Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Τη νομιμοποίηση της κάνναβης για θεραπευτικούς λόγους ζητά το «Ίαμα»



Την αναγκαιότητα για εμπεριστατωμένη ενημέρωση γύρω από την χρήση της θεραπευτικής κάνναβης και την αντιστροφή της εικόνας της, από επικίνδυνο ναρκωτικό σε "θαυματουργό" ίαμα,
τόνισαν σήμερα επιστήμονες και ασθενείς σε μια συνάντηση που οργάνωσε στην ΕΣΗΕΑ η Κίνηση Νόμιμης Εφαρμογής Ιατρικής Cannabis (KINEICAN), το "Ίαμα".
Οι συμμετέχοντες τόνισαν ότι η νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης για την αντιμετώπιση πολλών παθήσεων, ακόμη και ιδιαίτερα σοβαρών, μπορεί να αποτελέσει σύγχρονη θεραπευτική επιλογή.
Όπως εξήγησε ο ειδικευμένος στην Νευρολογία - Ψυχιατρική, Γ. Οικονομόπουλος «η επιστημονική αποκάλυψη ότι ο οργανισμός μας παράγει τα δικά του κανναβινοειδή, ανάγκασε και τους πιο δύσπιστους να συνειδητοποιήσουν ότι οι ιδιότητες των ουσιών αυτών είναι τόσο ευεργετικές για τον οργανισμό, όσο και τα 'φυτοκανναβινοειδή' τα οποία χρησιμοποιούνται πλέον θεραπευτικά σε πολλές χώρες του κόσμου».
Οι επιστήμονες υποστήριξαν ότι πλέον υπάρχουν αρκετά στοιχεία στην επιστημονική κοινότητα τα οποία αποδεικνύουν ότι η χρήση θεραπευτικής κάνναβης δεν βοηθά μόνο ως αναλγητικό αλλά έχει μια ευρεία γκάμα θεραπευτικών δράσεων σε ολόκληρο το σώμα.
Συγκεκριμένα ο κος Οικονομόπουλος ανέφερε ότι «η χρήση της βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία, έχει αντιφλεγμονώδη, αντιβιοτική αγχολυτική και αντικαταθλιπτική δράση», ενώ ισχυρίσθηκε ότι υπάρχουν από το 1974 μελέτες και επιστημονικές εργασίες για την «ευεργετική» δράση της στον καρκίνο και τη συρρίκνωση των καρκινικών όγκων. Μάλιστα είναι ήδη γνωστές οι θεραπευτικές ιδιότητες των κανναβινοειδών στις παθήσεις των ματιών όπως το γλαύκωμα.
Οι γιατροί σημείωσαν ότι η θεραπευτική χρήση της κάνναβης είναι ένα ταμπού που έχει σπάσει σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου και κυρίως στην Αμερική και έχει δοθεί με τον τρόπο αυτό η δυνατότητα να βοηθηθούν χιλιάδες ασθενείς που έχουν ελεύθερη πρόσβαση και δεν καταδιώκονται ως χρήστες ναρκωτικών ουσιών.
Ο γιατρός Α. Λουπασάκης, που έχει ασχοληθεί χρόνια με τις ευεργετικές επιδράσεις του γέλιου στην αυτοθεραπεία, όπως είπε, πρόσθεσε ότι «ορισμένες τροφές όπως η σοκολάτα, αλλά και βιταμίνες που περιέχονται σ αυτές, το περπάτημα, το μασάζ, αλλά και πιέσεις σε σημεία βελονισμού μπορούν να ενεργοποιήσουν σε κάποιο βαθμό το δικά μας κανναβινοειδή».

Αναφερόμενος στην αξία των κανναβιδοειδών επισήμανε ότι «μας βοηθούν στην αυτοθεραπεία, αποτελούν το ξύπνημα του οργανισμού μας και είναι τα "άλλα" δικά μας παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη».
Πηγή:skai.gr



Πηγή: http://www.skai.gr/news/health/article/279718/ti-nomimopoiisi-tis-kannavis-gia-therapeutikous-logous-zita-to-iama/#ixzz3XaQENZm9
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου