Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ο θρασύτατος σφαγέας Ερντογάν παριστάνει τον «φιλάνθρωπο» στο προσφυγικό





Θρασύτατος ο σουλτάνος της Άγκυρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καυτηρίασε την προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης επίσκεψής του στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, η οποία σε ένα βαθμό επισκιάστηκε από την παραβίαση από ρωσικά μαχητικά του εναέριου χώρου της Τουρκίας κοντά στη Συρία.

Ο παρανοϊκός σφαγέας των Κούρδων και σύμμαχος των τζιχαντιστών, αυτός που είναι ο κύριος υπεύθυνος για την προσφυγική κρίση εξαιτίας του «ιερού πολέμου» που υποστηρίζει και συντηρεί στη Συρία, καυχήθηκε για τον αριθμό – ρεκόρ των προσφύγων που έχει υποδεχθεί η Τουρκία, σχεδόν δύο εκατομμύρια ανθρώπους, από τη γειτονική Συρία και το Ιράκ και τον αντιπαρέβαλε με τον αριθμό των προσφύγων που διασχίζουν τα ευρωπαϊκά σύνορα.

«Την ώρα που εμείς φιλοξενούμε 2,2 εκατομμύρια πρόσφυγες, η Ευρώπη στο σύνολό της φιλοξενεί λιγότερους από 250.000 πρόσφυγες συνολικά» τόνισε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, με Βέλγους επικεφαλής επιχειρήσεων.

Ο ίδιος φέρεται να είπε την Κυριακή σε υποστηρικτές του στη Γαλλία:

«Τι λένε σε εμάς;… «Αμάν, μην ανοίγετε τις πόρτες σας, μην τους αφήνετε να φθάνουν σε εμάς»» έγραψε η εφημερίδα Hurriyet.

«Μην λαμβάνετε αποφάσεις χωρίς να μας συμβουλευθείτε». Αυτό είναι σύμφωνα με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Σελίμ Γιενέλ το μήνυμα που μεταφέρει στις Βρυξέλλες ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Βεβαίως ούτε κουβέντα από τους προκλητικούς Τούρκους για το ποιος έχει την ευθύνη του πολέμου στη Συρία που έχει ως συνέπεια την προσφυγιά εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα, είναι η χώρα που υποστηρίζει και εξοπλίζει τις τζιχαντιστικές οργανώσεις. Δίχως τη βοήθεια της Τουρκίας, ο «ιερός πόλεμος» στη Συρία θα είχε λήξει εδώ και χρόνια.

Η Τουρκία, λοιπόν, ως χώρα υπεύθυνη για τη διαιώνιση του πολέμου οφείλει να αναλάβει και το βάρος των πράξεών της και να μην παριστάνει τη φιλάνθρωπη. Η ίδια Τουρκία που σφαγιάζει τους Κούρδους στις νοτιοανατολικές επαρχίες της.
.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου