Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΚΑΡΤΕΣ ΣΙΤΙΣΗΣ είχαμε κι αλλη φορά στην πατρίδα μας! Δεν είναι καινοτομία της "αριστεράς", αλλά.....η συνέχεια της ξενόδουλης δεξιάς!




.
πηγή:sibilla-gr-sibilla

Leopard: Στη Βουλή δικογραφία για τον Γιάννο Παπαντωνίου ...Νέα δίωξη για Λιακουνάκο...


Το δρόμο για την Βουλή παίρνει η δικογραφία για την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου.
Ειδικότερα, η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Σκοπός είναι να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του κ. Παπαντωνίου -για το διάστημα από τον Οκτώβρη του 2001 έως το Μάρτιο του 2004- σχετικά με τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που υπεγράφη, στο πλαίσιο της κύριας σύμβασης για την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard.

Για την ίδια υπόθεση από την Eισαγγελία Διαφθοράς ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου -πριν από μήνες, με εντολή της Eισαγγελίας, είχε γίνει και έφοδος στο σπίτι του-, καθώς και σε 12 ακόμη αξιωματούχους, επίσης σε βαθμό κακουργήματος.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να ωφελήθηκε με 25 εκατ. ευρώ από τα αντισταθμιστικά για τα Leopard χρήματα που, στη συνέχεια, σύμφωνα με την έρευνα, χρησιμοποίησε για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου επιχειρήσεών του!

Τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν διερευνήσει οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος με εντολή της κυρίας Ράικου. Μάλιστα, με εντολή τους πριν από μήνες στο σπίτι και στο γραφείο του κ. Λιακουνάκου άνδρες της οικονομικής αστυνομίας είχαν κάνει ενδελεχή έρευνα, με στόχο τη συλλογή στοιχείων.

Πλέον, η έρευνα ολοκληρώθηκε και ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα έχει καταλήξει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 12 κρατικών αξιωματούχων για απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατά του Δημοσίου, αλλά και σε βάρος του κ. Λιακουνάκου. Ο επιχειρηματίας διώκεται για ηθική αυτουργία στην απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι δύο εισαγγελείς ερεύνησαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υλοποιήθηκε η σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που, στην περίπτωση των Leopard, τα χρήματα θα έπρεπε να διατεθούν για την υποβοήθηση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ώστε να αντισταθμιστεί το κόστος προμήθειας του κύριου υλικού με το οποίο επιβαρύνθηκε η χώρα, δηλαδή των αρμάτων μάχης.

Όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, διότι, όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα, μέρος της υλοποίησης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων και συγκεκριμένα ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ φέρεται να χρησιμοποιήθηκε μέσω τεχνάσματος από τον Θ. Λιακουνάκο για τη συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών συμφερόντων του ομίλου του.

Η δικογραφία διαβιβάζεται σε ανακριτή κατά της διαφθοράς, ο οποίος και θα καλέσει τους εμπλεκόμενους σε απολογία για τα αδικήματα που τους καταλογίστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θ. Λιακουνάκος, έχει απολογηθεί στους ανακριτές και για άλλη υπόθεση προμήθειας οπλικών συστημάτων και έχει αφεθεί ελεύθερος με όρους και καταβολή εγγυοδοσίας...
protothema.gr

Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ δεν βρίσκονται πια στο απυρόβλητο...



«Η εκτεταμένη ασυδοσία μερίδας της εργοδοσίας, με θύματα τους εργαζόμενους, 
δεν μπορεί να συνεχιστεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις μαζικές απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ANTENNA και τη μείωση μισθών στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA.
«Τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών αρνούνται να καταβάλλουν τα χρωστούμενα στο ελληνικό κράτος, προβάλλοντας διάφορες νομιμοφανείς δικαιολογίες, συνεχίζουν να καλλιεργούν, εις βάρος των εργαζομένων τους, ένα κλίμα αυθαιρεσίας και καταστρατήγησης ακόμα και των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων» αναφέρει η Κουμουνδούρου.
  • «Οι μαζικές απολύσεις, τουλάχιστον 30 τεχνικών, στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, και οι μειώσεις μισθών κατά 50% στους τεχνικούς, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, είναι μόνο το πιο πρόσφατο κρούσμα αυθαιρεσίας» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και καταλήγει η ανακοίνωση:
  • Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΜΜΕ, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν βρίσκονται πια στο απυρόβλητο, κι ότι η «προνομιακή» τους σχέση με την εκτελεστική εξουσία έλαβε τέλος στις 26 Ιανουαρίου...

Πηγή:nonews-NEWS

Ο ANT1 “εκτελεί” το προσωπικό του...

    
    
"Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 προβαίνει σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων.Πετάει στο δρόμο δεκάδες απλούς εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, που δούλευαν στο σταθμό πολλά χρόνια!!!  Τη στιγμή που το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σε δημόσια διαβούλευση ο ΑΝΤ1 αντιδρά και απαντά με την «εκτέλεση» του προσωπικού του!!!
Δεν θα αφήσουμε να γίνουμε όμηροι και θύματα μιας εκδικητικής συμπεριφοράς για ένα νομοσχέδιο που δεν θέλουν!!!
Δεν θα αφήσουμε τα ιδιωτικά κανάλια να μετρήσουν απολυμένους που πιθανόν να αγγίξουν σε αριθμό αυτών τις Ε.Ρ.Τ.!!!
Τόσα χρόνια δεν μας έκαναν ποτέ μετόχους στα κέρδη τους!
Δεν θα μας κάνουν τώρα θύματα στην δική τους κρίση!!!
Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ σε αγωνιστική παράσταση διαμαρτυρίας
σήμερα Παρασκευή 31/7
και ώρα 18:00
έξω από το studio KAPPA στα Σπάτα.
ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!!!!
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!
ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ!
!!
Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ "
typologies.gr

Γονιδιακές μεταλλάξεις επιτρέπουν στα κουνούπια να… προβάλλουν αντίσταση στα εντομοκτόνα!



Η ικανότητα αντίστασης των κουνουπιών στα εντομοκτόνα αποτελεί σοβαρή απειλή στις προσπάθειες για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών όπως η ελονοσία, ο δάγκειος πυρετός και ο ιός Chikungunya. Γι’ αυτό και οι επιστήμονες αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον μίτο… ανάποδα, εντοπίζοντας τις αντιστάσεις των κουνουπιών μέχρι το γονιδίωμά τους!
Όσο μικρά είναι τα κουνούπια, τόσο τεράστια ήταν η δουλειά που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας ειδικοί ερευνητές. Προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» τα μυστικά των γονιδιακών μηχανισμών αντίστασης των κουνουπιών στα εντομοκτόνα, χρειάσθηκε να αποκωδικοποιηθεί η αλληλουχία του DNA του είδους Aedes aegypti, στενού συγγενή του ασιατικού κουνουπιού-τίγρη και φορέα του δάγκειου πυρετού και του ιού Chikungunya.

Όμως αντί να εξετασθεί ολόκληρο το γονιδίωμα –μια δαπανηρή και χρονοβόρος διαδικασία– οι ερευνητές εκαναν κάτι ιδιοφυώς απλούστερο: χρησιμοποιώντας τεχνικές βιοπληροφορικής «στοχοποίησαν» περισσότερα από 760 γονίδια τα οποία πιστεύεται ότι ενέχονται στην αντίσταση που προβάλουν τα κουνούπια στα εντομοκτόνα. Αναλύοντας τα συγκεκριμένα γονίδια, διαπίστωσαν ότι η αύξηση της δραστηριότητας των ενζύμων «αποτοξίνωσης» συνδεόταν με την αύξηση του αριθμού των αντιγράφων των γονιδίων που κωδικοποιούν τα ένζυμα αυτά –των οποίων ο αριθμός ενίοτε ξεπερνούσε τα 200.

Μάλιστα, είδαν ότι οι μεταλλάξεις που επηρεάζουν τα εν λόγω ένζυμα μπορούν να αυξήσουν την βιοδιάσπαση των εντομοκτόνων στα κουνούπια με… ανοσία! Με άλλα λόγια, τα κουνούπια προσαρμόζονται στην απειλή των εντομοκτόνων εξελισσόμενα γονιδιακώς και επαναχρησιμοποιώντας ορισμένα ένζυμα αποτοξίνωσης κατά των χημικών που τους ρίχνουν εξακολουθούν να παραμένουν απειλή.

Οι γενετικοί βιοδείκτες που εντόπισαν επιστήμονες των ερευνητικών ιδρυμάτων CNRS, IRD, Université Claude Bernard στην Λυών, Université Joseph Fourier στην Γκρενόμπλ και του Institute Pasteur στην Γαλλική Γουϊάνα, θα επιτρέψουν τον έγκαιρο εντοπισμό τους (μέσω μοριακών τεστ) στις περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο από τις μεταδιδόμενες από κουνούπια ασθένειες. Αυτό, εξηγούν οι ειδικοί στην επιθεώρηση Genome Research, θα συμβάλει στον έλεγχο των πληθυσμών των εντόμων με προσαρμογή των μεθόδων αντιμετώπισής τους βάσει της αντίστασης που εμφανίζουν στα εντομοκτόνα.

Βαλσαμόλαδο : φάρμακο για αντιμετώπιση εγκαυμάτων,πληγών,κατάθλιψης, ημικρανιών και επιληψίας ...



Το παρακάτω θέμα το είχαμε αναρτήσει στις 21 Σεπτεμβρίου 2012.
Είπαμε να το θυμίσουμε στους νέους αναγνώστες μας ...

Βάλσαμο ή Υπερικόν το διάτρητον (Hypericum perforatum).
Στην αρχαία Ελλάδα ήταν γνωστό ως υπερικό, στη νεώτερη(Ελλάδαως βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτοκαι στηναγγλική βιβλιογραφία ως St. John's wort !
Τα φύλλα του Βάλσαμου είναι φωτεινά κίτρινα-πορτοκαλί και τα πέταλασυνήθως κίτρινα. Όταν γυρίσουν προς το φως, αποκαλύπτουνημιδιαφανείς στιγμές, που δίνουν την εντύπωση πως είναι διάτρητες. Οι κουκίδες αυτές δεν είναι όμως τρύπες, αλλά έγχρωμα αιθέρια έλαια και ρητίνες. Αν τρίψει κανείς τις μαύρες αυτές κουκίδες που έχουν τα 5 πέταλα με τα δάχτυλά του, αυτά θα γίνουν κόκκινα. Για πολλούς φυτοθεραπευτές, αυτές οι κουκίδες περιέχουν μερικά από τα πιο πολύτιμα και αποτελεσματικά φυτικά συστατικά. Οι στήμονες του φυτού έχουν ιδιαίτερη μορφή, με στερεό κυλινδρικό στέλεχος, με δύο γραμμές που εξέχουν κατά μήκος. Αυτές οι γραμμές κάνουν τον στήμονα να μοιάζει επίπεδος, πράγμα εντελώς ασυνήθιστο στον κόσμο των φυτών.

  • Περιέχει υπερικίνη και ψευδο-υπερικίνη, φλαβονοειδή (16% στα φύλλα), ξανθόνες, φαινολικά οξέα και αιθέρια έλαια(0,13% σε ολόκληρο το φυτό).

Φαρμακευτικές ιδιότητες :
  • το βαλσαμόχορτο ή υπερικό απασχόλησε τη θεραπευτική από την αρχαιότητα!!!
  • Το χρησιμοποιούσαν ο Γαληνός και ο Διοσκουρίδης ,που τοαναφέρουν ως διουρητικό, επουλωτικό, εμμηναγωγό, αιμοστατικό . 
  • Στην αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν ωςεπουλωτικό στις πληγές από τα ...σπαθιά, γι΄αυτό και η ονομασία “σπαθόχορτο¨.
  • Στις ΗΠΑ: τον Ιούνιο του 1997, το υπερικό έγινε το πιο δημοφιλές φυτό,ως το εναλλακτικό «πρόζακ» (Ladose), για την ήπια και μέτρια κατάθλιψη.Μόνο στη Μοντάνα των ΗΠΑ καλλιεργούνται σήμερα 500.000 στρέμματα φυτού. Χρησιμοποιείται επίσης ωςαντισπασμωδικό και βελτιωτικό της ποιότητας του ύπνου σεαϋπνίες.
Στη Γερμανία: από το 1994 συνταγογραφήθηκαν συνταγές για 20 εκατομμύρια ασθενείς.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες το βαλσαμόλαδο μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό ορισμένων ενζύμων, κατά συνέπεια χρειάζεται προσοχή όταν χορηγείται ταυτόχρονα με άλλα φάρμακα. Όσοι το χρησιμοποιούν , θα πρέπει να το σταματήσουν, αν λαμβάνουν φαρμακευτικά σκευάσματα που περιέχουν τις εξής δραστικές ουσίες: ινδιναβίρη (crivixan), κυκλοσπορίνη (cyclosporin), θεοφυλλίνη (choledyl, theo-dur, uniphyllin, aberten), διγιτοξίνη (digoxin, lanoxin), panwarfin, και αντισυλληπτικά. Επίσης, επειδή το Ηypericum επηρεάζει νευροδιαβιβαστές, μπορεί να αλληλεπιδρά με διάφορα ψυχοτρόπα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αντικαταθλιπτικών.

Η παρασκευή του:
Το βαλσαμόλαδο γίνεται με έγχυση των λουλουδιών σε ελαιόλαδο και απευθείας έκθεση στον ήλιο για περίπου έξι εβδομάδες
Θα καταλάβουμε, ότι είναι έτοιμο όταν θα πάρει ένα παχύ κόκκινο χρώμα .
Αφού το στραγγίσουμε το τοποθετούμε σε σκουρόχρωμο μπουκάλι και το αποθηκεύουμε σε δροσερό- ξηρό μέρος….

Παραπομπές :
Γαληνός, Περί Κράσεως και Δυνάμεως των Απλών Φαρμάκων, 12.148
Διοσκουρίδης, Περί ύλης ιατρικής, 3.154
tipota3 , 21.09.2012

Τα λάθη στο γραφείο που επιβαρύνουν τη σπονδυλική σου στήλη



Η καθιστική ζωή σε συνδυασμό με την κακή στάση σώματος στο γραφείο μπορεί να επιβαρύνουν τη σπονδυλική σου στήλη και να προκαλέσουν πόνο στον αυχένα.

Η μέση δεν ακουμπάει στην πλάτη της καρέκλας
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην στηρίζεται καλά η περιοχή της οσφύος και να σφίγγονται οι ραχιαίοι. Αυτό μπορεί να προκαλεί πόνο στους μύες. Παράλληλα, λόγω του κενού ανάμεσα στο σώμα και το κάθισμα, μπορεί να προκληθεί παραμόρφωση των φυσιολογικών κυρτωμάτων της σπονδυλικής στήλης.
Χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι πίσω από την μέση για να στηρίξετε την περιοχή.

Δεν έχετε υποπόδιο
Το υποπόδιο βοηθά στη στήριξη της μέσης. Όταν δεν υπάρχει, σε συνδυασμό με την απουσία στήριξης της μέσης, αυξάνεται η λόρδωση στη σπονδυλική στήλη, επιβαρύνοντας τους μεσοσπονδύλιους δίσκους.

Ο υπολογιστής είναι σε χαμηλότερη θέση από την ευθεία των ματιών
Αυτό επιβαρύνει τη φυσιολογική κλίση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, με αποτέλεσμα να γίνεται υπερβολική χρήση των μυών της περιοχής, γεγονός που συμβάλλει στη ανάπτυξη αυχενικού συνδρόμου.

onmed.gr

Το πεπόνι περιέχει βιταμίνες Α, C, B6 και νιασίνη, θειαμίνη, κάλιο,C και β-καροτίνη



Από τα πιο δημοφιλή φρούτα είναι και το πεπόνι με το έντονο άρωμα, γλυκιά του γεύση και χρυσαφί χρώμα! Λέγεται ότι κατάγεται από την Ασία και φέρει σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Το πεπόνι με το έντονο κίτρινο χρώμα (cantaloupe) χρησιμοποιείται στην Κίνα για την θεραπεία της ηπατίτιδας.

Το πεπόνι είναι πολύ χαμηλό σε θερμιδική αξία με τα 100γρ να περιέχουν μόλις 34 θερμίδες .  Το συγκεκριμένο φρούτο είναι απεναντίας πολύ πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, B6 και νιασίνη, θειαμίνη, κάλιο. Περιέχει σε μικρότερες ποσότητα και ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και φώσφορο. Όλα αυτά τα διατροφικά στοιχεία βρίσκονται στις σωστές συγκεντρώσεις όταν το πεπόνι είναι ώριμο. Χαρακτηριστικό της ωριμότητας του είναι το άρωμά του. Το μυστικό είναι ότι όσο πιο βαρύ το πεπόνι, τόσο πιο αρωματικό άρα και πιο θρεπτικό!

Με την πληθώρα θρεπτικών συστατικών το πεπόνι μπορεί να δράσει προστατευτικά κατά της υψηλής πίεσης, χοληστερόλης και κάποιων μορφών καρκίνου. Να σημειωθεί πως μελέτες που έχουν γίνει με πεπόνι cantaloupe, έδειξαν ότι μπορεί να έχει αντιπηκτικές και αντιθρομβωτικές ιδιότητες. Το συστατικό εκείνο που ευθύνεται για την μέιωση πιθανοτήτων για καρδιοαγγειακά περιστατικά είναι η αδενοσίνη.

Οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες που περιέχει όπως βιταμίνη C και β-καροτίνη παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, καρδιακά νοσήματα και ορισμένες μορφές καρκίνου. Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, σημαντική για μικρούς και μεγάλους. Απαραίτητη για καλή όραση, για υγιές δέρμα και προστασία από μολύνσεις. Επίσης γνωρίζουμε πως η βιταμίνη Α μπορεί να δράσει προστατευτικά κατά καρκίνων του πνεύμονα και στοματικής κοιλότητας. Πολύ σημαντικό για καπνιστές.
Η βιταμίνη Β6 που βρίσκουμε στο πεπόνι συντελεί στην καλύτερη πνευματική και ψυχολογική υγεία αφού έψει να κάνει με την σύνθεση νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου. Τέλος αναφερθήκαμε στο κάλιο το οποίο ρυθμίζει την καρδιακή λειτουργία και αρτηριακή πίεση και παράλληλα παρουσιάζει διουρητική δράση.

Υπάρχουν λοπόν αρκετοί λόγοι για να διαλέξουμε, εντάξουμε, απολάυσουμε το πεπόνι στην καθημερινή μας διατροφή και φέτος το καλοκαίρι! Προτιμούμε το φρέσκο φρούτο αλλά μπορεί να είναι σε χυμό, smoothie, γρανίτα!

Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής , boro.gr

Την έκδοση του μπουχέσα Αμερικανού οδοντιάτρου που σκότωσε το εμβληματικό λιοντάρι Σέσιλ, ζήτησε η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε





Η υπουργός Περιβάλλοντος της Ζιμπάμπουε Όπα Μουσινγκούρι ζήτησε σήμερα ( Παρασκευή) την έκδοση στην χώρα της  του Αμερικανού μπουχέσα κυνηγού Ουόλτερ Πάλμερ, ενός πλούσιου οδοντιάτρου από την Μινεσότα, ο οποίος σκότωσε ο άθλιος ,πριν από έναν μήνα, το γνωστότερο λιοντάρι της Ζιμπάμπουε, τον Σέσιλ.


«Ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές την έκδοσή του στην Ζιμπάμπουε για να δικαστεί για την παράνομη ενέργεια που έχει διαπράξει», δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι ο "ξένος λαθροθήρας", όπως αναφέρθηκε στον Πάλμερ, πλήρωσε για να μετάσχει σε ένα παράνομο κυνήγι.

Ο Πάλμερ κατάφερε να επιστρέψει στις ΗΠΑ προτού οι αρχές της Ζιμπάμπουε ενημερωθούν για το θέμα, σημείωσε η υπουργός.

Τσίπρας για Βαρουφάκη: Κατηγορήστε τον για τα πουκάμισα... Αλλά δεν είναι λαμόγιο , δεν είχε αφορολόγητα λεφτά στην Ελβετία...





Την πλήρη στήριξή του στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη  έδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το πρωί στη Βουλή και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά.
Τόνισε , μεταξύ άλλων :
  • "Ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να έχει κάνει λάθη όπως όλοι μας, μπορεί να έχει ευθύνες, μπορεί να τον κατηγορείτε όσο θέλετε για το πολιτικό του σχέδιο, για τις δηλώσεις που έκανε για το ότι δεν φοράει καλόγουστα πουκάμισα για το ότι πηγαίνει και κάνει διακοπές στην Αίγινα, μπορείτε να τον κατηγορείτε γι' αυτά. 
  • Δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είναι λαμόγιο όμως. 
  • Δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι έκλεβε τα λεφτά του ελληνικού λαού. 
  • Δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είχε σχέδιο μυστικό να οδηγήσει τη χώρα στα βράχια" .
  • "Ο κ. Βαρουφάκης την ώρα που ήταν υπουργός και έκανε και τα λάθη του δεν έβγαζε τα λεφτά του στο εξωτερικό όπως ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών. 
  • Ο κ. Βαρουφάκης όσο ήταν υπουργός Οικονομικών δεν έκρυβε τις λίστες στα συρτάρια του όπως έκαναν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπακωνσταντίνου. 
  • Και ο δικός μου συνεργάτης δεν είχε -όπως είχε ο συνεργάτης του κ. Σαμαρά- αφορολόγητα σε τράπεζες της Ελβετίας κι ευτυχώς σήμερα η Δικαιοσύνη κινείται κι έμαθα ότι σήμερα δίνει λόγο στη δικαιοσύνη για τα λεφτά που είχε ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ"
Δείτε το βίντεο:
Πηγή:enikos.gr

Τρία ...τρίγωνα το σήμα του κόμματος του Αλ.Παπαδόπουλου!

Δημοκρατικό Κόμμα: 12 θέσεις για μια πολιτική αναγέννηση

Νάτην και η ..Διακήρυξη  του .. Δημοκρατικού Κόμματος ,
του οποίου την ίδρυση ανακοίνωσε στις 20 Ιουνίου ο  Αλέκος Παπαδόπουλος
Τη  δημοσιεύει το vima.gr και σ΄αυτήν  παρουσιάζονται οι 12 θέσεις του  για την ....πολιτική αναγέννηση της χώρας.
Μεγάλες  κουβέντες , όπως  όλες , άλλωστε, των πολιτικών.
Που θέλουν να μας ...σώσουν!

Ενδιαφέρον  έχει το  σήμα  του , που αποτελείται 
     από  ...τρία τρίγωνα!!
Ούτε ο Ευκλείδης  να  το κατασκεύαζε..

Μήπως θέλουν κάτι να μας πουν ;;;

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα συμμαχήσει ακόμα και με τον... διάβολο για να σωθεί η χώρα !!!




Αυτή κι αν θα είναι ..."συμμαχία" : δηλαδή ,  του Ποταμίσιου Σταύρου  Θεοδωράκη με το...Διάβολο!!
Ναι  , λέει πως  θα το κάνει  ο κυρ. Σταύρος .
Γιατί , λέει ,  θέλει να γίνει ...σωτήρας της Ελλάδας !!

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Focus fm η Αρχηγάρα  του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τόπε  ξεκάθαρα: 
  • «Το Ποτάμι θα συμμαχήσει με τον διάβολο αυτή τη στιγμή για να σωθεί η χώρα ,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στις εκλογές θα συνταχθεί, είτε πίσω, είτε μαζί, με το παλιό πολιτικό σύστημα» ....
Ε, ρε  , που μπλέξαμε....

Τσίπρας: Φυσικά και είχα δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη για σχέδιο άμυνας της χώρας σε έκτακτη ανάγκη





Πλήρη κάλυψη παρείχε ο  πρωθυπουργός Αλέξης  Τσίπρας  στον τέως  υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη  όσον αφορά το λεγόμενο Plan B ,  το οποίο η "εσωτερική τρόϊκα" προσπάθησε ποικιλοτρόπως  να παρουσιάσει ως  "σχέδιο της δραχμής"!...
Μιλώντας  στην "΄Ωρα του Πρωθυπουργού", στη Βουλή  - και απαντώντας  σε Ερώτηση της προέδρου του ΠαΣΟΚ  Φ. Γεννηματά  , είπε χαρακτηριστικά :

  • "Φυσικά και είχα δώσει εντολή να συγκροτήσει ομάδα επεξεργασίας ενός σχεδίου άμυνας έκτακτης ανάγκης.
  • Θα ήμουν πολιτικά αφελής και ανεύθυνος αν δεν το έκανα.
  • Αυτό για σας σημαίνει ότι επιδίωκα την έκτακτη ανάγκη;
  • Είναι τουλάχιστον κωμικό να ανακαλύπτετε πολιτικό σκάνδαλο στην αυτονόητη πράξη μιας κυβέρνησης να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο..

Στον εισαγγελέα ο Σταύρος Παπασταύρου για 5,5 εκατομμύρια ευρώ της λίστας Λαγκάρντ!



Μετά τις 15 Αυγούστου θα βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνης Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου ο οποίος κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ".

Ο δικηγόρος κ. Παπασταύρου κλήθηκε από τον επίκουρο Οικονομικό Εισαγγελέα Ι.Δραγάτση, σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη των αδικημάτων της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα , αδικήματα που αφορούν την εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα HCBS που περιλαμβάνεται στο υλικό της "λίστας Λαγκάρντ".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κληθείς ως ύποπτος δεν εμφανίστηκε στον Εισαγγελέα αλλά δια του συνηγόρου του ζήτησε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει τις εξηγήσεις του για την υπόθεση.
Η ακριβής ημερομηνία που θα βρεθεί ενώπιον του κ. Δραγάτση θα οριστεί μετά τις 15 Αυγούστου.

Για τα ίδια αδικήματα έχει και κληθεί σε εξηγήσεις και η μητέρα του Στ. Παπασταύρου, καθώς ήταν συνδικαιούχος στον υπό διερεύνηση λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα.

Τζ.Βινιεράτου  σε ΑΠΕ-ΜΠΕ

΄Ο πρίγκηπας Κάρολος ήθελε να μεταμορφωθεί σε ...ταμπόν για το αιδοίο της Καμήλας !.....



Σήμερα  ο πρίγκηπας Κάρολος και η Καμήλα είναι ζευγάρι...Νομιμότατο...
Τότε όμως που ζούσε η Νταϊάνα , λίγες ήταν οι φωτογραφίες του παράνομου ζευγαριού...

Η ζημιά ήρθε αργότερα 

Το 1992 Κάρολος και Νταϊάνα χωρίζουν επισήμως. 

Την επόμενη  χρονιά ( 1993)  σκάει στη Μ. Βρετανία το «CamillaGate», δηλαδή ένα ερωτικό αλλοπρόσαλλο τηλεφώνημα του Καρόλου σε εκείνη.
Κάποια αποσπάσματα από το τηλεφώνημα ολέ-ολέ, που προκάλεσε το σκάνδαλο έχουν πολύ ...νόημα.
Θα το διαπιστώσετε  αμέσως .
Ιδού ένα απόσπασμα * :
  • Κάρολος: Αχ θεέ μου, θέλω να ζω κρυμμένος στο παντελόνι σου, θα ήταν πολύ πιο εύκολο να σε βλέπω!
  • Καμίλα: Μα, τι θες, να μεταμορφωθείς σε κιλότα;
  • Κάρολος: Ναι, ή και, ας με συγχωρήσει ο Θεός, σε ταμπόν!
  • Καμίλα: Είσαι χαζός…Τι ωραία ιδέα!

   ΄Ακου να  θέλει  να μεταμορφωθεί  σε ..."ταμπόν" για το αιδοίο της Καμήλας !!!!
   Κι εκείνη τη βρήκε... "ωραία ιδέα"....
* τα στοιχεία από το  iefimerida.gr

Σοβαρά επεισόδια με μετανάστες στη Β.Γαλλία ,που ήθελαν να πάνε στην Αγγλία. Η γαλλικήαστυνομία έκανε χρήση χημικών και συνέλαβε 300 μετανάστες !!!



Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο λιμάνι Καλέ της Βόρειας Γαλλίας ανάμεσα σε αστυνομικούς και μετανάστες έπειτα από εντολή της γαλλικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε συλλήψεις όσων προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα στη Μεγάλη Βρετανία.

Περίπου 4,000 μετανάστες έχουν προσπαθήσει από την Κυριακή να περάσουν μέσω του συγκεκριμένου τούνελ προς της Μεγάλη Βρετανία, όμως η χθεσινή μέρα στιγματίστηκε από μεγάλης έκτασης επεισόδια έπειτα από την παρέμβαση των Γάλλων αστυνομικών.




Κάνοντας και χρήση χημικών, προσπάθησαν να απωθήσουν το πλήθος την ώρα που αρκετοί μετανάστες έτρεχαν για να περάσουν το φράχτη του Eurotunnel. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις σκηνές ως βγαλμένες από επεισόδια ποδοσφαιρικού αγώνα από την στιγμή που οι δυνάμεις της αστυνομίας πήραν εντολή για πιο δυναμική παρέμβαση.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο άσχημα όταν έπεσε το σκοτάδι. Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ, περισσότεροι από 100 μετανάστες κρυμένοι στο χορτάρι, επιχείρησαν να περάσουν το φράχτη. Ανάμεσα τους, μια γυναίκα με τον 6χρονο γιο της, η οποία λίγο μετά τη σύλληψή της, παραδέχθηκε ότι ήταν η 6η φορά που επιχειρούσε να περάσει στην Αγγλία.
. Οπως μεταδίδει ο γαλλικός Τύπος, το βράδυ της Τετάρτης, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 300 ατόμων, ενώ ήταν περισσότεροι από 1000 αυτοί που προσπάθησαν να σπάσουν το τείχος της αστυνομίας.



















Πηγή :iefimerida.gr

Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς



"Παρά τα όσα διακήρυσσαν προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, έφεραν στη χώρα το τρίτο και πιο βάρβαρο Μνημόνιο. Και τώρα συγκρούονται και κάνουν δηλώσεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Αλέξης Τσίπρας και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει ένα μεγάλο λάθος.
Έχει γίνει μια παρεξήγηση:
  • Οι πολίτες δεν έκαναν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ για να βλέπουν τον Αλέξη Τσίπρα να περιφέρεται ασκόπως και να χαζογελάει.
  • Οι πολίτες δεν έκαναν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, για να κάνει κουμάντο η παρέα του Αλέξη Τσίπρα.
  • Οι πολίτες δεν έκαναν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, για να κάνει καριέρα ο Νίκος Παππάς, τον οποίο δεν γνώριζε κανείς.
  • Οι πολίτες δεν έκαναν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, για να τρώνε στη μάπα -μέσα από τα κανάλια των ολιγαρχών- χυδαίες φάτσες σαν του Νίκου Φίλη.
  • Οι πολίτες δεν έκαναν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, για τις προσωπικές φιλοδοξίες ή ιδεοληψίες του Παναγιώτη Λαφαζάνη, της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Γιάνη Βαρουφάκη και των άλλων μελών της κυβέρνησης και του κόμματος.
Οι πολίτες έκαναν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή παρουσίασε ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα και υποσχέθηκε πως θα το υλοποιήσει.
Έξι μήνες μετά τις εκλογές, κανένα σημείο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύει, ενώ η χώρα είναι μπροστά σε ένα νέο Μνημόνιο.

Ποια είναι η χρησιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ;
Ότι είναι Πρώτη Φορά Αριστερά;
Μα δεν είναι. Ο Αλέξης Τσίπρας και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν τις ίδιες ακριβώς φράσεις και δικαιολογίες που έλεγαν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης. Αριστεροί είναι κι αυτοί;

Οι πολίτες αδιαφορούν παντελώς για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.
Μπορούν να προσπαθήσουν να φέρουν στον «ίσιο δρόμο» τον Αλέξη Τσίπρα, μπορούν να τον ρίξουν, μπορούν να πάνε στον γκρεμό μαζί του.
Δεν ξέρω γιατί ο Αλέξης Τσίπρας θέλει εσωκομματικό δημοψήφισμα. Ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να ντρέπεται ακόμα και να αναφέρει τη λέξη δημοψήφισμα.
Το δημοψήφισμα έγινε στις 5 Ιουλίου, οι πολίτες ψήφισαν 61,3% Όχι, και ο Αλέξης Τσίπρας μια εβδομάδα μετά συμφώνησε στα μέτρα Γιούνκερ που οι πολίτες είχαν πει Όχι στο δημοψήφισμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει πως η ιδρυματοποίηση είναι πολύ κακό πράγμα και πως δεν είναι όλος ο κόσμος το άθλιο παρεάκι που έχει μαζέψει γύρω του. Αν και τώρα μάλλον είναι αργά.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν.
Αλλά να θυμούνται πως ένα από τα μεγαλόστομα προεκλογικά συνθήματα του κόμματός τους ήταν το «Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς».

Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, αν συνεχίσετε να αγνοείτε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το σύνθημα σας θα σας επιστραφεί:
Αποφασίσατε χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς εσάς.
Γιατί εμείς θα προχωρήσουμε.
Και χωρίς εσάς".

pitsirikos.net

«Η Ελλάδα πρέπει να πάρει ένα χάπι που αναμιγνύει το καλό αντιβιοτικό με το κακό δηλητήριο, και μάλιστα με λίγο περισσότερο δηλητήριο..,υποστηρίζει ο Χιούγκο Ντίξον



"Αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχηματίσει μια σταθερή και αξιόπιστη κυβέρνηση και διατηρήσει μια εποικοδομητική σχέση με τους πιστωτές, τότε θα μπορεί να προσβλέπει σε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα μετά από 6-12 μήνες», εκτιμά ο Bρετανός πολιτικός αναλυτής Χιούγκο Ντίξον σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.*

«Ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Αμάρτια Σεν παρομοίωσε τη λιτότητα με το δηλητήριο και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με το αντιβιοτικό που πρέπει να χορηγηθεί στον ασθενή όταν έχει πυρετό», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη Λίλα Χoτζόγλου ο Χιούγκο Ντίξον.
Κια προχωράει  στο  ..ψητό , λέγοντας :
  •  «Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι πρέπει να πάρει ένα χάπι που αναμιγνύει το καλό αντιβιοτικό με το κακό δηλητήριο. Δυστυχώς, στην Ελλάδα πρέπει να χορηγηθεί λίγο περισσότερο δηλητήριο.."!
*ΑΠΕ-ΜΠΕ. , 30.07.2015

Η σεμνή ανακοίινωση των 17 λέξεων για το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ !!!

Image result for συνεδριαση της Κεντρικης Επιτροπης του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό να λέγεται  ...
Για το ...σεμνό και ολίγον της γραφής ,που διακατέχει τους "συντρόφους" του ΣΥΡΙΖΑ.
΄Εφαγαν τα λυσακά τους  χθες   στην ...12ωρη συνεδρίαση της  Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος  για  το αν , δηλαδή , χρειάζεται έκτακτο  συνέδριο, ή διαρκές  συνέδριο ή  εσωκομματικό Δημοψήφισμα.
Και η συνεδρίαση  διανθίστηκε (!!) από τον χύμα λόγο  ευτραφή  "σύντροφου" Φίλη  ...Περί ...μαλακίας....

Κι αφού  εξαντλήθηκαν  στο παραμύθι της δήθεν  ιδεολογίας,  κάπου μετά τα μεσάνυχτα ,..σκόλασαν.. 
Κι έβγαλαν  αυτήν  την  λιτή  ανακοίνωση των ...17 λέξεων , που παρατίθεται  πιο κάτω  αυτούσια.
Για τον ιστορικό του μέλλοντος...
Τόση  βαβούρα και φαγούρα  για  ...17 λέξεις..

΄Ελεος, "σύντροφοι"...


"ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, 
με την απόφαση για σύγκληση εκτάκτου Συνεδρίου τον Σεπτέμβριο.



ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, 31/07/2015"


Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Η Αλβανία προκαλεί και απειλεί την Ελλάδα να μην κάνει έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο !!!!

Image result for Έντι Ράμα

Ρε , που  καταντήσαμε ... 
Να απειλεί την Ελλάδα  ακόμη και η Αλβανία του νέου  Χότζα....
  • “Εάν δεν υπάρξει συναίνεση μέσω των διαβουλεύσεων, όπως συμφωνήσαμε, τότε θα κριθεί από τρίτους, για τους οποίους θα αποφασίσουμε από κοινού”.
Αυτή είναι η απειλή του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα  , σήμερα  κατά τη  διάρκεια  συνέντευξης Τύπου .
Αναφέρθηκε στο ...προσφιλές του θέμα  , την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας τονίζοντας ότι η Ελλάδα  πρέπει να ...υποχωρήσει!!!
Σύμφωνα με το balkanweb.com, ο Αλβανός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο “οικόπεδο 5″, είπε ότι “έρευνες υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή θα ξεκινήσουν, όταν επιλυθεί σε ποια χώρα ανήκει το κομμάτι αυτό της θάλασσας, που ανήκει, όπως νομίζω, στην Αλβανία”.
Ο κ. Ράμα έχει, κατά καιρούς, κατηγορήσει την προηγούμενη κυβέρνηση υπό τον Σαλί Μπερίσα ότι “πούλησε” το “οικοπέδο 5″ στην Ελλάδα, με την υπογραφή της συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα το 2009, η οποία στη συνέχεια ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, κατόπιν προσφυγής του Σοσιαλιστικού Κόμματος

Διαμαρτυρία γαλακτοπαραγωγών στο Βέλγιο για την πτώση της τιμής των προϊόντων τους...

EPA / JULIEN WARNAND






Αυτοί είναι γαλακτοπαραγωγοί   του Βελγίου !
 Πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ,καίγοντας ελαστικά κοντά στον αυτοκινητόδρομο Ε40 στο Battice του Βελγίου.
Ρωτάτε   "γιατί" ;
Μα  , γιατί οι τιμές  στα  γαλακτοκομικά  προϊόντα  ...έπεσαν , κι αυτοί "δεν  βγαίνουν"...
Κάτι παραπλήσιο μ΄αυτό που συμβαίνει  εδώ και καιρό και με  τους  ΄Ελληνες  κτηνοτρόφους...

Τα 4 "ΟΧΙ" της Ζωής Κωνσταντοπούλου και η κατα μέτωπο επίθεσή της στον Αλέξη...


Επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δηλώνοντας κατηγορηματικά αντίθετη στην ψήφιση ενός νέου προγράμματος στήριξης και επικρίνοντας παράλληλα την απόφαση του πρωθυπουργού να συγκρουστεί με την εσωκομματική αντιπολίτευση.
Διερωτήθηκε:
  • «Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει τρίτο μνημόνιο; ΟΧΙ.
  •  Έχει την εξουσιοδότηση; ΟΧΙ.
  •  Έχει τη λαϊκή εντολή; ΟΧΙ. 
  • Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει άλλο πρόγραμμα; ΟΧΙ»!!!
Επισήμανε πως θα ήταν «εγκληματικό» να «κηλιδωθεί» η τιμή της αριστεράς με την ψήφιση ενός μνημονίου, και χαρακτήρισε «κοινωνιοκτόνα» τα μέτρα που έχει δεχτεί η Αθήνα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Υπογράμμισε ταυτόχρονα πως δεν είναι δυνατό να επικρίνονται οι διαφωνούντες και ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέπεται «σε σαρκοβόρο τέρας που τρώει τα παιδιά του».
Πηγή:skai.gr

«Δεν έχουμε Δημοκρατία, αλλά δικτατορία του ευρώ , έχουμε έναν ιδιόμορφο ολοκληρωτισμό..» ,δήλωσε ο Π. Λαφαζάνης


Επιθετικός και δηκτικός ήταν ο Π. Λαφαζάνης στην ομιλία του στην Κ.Ε.του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ομιλία του ξεκίνησε με μια απάντηση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, που περιλάμβανε τρεις παρατηρήσεις:
Είπε ότι από τα πρακτικά θα έπρεπε να αφαιρεθούν ορισμένα πράγματα, όπως ότι το «plan B» είναι πραξικόπημα και ότι αυτά που είπε ο κ. Βαρουφάκης, αν ίσχυαν, θα έπρεπε να παραπεμφθεί σε δίκη σε ειδικό δικαστήριο.
Σημείωσε ότι δεν κρατάει κανένα "αριστερόμετρο", ώστε να μετράει την αριστερή συνείδηση και ότι το κόμμα αυτό και το προηγούμενο από αυτό τα έχει πονέσει από την πρώτη στιγμή και έχει δουλέψει σκληρότατα.
Τόνισε ότι έχει υπερασπιστεί την ενότητα του κόμματος στη διαδρομή του. «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ενότητα, για να πάει μπροστά η χώρα και να κρατήσει ψηλά τη σημαία της Αριστεράς» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως στη χώρα δεν υπάρχει δημοκρατία. "Έχει τελειώσει η δημοκρατία" είπε. "Εχουμε έναν ιδιόμορφο ολοκληρωτισμό. Είναι η δικτατορία του ευρώ, αυτό είναι το πολίτευμα".
"Δεν έχει σημασία η βούληση του ελληνικού λαού, αυτό που επικρατεί είναι ο ευρωμονόδρομος, που κάποιοι εδώ τον θεσμοποιούν" ανέφερε επίσης.

Έθεσε το ερώτημα αν θα γίνει ανεκτή η ιδιόμορφη κατάλυση της δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά την εναλλακτική λύση, είπε: "Έχουμε πει 100 φορές την εναλλακτική λύση".
Αμέσως μετά υπογράμμισε: "Κάποιοι λέγαμε εδώ ότι το κόμμα θα πρέπει να διαθέτει λύση έξω από την ευρωζώνη και αντιμετωπιζόμασταν με κατάρες".
Διερωτήθηκε επίσης για το πώς είναι δυνατόν να μπαίνει σε διαπραγμάτευση ο πρωθυπουργός της χώρας και να λέει ότι δεν έχει εναλλακτική λύση.
    "Τα κλιμάκια ζητάνε τη μάνα τους και τον πατέρα τους", είπε χαρακτηριστικά ..

Μιλώντας για το ευρώ σημείωσε: "Εχουμε αναγάγει το ευρώ σε θρησκευτικό δόγμα", όπως το ΚΚΕ ομνύει τον υπαρκτό σοσιαλισμο.
Σε ό,τι αφορά στις κομματικές διαδικασίες, είπε πως είναι μια κοροϊδία το να κάνουμε συνέδριο αφού η Βουλή έχει ψηφίσει τη συμφωνία."Τέτοια δημοκρατία θέλουμε, τη δικτατορία του ευρώ, να τη χαιρόμαστε" κατέληξε.
Τέλος , δηκτική ήταν η απάντησή του  στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εσωκομματικό δημοψήφισμα , λέγοντας :.
  • «Πόσα δημοψηφίσματα θα κάνουμε πια ... Κάναμε και πήραμε 62%»! 
Πηγή:tovima.gr

Παραίτηση 17 μελών της ΚΟΕ από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της ηγεσίας για «μνημονιακή μετάλλαξη»...

Την παραίτησή τους από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν με έγγραφο που διακινήθηκε πριν από λίγο 17 μέλη του οργάνου, που ανήκουν στην ΚΟΕ του Ρούντι Ρινάλντι ο οποίος είχε παραιτηθεί νωρίτερα .
Χαρακτηρίζουν τη συνεδρίαση «κατεπείγουσα διαδικασία» που στόχο είχε «να αποδεχτεί την επιλογή του Μαξίμου να κυβερνά εφαρμόζοντας την ταπεινωτική συμφωνία που υπέγραψε» και μιλούν για «παταγώδη αποτυχία της διαπραγματευτικής στρατηγικής που ακολουθήθηκε με ευθύνη του ηγετικού επιτελείου».
Το κείμενο:
Δήλωση 17 μελών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
Παραιτούμαστε, μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης, από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τους ακόλουθους λόγους:
Σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, εν μέσω χρεοκοπίας, παραμονές ενός νέου μνημονίου και με ανοιχτά όλα τα σενάρια, η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ καλείται, μέσα από μια κατεπείγουσα διαδικασία, να αποδεχτεί την επιλογή του Μαξίμου να κυβερνά εφαρμόζοντας την ταπεινωτική συμφωνία που υπέγραψε και παρατείνοντας το μνημονιακό καθεστώς.
Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπεί σε ένα συνέδριο με βασικό πλαίσιο και στόχο την επικύρωση της μετάλλαξης σε μνημονιακό κόμμα. Ένα συνέδριο διαγκωνισμού μηχανισμών, την ώρα που θα εντείνεται η απογοήτευση και αποστράτευση χιλιάδων μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της εφαρμοζόμενης πολιτικής.
Η σημερινή διαδικασία είναι η κορύφωση ενός εξαμήνου όπου όλες οι κρίσιμες αποφάσεις πάρθηκαν ερήμην οποιασδήποτε συλλογικής διαδικασίας του ΣΥΡΙΖΑ, από μια ολιγομελή κυβερνητική ομάδα υπό τον Αλ. Τσίπρα. Η Κεντρική Επιτροπή καλέστηκε ελάχιστες φορές και αυτές απλά για να επικυρώσει τετελεσμένες και δρομολογημένες επιλογές, χωρίς καν επαρκή ενημέρωση και συζήτηση.
Με τη μετατροπή του «όχι» σε «ναι», την συμπόρευση με τις καθαρόαιμες μνημονιακές δυνάμεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) και την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων, έχει ματαιωθεί και ακυρωθεί η ίδια η βάση δημιουργίας και εξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει την υπογραφή του σε μια πράξη ταπείνωσης και περαιτέρω προώθησης της κοινωνικής και εθνικής καταστροφής.
Η τρόικα επιστρέφει, η χώρα μπαίνει σε νέο μνημόνιο με βάρβαρα μέτρα και υποθήκευση της περιουσίας της, οι γερμανικοί σχεδιασμοί για Grexit καθόλου δεν ακυρώνονται, η χρεοκοπία είναι ήδη εδώ. Όσα έχουν συμφωνηθεί και κυρίως όσα θα ακολουθήσουν αποτελούν παταγώδη αποτυχία της διαπραγματευτικής στρατηγικής που ακολουθήθηκε με ευθύνη του ηγετικού επιτελείου.
Όσα λέγονται από την κυβέρνηση ότι θα αγωνιστεί να μετριαστούν οι επιπτώσεις της συμφωνίας που η ίδια έφερε, αποτελούν νέες αυταπάτες, αντάξιες με τις προηγούμενες περί «αμοιβαία επωφελούς λύσης» και «έντιμου συμβιβασμού».
Κατανοούμε όσους, εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε βαθιά πίκρα και απογοήτευση προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει γίνει και να προσανατολιστούν ανάλογα. Ο αναγκαίος επαναπροσδιορισμός δεν θα είναι εύκολος, αλλά σε αυτόν δεν μπορεί ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ να συνδράμει χωρίς να σταθεί ολοκληρωτικά αυτοκριτικά απέναντι στη μέχρι τώρα πορεία του και τις αποφάσεις της ηγεσίας του.
Αυταπατούνται όσοι ευελπιστούν ότι θα στριμώξουν και θα καλουπώσουν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νεομνημονιακό μόρφωμα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ένα κλασικό κόμμα της μεταπολίτευσης, αλλά αναπτύχθηκε σε επαφή με το ριζοσπαστισμό και τις κινηματικές διαδικασίες. Είναι σίγουρο ότι η μνημονιακή μετάλλαξη θα οδηγήσει χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε επάλληλους κύκλους διεργασιών, προσπαθειών, αναζητήσεων, συντονισμού, κοινού βηματισμού. Με στόχο να ανασυνταχτεί και να επιβιώσει η κοινωνία σε δύσκολες συνθήκες, να μπει ένα τέλος στο μνημονιακό τέλμα. Σε αυτές τις διεργασίες, θα είμαστε ενεργοί και παρόντες.
Ο αγώνας για την σωτηρία της χώρας από την κοινωνική και εθνική καταστροφή συνεχίζεται σε πιο δύσκολες συνθήκες, μακριά από λύσεις ευκολίας και με περισσότερες απαιτήσεις.
30/7/2015

Τα μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ:
Γιώργος Θεοδωρόπουλος
Δημήτρης Κοδέλας
Βύρωνας Λάμπρου
Μαρία Λαντζανάκη
Μάκης Μαντάς
Μανώλη Μούστος
Σοφία Μπανιά
Άβα Μπουλούμπαση
Μαρίνα Μπρέστα
Ρούντι Ρινάλντι
Ελένη Σωτηρίου
Νίκος Ταυρής
Ειρήνη Τσέλου
Ερρίκος Φινάλης
Βασίλης Χατζηλάμπρου
Μαρία Χατζησταυράκη
Χρυσούλα Ψιμούλη"
tovima.gr

Η φωτογραφία με ....σίφουνες στον ελληνικό ουρανό,που ανακάλυψε η ΝASA και «σαρώνει» το διαδίκτυο!




Θραύση κάνει στο διαδίκτυο η φωτογραφία που «τραβήχτηκε» το 1999 στο νησί Οθωνοί του Ιονίου και απεικονίζει...σίφουνες στον ελληνικό ουρανό!

Η φωτογραφία μετράει 16 χρόνια όμως βγήκε ξανά στην δημοσιότητα, καθώς την ανακάλυψε η ΝASA πριν δυο χρόνια. 
Την είχε βγάλει ο Ιταλός φωτογράφος Roberto Giudici στις 25 Ιουλίου 1999 ενώ βρισκόταν εν πλω για το Μπρίντιζι της Ιταλίας. 
Το φαινόμενο μοιάζει πολύ με εκείνο των τυφώνων, όμως δεν είναι τόσο έντονο. 
Ο ίδιος έπαθε πλάκα όταν είδε 10 σίφουνες στην σειρά και κατάφερε να απαθανατίσει ορισμένους από αυτούς… 
Σήμερα έγινε «θέμα» στα ξένα ειδησεογραφικά μέσα και «σαρώνει».
www.newsone.gr

Το Θεώρημα του Βαρουφάκη


Από :pitsirikos

Η περίπτωση του Γιάνη Βαρουφάκη μου φέρνει στο μυαλό το «Θεώρημα» του Παζολίνι. Ο Βαρουφάκης είναι ο «Ξένος» στην ταινία.
Στο «Θεώρημα» του Παζολίνι, ο «Ξένος» εισβάλλει σε ένα μεγαλοαστικό σπίτι, και όλη η οικογένεια παραδίδεται στη γοητεία του.
Ο «Ξένος» πηδάει την μάνα, τον πατέρα, τον γιο και την κόρη. Και την υπηρέτρια. Μη νομίσει πως δεν την καταδέχεται επειδή είναι δούλα.
Μετά, αφού τους πηδήσει όλους, ο «Ξένος» φεύγει και αφήνει πίσω του συντρίμμια.
Η μεγαλοαστική οικογένεια διαλύεται, ο γιος κάνει αποτυχημένες καλλιτεχνικές προσπάθειες, η μάνα το ρίχνει στον αγοραίο έρωτα, η κόρη τρελαίνεται και ο πατέρας χαρίζει το εργοστάσιό του στους εργάτες και φεύγει γυμνός στην έρημο.
Η υπηρέτρια επιστρέφει στο χωριό της, όπου γίνεται αγία, οπότε υποθέτουμε πως αυτή την έβγαλε καθαρή επειδή συμβολίζει την εργατική τάξη απέναντι στην οικογένεια που είναι η αστική τάξη και είναι εντελώς ετοιμόρροπη, διαβρωμένη και επιφανειακή.

Αυτό τον «Ξένο» από το «Θεώρημα» μου θυμίζει ο Βαρουφάκης.
Ο Βαρουφάκης σκάει μύτη στην πολιτική ζωή του τόπου και δεν μοιάζει με κανέναν άλλο Έλληνα πολιτικό.
Δηλαδή, συγκρίνεις τον Βαρουφάκη με τον Δραγασάκη και τον Μεϊμαράκη, και δεν αναρωτιέσαι πια αν κάνουν την ίδια δουλειά αλλά αν ανήκουν στο ίδιο ζωικό είδος.
Ο Βαρουφάκης συμπεριφέρεται παντού σαν να είναι στο σπίτι του με φίλους, είναι εντελώς αντισυμβατικός και μιλάει εκτός κειμένου, ενώ οι άλλοι έχουν τον ανθρωποδιώκτη, είναι στραβοχυμένοι, και δεν μπορούν να βάλουν δυο λέξεις στη σειρά.
Ο Βαρουφάκης σκάει μύτη στις διεθνείς διασκέψεις με τα πουκάμισα απέξω, λέει τις απόψεις του χωρίς περιστροφές και σκορπίζει πανικό στους χαρτογιακάδες που έχουν μάθει πως υπάρχει μόνο ένας τρόπος να ντύνεσαι και να σκέφτεσαι, οπότε δεν ξέρουν πώς να τον αντιμετωπίσουν.

Η παρουσία του Βαρουφάκη εκθέτει τους πάντες, γιατί όλοι κάνουν τη σύγκριση.

Παράλληλα, ο Βαρουφάκης παίζει τα ΜΜΕ στα δάχτυλα, και τα χρησιμοποιεί άψογα και πολύ ευγενικά, για να κάνει γνωστές σε περισσότερο κόσμο τις απόψεις του.

Ξαφνικά, μια μέρα μετά το δημοψήφισμα, ο Βαρουφάκης παραιτείται και τότε βλέπουμε την πραγματικότητα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα θλιβερών και κακομούτσουνων τύπων που δεν μπορούν να εμπνεύσουν ούτε καθυστερημένο.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας χέστης που χαμογελάει και ποζάρει διαρκώς χωρίς λόγο, αλλά έφυγε ο Βαρουφάκης και του κόπηκε το χαμόγελο.
Επίσης, καταλαβαίνουμε πως, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να συνεχίσει να υπάρχει, χρειάζεται περισσότερους Βαρουφάκηδες και λιγότερους Σόιμπλε, Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ.
Σε αντίθεση με τον «Ξένο» στην ταινία του Παζολίνι, ο Βαρουφάκης είναι ακόμα εδώ.

Η ζωή δεν τελειώνει σε δυο ώρες όπως στις ταινίες.

(Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει κάνει μεγάλο καλό στην ελληνική κοινωνία. Όλη του η παρουσία και συμπεριφορά φωνάζει «μη φοβάστε να υποστηρίξετε τις απόψεις σας και τον τρόπο ζωής σας, και ζήστε χωρίς συμπλέγματα». Επίσης, ο Βαρουφάκης μπορεί να κάνει τους Έλληνες να περπατάνε λίγο πιο όμορφα και να σταματήσουν να περπατάνε με αυτό το βάρος σαν να τους καταπίνει η γη.)"
pitsirikos.net

Το Stratfor προβλέπει για τα επόμενα 10 χρόνια: Κρίση στη Γερμανία, διαίρεση της Ευρώπης σε 4 κομμάτια, εξέγερση στη Μόσχα και η Ιαπωνία γίνεται ναυτική δύναμη !!!


Αν δεν προερχόταν από το Stratfor, ένα από τα πλέον ονομαστά think tank παγκοσμίως, θα νόμιζε κανείς πως πρόκειται για καταστροφολογικό σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ όπου τα πάντα κρέμονται σε μια κλωστή και ο πλανήτης ετοιμάζεται να δεχθεί μαζική επίθεση.Κι όμως, η γεωστρατηγική μελέτη του Stratfor κάνει μια προβολή στο άμεσο μέλλον και εξετάζει τις πιθανές αλλαγές στο παγκόσμιο χωριό τα επόμενα 10 χρόνια. Ειδική μνεία για την Ελλάδα δεν υπάρχει παρά μόνο με έμμεσο τρόπο.
Οι βασικές αλλαγές που βλέπει το Stratfor να συμβαίνουν τα επόμενα 10 χρόνια είναι οι εξής:

Εξέγερση στη Ρωσία
Δεν πρόκειται να διαλυθεί η χώρα, αλλά η εξέγερση που θα συμβεί στη Μόσχα θα μειώσει τη δύναμη του Πούτιν και θα δώσει μια μορφή ημι-αυτονομίας στις περιοχές της ρωσικής επικράτειας.

Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν τα πυρηνικά του ΠούτινΩς αποτέλεσμα της εξέγερσης θα σημάνει «κόκκινος» συναγερμός για τα πυρηνικά που διαθέτει η Ρωσία. Τα «ορφανά» όπλα θα τα αναλάβουν οι ΗΠΑ που ενδέχεται να αποστείλουν και χερσαίες δυνάμεις για να προστατεύσουν.

Η Γερμανία θα πέσει σε κρίση
Όλα θα ξεκινήσουν από τις περιορισμένες εξαγωγές της. Αυτό θα προκαλέσει στασιμότητα στη γερμανική οικονομία που θα βιώσει μια κατάσταση σαν και αυτή της Ιαπωνίας. Ο ευρωσκεπτικισμός θα προκαλέσει σημαντική ζημιά στο Βερολίνο.

Αυξάνεται ο ρόλος της Πολωνίας
Όσο και αν φαίνεται παράδοξο, η Πολωνία, μέσα από τα αντιμαχόμενα πυρά, θα αναδειχθεί νικήτρια και να αναδυθεί ως μια νέα δύναμη στην Ευρώπη βοηθούμενη από τους σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξής της.

Η Ευρώπη θα σπάσει σε τέσσερα κομμάτια
Ξεχάστε την περιβόητη ευρωπαίκή ενοποίηση. Η Ευρώπη τα επόμενα 10 χρόνια θα χωριστεί στη Δυτική Ευρώπη, την Ανατολική, την Σκανδιναβία και τα Βρετανικά Νησιά. Αυτές οι τέσσερις περιοχές δεν θα είναι τόσο στενά συνδεδεμένες όπως είναι τώρα. Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα επιβιώσει με μια άλλη μορφή. Οι οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις των ευρωπαϊκών χωρών θα καθορίζονται σε διμερές επίπεδο. Οι πολυεθνικές συμμαχίες θα είναι μικρές σε ό,τι αφορά τους στόχους και τις επιδιώξεις και όχι δεσμευτικές. «Μερικές χώρες θα διατηρήσουν ένα είδος καθεστώτος χώρας μέλους σε μια πολύ διαφοροποιημένη Ευρωπαϊκή Ενωση».

ΗΠΑ και Τουρκία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους
Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αυτομάτως μετατρέπουν την Τουρκία σε σημαντικό πόλο στην περιοχή και γίνονται το «μάτι» των ΗΠΑ. Η Άγκυρα, βέβαια, θα ζητήσει ανταλλάγματα.

Η Κίνα θα είναι καζάνι που βράζειΉδη, τα οικονομικά ζητήματα ταλανίζουν την Κίνα. Τα επόμενα 10 χρόνια τα πράγματα θα δυσκολέψουν κι άλλο. Αναμένεται να υπάρξει έντονη αντίδραση των πολιτών έναντι του κομμουνιστικού κόμματος.

Η Ιαπωνία γίνεται ναυτική δύναμη
Αν και τα οικονομικά της προβλήματα δεν την αφήνουν ήσυχη, η Ιαπωνία θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να αναπτύξει ναυτική δύναμη για να προασπίσει τα συμφέροντά της στην ευρύτερη περιοχή.

Οι 16 μικρές... Κίνες
Η οικονομική αποδυνάμωση της Κίνας θα οδηγήσει αντίστοιχη ανάπτυξη άλλες χώρες από τον λεγόμενο αναπτυσσόμενο κόσμο. Οι χώρες αυτές είναι: Το Μεξικό. Η Νικαράγουα, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Περού, η Αιθιοπία, η Ουγκάντα, η Κένυα, η Τανζανία, το Μπαγκλαντές, η Μιανμάρ, η Σρι Λάνκα, το Λάος, το Βιετνάμ, η Καμπότζη, οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία.

Οι ΗΠΑ χάνουν τη δύναμή τους
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν να είναι η κυρίαρχη δύναμη στον κόσμο. Απλώς, θα αρχίσουν να αναμειγνύονται ολοένα και λιγότερο στα προβλήματα των άλλων, θέλοντας να προασπίσουν τη δική τους γωνία. Οι «επεμβάσεις» τους από εδώ και πέρα θα είναι επιλεκτικές.
Πηγή:iefimerida.gr