Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ρένα Δούρου τάχωσε χονδρά στους υποκριτές πολιτικάντηδες και δημοσιογράφους,τονίζοντας : «Δεν μπορεί να είναι τιμητές του δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν"





Με μια ανάρτηση στο Facebook, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, απάντησε σε όσους «μπερδεύουν την "αξιολόγηση" με τα πλαστά πτυχία», αναφερόμενη στα όσα λέγονται για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.
Η κυρία Δούρου αναφέρει ότι άργησε να απαντήσει επειδή αρνείται η ατζέντα να μπαίνει «από τους επαγγελματίες των τηλεπαραθύρων... και τους απανταχού κονδυλοφόρους που με περίσσιο σεξισμό μοιρολογούν " τι ζημιά πάθαμε, έχουμε γυναίκα στο τιμόνι της περιφέρειας. Ας την φάμε!"».

Επίσης, υποστηρίζει ότι όσοι έχουν μιλήσει τα τελευταία χρόνια για εφεδρεία-κινητικότητα-διαθεσιμότητα-αξιολόγηση-απολύσεις, «είναι οι ίδιοι που φέρνουν καραβιές τους συμβούλους στα γραφεία τους».
Για τους πλαστογράφους :
«Η κάλυψη πλαστογράφων αποτελεί ειδικότητα όλων όσοι - επί 40 και πλέον χρόνια - έστηναν το πελατειακό τους κράτος στο δημόσιο», αναφέρει η περιφερειάρχης Αττικής, και προσθέτει ότι ειδικότητα των ίδιων «είναι και η εκτόξευση λάσπης ότι δήθεν όσοι απορρίπτουμε την κατ’ όνομα “αξιολόγηση”, καλύπτουμε πλαστογραφίες και παραποιημένα πτυχία».

Η κυρία Δούρου υπογραμμίζει στη συνέχεια ότι όποιος παραβίασε το νόμο, θα αντιμετωπίσει τις ανάλογες κυρώσεις και ό,τι προβλέπεται πειθαρχικά, τονίζοντας πως η Περιφέρεια Αττικής εγγυάται την τήρηση όλων εκείνων των ενεργειών που διασφαλίζουν τη νομιμότητα «και παράλληλα, βρίσκεται απέναντι στα σχέδια, ανεξαρτήτως ονομασίας, που αποσκοπούν στην αναγκαστική έξοδο χιλιάδων υπαλλήλων για να «βγει» ο αριθμός των απολύσεων που ζητούν οι δανειστές».

«Εάν εμείς που δεν διορίσαμε το σόι και την παρέα μας λέμε ότι η αξιολόγηση είναι ο φερετζές της περαιτέρω υποστελέχωσης κι επομένως της ιδιωτικοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών», αναφέρει η Ρένα Δούρου, «τότε, η γνώμη μας πρέπει να μετρά περισσότερο».

«Κι ας σκεφτούμε όλοι μας την τελευταία φορά που μπήκαμε σε δημόσια υπηρεσία πόσους υπάλληλους βρήκαμε. Αν ένα ζήτημα πρέπει να συζητηθεί, είναι αυτό της υποστελέχωσης. Άλλωστε όσοι έχουν μιλήσει τα τελευταία χρόνια για εφεδρεία-κινητικότητα-διαθεσιμότητα-αξιολόγηση-απολύσεις, είναι οι ίδιοι που φέρνουν καραβιές τους συμβούλους στα γραφεία τους», προσθέτει.

Στο τέλος της ανάρτησής της, η κυρία Δούρου ξεκαθαρίζει και πάλι, «αν δεν είναι ακόμη σαφές», ότι ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων διενεργείται υποχρεωτικά βάσει νομοθετικής πρόβλεψης από τις Διευθύνσεις Διοικητικού των δημοσίων υπηρεσιών και πως υποχρεούνται να ενημερώνουν για τα αποτελέσματα των ελέγχων τους το Σώμα Επιθεωρητών, το οποίο δειγματοληπτικά ελέγχει τις διαδικασίες που ακολουθούν οι Διευθύνσεις Διοικητικού.
«Ωραίο το παραμύθι σας, αλλά δεν έχει δράκο. Εμείς δεν διορίσαμε κανέναν, δεν μπορεί να είναι τιμητές του δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου