Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Ν. Κοτζιάς: Δεν θα περάσουν τα σχέδια κάποιων για κοινές περιπολίες

"Η ιστορία των κοινών περιπολιών όσον αφορά τα Ευρωπαϊκά Συμβούλια, τη Σύνοδο Κορυφής, έχει τελειώσει".
 Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο Mega, ενώ ταυτόχρονα ξεκαθάρισε: "Δεν θα περάσουν τα σχέδια που κάνουν κάποιοι στην Επιτροπή, για έναν καινούριο σχεδιασμό για τη νέα Ακτοφυλακή, και έχουν στο μυαλό τους ότι αυτή μπορεί να κάνει κοινές περιπολίες".
"Αυτή θα είναι μια διαπραγμάτευση που θα κρατήσει, στο καινούριο έγγραφο που φτιάχνει η Επιτροπή για την Ακτοφυλακή, δέκα μήνες με δύο χρόνια" σημείωσε ακόμη. "Εμείς είμαστε υπέρ της συνεργασίας, προωθούμε τη συνεργασία, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση συντονισμού" σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, ενώ πρόσθεσε "με την Τουρκία πρέπει να μιλάμε εμείς και όχι μέσω τρίτων, διότι οι τρίτοι δεν φροντίζουν τα δικά μας συμφέροντα αλλά τα δικά τους".

Ο Ν. Κοτζιάς επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα μας πληρώνει αποφάσεις άλλων, υπογράμμισε ότι "πρέπει να γίνει συνεννόηση με την Τουρκία". Όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε με την τουρκική ηγεσία "στη Βαλέτα και στη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα" για μια σειρά μέτρων, ενώ αποκάλυψε ότι υπήρξε "την προηγούμενη Παρασκευή, συνάντηση των τεχνικών ομάδων στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίες προσπαθούν να διαχειριστούν το ζήτημα".

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου