Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Το Αmazon τώρα μιλάει και ελληνικά!


Σε μια εποχή εσωστρέφειας και αυτοοικτιρμού, με τους Ελληνες δημιουργούς στριμωγμένους στο καναβάτσο, η συνεργασία της Amazon με τα Public έρχεται ως χειρονομία στήριξης και προβολής του ελληνικού πολιτισμού σε μια ανεκμετάλλευτη δεξαμενή 6 εκατομμυρίων ατόμων. Πρόκειται για τους Έλληνες του εξωτερικού.
Τη στιγμή που χάνουμε πληθυσμό ως χώρα και η αγορά κατακρημνίζεται, τα Public σκέφτηκαν να απευθυνθούν στους όλο και περισσότερους Ελληνες του εξωτερικού προσφέροντας διαδικτυακά προς πώληση 50.000 τίτλους ελληνικών βιβλίων, cd και dvd με όρους και επίπεδο παροχής υπηρεσιών Amazon.
«Οι έρευνες που κάναμε δείχνουν πως υπάρχουν τουλάχιστον 6 εκατομμύρια Ελληνες ανά τον κόσμο σήμερα», εξηγεί στο iefimerida.gr ο Βασίλης Βασιλείου, εμπορικός υπεύθυνος βιβλίων, χαρτικών και παραδοσιακών παιχνιδιών των Public (φωτογραφία κάτω).
«Μέσω του Amazon θα έχουν τώρα η δυνατότητα να αποκτούν ελληνικά βιβλία που επιθυμούν. Βέβαια το κοινό αυτό αυξάνεται σημαντικά αν σκεφτούμε πως η μουσική αποτελεί παγκόσμια γλώσσα, άρα τα CD των ελλήνων δημιουργών μπορούν πραγματικά να φτάσουν παντού στον κόσμο μέσω της συμφωνίας με την Amazon».

Με βάση τη συμφωνία θα διατεθούν προϊόντα σε 37 χώρες. Ηδη τα ελληνικά πολιτιστικά προϊόντα είναι διαθέσιμα σε όλον τον ελληνόφωνο κόσμο της Ευρώπης, σε Αγγλία, Γερμανία, Δανία Γαλλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ισπανία. Ολλανδία, Βέλγιο ενώ εδώ και μία εβδομάδα διατίθενται και σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία και αλλού.
                   Όχι πια greeklish, μόνο Ελληνικά
«Σίγουρα με αυτή τη συνεργασία διευρύνεται η πελατειακή βάση των Public. Όμως δεν ήταν μόνο αυτό που μας ενδιέφερε σε αυτή τη συνεργασία» λέει ο κύριος Βασιλείου. «Πιστεύουμε ότι έτσι δημιουργούμε και μια πλατφόρμα εξωστρέφειας των Ελλήνων δημιουργών, προώθησης των πολιτιστικών προϊόντων της χώρας». Η συνεργασία έχει σίγουρα και μια γεύση μικρής νίκης, σαν κι αυτή που περιγράφει η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου «στην εποχή που κυριαρχούν τα greeklish, η ελληνική γραμματοσειρά θα εμφανιστεί ξαφνικά στην Amazon!». Τα Public προτίθενται να κάνουν περισσότερα βήματα πέρα από τη διάθεση των προϊόντων μέσω της Amazon «Μέσω διαδικτύου, κοινοτήτων και άλλων τρόπων θα επικοινωνήσουμε τη νέα δυνατότητα στο κοινό των 6 εκατομμυρίων Ελλήνων προβάλλοντας έτσι το έργο συγγραφέων και ενασχολούμενων με τη μουσική» μας λέει ο κύριος Βασιλείου περιγράφοντας την πολιτική local management που θα εφαρμοσθεί. Προσθέτει πως αυτή τη στιγμή έχουν ανέβει περισσότεροι από 39.000 τίτλοι. «Πρόκειται πρωτίστως για τίτλους που έχει παρατηρηθεί ότι παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση στα καταστήματα εμπλουτισμένους με κλασικούς τίτλους που θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχουν».

Στα σχέδια όμως των Public υπάρχει και η επανέκδοση τίτλων που δεν κυκλοφορούν πλέον στην Ελλάδα. «Μέσα από την έρευνα που θα κάνουμε και την επαφή με τις κοινότητες των Ελλήνων θα εντοπίσουμε βιβλία τα οποία δεν εκδίδονται πλέον αλλά υπάρχει ενδιαφέρον για αυτά. Θα ενημερώσουμε τους εκδότες και αν αποφασίσουν να προχωρήσουν στην επανέκδοση τότε θα τα διαθέσουμε σε αυτή την δεξαμενή Ελλήνων του εξωτερικού», σημειώνει ο κος. Βασιλείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου