Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Πιθανότατα να χρειαστούν και Νέα μνημόνια για την Ελλάδα, αποκαλύπτει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ντομπρόσβκις !



Μας  τα  ..κάναν  τρία ,  τα Μνημόνια.
Φαίνεται  δεν τους  φτάνουν ,.
Και μας  ετοιμάζουν  κι  άλλα !
Ναι,  νέα Μνημόνια  για να  Ολοκληρώσουν την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ    της  Ελλάδας.
Και  σ΄αυτόν  τον  θαυμάσιο  χώρο  να  εγκαταστήσουν  Αλγερινούς ,Τζιμπουτιανούς  μουσουλμάνους  και  ανθρώπους  από άλλες  φυλές..
Η  Ορθόδοξη Ελλάδα  δεν θα  υπάρχει...
Την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ  για  ...Νέα Μνημόνια  , τα οποία  θεωρεί πιθανότατα, έκανε ο αντιπρόεδρος της  Κ ομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, καθώς η ΕΕ θέλει να διασφαλίσει ότι η χώρα μας θα συνεχίσει τη δημοσιονομική προσαρμογή μέχρι τέλους.

Σύμφωνα με την Ημερησία, ο Ντομπρόσβκις ανέφερε ότι ενδεχομένως να υπάρξει καθυστέρηση στην πρώτη αξιολόγηση, πέρα από τα μέσα του Φεβρουαρίου, ενώ σημειώνει ότι οι δανειστές είναι ανοικτοί σε εναλλακτικές για το Ασφαλιστικό αλλά δεν θα δεχτούν την πρόταση για αύξηση εισφορών.

Επίσης ξεκαθαρίζει ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να επιβάλει στο ΔΝΤ την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα και ότι το ΔΣ του ΔΝΤ θα αποφασίσει. Τέλος, δεν αποκλείει μια ευρωπαϊκή λύση για το χρέος.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε πως «το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ είναι αυτό που θα αποφασίσει αν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Αυτό που εξυπακούεται, είναι πως οι χώρες σε προγράμματα της E.E. θα πρέπει, όποτε είναι δυνατό, να υποβάλλουν αίτημα και για αντίστοιχα προγράμματα του ΔΝΤ. Αυτή είναι μια ισχυρή προσδοκία από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Αλλά φυσικά, τα έγγραφα της Ε.Ε. δεν μπορούν να επιβληθούν στο ΔΝΤ και στο τέλος της ημέρας είναι απόφαση του ίδιου του ΔΝΤ, με βάση τα δικά του προγράμματα και τους δικούς του όρους. Είναι σαφές ωστόσο ότι υπάρχουν τρόποι να συντονιστούν οι όροι αυτοί με τους θεσμούς της Ε.Ε. Η διαδικασία αυτή ακολουθήθηκε στα προηγούμενα προγράμματα και με άλλες χώρες».

Σε ερώτηση του τι θα συμβεί αν το ΔΝΤ αποσύρει εθελοντικά το ενδιαφέρον του για μια τρίτη ελληνική δανειακή συμφωνία, ο Ντομπρόβσκις απάντησε πως «περιμένουμε ότι θα συμμετάσχει το ΔΝΤ. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει. Το ΔΝΤ ήδη παίρνει μέρος στον σχεδιασμό του ελληνικού προγράμματος. Ενα στοιχείο που είναι σημαντικό για το ΔΝΤ είναι η βιωσιμότητα του χρέους και υπάρχουν ήδη διατάξεις στα συμπεράσματα του Eurogroup για την εξέταση του ζητήματος αυτού μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης».

Σε ότι αφορά το ελληνικό χρέος, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημειώνει πως η ΕΕ έχει συμφωνήσει με το ΔΝΤ στη μεθοδολογία για το πώς θα αξιολογηθεί η βιωσιμότητά του, δηλαδή με βάση το κόστος εξυπηρέτησής του, ενώ το ονομαστικό κούρεμα αποκλείεται.

Όπως πρόσθεσε, «είμαστε ακόμα σε συζητήσεις με το ΔΝΤ και τελικά είναι οι πιστωτές, οι χώρες-μέλη του ευρώ δηλαδή, αυτές που θα αποφασίσουν ποιοι όροι για το χρέος είναι αποδεκτοί και ποιοι δεν είναι».

Σε ότι αφορά το Ασφαλιστικό, ο κ. Ντομπρόβσκις σημειώνει ότι στο τραπέζι υπάρχει τώρα μια τροποποιημένη πρόταση, που είναι μέρος της πρώτης αξιολόγησης. Η εκτίμηση της Κομισιόν είναι πως η αύξηση της φορολόγησης της εργασίας δεν θα είναι ένα παραγωγικό μέτρο για την ελληνική οικονομία.

Σε ερώτηση σχετικά με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ο αντιπρόεδρος της Κομισόν σημειώνει ότι «έχουμε ήδη καθυστερήσει. Αυτή τη στιγμή στοχεύουμε στα μέσα Φεβρουαρίου. Αλλά δεν θα έβαζα συγκεκριμένη ημερομηνία στην αξιολόγηση, γιατί αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι να συμφωνήσουμε στην ουσία και στους όρους του προγράμματος».

Ωστόσο ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε πως καθώς το ελληνικό πρόγραμμα προχωράει – επειδή είναι ένα τριετές πρόγραμμα -, δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς την πιθανότητα ενός συμπληρωματικού Μνημονίου κάποια στιγμή στο μέλλον. Αυτό έγινε και σε άλλα προγράμματα, όπως πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου