολείται με την πρωινή εκπομπή του στο Mega, οι εργαζόμενοι της IMAKO με ανακοίνωσή τους αναφέρονται στον πρώην εργοδότη τους με  σκληρούς χαρακτηρισμούς, τονίζοντας πως ο Κωστόπουλος ζει ζωή χαρισάμενη και ουδόλως ενδιαφέρεται αν τους χρωστά 2.500.000 ευρώ!
΄Ετσι ,για να γνωριζόμαστε...
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωσή τους : 

"H εταιρεία ΙΜΑΚΟ κηρύχθηκε σε πτώχευση με αίτηση των εργαζομένων της και όχι με αίτηση του κ. Πέτρου Κωστόπουλου. 
Ο κ. Κωστόπουλος καμία διάθεση είχε να πτωχεύσει η εταιρεία του. 
Μολονότι με περισσό θράσος εμφανίστηκε στα media στις αρχές του 2012 και ομολόγησε ότι ήδη από τις αρχές του 2011 ήξερε ότι η εταιρεία οδηγείται στην πτώχευση, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ σε εμάς τους υπαλλήλους του. 
Αντίθετα, ΜΑΣ επέβαλε ξανά και ξανά μειώσεις μισθών, ζητώντας ΑΠΌ ΕΜΑΣ θυσίες και τον Οκτώβριο του έτους 2011 σταμάτησε οριστικά να.. μας πληρώνει. ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΑΜΕ το δικαίωμά μας σε επίσχεση της εργασίας μας όχι απλά δεν μας κατέβαλε τις αποδοχές μας αλλά μας εξύβριζε με τα χειρότερα λόγια. 
Όταν μάλιστα κάποιοι από εμάς στα μέσα Φεβρουαρίου 2012 δηλώσαμε ότι θα υποβάλουμε αίτηση πτώχευσης της εταιρείας και επειδή ακριβώς ο ίδιος δεν το επιθυμούσε ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΜΕ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ «ατυχώς» να μας αποτρέψει. 
Η πλειονότητα από εμάς απολύθηκε όχι επειδή ο κ. Κωστόπουλος μας σκέφτηκε αλλά γιατί το ζητήσαμε εμείς οι ίδιοι, βλέποντας αφενός ότι δεν θα λαμβάναμε ποτέ ξανά αποδοχές για την απασχόλησή μας, αφετέρου για να μην αυξάνεται το χρέος της εταιρείας έναντι του ΙΚΑ, το οποίο και θα ικανοποιείτο συμμέτρως με εμάς στα πλαίσια της πτώχευσης. 
Ο κ. Κωστόπουλος χρωστάει σε όλους εμάς τους εργαζομένους του περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Σχεδόν όλοι έχουμε ζητήσει την ποινική του δίωξη και είναι ακόμη εκκρεμής η αγωγή μας και κατά του ιδίου. 
Και ενώ εμείς αγωνιζόμαστε για να πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε, τους μισθούς μας και τις αποζημιώσεις μας, ο κ. Κωστόπουλος ζει ζωή χαρισάμενη. 
Συνεχίζει και διαμένει στην βίλα του στην Φιλοθέη την οποία δήθεν τάχα αναγκάστηκε να πουλήσει στην EUROBANK !!! για να πληρώσει δήθεν τάχα τις οφειλές του στο Δημόσιο και στο IKA!
Συνεχίζει να κάνει πολυδάπανες διακοπές σε σουίτες στην Πάτμο, στην Ιταλία και να μένει βέβαια και στην βίλα του στην Μύκονο, την οποία επίσης φέρεται να έχει πουλήσει στην EUROBANK για να καλύψει τα χρέη του!! Τα παιδιά του εξακολουθούν να πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία και camp όταν τα δικά μας παιδιά δεν έχουν να φάνε!!
Ο Π. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΤΩΧΟΣ.
Αφήνει έναν «φίλο» του κτηματομεσίτη που γνώρισε στο γυμναστήριο και που του δάνεισε 70.000,00 ευρώ να τον πτωχεύει στα Δικαστήρια του Πειραιά και δεν πηγαίνει να υπερασπιστεί τον εαυτό του! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;; 
Και αναγκαζόμαστε εμείς με νέα έξοδα να προσφεύγουμε στην δικαιοσύνη για να φωνάξουμε το οφθαλμοφανές: ότι ο κ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΤΩΧΟΣ! Μέχρι και την τελευταία στιγμή τον στηρίζαμε! 
Περιμέναμε όπως μας είχε υποσχεθεί ο ίδιος να πουλήσει μερικούς τίτλους της ΙΜΑΚΟ για να μας πληρώσει! Και βέβαια τους «πούλησε» όλους! 
Αλλά ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. 
Το μόνο που μας κατέβαλε ήταν το επίδομα Χριστουγέννων 2011 και το επίδομα Πάσχα 2012 από τον φόβο της αυτόφωρης σύλληψης".
Αναρτήθηκε από 

Βασίλης Πασιούδης, ένας μάγκας ΄Eλληνας ομογενής, που γυρίζει ταινίες για να προβάλει την ομορφιά της χώρας μας




Τη μεγάλη  αγάπη του για την Ελλάδα δείχνει  εμπράκτως  ο ομογενής παραγωγός ταινιών μικρού μήκους, Βασίλης Πασιούδης (φωτό) ,ο οποίος πιστεύει πως οι ταινίες του θα συμβάλουν στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την χώρα μας.
Η τελευταία του ταινία μάλιστα «Santorini: Freedom Island» έχει δεχθεί πάνω από 500.000 επισκέπτες στο Youtube.

Ο Β. Πασιούδης που κινείται μεταξύ Αυστραλίας, ΗΠΑ και Ελλάδας και παράγει ταινίες μικρού μήκους, θέλει μέσα από τις ταινίες του να αναδεικνύει την πραγματική Ελλάδα.
Τονίζει:
  • «Και θέλω οι επισκέπτες να μένουν εκεί περισσότερο καιρό και να την ανακαλύπτουν και οι ίδιοι». 
Ο Β. Πασιούδης λέει πως οι ταινίες του αποτελούν και απάντηση στην αρνητική δημοσιότητα που δέχθηκε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. «Καθώς πολλοί νέοι εγκαταλείπουν την Ελλάδα εγώ πηγαίνω εκεί και επιμένω. Θέλω να συμβάλω όσο μπορώ στην ανόρθωσή της» συμπληρώνει.

Πηγή:  iefimerida.gr



Τους έπιασε το ...ενδιαφέρον για το πετρέλαιο στα Ιωάννινα και τον Πατραϊκό κόλπο ,που υπολογίζεται να φέρει ...11 δισεκατομμύρια ευρώ!




Εκεί που μας ...παραμύθιαζαν πως δεν υπάρχει ..λίτρο πετρελαίου  στο Ιόνιο και άλλα μέρη της Ελλάδας, ξαφνικά  οι  ανευθυνοϋπεύθυνοι ... τρέχουν  σε συσκέψεις και παρασυσκέψεις  για την ...αξιοποίησή του !!!.
Ανακάλυψαν το ...πετρέλαιο στα Ιωάννινα και  τον Πατραϊκό κόλπο , που  μπορεί να  ...αξιοποιηθεί!!!Μιλούν  για έσοδα περίπου ...11 δισεκατομμυρίων   ευρώ , κατά τους υπολογισμούς του  Υπουργείου Περιβάλλοντος. Του ελληνικού  υπουργείου...

Τι λέτε ορέ λεβέντες;
Και γιατί τόσα  χρόνια  κάνατε το μουγκό και τον τυφλό , και   ξαφνικά  είδατε "το φως το αληθινό";
Διαβάζουμε  στο ethnos.gr ,πως :
"Η επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να υπογραφούν ως το τέλος του χρόνου οι συμβάσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα και τον Πατραϊκό κόλπο ήταν το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάννη Στουρνάρα, με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, τον υφυπουργό Α. Παπαγεωργίου και τον γεν. γραμματέα Ενέργειας Κ. Μαθιουδάκη.Η βασική εκκρεμότητα για την υπογραφή των συμβάσεων είναι η οριστικοποίηση του φορολογικού καθεστώτος που θα ισχύει κατά τη διάρκεια των ερευνών και της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να επεκταθεί και στις συμβάσεις αυτές το «μοντέλο» που εφαρμόστηκε για τον αγωγό TAP, δηλαδή αναθεώρηση των φορολογικών συντελεστών ανά δεκαετία αλλά με «πλαφόν» στο περιθώριο αύξησης ή μείωσής τους.

Οι συμβάσεις αυτές, εφόσον οριστικοποιηθούν θα κατατεθούν στη Βουλή για κύρωση. Υπενθυμίζεται ότι ανάδοχοι για την χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων είναι η κοινοπραξία ENERGEAN OIL AND GAS / PETRA και για τη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού προτείνεται η κοινοπραξία ΕΛΠΕ /EDISON/PETROCELTIC.

  • Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ, τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα στον Πατραϊκό Κόλπο είναι της τάξης των 200 εκατ. βαρελιών και στα Ιωάννινα 50 - 80 εκατ. βαρέλια ενώ τα αναμενόμενα συνολικά έσοδα του Δημοσίου από τις δύο περιοχές, σε βάθος χρόνου 25ετίας, υπολογίζονται σε περίπου 11 δις Ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Επιστολή καταπέλτης κατά .... ανευθυνοϋπεύθυνων της Ρόδου για τον άδικο χαμό της δασκάλας Τασούλας Κατσαρού από τη νεροποντή

Επιστολή οργής και θλίψης προς τον δήμαρχο Ρόδου, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τις Αρχές του νησιού έστειλε ο θείος της αδικοχαμένης στις πλημμύρες της Ρόδου 27χρονης δασκάλας Τασούλας Κατσαρού.
Ο θείος της , Νίκος Λαζαρίδης εκτός από τα λάθη και τις παραλείψεις εκ μέρους του δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου ,που οδήγησαν στην τραγωδία, στην επιστολή του επισημαίνει ότι ο ίδιος μετέφερε τη σορό της ανιψιάς του στην Εύβοια με έξοδα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, ενώ εκφράζει το παράπονό το για το γεγονός ότι ο δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης δεν τηλεφώνησαν στην οικογένεια ούτε για συλληπητήρια....
Ολόκληρη η επιστολή του θείου της άτυχης δασκάλας έχει ως εξής:
«Κύριοι ανευθυνοϋπεύθυνοι,
Κύριε Δήμαρχε Ρόδου Ευστάθιε Κουσουρνά,
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη-Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Φώτη Χατζηδιάκο και Μαχαιρίδη Ιωάννη αντίστοιχα, Αστυνομική Διεύθυνση (Τροχαία), Πυροσβεστική Υπηρεσία και όποια άλλη Αρχή ευθύνεται για την τραγωδία της Ρόδου την 22/11/2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:05μ.μ. που πνίγηκε η δασκάλα Αναστασία Κατσαρού και οι άλλοι άνθρωποι.
Σας πληροφορώ ότι πνίγηκαν λόγω της αδιαφορίας σας από τις παραλήψεις και την ανικανότητά σας.
Η Ρόδος, ένα πανέμορφο νησί, τουριστικός προορισμός, έχει φιλοξενήσει εκατομμύρια τουρίστες από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου (να εύχεστε να μην έχετε στο μέλλον τουρίστες θύματα). Τα παιδιά του λαού που πνίγηκαν είναι εύκολη υπόθεση θα τα κουκουλώσετε εύκολα.
Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρόδου συνδέεται με την χώρα από μία γέφυρα η οποία κατασκευάστηκε από τους Ιταλούς το 1940.
 Κύριοι Ανευθυνοϋπεύθυνοι, ως Πολιτεία, ως Περιφέρεια, είστε ανίκανοι, ακατάλληλοι! Μήπως περιμένετε να γίνει πάλι κατοχή από Γερμανούς και Ιταλούς για να σας φτιάξουν καινούργια και πιο σύγχρονη γέφυρα;
Η γέφυρα αυτή, έχει μια λωρίδα κυκλοφορίας. Η άλλη λωρίδα κυκλοφορίας είναι το στενοσόκακο μέσα στο ποτάμι όπου και πνίγηκαν η δασκάλα και οι άλλοι άνθρωποι.
Σας πληροφορώ, ότι την Παρασκευή 22/11/2013, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει έκτακτο δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων το οποίο δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε διότι το έχω στα χέρια μου. Εσείς ενημερωθήκατε;
Αν ναι, πια προληπτικά μέτρα λάβατε; Εγώ ένας άσχετος άνθρωπος για να μην πνιγούν άνθρωποι θα λάμβανα τα κατάλληλα μέτρα όπως και η κοινή λογική υπαγορεύει· το κλείσιμο 3-4 περασμάτων του ποταμού.
Δεν θα περίμενα να ξεσπάσει η καταιγίδα και να θέλει τουλάχιστον 20 λεπτά, όπως ισχυρίστηκαν, για να φτάσει η τροχαία και η πυροσβεστική ώστε να παράσχουν πλέον έρευνα και διάσωση και όχι κλείσιμο επικίνδυνων περασμάτων.
Κύριοι Ανευθυνοϋπεύθυνοι, αναλάβετε τις ευθύνες σας! 
Με την αδιαφορία σας, τις παραλήψεις σας, την ανικανότητά σας στείλατε ανθρώπους προς τον θάνατο.
Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία εκπαιδευτικών Ελλάδος, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ρόδου για την συμπαράσταση, το ενδιαφέρον και την κάλυψη των εξόδων και της μεταφοράς της σορού, μέχρι το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Σε αντίθεση με τον Δήμαρχο Ρόδου, τον Περιφερειάρχη-Αντιπεριφερειάρχη και άλλους μεγαλόσχημους που δεν είχαν ούτε το φιλότιμο να πάρουν ή να βάλουν εκ μέρους τους, τηλέφωνο για συλληπητήρια στην οικογένεια..
Ο θείος της δάσκάλας
Αναστασίας Κατσαρού
Λαζαρίδης Νικόλαος»

Ελικόπτερο της αστυνομίας έπεσε σε παμπ της Γλασκώβης

Σκωτία: Ελικόπτερο της αστυνομίας συνετρίβη σε παμπ της Γλασκώβης
Ελικόπτερο της αστυνομίας με τρεις επιβαίνοντες συνετρίβη χθες βράδυ στην οροφή πολυσύχναστης παμπ στη Γλασκώβη της Σκωτίας.
Ακόμη  δεν ανακοινώθηκε οαριθμός των τραυματιών , ενώ γίνεται λόγος  για «πολλά θύματα», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν υπάρχουν και νεκροί. Στο σημείο έσπευσαν διασώστες με εκπαιδευμένους σκύλους, καθώς άνθρωποι παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό του κτηρίου.
Το τηλεοπτικό δίκτυο BBC μετάδωσε ότι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε δύο νοσοκομεία, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό η σοβαρότητα των τραυματισμών.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία δήλωσε πως το ελικόπτερο έπεσε και όχι συνετρίβη πάνω στην οροφή της παμπ. Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια του ατυχήματος, ωστόσο εικάζεται ότι προκλήθηκε εξαιτίας μηχανικής βλάβης δεδομένου πως οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν ήρεμες.

΄Επεσε ...ξύλο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με τους Τσουκαλά και Σγουρό νάρχονται στα χέρια




Πρωτοφανής ένταση προκλήθηκε χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια ψήφισης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την αξιοποίηση του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης, όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και Περιφερειακοί Σύμβουλοι Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς ξεκίνησαν τις φραστικές επιθέσεις εναντίον του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, συνεπικουρούμενοι από τους καταληψίες του κάμπινγκ Βούλας και εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ Βάρης Βούλας - Βουλιαγμένης.

Συνεργάτης του Γιάννη Σγουρού, ο Χάρης Πασβαντίδης, έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο «μπαχαλοποίησης» προκειμένου να μην περάσει η Μελέτη. Μάλιστα ο κ. Πασβαντίδης αντέδρασε βίαια όταν του επιτέθηκε ένας άνδρας ο οποίος παράλληλα έβριζε χυδαία τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό.
Μετά από αυτό το γεγονός η ένταση γενικεύθηκε. Ο Περιφερειάρχης κ. Σγουρός και ο κ. Τσουκαλάς ήρθαν στα χέρια, ενώ εκνευρισμένος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακός σύμβουλος, Στάθης Παναγούλης επιτέθηκε σε άλλους συναδέλφους του.
Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθησαν τα χειρότερα και το σώμα προχώρησε σε ψηφοφορία εγκρίνοντας τη Μελέτη κατά πλειοψηφία.

Παρόντες στο Περιφερειακό Συμβούλιο εκτός από το Δήμαρχο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Σπύρο Πανά, ήταν ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Παν. Σωτηρόπουλος, Γιάννης Σκουμπούρης, Παναγιώτης Καπετανέας, Μ. Σίνα και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ των 3Β.



Πηγή φωτογραφιών : vimaonline
Πηγή:iefimerida.gr

Το χριστουγεννιάτικο δένδρο του Λευκού Οίκου η Μισέλ Ομπάμα το ...αφιέρωσε στις οικογένειες των Αμερικανών στρατιωτών!!!


Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λευκού Οίκου
Η Μισέλ και οι κόρες της παραλαμβάνουν το χριστουγεννιάτικο δένδρο που μεταφέρθηκε με ...κάρο!
Δεν  έχουν το ...Θεό τους.
΄Ακου  εκεί να ...αφιερώσεις  το ...χριστουγεννιάτικο  δένδρο του Λευκού Οίκου  στις ...οικογένειες  των Αμερικανών στρατιωτών που τρώνε τα μούτρα  τους πότε  στο Βιετνάμ, και άλλοτε στο Ιράκ και το Αφγανιστάν!!
Κι όμως  η .. Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, που μαζί με τις δύο κόρες της παρέλαβαν χθες το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους περίπου πεντέμισι μέτρων, και θα κοσμεί τον Λευκό Οίκο, το ...αφιέρωσε !
΄Οπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ  " Το δέντρο, το οποίο αποτελεί ευγενική χορηγία ενός γεωργού από την Πενσυλβάνια, κατέφθασε πάνω σε άμαξα που έσερναν άλογα και θα κοσμήσει το Μπλε Δωμάτιο του Λευκού Οίκου.
«Είναι τιμή μας να το έχουμε. Είναι η πιο συναρπαστική στιγμή των εορτών όταν πρόκειται να στολίσουμε το δέντρο μας», δήλωσε η Πρώτη Κυρία μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου.
Η Ομπάμα δήλωσε επίσης στο περιοδικό Ladies’ Home Journal ότι το φετινό δέντρο θα είναι αφιερωμένο στις οικογένειες στρατιωτών.
«Φέτος θα το διακοσμήσουμε με φωτογραφίες επαναπατρισμένων στρατιωτών», αναφέρει το περιοδικό επικαλούμενο δηλώσεις της Πρώτης Κυρίας.
Το δέντρο ήταν μια δωρεά του Κρις Μπότεκ, καλλιεργητή Χριστουγεννιάτικων δέντρων, από το Λέχινγκτον της Πενσυλβάνια"!!!

Ο "τζουμπές" Δημήτριος Βούλγαρης και τα Στηλιτικά

Αρχείο:Dimitrios Voulgaris.jpg

Τα γεγονότα σαν Σήμερα στην Ελλάδα ή που την αφορούν
30-11-1874: Επεισόδια  στην Ελληνική Βουλή, καθώς ο προϋπολογισμός ψηφίζεται από την κυβέρνηση Βούλγαρη χωρίς τη νόμιμη απαρτία !!!


Γι΄αυτήν την θλιβερή και φυσικά άκρως αντιδημοκρατική περίοδο , αντιγράφουμε από την Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια:
"προπηλακισμούς βουλευτών, λόγω παρατεινόμενων συνταγματικών παραβάσεων...
Συγκεκριμένα κατά την ΣΤ΄ Βουλευτική Περίοδο και ειδικότερα στις 4 Φεβρουαρίου του 1874 μετά την παραίτηση της κυβέρνησης του Ε. Δεληγιώργη που είχε μόλις 20 ημέρες βίο, κλήθηκε ν΄ αναλάβει ο κομματάρχης Δημήτριος Βούλγαρης, ο επιλεγόμενος "τζουμπές", που είχε πλειοψηφήσει, ο οποίος και σχημάτισε κυβέρνηση στις 9 Φεβρουαρίου. Επελθούσης όμως διαφωνίας μεταξύ αυτού και των άλλων αρχηγών κομμάτων αναγκάσθηκε να παραιτηθεί. Επειδή όμως δεν κατέστη τότε δυνατόν να σχηματιστεί κυβέρνηση παρέμεινε ο ίδιος στην εξουσία όπου και διέλυσε τη Βουλή. Στις 25 Ιουλίου συνήλθε η νέα Βουλή όπου η μεν πλειοψηφία αποτελούνταν από οπαδούς του Βούλγαρη πλην όμως δεν συγκροτούσαν την απαραίτητη απαρτία για νομοθετικό έργο. Κατά το άρθρο 56 του τότε Συντάγματος επί συνόλου 190 βουλευτών απαρτία λογίζονταν η παρουσία τουλάχιστον 96 βουλευτών. Οι δε προσκείμενοι βουλευτές στον Βούλγαρη ήταν μόνο 85.
Παρά ταύτα στις 30 Νοεμβρίου του 1874 η κυβέρνηση με παρουσία ...85 βουλευτών προχώρησε στην ψήφιση του προϋπολογισμού του έτους. Οι αντιπολιτευόμενοι τότε θεώρησαν την απόφαση αυτή αντισυνταγματική και αποχώρησαν και η κυβέρνηση κήρυξε τη λήξη της συνόδου.
Στις 5 Μαρτίου του 1875 συγκλήθηκε η Βουλή σε έκτακτη σύνοδο. Επειδή όμως και τότε η κυβερνώσα παράταξη δεν ευρέθηκε σε απαρτία, παρισταμένων μόνο 81 βουλευτών, η κυβέρνηση δίνοντας άλλη ερμηνεία στο σχετικό άρθρο του συντάγματος συνέχισε το νομοθετικό της έργο. Τότε όλοι οι άλλοι αρχηγοί συνασπίστηκαν σε κοινό αγώνα κατά της κυβέρνησης δημιουργώντας πορείες και έκτροπα, προπηλακίζοντας τους κυβερνητικούς βουλευτές όπου βρίσκονταν ή εμφανίζονταν. Όλος ο αντιπολιτευόμενος τότε τύπος ξεσήκωσε τη κοινή γνώμη απαιτώντας να γράφονται καθημερινά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τα ονόματα των βουλευτών αυτών προκειμένου έτσι ο λαός να γνωρίζει με ποιους και χωρίς απαρτία η Βουλή ψήφιζε σοβαρά νομοσχέδια, κατά το πρότυπο που εφάρμοζαν στην αρχαία Αθήνα με τις ατιμωτικές στήλες που αναγράφονταν τα ονόματα μη πατριωτών. Εξ αυτού τα γεγονότα αυτά έμειναν στη νεότερη ιστορία με το όνομα στηλιτικά.
Τελικά τα έκτροπα αυτά, μετά και από παρέμβαση του Βασιλέως Γεωργίου του Α΄ εξανάγκασαν τον Βούλγαρη σε παραίτηση όπου στις 27 Απριλίου του 1875 ο Χαρίλαος Τρικούπης σχημάτισε κυβέρνηση και διέλυσε τη Βουλή αποκαθιστώντας την τάξη.

Ο Γεώργιος Σουρής καυτηριάζοντας τα Στηλιτικά έγραψε μεταξύ άλλων:
"Και άρχισε να γίνεται των νόμων λειτουργία
και ανεβοκατέβαιναν τα τότε Υπουργεία.
Και ήλθαν τα Στηλιτικά και οι Μαραθωνομάχοι
εις τον Μεγαλειότατον εγύρισαν τη ράχη
και όλοι εμελέτησαν κι΄ εσκέφθησαν καινά,
κι΄ εσείσθησαν κι΄ ετράνταξαν κοιλάδες και βουνά".
"Υπουργεία": έτσι λέγονταν τότε οι κυβερνήσεις,
"Μαραθωνομάχοι": αποκαλεί ο Γ. Σουρής τους Βουλευτές από τους μαραθώνιους λόγους τους,
"εσκέφθησαν καινά": είτε με νέες ερμηνείες, είτε χωρίς απαρτία.



1903: Ο Γρηγόριος Ξενόπουλος δημοσιεύει στο λογοτεχνικό περιοδικό Παναθήναια το ιστορικό του άρθρο Ένας ποιητής για τον Κ. Π. Καβάφη, με το οποίο γίνεται γνωστός στους Έλληνες.

1903: Η Θεσσαλονίκη αποκτά την πρώτη της μόνιμη κινηματογραφική αίθουσα, τα Ολύμπια, ιδιοκτησίας Ιμπροχώρη και Λάιτμερ.
1934: Μονογραφείται η σύμβαση για την ίδρυση ραδιοφωνικού σταθμού στην Ελλάδα.


Πηγή : www.sansimera.gr  , Βικιπαίδεια