Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Σενάρια κατασκοπείας ...για Όσκαρ: "Γιατί δεν παρέλασαν οι S - 300" στις 25 Μαρτίου 2014 ,στην Αθήνα !




Από :www.onalert.gr
Oταν δεν έχεις στρατηγική, έχεις οργιώδη φαντασία : Ο λόγος για τους διαρροείς ...δικαιολογιών προκειμένου να καλυφθούν οι πραγματικές - πολιτικές- αιτίες για το κόψιμο των ρωσικής κατασκευής ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας S-300 από την στρατιωτική παρέλαση επ' ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.
Την οργιώδη, λοιπόν, φαντασία τους ενεργοποίησαν για άλλη μια φορά οι αγωνιούντες για την πολιτική και διπλωματική γκάφα που έκαναν σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και έπλασαν ένα ακόμη story που θα ζήλευε και ο μετρ του κατασκοπευτικού μυθιστορήματος, ο Ζεράρ ντε Βιλιέ
  • Πριν σας το παρουσιάσουμε το νέο “κινηματογραφικό” σενάριο - όπως κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο - για να το μάθετε πριν ...γυριστεί ταινία με τον ''007'' και σας πιάσουν αδιάβαστους, να σας πούμε τις προηγούμενες απόπειρες δικαιολόγησης του κοψίματος:
  •  Αρχικά οι πάσης φύσεως αρμόδιοι έκαναν τους ...τρελούς ότι οι S-300 δεν είχαν έρθει για την παρέλαση και ούτε ήταν στο πρόγραμμα.
  •  Μετά ότι ήρθαν μεν για αυτό - περίπου κατά ...λάθος - και για το λόγο αυτό και δεν πήραν μέρος σε καμία δοκιμαστική παρέλαση...
  •  Όταν αποκαλύφθηκαν φωτογραφίες από το Τατόι όπου φαίνονταν οι ..σμηνίτες - δείκτες για τα σημεία απόδοσης χαιρετισμού τιμής των επισήμων, ειπώθηκε ότι δεν ήταν η ...τελική δοκιμαστική παρέλαση αλλά ...απλές πρόβες...
  •   Στη συνέχεια κάποιοι πλάσαραν με τρόπο σε εκπροσώπους του τύπου υπό μορφή ...εμπιστευτικής πληροφορίας , ότι χάλασε το ...σασμάν του ενός από τα δυο φορτηγά - γίγας των εκτοξευτήρων και θα ήταν ...άκομψο και μη ...επαγγελματικό να παρελάσει μόνο το ένα φορτηγό με τους πυραύλους!
  • Τέλος όταν είδαν και απόειδαν ότι το ρεπορτάζ του ONALERT ως απόλυτα τεκμηριωμένο ''σάρωνε'', πηγές έδωσαν ως ''πληροφορία'' - που για πλουραλισμό παραθέσαμε και εμείς τις προάλλες - ότι για το κόψιμο των S-300 έφταιγαν οι ...εναέριες γραμμές ηλεκτρικού του τρόλεϊ ,που δήθεν ήταν ...χαμηλά τοποθετημένες στους δρόμους και εμπόδιζαν τους εκτοξευτήρες των S-300...(Εκδοχή για την οποία στρατιωτικοί γέλαγαν , λέγοντας ότι '' το ύψος είναι μετρήσιμο και ...κάποιος θα το μετρήσει'' και πρόσθεταν ''ας μην αυτογελιοποιούμεθα''...)
Βεβαίως τα πράγματα είναι πολύ απλά - και τα είχε αποκαλύψει το ΟnAlert, βασιζόμενο σε αρμόδιες πήγες που μας ενημέρωσαν υπευθύνως δίνοντας τόσο την επίσημη εξήγηση όσο και την ανεπίσημη:
  • Επισήμως λοιπόν τα S-300 δεν είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα της παρέλασης και ας είχαν έρθει από την Κρήτη στην Αθήνα , από τις 8 Μαρτίου, μας είπαν. 
  • Ανεπισήμως - αλλά εγκύρως - μας εξηγήθηκε ότι η απόφαση ήταν να λάβουν τα S-300 μέρος στην παρέλαση και για αυτό ήρθαν με πλοίο από την Κρήτη. Ωστόσο -πρόσθεσαν, οι ταχύτατες εξελίξεις στην Ουκρανία και την Κριμαία με ευθύνη , όπως τόνισαν, της Μόσχας, επέβαλαν στην Αθήνα να μην βάλει την ''σφραγίδα'' της με την παρουσία στην κορυφαία ελληνική στρατιωτική παρέλαση ενός εμβληματικού και στρατηγικής σημασίας οπλικό σύστημα Ρωσικής κατασκευής στην πιο καυτή στιγμή από επικοινωνιακής πλευράς σε σχέση με την Ουκρανική κρίση. 
Και επειδή ,μας ειπώθηκε αρμοδίως, η Ελλάδα ακολουθεί για εθνικούς λόγους την κεντρική γραμμή της ΕΕ ( και του ΝΑΤΟ, προσθέτουμε εμείς), έπρεπε να εκπέμψουμε αυτό το μήνυμα. Και αυτό ανεξάρτητα, μας είπαν, αν στην παρέλαση συμμετείχαν πολλά άλλα ρωσικά όπλα όπως τα αντιαεροπορικά TOR-M1 και SA-8B OSA-AK,τα αντιαρματικά KORNET- E και FAGOT και πιθανώς και άλλα...

                   "Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ"
Θα πει κανείς ότι αυτό είναι μια πολιτική -διπλωματική θέση κίνηση με ένα σκεπτικό - ανεξάρτητα αν συμφωνείς ή όχι. Όμως όπως κάθε επιλογή έχει ρίσκο -ιδίως αν θέλεις να είσαι αρεστός με όλους.Και τη Μόσχα δεν είναι να την αφήνεις στην άκρη, όταν έχεις ανοιχτά θέματα όπως τα ενεργειακά, τα τουριστικά, τα δημοσιονομικά κλπ για να μην πιάσουμε τα εθνικά ..Έτσι για να ...στρογγυλευτεί το πράγμα οι ...εγκέφαλοι έβαλαν σε κίνηση την τακτική "και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ".
Αν πιάσει καλώς, θα πει κανείς. Αν όμως δεν πιάσει γίνεσαι ευάλωτος διότι αποδεικνύεται ότι δεν έχεις στρατηγική, επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές που γνωρίζουν εκ της θέσεως τους τα τεκταινόμενα...Πολύ πιο άσχημα είναι βέβαια τα πράγματα αν η επιλογή σου γίνεται μετά από τηλεφώνημα από την αμερικανική πρεσβεία- αν και με βάσει τις πηγές μας, εμείς δεν (πολυ)πιστεύουμε αυτήν την εκδοχή.
Κάπου εδώ βγήκε από τους ευφάνταστους διαρροείς το τελευταίο - ''κινηματογραφικό'' - σενάριο το οποίο προαναγγείλαμε .Για να είναι ...πειστικό,σχολιάζουν στρατιωτικά στελέχη που υποστηρίζουν ότι γνωρίζουν την αλήθεια, έχει πολύ ...Τουρκία, κατασκόπους της ΕΥΠ και της ΜΙΤ, ''σφραγισμένους φακέλους'' με απόρρητες πληροφορίες, παρακολουθήσεις, μεταμφιέσεις κλπ .

                  Στο ''παρά πέντε''- τύφλα να έχει ο Καπουτζίδης!!!Το ...κλου είναι ότι οι ''καλοί'' (οι δικοί μας) κατάλαβαν ότι οι ''κακοί'' (Τούρκοι κατάσκοποι) θα ...έκλεβαν τα μυστικά των S-300 την ...ώρα της παρέλασης και έτσι αποκλείστηκε η συμμετοχή τους "στο παρά πέντε"!
Αν και ...αφελές, ίσως έκανε για τον ...σινεμά. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι άλλη, πιο ...απλή>> προσθέτουν τα ίδια στρατιωτικά στελέχη για το νέο σενάριο Το μεταφέρουμε, όπως το περιγράφει το σάιτ με τον τίτλο "Απετράπη όργιο δράσης Τούρκων κατασκόπων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου":

                  Όλο το σενάριο που πάει για τις ...Κάννες
Μεγάλη επιχείρηση Τούρκων κατασκόπων, γράφει το σενάριο, έγινε αντιληπτή κυριολεκτικά λίγες ώρες πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, και αποτράπηκαν τα χειρότερα για την άμυνα της πατρίδας μας. Σύμφωνα με πληροφορίες που γίνονται τώρα γνωστές, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας βολιδοσκοπήθηκε αρχές Μαρτίου από την Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών για επικείμενη μεγάλη επιχείρηση Τούρκων κατασκόπων στην χώρα μας.

             Το ...''τουριστικό γκρουπάκι'' της ΜΙΤ
Σύμφωνα με έναν σφραγισμένο φάκελο που έλαβε η ηγεσία του Υπουργείου στα χέρια της, μεγάλο κλιμάκιο Τούρκων κατασκόπων, πιθανόν πράκτορες των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών της γειτονικής χώρας, έφθασε αρχές Μαρτίου στην Αθήνα αεροπορικώς, και παρουσιάστηκαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ως τουριστικό γκρουπάκι ,που ήθελε να επισκεφθεί την Ακρόπολη και άλλα αξιοθέατα της πρωτεύουσας.
                Τούρκοι με γαλανόλευκες θα ...έκλεβαν τα μυστικά!
Πράκτορες της ΕΥΠ στο αεροδρόμιο - συνεχίζει - αντιλήφθηκαν τις εκκεντρικές και παράξενες κινήσεις των Τούρκων, ειδικά όπως οι τελευταίοι κρατούσαν στα χέρια τους γαλανόλευκες σημαίες. Όπως γίνεται τώρα γνωστό, οι Τούρκοι πράκτορες ήταν να ξεχυθούν στους δρόμους της Αθήνας κατά την διάρκεια της μεγάλης παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, κρατώντας τις γαλανόλευκες σημαίες στα χέρια τους που έφεραν από την πατρίδα τους, και να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το πυραυλικό αντιεροπορικό σύστημα S-300 των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι ο φόβος και τρόμος των Τούρκων αεροπόρων (...).
Στην συνέχεια το σενάριο που δημοσιεύτηκε, αναφέρει : 
  • Το κλιμάκιο των S-300, το προσωπικό και τα οχήματα είχαν μεταφερθεί ήδη στις 8 Μαρτίου με αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού από το Ηράκλειο της Κρήτης στην Αθήνα. Το κλιμάκιο της 11ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων, είχε μεταφερθεί στην αεροπορική βάση του Τατοΐου, όπου όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιούσε δοκιμές για την παρέλαση, κάνοντας μάλιστα χρήση του διαδρόμου του αεροδρομίου ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα και μια άψογη εμφάνιση την ημέρα της παρέλασης.
               "Το Υπ. Αμυνας άναψε το ''κόκκινο''"

Λίγες ώρες πριν από την κινητοποίηση του προσωπικού και των οχημάτων, το Υπουργείο Άμυνας άναψε το «κόκκινο» στην συμμετοχή της 11ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, λόγω των πολλών «κόκκινων» πρακτόρων στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα, όπως γίνεται τώρα γνωστό.
Αρχικά η ακύρωση της αναμενόμενης εμφάνισης των S-300 στην παρέλαση δημιούργησε πολλά ερωτηματικά στους παρατηρητές, όπως ποιος και γιατί αποφάσισε ξαφνικά να αλλάξει τον σχεδιασμό; Γιατί δύο εβδομάδες τώρα που το κλιμάκιο της 11ης ΜΚΒ πραγματοποιούσε δοκιμαστικές στο αεροδρόμιο του Τατοΐου - χωρίς κανένα πρόβλημα - δεν υπήρχε θέμα, αλλά προέκυψε στο παρά πέντε της παρέλασης; διερωτάται ο συντάκτης, βάσει προφανώς της διαρροής.
Για να δώσει την απάντηση αμέσως; "Οι απαντήσεις που όλοι περιμέναμε από το υπουργείο Άμυνας, ήρθαν τώρα εντελώς αναπάντεχτα από την επιτυχή δράση της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (πρώην ΚΥΠ, για τους νέους). Τελικά δεν ήταν ο Κόκκινος Πούτιν η αιτία της μη εμφάνισης των S-300 στην ΑΘήνα, όπως ταυτόχρονα πολλοί ανησυχούν ότι θα θέσει υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο και στην Ελλάδα, αλλά οι πράκτορες της Άγκυρας", επισημαίνει συμπερασματικά η αφήγηση.
                       Το κερασάκι - καρφάκι
Υπάρχει όμως στο τέλος και το ...κερασάκι που βεβαίως είναι ένα αθώο ...καρφάκι στο Υπ.Εξωτερικών:
"Εάν το Υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε σχετικό διάβημα, παραμένει άγνωστο αυτή τη στιγμή", καταλήγει το δημοσίευμα. Τι θέλει να πει με αυτό ο ποιητής; Ότι η ΕΥΠ και το Υπουργείο Αμυνας ...έσωσαν το S-300 από τους ...τουρίστες -πράκτορες, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών ...είναι "άγνωστο αυτή τη στιγμή" αν έκανε την δουλειά του...
Εμείς βάζουμε το ...κινηματογραφικό τέλος:
THE END.
ΥΓ. Χασάπη, τα λεφτά μας πίσω....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου