Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Αυτός ο ραγιάς λαός δεν αξίζει τίποτε καλύτερο από πολλές Μαρίες Σπυράκη!!!

Σημερινή φωτογραφία  από τη δωρεάν  διανομή οπωροκηπευτικών....
Πως είναι δυνατόν αυτός ο αναξιοπρεπής λαός να απαιτεί καλύτερη τύχη; Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη κατάντια από την εικόνα του πλήθους που εφορμά στα δωρεάν τρόφιμα που μοίραζαν οι παραγωγοί, ως άλλοι χρυσαυγίτες;
Λες κι αν χορτάσουν μια μέρα την πείνα τους με τα κουνουπίδια και τα μπρόκολα θα λύσουν το πρόβλημα της ανέχειας;
Ούτε οι Πακιστανοί που ζουν στην Αθήνα δεν θα εφορμούσαν έτσι στην κολυμβήθρα της ανυποληψίας και της αναξιοπρέπειας για ένα μαρούλι.
Δυστυχώς σ΄αυτόν τον απαράδεκτο, κακομούτσονο και δουλοπρεπή λαό αξίζουν τα χειρότερα: Δηλαδή όλες οι Μαρίες Σπυράκη του συστήματος.
Ορμάνε οι ανεγκάφαλοι για ένα λάχανο και γίνονται στη συνέχεια εμπόρευμα στα ΜΜΕ των νταβατζήδων οι οποίοι ζουν με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ θαλασσοδάνεια.
Αυτός ο δουλοπρεπής και ραγιάς λαός δεν αξίζει καμία τύχη.
Διαλύστε τον, απαξιώστε τον, προδώστε τον. Αυτός ο ραγιάς δεν έχει την αξιοπρέπεια να κερδίσει τίποτε καλύτερο από κλωτσιές και ελεημοσύνη..
kourdistoportocali.com

Ντροπή ρε...

Αμβρόσιος Καλαβρύτων: Δυστυχώς επτωχεύσαμεν .....Μόνο "μπαγκίρικα" ρίχνονται στο παγκάρι ...




Η οικονομική κρίση χτύπησε και την Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ,
που ανακοίνωσε τον περιορισμό του φιλανθρωπικού της έργου λόγω έλλειψης πόρων.
  • "Αγαπητοί μου, Πατέρες, Αδελφοί, Συνεργάτες και Φίλοι της Ιεράς Μητροπόλεως σήμερα δεχθείτε, παρακαλώ, την κραυγή αγωνίας της επισκοπικής μου καρδίας! 'Επειτα από τριάντα και έξη χρόνων μιάς δημιουργικής πορείας στον κοινωνικό τομέα της τοπικής εκκλησιαστικής μας Κοινότητος ήλθε και σε μας η οικονομική κρίση! Αδυνατούμε πλέον να συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς την προσπάθειά μας! Αρχίζουμε να περιορίζουμε δραστηριότητες! Ποναέι η ψυχή μας, αλλά τώρα πιά δεν μπορούμε! Στο Παγκάρι των Ναών τα χρήματα που ρίπτονται είναι τα χάλκινα νομίσματα, τα "μπακίρικα", δηλ. τα 10, 20, 50 λεπτά! Παρακάτω σας παρουσιάζουμε πειστικά παραδείγματα, ντοκουμέντα, τα οποία δείχνουν τό βάθος της οικονομικής κρίσεως, που πλήττει την Ιερά Μητρόπολη μας. Δυστυχώς επτωχεύσαμεν! Προσευχηθήτε, ώστε ο Φιλάνθρωπος Κύριος να μας δώση και πάλι την δυνατότητα να ξαναγυρίσουμε γρήγορα στούς παληούς καλούς ρυθμούς!" δήλωσε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Μητρόπολης

"Σε καμμία των περιπτώσεων δεν θα θέλαμε να ομολογήσουμε αυτή την τραγική κατάληξη. Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα θέλαμε να πούμε αυτή την φράση! Αγωνισθήκαμε τριάντα πέντε ολόκληρα χρόνια, ώστε οι πόρτες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας να είναι ανοιχτές δι’ όσους από ανάγκη τις κτυπούσαν. Μαρτυρούσης της συνειδήσεώς μας, ομολογούμε πως όλα αυτά τα χρόνια, με την ευλογία του Κυρίου μας και την μεσιτεία της Υπεραγίας Θεοτόκου, κατορθώσαμε να προσφέρουμε ένα αξιολογώτατο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο.
            Μάρτυρες αδιάψευστοι είναι τα φιλανθρωπικά Ιδρύματά μας και τα Φιλανθρωπικά ταμεία μας. Γηροκομείο σε Αίγιο και Καλάβρυτα. Μονάδα Κατακοίτων σε Αίγιο και Καλάβρυτα. Βρεφονηπιακός σταθμός «Τα Αγγελουδάκια» στο Αίγιο. Εστιατόριο «Το Στέκι της Αγάπης» στο Αίγιο. Παντοπωλείο «Το Κελάρι της Αγάπης» στο Αίγιο. Ταμείο Φιλανθρωπίας και Ευποιΐας. Ταμείο Αρωγής Κληρικών κ.λ.π.
            Οι φορείς που τροφοδοτούσαν αυτές τις δραστηριότητές μας ήσαν οι Ιερές Μονές, τα Ιερά Προσκυνήματα, οι Ιεροί Ναοί και οι πιστοί μας.
            Όμως, τώρα πλέον, όλοι αυτοί οι μέχρι τώρα τροφοδότες μας αγωνίζονται σκληρά, μόλις δε και μετά βίας  κατορθώνουν να εξασφαλίσουν τα απολύτως αναγκαία για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες τους.
            Για να μη φθάσουμε σ’ αυτή την στιγμή κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Απευθυνθήκαμε στους πιστούς μας με κουπόνια δανεισμού.  Δημιουργήσαμε το Non Profit Fund Raising "THE ORAMA" στις Η.Π.Α. δηλαδή ένα μηχανισμό για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων μας από τους εκεί ευρισκομένους αποδήμους Αδελφούς μας, τους Αιγιαλείς και τους Καλαβρυτινούς. Δυστυχώς όμως καμμία προσπάθεια δεν απέδωσε το ποθούμενο.
            Καθημερινώς δεχόμεθα αιτήσεις από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια Ιερών Ναών μας για την απαλλαγή τους από τις υποχρεώσεις τους έναντι της Ιεράς Μητροπόλεως, λόγω αδυναμίας αντιμετωπίσεως των άμεσων ιδίων αναγκών τους.
            Το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής, πού έως χθές αποτελούσε τον βασικό αιμοδότη στο φιλανθρωπικό έργο μας, σήμερα διατρέχει τον κίνδυνο να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τα τρέχοντα έξοδά του.
            Σήμερα το διαθέσιμο ποσό στο ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως είναι μόλις 11.342,46 ευρώ.
            Μετά από όλα αυτά αναγκαζόμεθα να πάρουμε μέτρα, πού μας προξενούν θλίψη και πόνο, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή.
    Γνωστοποιούμε, λοιπόν, στο πλήρωμα της Μητροπόλεώς μας, ότι από εδώ και πέρα παύουμε να χορηγούμε χρηματικά ή άλλα βοηθήματα από το Κεντρικό Ταμείο Φιλανθρωπίας και Ευποιϊας της Ιεράς Μητροπόλεως. Θα αγωνισθούμε όμως για να διατηρήσουμε τα Ιδρύματά μας και μόνον. Το Ταμείο Φιλανθρωπίας και Ευποιΐας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, πού μέχρι τώρα παρείχε χρηματικά βοηθήματα, τώρα πλέον δεν λειτουργεί. Οι μέχρι τώρα βοηθούμενοι, θα πρέπει να απευθύνωνται πλέον στην  Ενορία τους, η οποία θα τους πρέπει να τους παρέχει τη βοήθειάα της, εάν και εφ΄όσον θα έχει την δυνατότητα. Ας ευχηθούμε όλοι, να ξεπεραστεί η δύσκολη αυτή κατάσταση, ώστε να βρεθούμε στην πολύ ευχάριστη θέση να επανέλθουμε στην αρχική μας δραστηριότητα".
Πηγη:enikos.gr

Κουφονήσια: Ένας επίγειος παράδεισος






Ένα κομμάτι του επίγειου παραδείσου βρίσκεται καλά «κρυμμένο» στα Κουφονήσια.
Οι αγχώδεις ρυθμοί και ο θόρυβος του έξω κόσμου δεν φτάνουν σ' αυτή τη μικρή γωνιά του Αιγαίου, που έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
Κουφονήσια είναι τα νησιά Πάνω και Κάτω Κουφονήσι, που ανήκουν στις Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες και, όπως φαίνεται, έχουν πάντα τα... κέφια τους. Απάνεμες ακρογιαλιές με χρυσαφένια άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, μικρές φυσικές πισίνες, θαλασσινές σπηλιές- καταφύγια για δυο, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά προσφέρονται με αφθονία στους επισκέπτες.Κατά μία εκδοχή, το όνομα οφείλεται στο ήρεμο λιμάνι που σχηματίζει ο κόλπος μεταξύ των δύο νησιών και του Γλαρονησιού (κουφός λιμήν: απάνεμο λιμάνι). Το Πάνω Κουφονήσι (ή απλώς Κουφονήσι), με έκταση μόλις 3,5 τ.χλμ. και 447 κατοίκους, είναι το μικρότερο αλλά και το πιο πυκνοκατοικημένο νησί των Κυκλάδων. Το Κάτω Κουφονήσι έχει έκταση 4,3 τ.χλμ και μετρημένους στα δάχτυλα μόνιμους κατοίκους, αφού οι ντόπιοι το χρησιμοποιούν περισσότερο τα καλοκαίρια ως... εξοχική κατοικία!
«Το νησί έχει 2.200 κλίνες για να καλύψει τις ανάγκες των επισκεπτών του. Τον Αύγουστο, φτάνουμε στα 3.500 άτομα καθώς γεμίζουν τα σπίτια των ντόπιων από φιλοξενούμενους. Εμείς εδώ ζούμε σε άλλους ρυθμούς, πιο χαλαρούς, δεν μας αγγίζει τίποτα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κουφονησίων, Αντώνης Κωβαίος.

Η Χώρα του Κουφονησίου είναι ένα κυκλαδίτικο ψαροχώρι με γραφικά δρομάκια, φρεσκοασβεστομένα σπίτια και τον χαρακτηριστικό λευκό ανεμόμυλο στα αριστερά της προκυμαίας, ενώ στο κέντρο του οικισμού δεσπόζει ο ναός του προστάτη του νησιού, Αγίου Γεωργίου.

Μέρος κατάλληλο για πεζοπορία, καθώς όλες οι αποστάσεις μπορούν άνετα να καλυφθούν με τα πόδια. Αρκούν περίπου δύο ώρες για να περπατήσεις όλο το νησί και να επιστρέψεις, γεγονός που καθιστά περιττό το αυτοκίνητο.



Από τη Χώρα υπάρχουν καΐκια που εκτελούν τακτικά δρομολόγια για τις πιο μακρινές παραλίες του νησιού και τα κοντινά νησάκια. Ο βυθός είναι μαγευτικός, ενώ το Κουφονήσι μαζί με τα γύρω νησιά περιλαμβάνεται στο δίκτυο Natura 2000, όπου αναπτύσσεται μια σπάνια χλωρίδα με πολλά ενδημικά φυτά των Κυκλάδων.

Αναπόσπαστα συνδεδεμένη είναι η Κέρος, ένα μικρό, ακατοίκητο και αλίμενο νησί, που υπήρξε από τα σημαντικότερα κέντρα του κυκλαδικού πολιτισμού. Στην Κέρο, σε πρωτοκυκλαδικό νεκροταφείο, έχουν ανακαλυφθεί ευρήματα εξαιρετικής σημασίας, όπως περισσότερα από 100 μαρμάρινα ειδώλια, ορισμένα από τα οποία εκτίθενται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ξεπέρασαν κάθε όριο χυδαιότητας οι ...ιεροεξεταστές του Mega, λοιδωρώντας τον ταλαίπωρο τον ΓΑΠ ,που τώρα είναι στα κάτω του...…


Οι ιεροί και ...άμωμοι  του  ...αμόλυντου  mega   των μεγαλοεκδοτών και των μεγαλοσυμφερόντων
Επέπληξαν τον ΓΑΠ γιατί δεν λέει στην ανακοίνωσή του, αν θα ψηφίσει «Ελιά» (το «εγώ ΠΑΣΟΚ ήμουν, είμαι και θα είμαι», δεν τους φάνηκε αρκετό)…
Και συνεχίζοντας την ελεεινολογία – και τις φτηνές ειρωνείες – αναρωτήθηκαν, αν τα συμφέροντα στα οποία αναφέρεται ο Παπανδρέου, είναι τα συμφέροντα του… ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ του Ελληνικού…

Πρώτα σχολίασαν την ανακοίνωση και μετά την μετέδωσαν.«Αναγκάστηκε ο κ. Παπανδρέου να βγάλει την ανακοίνωση» είπε (δις) ο Χασαπόπουλος . Και από κει και πέρα άρχισαν οι χυδαιότητες των - κατά Στάθη – ντόπερμαν της ενημέρωσης.

Ο γνωστός Ντερμπεντέρης αναρωτήθηκε σε ποιους σχολιαστές (δεν αναγνωρίζει τα μούτρα του) αναφέρεται ο Παπανδρέου κι όσο αναφορά τα συμφέροντα, για τα οποία κάνει λόγο στη δήλωσή του είπε ξεπερνώντας κάθε όριο χυδαιότητας: ίσως εννοεί τα συμφέροντα του λούνα παρκ του Ελληνικού.

Η Τρέμη δεν έμεινε ευχαριστημένη από την ανακοίνωση γιατί: δεν δηλώνει ο κ. Παπανδρέου αν θα ψηφίσει «Ελιά».
Όσο κατρακυλούν τα νούμερα του δελτίου τους, τόσο χειρότεροι γίνονται…
Από nonews-NEWS 

Πούσαι αδελφέ ν΄ακούσεις ένα Πωγωνίσιο....

Τάσος Χαλκιάς: Πωγωνίσια Κουρέντων

Βασίλης Τζουνάρας:ο πιο «κουζουλός» ραδιοφωνικός παραγωγός της Ευρώπης ,που εκπέμπει από τη Γαύδο !

gavdos fm
Στην αρχή του έδιναν «ζωή στον αέρα» το πολύ για 3 μήνες.
Ο Βασίλης Τζουνάρας όμως τους διέψευσε όλους και φέτος κλείνει 11 χρόνια πίσω από το μικρόφωνο.
Κρητικά, βαριά λαϊκά, γραφικά τηλεφωνήματα στον αέρα για τη Σούπερ Λίγκα, κρητικά, ελαφριά λαϊκά, κρητικά, Σαμαράς-Τσίπρας-Τρόικα, Beyonce, κρητικά, ξανά ελαφρολαϊκά, και ξαφνικά, λίγο πριν φτάσω στο αριστερό άκρο της μπάντας, μόνο και μόνο για να ξεκινήσω εντελώς μηχανικά την αντίστροφη πορεία προς τα πίσω αναζητώντας κάτι που ξέρω εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να βρω (γιατί κάτι πρέπει να κάνεις για να περάσει η ώρα αν είσαι συνοδηγός σε ένα αμάξι που ταξιδεύει ξημερώματα από το λιμάνι της Σούγιας προς το λιμάνι των Σφακίων), πέφτω πάνω στο «Bolero» του Φοίβου Δεληβοριά και δεν το κουνάω ρούπι. Και μετά ακούγεται η «Μαίρη» του Παυλίδη, και μετά η «Αγρύπνια» του Παπακωνσταντίνου, όχι κάτι υπερβολικά ψαγμένο δηλαδή, αλλά μικρές, αλλεπάλληλες ηχητικές οάσεις σε ένα εντελώς άνυδρο ραδιοφωνικό τοπίο.
Και μετά ένα τζιγκλάκι. 
Και μετά ένα δελτίο ειδήσεων. 
Και μετά απ’ όλα αυτά το μόνο που σκεφτόμουν ήταν όχι απλώς πως θα μπορούσε να είναι το στούντιο ενός ραδιοφωνικού σταθμού που βρίσκεται σε ένα νησί με «δυο χούφτες» κατοίκους, ένα νησί που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας άρα και στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, αλλά ποιος θα ήταν αρκετά «κουζουλός» για να πάει να ανοίξει έναν ραδιοφωνικό σταθμό που παίζει Δεληβοριά και Παυλίδη και Πακακωνσταντίνου σε ένα νησί με «δυο χούφτες» κατοίκους, σε ένα νησί που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας άρα και στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης.

Όταν τελικά πέρασα απέναντι, στη Γαύδο, και – με οδηγό την ψηλή κεραία που υψωνόταν στη μέση του πουθενά και φαινόταν από πολλές δεκάδες μέτρα μακριά - εντόπισα το περιβόητο στούντιο, το μόνο διακριτικό (το μόνο εκτός από την ψηλή κεραία, φυσικά) που μαρτυρούσε ότι από αυτό το «σπιτάκι που θα μπορούσε να μένει κάποιος ντόπιος» εκπέμπει στους 88,8 ο Γαύδος FM, ήταν μια μικρή ξύλινη ταμπέλα με σκαλισμένα από ανθρώπινο χέρι – τι άλλο; – 
«Gavdos FM 88,8». 
εν φαινόταν να βρίσκεται κάποιος μέσα στο σπίτι-στούντιο και μετά από λίγο σιγουρεύτηκα ότι όντως, δεν ήταν κανείς εκεί, γιατί το αυτοκίνητο που άκουσα να έρχεται από μακριά και τελικά, αφού για λίγα λεπτά το έβλεπα ολόκληρο και μετά έχανα το μισό γιατί έμπαινε και έβγαινε από μικρές και μεγάλες λακούβες γεμάτες με νερό της βροχής που είχε πέσει σωρηδόν μερικές ώρες νωρίτερα, πάρκαρε ακριβώς μπροστά στην εξώπορτα της αυλής, το οδηγούσε ο Βασίλης Τζουνάρας, που πριν από κάμποσα χρόνια «κουζουλάθηκε» αρκετά ώστε να πάει στη Γαύδο, να μείνει εκεί και να στήσει έναν ραδιοφωνικό σταθμό.
Δώσαμε τα χέρια, πριν του πω ποιος είμαι μου είπε (δεν ξέρω γιατί) ότι ήταν «πτώμα» γιατί όλο το πρωί περπατούσε σε ένα μονοπάτι στην άλλη άκρη του νησιού, όπου είχε δει πριν από μερικές ημέρες ένα πεσμένο κέδρο και ήθελε να τον μαζέψει, μετά του είπα ποιος είμαι και τι θέλω και αφού μου άνοιξε την πόρτα για να μπούμε στο μικρό στούντιο, ήταν η σειρά του να ξαναπάρει το λόγο. Κάπως σαν να κάνει εκπομπή.
gavdos fm c
Έκανα από παλιά ραδιόφωνο. Συνολικά σχεδόν 30 χρόνια. Και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν ήρθα εδώ, ήταν ότι ήθελα να ανοίξω ένα ραδιοφωνικό σταθμό. Μέχρι τότε δεν έπαιζε κανένας ελληνικός σταθμός, δεν υπήρχε ελληνική φωνή. Όπου κι αν ήσουν απέναντι στην Κρήτη, άκουγες μόνο αραβικά.
Το πως έγινε ήταν μια μεγάλη περιπέτεια. Αλλά έγινε, αυτό έχει σημασία.
Ερχόμουν στη Γαύδο από το 1990. Η πρώτη προσπάθεια για να γίνει ο σταθμός έγινε το 1996. Τότε βέβαια στο νησί επικρατούσε μια εντελώς πρωτόγονη κατάσταση. Δεν υπήρχε τίποτα. Κι όταν λέω τίποτα, το εννοώ. Δεν είχε ούτε καν ρεύμα παντού. Το ρεύμα ήρθε το 2006. Εγώ όμως από το 2003 εξέπεμπα, κανονικά.
Στην αρχή όλα αυτά τα μηχανήματα που βλέπεις, τα είχα στοιβαγμένα σε ένα μικρό δωματιάκι 2×2, πάνω στις κεραίες. Δεν είχα ακόμη στούντιο. Ξεκίνησα να το χτίζω το 2005. Όλα τα έκανα μόνος μου.
«Ο πειρατής της Γαύδου που νίκησε τους Άραβες», είχε γράψει μια εφημερίδα για μένα. Κατέβηκα μια μέρα στο λιμάνι και με φώναζαν όλοι πειρατή. Τους λέω «ρε σεις έχω άδειες, τι είναι αυτά που λέτε».
Εκπέμπω σχεδόν σε όλο το νότιο άξονα της Κρήτης. Και εκπέμπω ωραία, ποιοτική μουσική. Το πρόγραμμα μου δεν έχει «σουξεδάκια της εβδομάδας», όπως τα λέω. Η μουσική είναι διαλεγμένη τραγούδι-τραγούδι. Παίζω τη μουσική που αρέσει σε μένα, για να καταλάβεις.
Όταν ξεκίνησα, ειδικά απέναντι στην Κρήτη, δεν τους άρεσε καθόλου αυτό που έκανα. Περίμεναν ότι ένας σταθμός στη Γαύδο θα παίζει κρητικά όλη μέρα. Εγώ παίζω κρητικά 6 με 8 το πρωί, για τους πρωινούς που πάνε στη δουλειά τους. Και μετά παίζω απ’ όλα τα είδη της μουσικής εκτός από σκυλάδικα.
Στην αρχή οι κάτοικοι εδώ μου έδιναν ζωή το πολύ τρεις μήνες. Τους διέψευσα βέβαια. Έχω κλείσει πια τα 11 χρόνια.
Κάθε πρωί κάνω ζωντανή ενημερωτική εκπομπή, μιας και η άδεια που έχω είναι ενημερωτικού σταθμού. Έχω και δελτία ειδήσεων, καιρού, τα πάντα. Στη δική μου εκπομπή, η πρώτη ώρα έχει να κάνει με όσα γίνονται σε όλη την Ελλάδα και η δεύτερη ώρα είναι αφιερωμένη στα νέα της Κρήτης.
Θα ήθελα να έχω βοήθεια, αλλά δε γίνεται. Για ένα διάστημα πρόσφατα είχα έναν φοιτητή από τα ΤΕΙ Ρεθύμνου που έκανε την πρακτική του εδώ. Δεν ξέρω πως του την έδωσε. Με είχε πρωτοπάρει τηλέφωνο πριν από δυο χρόνια. «Μόλις τελειώσω θέλω να κάνω την πρακτική σου σε σένα», μου είχε πει. «Τρελός είσαι αγόρι μου, θέλεις να κάνεις την πρακτική σου στη Γαύδο;». Τελικά ήρθε. Μια χαρά κοπέλι ήταν. Με βοήθησε πολύ, έμαθε κι εκείνος.
Μέχρι πριν από μερικά χρόνια με στήριζαν οι κρατικές διαφημίσεις. Το 2010 κόπηκαν μαχαίρι. Η μόνη που έχω είναι από τα κρατικά λαχεία. Κι αυτή, από εκεί που ήταν 3-4χιλ το χρόνο, τώρα έχει πέσει στα 500-600 ευρώ. Τώρα, άντε να μου στείλει κάτι η περιφέρεια καμιά φορά. Και ο δήμος με στηρίζει όσο μπορεί.
Εκπέμπω και μέσα από τη σελίδα του σταθμού στο internet. Έχω και ένα «καμεράκι», πάνω στην ταράτσα, για να παίρνεις κιόλας μία ιδέα από Γαύδο, όχι τίποτα σπουδαίο, κάτι χωράφια φαίνονται, αλλά εντάξει. Ειδικά αυτοί που έρχονται στη Γαύδο, τους πιάνει νοσταλγία και θέλουν να βλέπουν, όταν είναι μακριά, έστω και κάτι από τα χωράφια του νησιού. Η Γαύδος έχει ανθρώπους που την αγαπάνε.
Εδώ θα κάτσεις, θα απολαύσεις τον ήλιο, θα περπατήσεις στα μονοπάτια που είναι πραγματικά απίθανα. Υπάρχει μια ελευθερία σε αυτό το νησί. Δεν έχει τίποτα στημένο και κοσμοπολίτικο, τίποτα κλασικό τουριστικό. Είναι βέβαια εντελώς σουρεάλ. Θέλει γερά νεύρα για να ανταπεξέλθεις.
Το καλοκαίρι λέμε πότε θα έρθει το φθινόπωρο να φύγουν οι επισκέπτες. Το χειμώνα λέμε πότε θα έρθει το καλοκαίρι να έρθουν. Όλες τις εποχές, όμως, ωραία είναι. Ο χειμώνας βέβαια έχει τη μοναξιά. Αλλά εγώ έχω τόση πολλή δουλειά που περνάει η ώρα μου. Οχτώ το πρωί είμαι εδώ μέσα. Μέχρι τις 11 ετοιμάζω το δίωρό μου. Στη 1 που τελειώνω πρέπει να απαντήσω σε διάφορα email. Στις 2 πρέπει να πάω να φάω. Κατά τις 3 γυρίζω. Άντε να κάτσω κανά μισάωρο. Μετά ψάχνω μουσική, ακούω τραγούδια, τέτοια πράγματα, μέχρι το βράδυ.

Εγώ αυτό το νησί όχι μόνο το αγάπησα, το λάτρεψα. Κάνω ό,τι μπορώ γι’ αυτό, για την ανάπτυξη του. Όταν λέω ανάπτυξη, φυσικά δεν εννοώ να χτιστούν πολυκατοικίες, αλλά κάτι να γίνει. Όλοι όσοι ζουν εδώ, από 40 μέρες τουρισμό προσπαθούν να τη βγάλουν. Και μερικά κατσίκια.
Η φυσιογνωμία του νησιού δεν κινδυνεύει. Γιατί η Γαύδος είναι σε τέτοιο σημείο που κάποιος πρέπει να είναι πολύ φευγάτος για να έρθει. Κατ’ αρχήν, πες ότι σου τη βιδώνει αύριο να έρθεις και να μείνεις εδώ. Δεν έχει ούτε ένα σπίτι να νοικιάσεις. Πρέπει να αγοράσεις γη, αν βρεις, και να χτίσεις. Το πρώτο σπίτι που έμενα ήταν το πατρικό του δημάρχου, μου είχε παραχωρήσει ένα δωμάτιο εκεί και είχα όλα τα πράγματά μου στοιβαγμένα. Και το οικόπεδο του σταθμού, μου το χάρισε ο δήμαρχος για να φτιάξω το στούντιο.
Άμα σου έλεγα τι έχω περάσει για να σταθεί αυτός ο σταθμός, θα γεμίζαμε τηλεφωνικό κατάλογο. Πάντα πίστευα ότι αν μη τι άλλο, το κράτος θα ενδιαφερόταν για ένα σταθμό εδώ πέρα, που στο φινάλε κρατάει ζωντανή την ελληνική φωνή στα σύνορα. Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα. Τίποτα. Κανένα ενδιαφέρον. Τόση παγωμάρα και τόση αδιαφορία…
Ξέρεις πόσοι κάθονται απέναντι στις παραλίες (σ.σ. της νότιας Κρήτης) ή στα καφενεία και έρχονται στη Γαύδο ειδικά για να δουν τι είναι αυτό που εκπέμπει, να δουν πως είναι δυνατόν να υπάρχει ένας σταθμός εδώ; Και μου λένε ότι στην πατρίδα τους, αν υπήρχε ένας τέτοιος σταθμός, το κράτος θα έκανε αμάν για να παραμείνει ανοιχτός.
Θα το παλέψω όσο χρειαστεί. Μπορεί να φτάσω να τρώω χόρτα κάθε μέρα, αλλά ο 
 φωτογραφίες: Δημήτρης Κουλελής30.04.2014
Πηγή:iefimerida.gr

Oι μόδιστροι Ντόλτσε & Γκαμπάνα καταδικάσθηκαν σε 18μηνη φυλάκιση για φυγάδευση 200 εκατ. ευρώ!!!



Για ελλιπή φορολογική δήλωση καταδικάστηκαν 
από το Εφετείο του Μιλάνου οι δύο διάσημοι σχεδιαστές μόδας Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα
Η ποινή που επιβλήθηκε είναι φυλάκιση 18 μηνών 
στον καθένα για φοροδιαφυγή -όπως τονίζει ο ιταλικός τύπος- μέσω μιας εταιρίας που είχε δημιουργηθεί στο Λουξεμβούργο.
Το λαμπερό δίδυμο της μόδας 
είχε αποκρύψει έσοδα ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ.
Στοιχεία από :ethnos.gr

ΣΟΚ :σταύρωση ανταρτών από φανατικούς ισλαμιστές στη Συρία για ...παραδειγματισμό



Εγκληματίες πολέμου: μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε
Σταυρώνουν  αντάρτες ....
Γιατί μόνο σοκ μπορούν να προκαλέσουν οι εικόνες από τη σταύρωση δύο ανδρών σε κεντρική πλατεία της Ράκα στη Βόρεια Συρία.
Οι δύο νεαροί άνδρες διακρίνονται με δεμένα τα μάτια και με αιματοβαμμένο το κεφάλι, ενώ ο ένας εκ των δύο φέρει πλακάτ που γράφει: «Αυτός εδώ πολέμησε τους μουσουλμάνους και πυροδότησε εκρηκτικά σε αυτό το σημείο».
Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες ελήφθησαν από περαστικούς, οι οποίοι στη συνέχεια τις ανήρτησαν στο Twitter σαν να επρόκειτο για αξιοθέατο. 
Μάλιστα, σε κάποιες από τις λήψεις απεικονίζονται πολίτες που περπατούν δίπλα από τους νεκρούς, αλλά και κάποια παιδιά που παρατηρούν τις σορούς των νεαρών και φαίνονται απόλυτα εξοικειωμένα με την ιδέα του θανάτου και δη, της σφαγής.



Λίγες ημέρες αργότερα, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) ανέλαβε την ευθύνη για τη σταύρωση και την εκτέλεση άλλων πέντε  ανθρώπων στην περιοχή, τονίζοντας ότι τα θύματα είχαν εμπλακεί σε .... υπόθεση κατασκοπίας και.... απόπειρα δολοφονίας των επικεφαλής του ΙΚΙΛ.!

Πηγή:protothema.gr

Χαμός για ένα ...μαρούλι στην κατεχόμενη Ελλάδα



ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ :
Σημερινή  φωτογραφία ...
"Πόλεμος"  για ένα ...μαρούλι , ρε...
Στην Ελλάδα των Μνημονίων και της Τρόϊκας  ...
Και κάθονται ακόμη   στις  πολυθρόνες  οι ορντινάντσες της Τρόϊκας...
Ούτε  ίχνος  ντροπής , αλλά  ζητούν και πάλι την ψήφο σας...
Μαυρίστε  τους ....

Δεν ντρέπονται ...Και φωτογραφίζονται περήφανοι...που ΔΕΝ βρήκαν το μοιραίο Boeing της Μαλαισίας!

Φωτογραφίζονται... περήφανοι που δεν βρήκαν το Boeing!
Παρήλθαν ... περίπου επτά εβδομάδες από την εξαφάνιση του μοιραίου Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών και μέχρι σήμερα, δεν βρέθηκε  ίχνος του αεροπλάνου ή των 239 επιβατών του και μελών του πληρώματός του.
Τα σενάρια γύρω από το θρίλερ με την πτήση MH370 ήταν πολλά κι όμως, ούτε ένα δεν κατάφερε να επαληθευτεί, αφήνοντας αναπάντητα τα δεκάδες ερωτήματα που «στοιχειώνουν» τους συγγενείς των άτυχων επιβατών από τις 8 Μαρτίου.
Οι αρχές της Μαλαισίας έχουν δεχθεί τα πυρά της παγκόσμιας κοινότητας για τον τρόπο που επέλεξαν να χειριστούν το θέμα και κατηγορούνται ότι έκρυψαν πολύτιμα στοιχεία για την πορεία του μοιραίου Boeing αλλά και για το γεγονός ότι παρά τα στοιχεία που είχαν στην κατοχή τους, επέμεναν να ψάχνουν σε λάθος γεωγραφικές περιοχές για τα συντρίμμια.

Όμως από την ημέρα που το Boeing χάθηκε δεκάδες άντρες και γυναίκες πέρασαν αμέτρητες ώρες στον αέρα, αναζητώντας ένα ίχνος του



Σήμερα όμως, η τεράστια αυτή επιχείρηση διάσωσης έφτασε στο τέλος της και παρά τις όποιες επικρίσεις, οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε αυτή πόζαραν με συγκίνηση και καμάρι για μία αποχαιρετιστήρια φωτογραφία που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της επιχείρησης.
Οι στρατιωτικοί και οι ερευνητές φωτογραφήθηκαν στο αεροδρόμιο του Περθ της Αυστραλίας.

Πηγή:nonews-news.gr

Η Ουκρανία παραδέχεται εμμέσως ,ότι χάνει και την ανατολική πλευρά της χώρας , ενώ φοβάται και για άλλες περιοχές!





 Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ, μετά τη συνάντησή του  με τους επικεφαλής των περιφερειών, παραδέχθηκε ότι ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να αποτρέψει το ενδεχόμενο εξάπλωσης της «τρομοκρατίας», όπως την χαρακτήρισε,  στις ανατολικές περιοχές.Παραδέχθηκε ότι το Κίεβο έχει απωλέσει τον έλεγχο σε Λουγκάνσκ και Ντόνετσκ, εξαγγέλλοντας τη δημιουργία πολιτοφυλακών σε όλες τις επαρχίες αποτελούμενων από εθελοντές, έπειτα από την... προδοσία της αστυνομίας!!!
Πρόσθεσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε «κατάσταση στρατιωτικής ετοιμότητας», καθώς, εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος ....στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας. Είπε:
  • «Επανέρχομαι για άλλη μια φορά στον πραγματικό κίνδυνο η Ρωσική Ομοσπονδία να εμπλακεί σε χερσαία πολεμική αναμέτρηση με την Ουκρανία»,
  • . «Οι ένοπλες δυνάμεις μας έχουν τεθεί σε κατάσταση πλήρους στρατιωτικής ετοιμότητας»,  για να αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη ρωσική στρατιωτική επέμβαση.
Εν τω μεταξύ  φιλορώσοι εξεγερμένοι κατέλαβαν σήμερα και άλλα κτίρια σε διάφορες πόλεις. Κατά τον Τουρτσίνοφ 
  • «Υπάρχουν προσπάθειες αποσταθεροποίησης της κατάστασης στη Χαρκίβ (σ.σ. ανατολική Ουκρανία), στην Οδησσό (νότια), στη Ντνιπροπετρόφσκ (ανατολική), στη Ζαπορίζια (νοτιοανατολική Ουκρανία), στη Χερσόν και στη Μικολάγεφ (νότια)» !...
Πηγή:parapolitika.gr

Ο συνταγματολόγος Ηλίας Νικολόπουλος επιμένει στην αντισυνταγματικότητα ενδεχόμενης διάλυσης της Χρυσής Αυγής




Επιμένει ο συνταγματολόγος και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Νικολόπουλος ,ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει διάλυση της Χρυσής Αυγής, όπως και κανενός κόμματος, παρότι δέχτηκε ότι είναι νεοναζιστικό μόρφωμα.
Μιλώντας σ τον ΣΚΑΙ επικαλέστηκε μάλιστα και επιστημονικό σύγγραμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου !. Ο κ. Νικολόπουλος υποστήριξε ότι δεν είναι εγκληματική οργάνωση όλη η ΧΑ, αλλά μόνο εκείνα τα μέλη της που θα καταδικαστούν για τα συγκεκριμένα αδικήματα. 

Μεϊμαράκης προς Aλβανούς: θα σας βάλουμε στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση!.




Επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος μετά από συνάντησή του με τον Αλβανό ομόλογό του, και το πρώτο που έκανε ήταν να απολογηθεί για όσα διαδίδουν διάφοροι κύκλοι, ότι οι Αλβανοί λαθρομετανάστες κακοπερνάνε στην Ελλάδα:

«Η συντριπτική πλειοψηφία στην Ελλάδα συνεργάζεται με ειλικρίνεια με τους Αλβανούς πολίτες που ζουν στη χώρα μας και εάν ακούγονται κάποιες διαφορετικές, ακραίες φωνές, αυτές δεν απηχούν τις απόψεις της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου».

Αφού πέρασε με… λίαν καλώς την απολογία του, βεβαίωσε τους Αλβανούς ότι «με εντολή Σαμαρά» η κυβέρνηση θα «τρέξει» την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. (προφανώς για να έρχονται οι Αλβανοί στην Ελλάδα ως… Ευρωπαίοι πολίτες κι όχι ως λαθρομετανάστες):

«Μέσα στους στόχους της ελληνικής Προεδρίας είναι σαφέστατα να μπορέσει η Αλβανία μέχρι τον Ιούνιο να έχει τη θετική εισήγηση της Επιτροπής. Έχουμε κατ’ επανάληψιν τονίσει αλλά και με πράξεις έχουμε αποδείξει ότι όλη αυτή η ταραγμένη περιοχή των Βαλκανίων πρέπει να ενταχθεί στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ».
Πηγή: xryshaygh.com

Αίρεται η ασυλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γρέγου, Ζησιμόπουλου, Ματθαιόπουλου και Μπαρμπαρούση



Δεκτές έγιναν οι αιτήσεις της εισαγγελικής αρχής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Q
  • Αντώνη Γρέγου, 
  • Πολύβιου Ζησιμόπουλου, 
  • Αρτέμιου Ματθαιόπουλου και 
  • Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.
Κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία 213 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ» της άρσης, 16 ψήφισαν «κατά» της άρσης και 8 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Ο δήμαρχος Χ. Κορτζίδης ΔΕΝ παραιτείται , κι ούτε ζήτησε συγγνώμη για τον θάνατο του 13χρονου στο παράνομο λούνα παρκ στο Ελληνικό....

Μας  απογοήτευσε ο ακτιβιστής  Δήμαρχος του Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης...
Εμείς περιμέναμε μία γενναία απόφαση  
Ν΄αναλάβει τις  ΕΥΘΥΝΕΣ  του  γι΄αυτό το παράπηγμα ,που ονομαζόταν  "λούνα παρκ"και   το οποίο ο Δήμος του  ...παρανόμως  ηλεκτροδοτούσε και ...εισέπραττε  και ενοίκιο...
Δυστυχώς μας  διέψευσε  οικτρά...
Επίσης ,τα περί "πολυδαίδαλου νομοθετικού πλαισίου", που είπε,  μας  αφήνουν παγερά αδιάφορους.
Το πως δεν είχε (σ.σ. η Δημοτική Αρχή) "ανάλογη εμπειρία "  ,. μας θλίβει...
Και  το "πως θα λειτουργούσε  ...προσωρινά για  3 μήνες...,και ΟΧΙ ως  μόνιμη εγκατάσταση"(!)  , μας  έστειλε  αδιάβαστους...
Και ν΄αφήσει στην  άκρη  τις  φλυαρίες  για  ..."προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του τραγικού περιστατικού στο λούνα παρκ"

 Μας  είπε ακόμη  ,ότι ...δεν προτίθεται να παραιτηθεί.
Δεν παραιτείται , αλλά η  ψυχούλα του 13χρονου  θα  τον βασανίζει στον ύπνο του...

Ουρές και εντάσεις για λίγα δωρεάν φρούτα και λαχανικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη της οικονομικής κατοχής του 2014


Χιλιάδες  φτωχοί  συμπατριώτες  μας   ,το πρωί , σε  7  λαϊκές αγορές της Αττικής αλλά και της Θεσσαλονίκης, έτρεξαν για να πάρουν  δωρεάν μερικά   φρούτα και λαχανικά ,στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών των  παραγωγών των λαϊκών αγορών..
Παραθέτουμε μόνο  φωτογραφίες .
Δεν χρειάζονται σχόλια...




"Δημοκρατία δεν είναι ...σιωπή των αμνών"!!!


Τούριξε στ΄αυτιά   του  Γ.Στουρνάρα , ο Παναγιώτης  Λαφαζάνης   του ΣΥΡΙΖΑ
 για τα  φληναφήματα που έλεγε νωρίτερα στη Βουλή.
Αλλά  η φράση,που "έγραψε" είναι η εξής:

  • "Δημοκρατία  δεν είναι η  σιωπή των αμνών..."

Ναι , κύριε Στουρνάρα...
Μην το παίζετε  ...Ηρώδης  .
Και δεν θέλετε να  υπάρχουν  κι άλλες  "φωνές"  εκτός  από τη δική σας...
Η ...σιωπή των αμνών δεν  αρμόζει  σε Δημοκρατία παρά μόνο σε  δικτατορικά καθεστώτα ή κράτη  υπό ΚΑΤΟΧΗ.
Πέστε μας  πως το βλέπετε...

Μεγάλη πρόκληση υπέρ του Μεγάρου Μουσικής, που απαλλάσσεται από ασφαλιστική ενημερότητα , κορόϊδο ελληνικέ λαέ ....

Το ...Μέγαρο Μουσικής 
Φέρει την υπογραφή 4  υπουργών: 
(των Στουρνάρα, Χατζηδάκη, Βρούτση και Παναγιωτόπουλου.) 
Για να  ...ρυθμίσουν  τα  χρέη του Μεγάρου Μουσικής...
Τέσσερεις  υπουργάρες  για το Μ.Μ. 
Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή γίνεται ρύθμιση μεταβατικού χαρακτήρα με ισχύ έως το τέλος του Αυγούστου του 2014 !!!
Δηλαδή το Μ.Μ.  τυγχάνει ...ευνοϊκής μεταχείρισης, όπως πάντοτε!!! 

Με την τροπολογία απαλλάσσεται έως την 31.8.2014 ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού ενημερότητας, καθώς και αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας, για τα χρέη του προς το Ελληνικό Δημόσιο, το ΙΚΑ ή άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς, για όλες τις πράξεις και συναλλαγές, πλην της μεταβίβασης ακινήτου ιδιοκτησίας του.
Η τροπολογία υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. 

Ο βουλευτής της ΝΔ Κ.Κουκοδήμος πήγε με το όπλο στη Βουλή...


Οπλισμένος  πήγε  στο κοινοβούλιο ο ...βουλευτής της  ΝΔ  Κώστας Κουκοδήμος.
Ευτυχώς  οι ανιχνευτές μετάλλων (στην είσοδο του κοινοβουλίου) άρχισαν να ...ουρλιάζουν και να  παρέμβουν  οι  ευγενικοί  αστυνομικοί....
Τούπαν :
  • κυρ  βουλευτά μας  αυτό το σιδερικό  ΔΕΝ  θα μπει στη  Βουλή!
Κι εκείνος ,δηλαδή ο σεμνός  βουλευτής της  ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος. , παρέδωσε  το πιστόλι  του  στον φρούραρχο ..
Και ζήτησε  και...συγγνώμη!

Το αμινοξύ τρυπτοφάνη και πως η μπανάνα, η μαύρη σοκολάτα,η βρώμη και τα καρύδια ενισχύουν τους νευροδιαβιβαστές και μας χαρίζουν καλή διάθεση!

L-tryptophan-3D-balls.png
Αυτή  είναι η ...Τρυπτοφάνη
Η τρυπτοφάνη είναι ένα αμινοξύ, πρόδρομος της σεροτονίνης, 
η οποία είναι νευροδιαβιβαστής με καθοριστική σημασία 
για την ψυχολογική μας διάθεση. Και όχι μόνο ...
Εκτός από τον εγκέφαλο υπάρχει και στο υπόλοιπο σώμα και λειτουργεί και ως ορμόνη. 
Η τρυπτοφάνη είναι από τις πιο σημαντικές θρεπτικές ουσίες για την ποιότητα του ύπνου μας, λόγω της μετατροπής της από το σώμα σε σεροτονίνη ,η οποία χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και μας προετοιμάζει για καλό  ύπνο. Και όχι μόνο...
Ο καλύτερος τρόπος για ν΄ αυξήσουμε την Τρυπτοφάνη είναι ν΄ προσέξουμε  τις  διατροφικές  μας επιλογές .
Θα  αναφέρουμε  μερικά  στοιχεία .
Δείτε με ποιες τροφές που , για παράδειγμα, για να καταφέρετε να διώξετε τη μελαγχολία ! ΄Η να έχετε  καλό ύπνο!!!

1. Βρώμη: 
Λίγη βρώμη στο πρωινό.... Οι υδατάνθρακες που περιέχει,  προκαλούν την απελευθέρωση σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που βελτιώνει τη διάθεσή μας και μπορεί να μας βοηθήσει ακόμη και να κοιμόμαστε καλύτερα.
2. Γάλα: μας ηρεμεί και μας ευχαριστεί. Εκτός από ασβέστιο, είναι  καλή πηγή τρυπτοφάνης .
3. Μπανάνες::
 περιέχουν  τρυπτοφάνη ,και χωρίς να αποτελούν βασικές πηγές της, φαίνεται πως φέρνουν αποτελέσματα. Συν τοις άλλοις, οι μπανάνες ελέγχουν τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος με τη βιταμίνη Β6 που περιέχουν και μας χαλαρώνουν με φυσικό τρόπο, μετατρέποντας τη φαινυλαλανίνη σε ντοπαμίνη (νευροδιαβιβαστής που σχετίζεται με τη διάθεση).

4. Αβοκάντο
τα μονοακόρεστα λιπαρά στα αβοκάντο βοηθούν τον εγκέφαλο να ευαισθητοποιείται περισσότερο στη σεροτονίνη, αλλά πέρα απ’ αυτό, τα λιπαρά αυτά βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης .Τα αβοκάντο έχουν αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β6.

5. Γαλοπούλα

Η γαλοπούλα, όχι μόνο είναι ό,τι πρέπει για μια πιο υγιεινή διατροφή, αλλά περιέχει τρυπτοφάνη η οποία είναι σημαντική για την ποιότητα του ύπνου μας, αλλά και για την καλή μας διάθεση, όπως και φαινυλαλανίνη, την οποία ο εγκέφαλος μετατρέπει σε ντοπαμίνη. Η ντοπαμίνη είναι νευροδιαβιβαστής που  βοηθά και στη βελτίωση της διάθεσής μας.

6. Ψάρια.
..
Τα υψηλά επίπεδα των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που περιέχονται στα λιπαρά ψάρια φαίνεται πως δρουν ευεργετικά ενάντια στη μελαγχολία, αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης και ο ψευδάργυρος που περιέχουν βελτιώνει τη δεκτικότητα του εγκεφάλου σε αυτό το νευροδιαβιβαστή. Μην ξεχνάτε πως όσο πιο λιπαρό είναι το ψάρι, τόσο το καλύτερα από άποψη περιεκτικότητας σε ωμέγα-3, γι’ αυτό προτιμήστε τις σαρδέλες, τη ρέγκα ή το σολομό, ο οποίος μάλιστα αποτελεί φυσική πηγή βιταμίνης D, που σύμφωνα με έρευνες αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης.

6. Καρύδια:
Τα καρύδια έχουν κι άλλα οφέλη όσον αφορά τη βελτίωση της διάθεσης. Θεωρούνται «τροφή του εγκεφάλου» , ενώ αποτελούν εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων για όσους δεν τρώνε ψάρια. Ακόμη, είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη.


7. Μαύρη σοκολάτα
Περιέχει αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και βελτιώνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο !
 Τα σάκχαρα και άλλα συστατικά της προκαλούν την απελευθέρωση σεροτονίνης και ενδορφινών, ενώ η καφεΐνη της δρα διεγερτικά κι έτσι οι πιθανότητες να αισθανθούμε καλύτερα και με περισσότερη ενέργεια, αυξάνονται.

Μετά το έμφραγμα, τρώτε ...μπανάνες και φυτικές ίνες !



Οι άνθρωποι που έπαθαν έμφραγμα, πρέπει να τρώνε τροφές με άφθονες φυτικές ίνες, γιατί αυτή η διατροφή βοηθά σημαντικά στην αποκατάσταση της υγείας τους και απομακρύνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές του Τμήματος Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", σύμφωνα με το BBC, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 4.000 άνδρες και γυναίκες, που είχαν επιβιώσει μετά από έμφραγμα, μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οι άνθρωποι αυτοί, στη συνέχεια, παρακολουθήθηκαν κατά μέσο όρο επί εννέα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων πέθαναν 682 γυναίκες και 451 άνδρες. Η έρευνα έδειξε ότι οι πιθανότητες επιβίωσης είχαν σχέση με την ποσότητα φυτικών ινών που κατανάλωναν μετά το έμφραγμα.
Όσοι έτρωγαν τις περισσότερες ίνες, είχαν κατά μέσο όρο 25% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου (από οποιαδήποτε αιτία), σε σχέση με όσους έτρωγαν τις λιγότερες ίνες. 
Κάθε αύξηση κατά δέκα γραμμάρια την ημέρα στην κατανάλωση ινών σχετιζόταν με μια μείωση κατά 15% στον κίνδυνο θανάτου. 
Επιπλέον, οι άνθρωποι που έτρωγαν τις πιο πολλές φυτικές ίνες, είχαν 13% μικρότερη πιθανότητα να πάθουν νέο θανατηφόρο έμφραγμα.
Οι φυτικές ίνες, που μπορούν να ρίξουν την υψηλή αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη, περιέχονται σε διάφορες τροφές, όπως
  • φρούτα, 
  • λαχανικά, 
  • όσπρια και 
  • μπανάνες, 
  • καρότα, 
  • μήλα, 
  • πατάτες και
  • δημητριακά 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κασιδιάρης:χαστούκισα την Κανέλλη, και δεν μετανιώνω, γιατί με είχε πει φασισταριό και πουσταριό...


Αμετανόητος εμφανίζεται, δυο χρόνια μετά, ο υπόδικος βουλευτής της ΧΑ Ηλίας Κασιδιάρης, για το περίφημο χαστούκι στην συνάδελφό του από το ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.
Σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο Agioritikovima.gr.,είπε χαρακτηριστικά:
  • «Δεν μετανοώ για το χαστούκι. 
  • Η κυρία Κανέλλη με είχε αποκαλέσει και φασισταριό και πουσταριό, αυτό είναι καταγεγραμένο..
  • .Και εσείς αυτή τη στιγμή εάν σηκωθείτε και με πετάξετε στο πρόσωπο τα έντυπα που έχετε μπροστά σας, ε, λογικό είναι να αντιδράσω κι εγώ....Και δεν θα γυρίζω το άλλο μάγουλο» 

Πρόσ(χ)ημο...Οι λέξεις είναι σαν τις σημαίες

Ο Στάθης στον eniko
Πρόσ(χ)ημο...
Πρώτα σκότωσαν τις λέξεις. Κι ύστερα σκλάβωσαν του ανθρώπους. Ετσι γινόταν, έτσι γίνεται κι έτσι θα γίνεται στην πολιτική, εκτός από τις επαναστατικές περιόδους ή τις μεγάλες μεταρρυθμιστικές εποχές, όταν οι λέξεις διατηρούν τη σχέση τους με τις έννοιες που αποδίδουν, σαν μαχόμενες μεραρχίες. Στα ενδιάμεσα,
στις μεταβατικές περιόδους κι ακόμα περισσότερο σε φάσεις ύφεσηςή και παρακμής οι λέξεις «κουρεύονται», μπαίνουν σε οργουελιανά στρατόπεδα συγκέντρωσης, αποχυμώνονται, αποξηραίνονται, εκπαιδεύονται στην αμφισημίαστις σοφιστείες, στην παρένδυση, κατατάσσονται σε μεραρχίες ευφημισμών, ή ακόμα και σε δηλώσεις μετανοίας για τις έννοιες που έως τότε έφεραν, σεαποκήρυξη. Οσο δε για τις πιο απείθαρχες λέξεις, αυτές απλώς εξορίζονται,
εργάτης, σοσιαλισμός, επανάσταση, μεταρρύθμιση, αλληλεγγύη, συντροφικότητα, ουτοπία, εκατοντάδες λέξεις δεν ενδημούν στην ανωτάτη καθεστωτική της προπαγάνδας και
όταν χρησιμοποιούνται, χρησιμοποιούνται σαν λέξεις δούλες, που σημαίνουν άλλο πλέον από εκείνο που εννοούσαν.
Σ’ αυτόν τον αχταρμά των λέξεων από τον κιμά των εννοιών, η κυρίαρχη γλωσσογενετική προσθέτει νεολογισμούς και λέξεις κενές καινότητος, φτιάχνοντας εν τέλει μια γλώσσα των 200 λέξεων και των 30 εννοιών - όσων
εννοιών είναι αρκετές, παραμένοντας σε δημόσια χρήση με κατακλυσμική συχνότητα, να εξασφαλίζουν το άπληκτον της ομογενοποιημένης σκέψης. Τελευταίας
εσοδείας σ’ αυτήν τη σημασιολογία και σημειολογία το «πρόσημο». Λέει, ας πούμε, ο Γιωργάκης «πολιτική με προοδευτικό πρόσημο» και πάει περίπατο η «προοδευτική πολιτική». Πάει περίπατο δηλαδή μια πολιτική που προϋποθέτει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συνεπάγεται προσδιορισμένα αποτελέσματα και μένεις στο χέρι με μια μπαρούφα στο χαλαρό,
πρόθυμη να αναμειχθεί κι αυτή στον χυλό των εννοιών που κάνουν, στην εποχή μας (όπως και σε άλλες εποχές), ανίκανους τους πολίτες να επικοινωνήσουν μεταξύ τους,
μάλιστα υπερβαίνοντας τα τείχη που υψώνουν τα στερεότυπα, η παραπληροφόρηση, ακόμα και η ιδεολογική τρομοκρατία.
Λέξεις-μόδα, που ορισμένες κρατούν χρόνια, αλλά και λέξεις Ιούδες, λέξεις πεμπτοφαλαγγίτες δημιουργούν ένα έθος που δεν παράγει ήθος, αλλά την απαξίωσή του. Σοβαροφανείς μπούρδες (όπως, λόγου χάριν, να ομιλεί ο Γιωργάκης για «αριστερή συντήρηση», ή να ονομάζει ο κ. Καραμανλής την αντιδραστική παλινόρθωση, «μεταρρύθμιση», ή να «βγαίνει στις αγορές» ο κ. Σαμαράς, λες και πάει εκδρομή το δημοτικό σχολείο της γειτονιάς του) πνίγουντην πολιτική
σε μια χαβούζα που ο πολύς λαός δικαίως πλέον απεχθάνεται (μη δυνάμενος όλα αυτά και άλλα τέτοια να ψιλολογήσει), εκπίπτοντας με τη σειρά του σε γενικεύσεις αποστροφής που δεν τον βοηθούν να ξεχωρίσει την ήρα απ’ το στάρι. Γνήσιο τέκνο αυτής της παρακμής ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, γέννημα-θρέμμα της Πασοκιάς στην πιο ελεεινή της μορφή (Ανδρεϊκή δημαγωγία, Σημίτιος «εκσυγχρονισμός», Γιωργακική αποδόμηση), έχει το θράσος να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «Πασοκογενή», συναγωνιζόμενος κι αυτόν τον θλιβερό Κουτσούμπα που έχει πάρει σβάρνα τους μιναρέδες του καθεστώτος για να σκληρίζει ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ έχει πάει το πιο σάπιο ΠΑΣΟΚ» - καλά, άνθρωπέ μου, σε καταλάβαμε. Μην ταράζεσαι άλλο. Αν δεν εμπιστευθεί ο λαός τον ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις αντιφάσεις που τον δέρνουν, δεν θα υποκύψει στις αυταπάτες του ο λαός, δεν θα πάρουμε κανένα ρίσκο και θα συνεχίσει να κυβερνά ο ΔΟΛ, οι τράπεζες, η Μέρκελ, τα μονοπώλια, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, διότι
στο πλαίσιο του καπιταλισμού δεν γίνεται αλλιώς! ούτε σ’ αυτό το πλαίσιο κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα της εργατικής τάξης το οκτάωρο, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το ασφαλιστικό σύστημα και όλα τα άλλα που το κομμουνιστικό και σοσιαλιστικό κίνημα πέτυχαν κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα.
Οι λέξεις είναι σαν τις σημαίες. Παίρνουν το νόημά τους απ’ αυτόν που λέει τις πρώτες και κρατάει τις δεύτερες. Αλλη ήταν η ελληνική σημαία στα χέρια του ΕΑΜ κι άλλη στα χέρια του ταγματαλήτη. Για το έθνος μιλά και ο κ. Σαμαράς, αλλά το καθιστά φόρου υποτελές στο Δ’ Ράιχ, για το έθνος μιλά και ο Γλέζοςκαι το στεφανώνει με το αυτεξούσιο και την ελευθερία. Για «βιώσιμο χρέος»μιλά και ο κ. Βενιζέλος -υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι νεκρή- για επιμήκυνση αυτής της «βιωσιμότητας» ομιλούν και οι βδέλλες που προσδοκούν μέσω του χρέους να απομυζούν τη χώρα στον αιώνα τον άπαντα.Διότι στο πλαίσιο του καπιταλισμού, δεν μπορεί να γίνει αλλιώςΚι ώσπου
η καταστροφή μας και ο εξευτελισμός μας να γίνουν τέλειοι, μακριά απ’ τον μπακάλη που κάποτε ψήφισε ΠΑΣΟΚ, κι αγκαλιά με το ακλόνητον αυτού του συστήματος. Σου το λέει ο Σόιμπλεδεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Πρέπει να πληρώσεις τις αμαρτίες σου,
ακόμα κι αν δεν τις έκανες εσύ, διότι η ενοχή όσων τις έκαναν, αυτών δηλαδή που σε κυβερνούν, δίνει τώρα σε μας την ευκαιρία να σε λεηλατούμε. Τι δεν καταλαβαίνεις απ’ όλα αυτά, παιδί μου, σε ρωτάει πατρικά οΑρχοντοσόιμπλε των Τόκων, δεν σου τα εξηγεί επαρκώς η κυρία Μισέλ και ο κ. Κεδίκογλου; Τι «πρόσημο» χρειάζονται οι λέξεις για να τις καταλαβαίνεις;
Κατ’ αυτούς, δεν είναι χαμένη γενιά τα Ελληνάκια που μεταναστεύουν στην ξένη ή μαραζώνουν στην εν ημίν σκλαβιά, αλλά ο κ. Πάγκαλος, όστις απειλεί ότι θα αυτοεξορισθεί ο ίδιος και η οικογένειά του, αν επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα τρομοκρατικό». Που μάλιστα έχει στο παρελθόν μισθώσει «μεθυσμένους Αλβανούς» για να τον προπηλακίσουν! - ούτε ο κ. Μπαλτάκος έτσι! Αυτός τουλάχιστον «γεννήθηκε αντικομμουνιστής», δεν έγινε«Γιωργαλάς» εξ επιφοιτήσεως. Πολλή η λάσπη,
φίλες και φίλοι. Αν μη τι άλλο, η χώρα πρέπει να βγει απ’ αυτήν την παγίδα των χυδαίων στον δημόσιο βίο. Τσογλάνια, ταξικά παράγωγα και τοξικά κωθώνια (για να παραφράσω τον κ. Διονύση Σαββόπουλο) συναγωνίζονται σε μια τελευταία μάχη έως εσχάτων, να απελπίσουν τους πολίτες, να τουςαπαγοητεύσουν, να τους αποθαρρύνουν, να τους αποκαρδιώσουν, να τους
πνίξουν στον χυλό και τη λάσπη των λέξεων που έχουν ευνουχίσει, των εννοιών που κακοποιούν, διότι ο μόνος τρόπος για να συνεχισθεί ησκλαβιά και η ατίμωση είναι η απαξίωση (ακόμα περισσότερο) του λόγου, του ορθού λόγου, των ιδεών και του διαλόγου.
Οσον πλησιάζουμε προς τις εκλογές, σαν τις Σάλπιγγες της Ιεριχούς θα μουγκρίζουν οι μονταζιέρες της Συγγρού και τα ψεύδη του Μαξίμου, σαν δαιμονισμένη θα αβαντάρει η προπαγάνδα τους εκλεκτούς της (όσον πιο ουτιδανός είσαι, τόσον πιο «σπουδαίο» και «νέο φαινόμενο» σε εμφανίζει η προπαγάνδα).
Ομως, για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση κι ακόμα περισσότερο για πρώτη φορά μετά τον Εμφύλιο, ο ελληνικός λαός έχει αρχίσει να σχηματοποιεί και να διαμορφώνει μια δυναμική, που είναι πιθανόν να τον βγάλει απ’ το πλαίσιο, απ’ την παγίδα των φαύλων, αυτήν
που δημιούργησε ο δικομματικός μονοκομματισμός. Οι πολίτες στρέφονται στον ΣΥΡΙΖΑ (με όλες του τις αδυναμίες), διότι βλέπουν σ’ αυτόν έναεργαλείο εξόδου από ένα κολασμένο κισμέτ. Πιθανής εξόδου. Με ρίσκα και δυσκολίες (πολύ προτιμότερες όμως απ’ τον ασφαλή θάνατο). Το ενθαρρυντικόσ’ αυτήν τη διαδικασία είναι ότι, εκτός απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, κι άλλες πολιτικές δυνάμειςέχουν χειραφετηθεί πλέον από τις καθεστωτικές Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή, δίνοντας έτσι
ευρύτερο εθνικό και ταξικό υπόβαθρο στην ανάγκη που έχει η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός για επαναπροσδιορισμό της θέσης του μέσα στον κόσμο και επαναχάραξη (ή επιτέλους χάραξη) μιας εθνικής στρατηγικής. Τοακόμα πιο ενθαρρυντικό σε αυτήν τη συγκυρία (όπου συγκρούσεις με θεούς και δαίμονες είναι κάτι περισσότερο από ορατές) βρίσκεται στο γεγονός ότι πολλοί πολίτες, ομάδες, ρεύματα που δεν συνοδοιπορούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε έναν τιτάνιο αγώνα (διότι τέτοιος θα είναι) δημιουργίας νέων θεσμών
που θα κρατούν τον λαό στο προσκήνιο της πολιτικής. Διότι εκεί βρίσκεται η Λυδία Λίθος των εξελίξεων σ’ αυτήν τη συγκυρία, είτε αποβούν προς τη μια είτε προς την άλλη κατεύθυνση.
Ή οι Ελληνες θα μείνουμε στην πεπατημένη του πάτου των Μνημονίων και των Μεσο(μακρο)πρόθεσμων, ζώντας σε ένα προτεκτοράτο με τη ζωή μας λάφυρο και ξεφτιλισμένη, ή θα δοκιμάσουμε το Σταρ Τρεκ της ζωής μας. Προσωπικώς πιστεύω ότι η Αριστερά του Καλού υπάρχει, ότι μέσαέξω και δίπλα απ’ αυτήν χωράνε όλοι οι εραστές μιας ανθρώπινης ζωής και ότι όλο αυτό το δημοκρατικό καρκατσουλιό ξέρει να οργανώνει και να διοικείΞέρει, και ό,τι δεν ξέρει θα το μάθει...