Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Επεισόδια και χημικά στους αγρότες έξω από το υπ. Ανάπτυξης





Ενταση έξω από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αγρότες να επιχειρούν κατάληψη στην είσοδο του κτιρίου και τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών για να τους αποτρέψουν, την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκεται η απόβαση χιλιάδων αγροτών από όλα τα μέρη της Ελλάδας στην Αθήνα.

ΕΘΝΟΣ On Line
Οι καταστροφές στο κτίριο του υπουργείου είναι εκτεταμένες ενώ κάδοι καίγονται στους γύρω δρόμους.
Νωρίτερα, τα αίματα είχαν ανάψει και πάλι, όταν κρητικοί αγρότες καταδίωξαν με ντομάτες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα περιπολικό της αστυνομίας και μια διμοιρία των ΥΜΕΤ που επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διέλευση φορτηγού με αγροτικά προϊόντα στην πλατεία Καραϊσκάκη.
«Παρέλαση» τρακτέρ στην Αθήνα
Μετά από συνενόηση του υπ. Προστασίας του Πολίτη με το μπλόκο της Νίκαιας, επετράπη σε 17 τρακτέρ και 3-4 αγροτικά αυτοκίνητα, συνοδεία περιπολικών, να μπουν στην Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιήσουν συμβολική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας.
Την ίδια ώρα, αγρότες από τα περισσότερα μπλόκα της χώρας κατεβαίνουν μαζικά στην Αθήνα για να διαδηλώσουν στο Σύνταγμα, όπου και έχουν σκοπό να διανυκτερεύσουν και να παραμείνουν μέχρι το Σάββατο.
Τα Τέμπη άνοιξαν χθες το βράδυ στις 9:00 προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση των διαδηλωτών, ενώ θα ξανακλείσουν επ' αόριστον στις 12:00 το μεσημέρι σε ένδειξη συμπαράστασης παρά το γεγονός ότι οι αγρότες του εν λόγω μπλόκου δεν συμφωνούν με την κινητοποίηση στην Αθήνα.
Επεισόδια και χημικά στους αγρότες έξω από το υπ. Ανάπτυξης
Τα ξημερώματα έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά περίπου 3.000 αγρότες από την Κρήτη και άμεσα κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της Αθήνας. Στον Ισθμό, σε εξέλιξη βρίσκεται διαπραγμάτευση των αγροτών με τον στρατηγό της αστυνομίας και αμέσως μετά οι αγρότες θα αποφασίσουν πώς θα κινηθεί το κομβόι της αυτοκινητοπορείας για την Αθήνα.

3.000 αγρότες από την Κρήτη
Τα ξημερώματα έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά περίπου 3.000 αγρότες από την Κρήτη και άμεσα κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της Αθήνας.
«Μας πάνε σε έναν εξοντωτικό σχεδιασμό, που μέσα από τη φορολογία και το ασφαλιστικό δεν μπορούμε να παράγουμε», δήλωσε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης και υποστήριξε ότι με ΦΠΑ 23% για αγορές λιπασμάτων ή ζωοτροφών και με 13% ΦΠΑ στην παραγωγή, τα προβλήματα είναι μεγάλα.
Αναφερόμενος στις σημερινές κινητοποιήσεις, ο κ.Ιερωνυμάκης είπε ότι τα αιτήματα είναι ενιαία και ο καθένας δίνει τη μάχη του εκεί που νομίζει.
Επεισόδια και χημικά στους αγρότες έξω από το υπ. Ανάπτυξης
«Εμείς, σαν Κρήτη, ανοίγουμε το παιχνίδι εδώ» τόνισε και ζήτησε διάλογο από μηδενική βάση. Ανέφερε, επίσης, ότι δύο είναι οι τομείς, οι οποίοι θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο: ο ένας είναι ο αγροτικός τομέας και ο άλλος ο τουριστικός, όπου από εκεί, όπως υποστήριξε, θα ζήσει ο εληνικός λαός.
Τα μέτρα της αστυνομίας αναμένεται να τροποποιούνται ανάλογα με τις κινήσεις των αγροτών, ενώ το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο κυρίως για τα αυτοκίνητα.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου