Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα του του Θ. Κατσανέβα,πρώην γαμπρού του Α. Παπανδρέου, κατά της Wikipedia για το «όνειδος»


Απορρίφθηκε   σήμερα ( Δευτέρα), από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο Θεόδωρος Κατσανέβας κατά συντάκτη της Βικιπαίδειας επειδή είχε γράψει ,ότι ο πρώην πεθερός του Ανδρέας Παπανδρέου στη  Διαθήκη του τον αποκαλούσε «όνειδος».

Στο σκεπτικό της απόφασης σημειώνεται ότι 
  • «από την απλή αντιπαραβολή των δύο αυτών κειμένων (διαθήκη Ανδρέα Παπανδρέου και Λήμμα ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ) προκύπτει ότι η ανάρτηση στη Βικιπαίδεια δεν διαφοροποιείται κατά περιεχόμενο από τα αναγραφόμενα στην ανωτέρω διαθήκη. Κατά συνέπεια δεν τίθεται ζήτημα αναλήθειας της καταχώρησης, αλλά ούτε και η εκφορά του λόγου δηλώνει σκοπό καταφρόνησης της τιμής του αιτούντος».
Ο Θεόδωρος Κατσανέβας είχε προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα κατά του χρήστη της Wikipedia, ζητώντας τη διαγραφή από το περιεχόμενο του βιογραφικού του στη Wikipedia αναφοράς σχετικής με τον χαρακτηρισμό «όνειδος» που του είχε αποδώσει με τη διαθήκη του ο πρώην πεθερός του Ανδρέας Παπανδρέου.
Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση και επιπλέον τον υποχρεώνει να καταβάλει και τα δικαστικά έξοδα (300 ευρώ) αναφέροντας στο σκεπτικό της απόφασης ότι «η προσωπικότητα του αιτούντος δεν χρήζει δικαστικής προστασίας», ενώ προσθέτει ότι το δικαστήριο δεν μπορεί να παρέμβει σε χαρακτηρισμό που αναφέρεται σε διαθήκη.
Τον Ιανουάριο του 2016 αναμένεται να εκδικαστεί η αγωγή του κ. Κατσανέβα κατά του χρήστη της Βικιπαίδειας, από τον οποίο ζητά αποζημίωση 200.000 ευρώ.

Πηγή:tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου