Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

"Εμείς μετράμε νεκρούς εδώ στο κολαστήριο των Φυλακών Κορυδαλλού και δεν έρχεται κανένας από το υπουργείο.


Το "Κολαστήριο"  είναι  εδώ ...

Στις  φυλακές Κορυδαλλού...
Η μαρτυρία του "Μανώλη"  στον ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9,84"  είναι
     σ υ γ κ λ ο ν ι σ τ ι κ ή . 

Κατήγγειλε :
  • «Είχαμε έναν θάνατο εδώ μέσα, ενός ανθρώπου, ο οποίος ενώ είχε καρκίνο σε τελευταίο στάδιο, δεν τον άφησαν έξω, να πάει να πεθάνει στους δικούς του, στο σπίτι του. 
  • Εμείς μετράμε νεκρούς εδώ και δεν έρχεται κανένας από το υπουργείο.
  • Είμαστε 160 άτομα στο κεντρικό νοσοκομείο του Κορυδαλλού, ενώ έχει προδιαγραφές για 60 και είναι και άλλοι 45 – 50 οροθετικοί, πεταμένοι ουσιαστικά, χωρίς γιατρούς, χωρίς νοσοκόμους, χωρίς τίποτα. Είμαστε ένα τοις χιλίοις και θέλουμε να μας συμπεριφερθούν ως αρρώστους, ως ευπαθή ομάδα. 
  • Ακόμα και τα αποσυμφορητικά μέτρα του κ. Παρασκευόπουλου δεν λειτούργησαν στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού. Αν ήταν να έχεις το 1/5, το 1/3, για να φύγεις από εδώ, αυτοί σου βάζουν πρόστιμα χιλιάδες ευρώ, να μην μπορείς να τα πληρώσεις, ούτως ώστε να μας κρατάνε μέσα.
  •  Το σαμποτάζ απέναντι στο νόμο Παρασκευόπουλου από τις δικαστικές αρχές είναι τεράστιο».

Σημειώνεται πως οι ασθενείς κρατούμενοι συνεχίζουν για 2η ημέρα την απεργία πείνας,καταγγέλλοντας τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον χώρο κράτησής τους.
Επίσης ,  βρίσκονται ήδη στην 22η μέρα αποχής από φαρμακευτική αγωγή, ζητώντας  άμεση συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου (!!!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου