Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Κυβερνητική αποσύνθεση... Κι έρχεται και ο σκληρός Νοέμβριος ...


 " Νέα σημάδια αποσύνθεσης της κυβέρνησης, αποτελούν οι κόντρες που ξέσπασαν μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το ενιαίο μισθολόγιο. Τι περίεργο; Το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί θέμα για ένα νόμο που και το ίδιο έχει ψηφίσει, που έχει απόλυτη γνώση του τι συμβαίνει και που εν πάση περιπτώσει δεν θα έπρεπε να φωνάζει για τα «πελατάκια» του, τους δημοσίους υπαλλήλους.
Που ήταν τόσα χρόνια που ο μισθός στον ιδιωτικό τομέα είναι σε επίπεδα κάτω από 600 ευρώ (με 14 μισθούς βεβαίως); Που ήταν το ΠΑΣΟΚ όταν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ αφεντικού και υπαλλήλου;
«Δήλωσε ότι παίρνεις τον βασικό, μην αναφέρεις ότι είσαι παντρεμένος και έχεις παιδιά και άμα σου αρέσει. Αν όχι πήγαινε να βρεις αλλού δουλειά». Αυτό λένε σε χιλιάδες υπαλλήλους αλλά το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπαν κουβέντα. Τρέχουν να υπερασπιστούν και πάλι την ιερή αγελάδα. «Κάντε υπομονή έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και θα σωθείτε» είπε ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός που έκανε καριέρα και λεφτά με τις χιλιάδες ομαδικές αγωγές.

Έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να σώσει το δημόσιο από τη λαίλαπα και ο ιδιωτικός τομέας ας πάει στον αγύριστο. Ποιος νοιάζεται γι' αυτούς; Αυτοί δεν μπήκαν με το μπιλιετάκι του κομματάρχη.

"Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι ότι εμείς ουδέποτε έχουμε κληθεί να συζητήσουμε συγκεκριμένο σχέδιο. Δεν έχουμε δει σχέδιο, το βλέπουμε στις εφημερίδες. Ε, αυτό το σχέδιο ορθώς λέμε στον κόσμο ότι δεν το ξέρουμε και δεν το έχουμε αποδεχθεί", τόνισε ο Χρήστος Πρωτόπαππας. Ο αιώνιος συνδικαλιστής που έγινε βουλευτής και υπουργός. Ο ίδιος είναι...

Κι έτσι, η κυβέρνηση εισέρχεται σε νέο κύκλο εσωστρέφειας με αντιπαραθέσεις που προφανώς κάποια στιγμή θα κληθούν να λύσουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος. Όμως, η σύγκρουση για το θέμα αυτό είναι ένα δείγμα για τη δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα που πλησιάζει. Οι δανειστές ζήτησαν να ανοίξει ξανά το θέμα του ενιαίου μισθολογίου που μόνο ενιαίο δεν είναι αφού καμιά 60αριά χιλιάδες παίρνουν περισσότερα και αυτούς αγγίζει το θέμα που άνοιξε ο Μητσοτάκης. Και βεβαίως του πρωτοδιόριστους που θα παίρνουν 680 ευρώ.

Το θέμα αυτό είναι ένα από τα κρίσιμα που θα ανοίξουν το Νοέμβριο και που θα δοκιμάσουν τη συνοχή της κυβέρνησης. Άραγε, πέρα από τα φθηνά κόλπα του κόμματος του 3% με το ζόρι, του ΠΑΣΟΚ δηλαδή, η κυβερνητική πλειοψηφία θα μείνει αρραγής;

Μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση τους κραδασμούς που θα φέρει ένα νέο ασφαλιστικό ή ένα νέο εργασιακό που θα απαιτήσει η τρόικα;

Εδώ δε μιλάμε για την αξιολόγηση που πρέπει να γίνει έτσι κι αλλιώς. Μιλάμε για περικοπές μισθών, την ώρα που η κυβέρνηση θέλει να περάσει το μήνυμα της αποκατάστασης των αδικιών. Γι' αυτό τα σημάδια αποσύνθεσης θα ενταθούν τους επόμενους μήνες και κανείς δεν είναι σίγουρος πώς θα πάει αυτός ο συνασπισμός μέχρι τις Προεδρικές εκλογές με την τρόικα να πιέζει για άσχημα μέτρα και να επισείει τον μπαμπούλα των αγορών που θα διαλύσουν τα πάντα.

Κανείς δε θέλει να δει την Ελλάδα να καταρρέει υπό το βάρος των αγορών. Όλοι κατάλαβαν ότι η περασμένη εβδομάδα ήταν πρόβα τζενεράλε. Όμως και κανείς δεν είναι σίγουρος αν μπορεί το πολιτικό σύστημα να αντέξει τη θηλιά που περνά η τρόικα στην Ελλάδα. Και όταν εννοούμε πολιτικό σύστημα αναφερόμαστε και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη κι όταν γίνει κυβέρνηση πώς θα αντέξει τις ασφυκτικές πιέσεις. Και μιλάμε για ερασιτέχνες που μπορεί να κάνουν το λάθος σε μια στιγμή.
Δυσοίωνα τα μηνύματα για το μέλλον της χώρας."
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου