Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Τίμησαν τη νεαρή Τουρκάλα, που σκοτώθηκε για να σώσει δύο Γερμανίδες από σεξουαλική κακοποίηση ....





Θλίψη έχει προκαλέσει στη Γερμανία ο θάνατος μίας νεαρής κοπέλας. 
Χιλιάδες άνθρωποι φώναξαν «Ευχαριστούμε» στην Τουρκάλα ,που δέχθηκε σφοδρή επίθεση στην προσπάθειά της να διασώσει δύο Γερμανίδες νεαρές από παρενόχληση.

Η Tugce Albayrak, 22χρονη φοιτήτρια ,τουρκικής καταγωγής, έπεσε σε κώμα στις 15 Νοεμβρίου μετά την μεσολάβησή της σε καυγά μεταξύ τριών Σέρβων που παρενοχλούσαν τις δύο κοπέλες σε ένα εστιατόριο στη γερμανική πόλη Όφενμπαχ.

Η κοπέλα ξυλοκοπήθηκε άγρια στο πάρκινγκ από έναν από τους επιτιθέμενους, τον18χρονο Sanel Μ, μια ώρα αφού είχε παρέμβει για να βοηθήσει τις δύο γυναίκες που ούρλιαζαν για βοήθεια από το μπάνιο του εστιατορίου, όπως αναφέρει σε άρθρο του το huffingtonpost.gr.

Η οικογένεια και οι φίλοι της μάταια περίμεναν μια καλή είδηση καθώς βρισκόταν σε κώμα για δύο εβδομάδες, αλλά οι γιατροί στις 26 Νοεμβρίου είπαν ότι έμεινε εγκεφαλικά νεκρή.
Οι γονείς της αποφάσισαν να σταματήσουν τα συστήματα που την κρατούν στη ζωή στις 28 Νοέμβρη, την ημερομηνία γέννησής της.
Εκατοντάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν σιωπηλές διαμαρτυρίες μπροστά από το εστιατόριο όπου έγινε η συμπλοκή για να αποχαιρετήσουν το γενναίο κορίτσι.

Το πλήθος φορούσε μπλουζάκια με τη φωτογραφία της Tugce που έγραφαν "Seni seviyoruz" (Σε αγαπάμε) και κρατούσαν πλακάτ λέγοντας «Danke [Ευχαριστούμε] Tugce».

Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ κάλεσε την οικογένεια Albayrak για να συλληπηθεί. «Όπως και οι πολίτες μας, ένιωσα σοκ με αυτή την τρομερή επίθεση. ΗTugce αξίζει μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό. Θα είναι πάντα ένα πρότυπο για εμάς», δήλωσε ο Γκάουκ στο συλλυπητήριο μήνυμά του.


«Τα παιδιά τους έκαναν λάθος. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να πούν «Ο πόνος σας είναι και δικός μας πόνος» Λυπάμαι για αυτά τα παιδιά αλλά υποθέτω εκείνοι δεν λυπούνται για την κόρη μας».
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου