Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Οι σύγχρονοι διωγμοί των χριστιανών από τους τζιχαντιστές στη Μέση Ανατολή και η ...απάθεια της Ελλάδας

FC83F4661C4712D0729EB0E751CCFE5D.jpg
Εδώ:Τζιχαντιστές  ΕΚΤΕΛΟΥΝ  Αθώους στο Τικρίτ 

του Δημήτρη Β. Τριανταφυλλίδη

Δειλά - δειλά και μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι τα δημοσιεύματα που αφορούν στις απηνείς διώξεις που υφίστανται οι χριστιανοί στη Μεσοποταμία. Η προέλαση των τζιχαντιστών του ISIS και η δημιουργία του "Χαλιφάτου της Συρίας και της Ανατολής" δημιούργησαν συνθήκες πρωτοφανούς ανθρωπιστικής τραγωδίας, όπου χιλιάδες άνθρωποι διώκονται μόνο με βάση τη θρησκευτική τους πίστη.
Ο ελληνικός Τύπος είναι σχετικά φειδωλός στην αναμετάδοση ειδήσεων, αλλά και στη δημοσίευση άρθρων γνώμης σχετικά με το θέμα αυτό. Είναι απορίας άξιον.

Ο θρησκευτικός φανατισμός που επιβάλει τον αποκεφαλισμό των "απίστων", τη σταύρωση των "εξωμοτών" (εκείνων δηλαδή που ασπάστηκαν μιαν άλλη θρησκεία), την επιβολή ειδικού χαρατσιού σε μέλη άλλων θρησκευτικών ομάδων, είναι πράγματα που πολλοί στη Δύση νομίζαμε πως ανήκουν σε ένα μακρινό παρελθόν, ένα παρελθόν μεσαιωνικό, το οποίο αφορά μόνο τους ιστορικούς μελετητές.
Δυστυχώς, στις μέρες μας αναβίωσε μέσα στις χειρότερες δυνατές συνθήκες ο ισλαμικός φονταμενταλισμός, ο οποίος με αξιώσεις πλέον διεκδικεί τη δημιουργία ενός τεράστιας έκτασης κράτους, το οποίο θα είναι η ενσάρκωση της ιδανικής θεοκρατικής, κατά το Κοράνι, πολιτείας.
Τι κι αν διεθνείς οργανώσεις, όπως ο ΟΗΕ, η ΟΥΝΕΣΚΟ, αλλά και ΜΚΟ προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων, προειδοποιούν για τον επερχόμενο κίνδυνο, στη χώρα μας, φαίνεται, πως δεν περισσεύει η ανθρωπιά, η ευαισθησία και η διάθεση αλληλεγγύης με τους σκληρά δοκιμαζόμενους Κόπτες της Αιγύπτου, τους χριστιανούς της Συρίας που αποδεκατίζονται από τις σφαγές, τους χριστιανούς του Ιράκ που διώκονται ανηλεώς, 
τους χριστιανούς του Σουδάν που εξοντώνονται συστηματικά.
Εδώ και καιρό, το αραβικό γράμμα nun, το γράμμα με το οποίο αρχίζει η ατιμωτική και προσβλητική λέξη "Ναζωραίος" που χρησιμοποιούν οι ισλαμιστές για τους χριστιανούς, έχει καταστεί το συνώνυμο του θανάτου. Με το γράμμα αυτό σημαδεύονται τα σπίτια όπου κατοικούν οι χριστιανοί, με το γράμμα αυτό σημαδεύονται τα χριστιανικά σχολεία και ιδρύματα, αλλά και οι ναοί. 
Η ελληνική κοινωνία, αδιάφορη στην πλειονότητα της, παρακολουθεί από μακριά το δράμα. Οι συνήθεις "αλληλέγγυοι" αδιαφορούν, γιατί γι' αυτούς οι χριστιανοί είναι μια ομάδα ανθρώπων που δεν ταιριάζει στα προκατασκευασμένα και παρωχημένα ιδεοληπτικά τους σχήματα και επιπλέον δεν προσφέρονται για δράσεις μερικών δεκάδων φανατικών που μετατρέπονται σε δοκιμασία νεύρων όλων των υπολοίπων. Έτσι κι αλλιώς, αν κάτι είναι απολύτως ευκρινές τα τελευταία χρόνια σε μια συγκεκριμένη σχολή σκέψης, αυτό είναι οι επιλεκτικές της ευαισθησίες, υπαγορευμένες πάντα από τις μικροπολιτικές της σκοπιμότητες.
Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει. Ο κίνδυνος εξαφάνισης ολόκληρων κοινοτήτων εξαιτίας της θρησκευτικής τους πίστης καθημερινά εντείνεται και οι ειδήσεις που έρχονται από την περιοχή κάθε άλλο παρά καθησυχαστικές είναι. Η Δύση, σπαρασσόμενη από τις εσωτερικές της αντιθέσεις, άλλοτε στο πρόσωπο των ΗΠΑ κάνει κολοσσιαία λάθη και άλλοτε, στο πρόσωπο της ΕΕ επιδεικνύει μια απίστευτη αφέλεια και αβελτηρία στην ανάληψη δράσης. Οι χριστιανικοί πληθυσμοί όμως δοκιμάζονται σκληρά και χέρι βοηθείας δεν απλώνεται από πουθενά προς το μέρος τους.
Αργά ή γρήγορα, θα κληθούμε να πάρουμε θέση και να κάνουμε κάτι. Κάτι. Το ελάχιστο. Αρκεί να μην είναι αργά. Διαφορετικά, για άλλη μια φορά, η Ευρώπη θα αποδειχτεί κατώτερη των περιστάσεων και θα έχει υποστεί άλλη μία ηθική ήττα.
athina984.gr, 30/07/14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου