Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

«Αποβράσματα της κοινωνίας οι ομοφυλόφιλοι» λέει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος.

 "Στον ίδιο ομοφοβικό σκοπό συνεχίζει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος. Σε ένα νέο ξέσπασμα μίσους χαρακτήρισε τους ομοφυλόφιλους «αποβράσματα της κοινωνίας» ενώ δήλωσε ότι χαίρεται που έγινε μεγάλος ντόρος με τα όσα υβριστικά είπε.

«Χαίρομαι γιατί έγινε μεγάλος ντόρος, όχι για το όνομά μου - ας με βρίζουν δεν με νοιάζει. Ο κόσμος άκουσε ότι υπάρχει και ένας ιεράρχης ο οποίος μιλάει κατά της ομοφυλοφιλίας. Αυτό ερεθίζει τα πνεύματα γιατί ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του» είπε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha.

«Εάν ο άνθρωπος ζει κατ' ιδίαν το πάθος αυτό, δεν το ξέρω και δεν ασχολούμαι. Εάν έρθει να μου εξομολογηθεί ότι έχω αυτό το πάθος θα τον συμβουλεύσω να το νικήσει και να διορθώσει τη ζωή του. Εάν το πράξει τον αγκαλιάζω και τον τιμώ. Εάν μένει στην αμαρτία του και την υπερασπίζεται του λέω ‘κάνεις λάθος, πήγαινε κάπου αλλού’» πρόσθεσε.

Παράλληλα, κατέκρινε τη στάση πολιτικού που στην κηδεία του Μηνά Χατζησάββα είπε στον σύντροφο του πως θα αγωνιστεί για να ψηφιστεί ο νόμος περί συμβιώσεως ομοφυλοφίλων. «Πάει στην κηδεία του ηθοποιού η πολιτικός κ. Άννα, δεν λέω το επώνυμό της, και λέει ‘σου ορκίζομαι θα αγωνιστώ για να ψηφιστεί ο νόμος περί συμβιώσεως ομοφυλοφίλων’. Αυτή την πράξη καταδικάζω. Αυτό το πρόσωπο καταδικάζω» είπε ο Αμβρόσιος.

Και συνέχισε: «Ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι απορριπτέοι, είναι από όλη την κοινωνία, αλλά τον πολιτικό ο οποίος φέρεται έτσι φτύστε τον. Αυτά είναι κρίσεις και χαρακτηρισμοί για τους ομοφυλόφιλους, αυτοί που κάνουν την πράξη αυτή είναι αποβράσματα της κοινωνίας, δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι».

Ο Αμβρόσιος έκανε και νέα ανάρτηση στο προσωπικό του blog, με ύβρεις εναντίον των ομοφυλόφιλων. Παρέθεσε μάλιστα κείμενο του Δ. Λιακόπουλου με το οποίο υποτίθεται ότι απορρίπτεται η θεωρία για μεγαλύτερη ανοχή στην ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έχει πολλά ακόμη να κάνει ώστε οι άνθρωποι του υποκόσμου, τα αποβράσματα της κοινωνίας, να βγουν στην επιφάνεια, έχοντας ψηλά το κεφάλι, οι δε έντιμοι και ενάρετοι άνθρωποι της κοινωνίας να τρέχουν για να κρυφτούν πλέον στα έγκατα της γης ως μη φυσιολογικοί άνθρωποι».

Μάλιστα, «πρότεινε» στην κυβέρνηση να συνεχίσει το «ηθικά καταστρεπτικό» έργο της νομοθετώντας «τη νομιμοποίηση της χρήσεως ναρκωτικών, την πολυγαμία, την ελεύθερη συμβίωση, τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων παιδιών, τη μοιχεία, την κλοπή και τόσων άλλων αθλιοτήτων της ανθρώπινης ψυχής».

Σημειώνεται ότι 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με το κήρυγμα μίσους και ομοφοβίας του μητροπολίτη Καλαβρύτων, αναρωτώμενοι ποιες ενέργειες προτίθεται να αναλάβει «δεδομένου ότι οι δηλώσεις του μητροπολίτη Αμβρόσιου είναι ποινικά κολάσιμες βάσει της αντιρατσιστικής νομοθεσίας»
.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου