Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Τουρκική φρεγάτα παρενόχλησε αμερικανικό πλοίο μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ!...Το αφεντικό στην κυπριακή ΑΟΖ προσπαθεί να κάνει η Τουρκία, η οποία χθες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» έστειλε φρεγάτα και παρενόχλησε ερευνητικό σκάφος με σημαία Κύπρου που έκανε μελέτες στα νότια της Πάφου. τουρκική φρεγάτα, προσέγγισε χθες νωρίς το απόγευμα το πλοίο «Flying Enterprise», και του ζήτησε να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Από τη φρεγάτα υποδείχθηκε προς τον καπετάνιο πως το σκάφος για να επανέλθει στην περιοχή θα πρέπει να ζητήσει την άδεια των τουρκικών Αρχών. Σημειώνεται ότι το σκάφος μεταφέρει πλήρωμα κυρίως Αμερικανών, έχει ναυλωθεί από αμερικανική εταιρεία και πραγματοποιούνται βυθομετρήσεις και χαρτογράφηση του βυθού για σκοπούς μελλοντικής πόντισης καλωδίων οπτικών ινών.

Για την δραστηριότητα αυτή έχουν εκδοθεί όλες οι απαραίτητες άδειες από τις κυπριακές Αρχές.
Η περιοχή στην οποία έγινε το συμβάν βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το πλοίο που ανήκει στην EDT Offshore με βάση το λιμάνι Λεμεσού, ενημέρωσε αμέσως μετά την παρενόχληση από την τουρκική φρεγάτα την βάση του και έλαβε οδηγίες να συνεχίσει κανονικά την πορεία και τις εργασίες του, κάτι που έπραξε.

Η φρεγάτα συνέχισε να συνοδεύει σε κοντινή πολύ απόσταση το ερευνητικό σκάφος.

πηγή: nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου