Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Δίκη-μαμούθ με 35 κατηγορούμενους για τα χαλασμένα και υπερτιμημένα (!) υποβρύχια,μετά τα Χριστούγεννα


Η Κόλλια Ελευθερία  στο :tovima.gr


Πλήθος στρατιωτικών αλλά και ονόματα, προβεβλημένα ήδη, όπως ο Γιάννης Μπέλτσιος, ο Μιχαήλ Ματαντός, ο Φάνης Λυγινός, συνθέτουν τον μακρύ κατάλογο των 35 κατηγορουμένων στο σκάνδαλο με τις χρυσές μίζες για τα υποβρύχια. Σύμφωνα με πληροφορίες, την προσεχή εβδομάδα, υπογράφεται το πέρας της σύνθετης αυτής δικογραφίας και οι ανακριτές κ. Γαβριήλ Μαλλής και κ. Γ. Σταυρόπουλος παραπέμπουν την υπόθεση στο Συμβούλιο Εφετών. Οι πρώτες εκτιμήσεις φέρουν τη δίκη-μαμούθ να εκτυλίσσεται μετά τα Χριστούγεννα, αρχές του 2015, σηματοδοτώντας και την αρχή του τέλους για την πολυσυζητημένη υπόθεση προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων.

Στη λίστα περιλαμβάνονται ηχηρές παρουσίες όπως ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, ο ελβετός τραπεζίτηςΖαν-Κλοντ Όσβαλντ, ο ελληνοελβετός επίσης τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, οι πάλαι ποτέ στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος, και Παύλος Νικολαΐδης, γνωστοί επιχειρηματίες, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού Αντώνης Χάγιας καθώς και ο Γιάννης Νικολάου, συνδεόμενος άρρηκτα με την πλευρά των Γερμανών και εμπλεκόμενος στη διακίνηση του μαύρου χρήματος.

                                       Τα εντάλματα
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του τραπεζικού διδύμου Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ και Φάνη Λυγινού εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης, τα οποία έχουν εκδώσει ο  ανακριτής κ. Μαλλής που διερευνά επί μακρόν τα συστήματα Asrad και τα υποβρύχια, αλλά και ο κ.Σπύρος Γεωργουλέας, ανακριτής που έχει στα χέρια του άλλο σκέλος των εξοπλιστικών.  
 
Ειδικής ποινικής μεταχείρισης, όπως προβλέπει ο νόμος, αναμένεται να τύχει ο Α. Κάντας -και όσοι τον ακολουθήσουν- ο οποίος πρώτος έχει επιστρέψει ήδη στο ελληνικό Δημόσιο 11 εκατ. ευρώ, ενώ είναι θέμα ημερών πλέον ο επαναπατρισμός και των τελευταίων 350.000 ευρώ που είχαν κατασχεθεί και αφορούν ασφαλιστικό πρόγραμμα στο Λιχτενστάιν
.:tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου