Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Ντοκιμαντέρ για το «σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή» έπαιξε σε κανάλι της Ρωσίας [βίντεο] !!!

Το ντοκιμαντέρ των Ρώσων δημοσιογράφων είναι διαθέσιμο στο YouTube με αγγλικούς υπότιτλους

17|10|2017 

Ντοκιμαντέρ στο οποίο αποκαλύπτεται σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, πρόβαλε χθες το απόγευμα κρατικό κανάλι της Ρωσίας.

Η έρευνα που δημοσιοποιήθηκε μέσω του δελτίου ειδήσεων του ρωσικού κρατικού καναλιού Russia-24, υποστηρίζει πως το 2009 η ρωσική FSB αποκάλυψε συνομιλία πρακτόρων της CIA για την «εξουδετέρωση» του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από το αξίωμά του, καθώς και τον επικείμενο θάνατό του.
Στο πλαίσιο της συνωμοσίας, σύμφωνα με τους Ρώσους, συμμετείχαν τουλάχιστον επτά τρομοκρατικές ομάδες, τρεις από τις οποίες ειδικεύονταν σε κλοπές και απαγωγές εύπορων επιχειρηματιών, ενώ οι άλλες τέσσερις ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση του χάους των δρόμων .


Σύμφωνα με τους Ρώσους δημοσιογράφους, το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού είναι «ένα πολιτικό θρίλερ που θυμίζει τις ιστορίες του Τζον Λε Καρέ και του Ίαν Φλέμινγκ», ενώ υπογραμμίζουν: «Στην εξωτερική πολιτική του, προσπαθεί να έρθει πιο κοντά στη Ρωσία σε πολλές καίριες κατευθύνσεις. Από την αύξηση του όγκου των συναλλαγών μέχρι την αγορά όπλων. Ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός αποκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν «φίλο του» και η Μόσχα ήταν πλέον στρατηγικός συνεργάτης του.

Όπως επισημαίνουν οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ κλείνοντας, «Τελικά, η Ελλάδα εξήλθε αργά από τον σχέδιο του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τον αγωγό South Stream. Αποφασίστηκε επίσης να μην αγοραστεί ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός. Αν και η σχέση τους με τη Ρωσία είναι ακόμα θερμότατη, σταθερή και καλή, οι Έλληνες πρωθυπουργοί, που αντικατέστησαν τον Καραμανλή, δεν μιλούσαν πλέον για στρατηγική συνεργασία».

ΣΧΟΛΙΑ


Πηγή: | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου