Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Διπλωματικός πυρετός για συμφωνία στο παρά 1'


Ολοήμερες τηλεφωνικές επικοινωνίες και διπλωματικό παζάρι ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες αποκαλύφθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας. Είχε προηγηθεί ένα μπαράζ δημοσίων δηλώσεων κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων.

Οπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέστειλε πρόταση στην Αθήνα η οποία, εφ΄ όσον γινόταν αποδεκτή, θα μπορούσε να άρει το αδιέξοδο έστω και την ύστατη ώρα.

Αν και η πρώτη αντίδραση από το Μαξίμου στην πρόταση Γιούνκερ ήταν αρνητική, εντούτοις το «παζάρι» συνεχιζόταν ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες.

Η πρόταση Γιούνκερ προβλέπει να απευθύνει η ελληνική κυβέρνηση επιστολή για τη σύγκληση έκτακτου Eurogroup σήμερα Τρίτη στις Βρυξέλλες, να αποδεχτεί η Ελλάδα την τελευταία πρόταση των δανειστών με την αφαίρεση ενός εκ των όρων (πιθανότατα του ΕΚΑΣ) και να προτείνει ο Πρωθυπουργός ψήφο στο «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Με το έκτακτο Eurogroup θα μπορούσε να δοθεί τεχνική παράταση του προγράμματος που λήγει σήμερα και να δημιουργηθεί στο παρά ένα «δίχτυ ασφαλείας» για τη χώρα.

Η πρώτη αντίδραση από το Μαξίμου ήταν αρνητική και όπως σχολιαζόταν «η κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις κινήσεις που γίνονται. Είμαστε στον δρόμο προς τις κάλπες και ο Πρωθυπουργός θα ψηφίσει ΄΄ΟΧΙ΄΄».
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου