Για την ακρίβεια η εντολή της Μέρκελ είναι να βρεθεί ο νέος Παπαδήμος ο οποίος να επιτρέπει στην ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει εκ νέου στην συγκυβέρνηση!
-Αντώνη εάν εσύ και ο Βενιζέλος αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε, έλα στο Βερολίνο να σχεδιάσουμε με ψυχραιμία μια νέα κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου που θα εξαντλήσει την 4ετία. Δεν θέλω να ακούω για εκλογές...
 Αυτά ειπώθηκαν σε πρόσφατη τηλεφωική συνομιλία Σαμαρά-Μέρκελ και η οποία εκ των πραγμάτων επισπεύδει ένα προγραμματισμένο ραντεβού.
Οσο για το πρόσωπο που θα μπορούσε να είναι ο "νέος Παπαδήμος" ακούγεται έντονα το όνομα της κ. Αννας Ψαρούδα Μπενάκη.

Σημειώνουμε ότι οι Γερμανοί ηγέτες έχουν μάθει να λειτουργούν κάτω από κυβερνητικά σχήματα συνασπισμού των κομμάτων τους γι΄αυτό κι αυτές οι λύσεις για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα "δημοφιλείς" στην Ανγκελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο σκόπελος της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας οδήγησε τον Βενιζέλο να διερευνήσει ακόμη και τις διαθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη αλλά έφαγε πόρτα από την τελευταία μεγάλη προσωπικότητα της Ελλάδας.

Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν λάβει σαφή εντολή από την Μέρκελ να επιλέξουν το πρόσωπο που θα μπορούσε να εξασφαλίσει τους 180 ψήφους από την παρούσα Βουλή.