Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

΄Ερχεται το μεγάλο "ψαλίδι" για τους συνταξιούχους.- Ψηφίστε τους !!!



Μόνο την αρχή του... έργου είδαν χθες 2,6 εκατ. συνταξιούχοι στους οποίους πιστώθηκαν οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου, όπως διαμορφώνονται μετά τις νέες περικοπές που ψηφίστηκαν με το Μνημόνιο. Γιατί για τους επόμενους τρεις μήνες, οι συντάξεις τους θα είναι περισσότερο  πετσοκομμένες...


Οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου που πιστώθηκαν, ή θα πιστωθούν τις επόμενες ώρες, είναι μειωμένες σε σχέση με αυτή που λάμβαναν τους προηγούμενες μήνες οι συνταξιούχοι, καθώς πλέον επιβάλλεται αυξημένη κατά 2% εισφορά ασθενείας στις κύριες (από το 4% αυξήθηκε στο 6%) και εισφορά 6% (πριν δεν επιβαλλόταν) στις επικουρικές.
 Η εισφορά στην κύρια σύνταξη θα υπολογίζεται επί του αρχικού ποσού δηλαδή επί της σύνταξης που είχαν οι δικαιούχοι στις 31/12/2009, πριν επιβληθούν οι περικοπές του 1ου  Μνημονίου. Στη συνέχεια, όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, το ποσό που θα προκύπτει θα αφαιρείται από τη σύνταξη που παίρνουν σήμερα δηλαδή θα μπαίνει το 2% σε σύνταξη 2.000 ευρώ και τα 40 ευρώ της μείωσης που προκύπτει από την εισφορά αυτή, θα αφαιρούνται από τις καταβαλλόμενες συντάξεις.

Στις επικουρικές η μείωση 6% επιβάλλεται στα καταβαλλόμενα ποσά
δηλαδή στις συντάξεις που παίρνουν οι δικαιούχοι μετά από όλες τις περικοπές. ΄Ενα παράδειγμα:
  • ένας συνταξιούχος του ΙΚΑ το 2010 λάμβανε κύρια σύνταξη 1.000 ευρώ μεικτά 
  • Μετά τις περικοπές των προηγούμενων δολοφονικών Μνημονίων τον Ιούνιο του 2015 πήρε σύνταξη 912 ευρώ, ενώ σήμερα η σύνταξή του θα φτάσει στα 892 ευρώ.
Γι΄ αυτό , αγαπητοί και  λατρεμένοι  συνταξιούχοι ,
τρέξτε να   ψηφίστε  και με  τα  δυο  χέρια   τα κόμματα  :
  • ΝΔ
  • Πασοκ
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Ποτάμι
  • ΑΝΕΛ
που  ΨΗΦΙΣΑΝ  για τις νέες περικοπές  της  σύνταξής  σας!

Και μετά , με τα δυο χέρια  σας,  μουτζώστε και το πρόσωπό σας ..

Για να είσθε δίκαιοι  και όχι να μεμψίμοιροι..  ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου