Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Κινητοποίηση Αρμενίων , Ασσυρίων ,Ποντίων και Μικρασιατών κατά των γενοκτονιών, στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας ημέρας κατά των Γενοκτονιών





Μήνυμα αλληλεγγύης
και αγώνα ενάντια στην βαρβαρότητα, στέλνουν - από την πλατεία Συντάγματος - σε όλους τους λαούς του κόσμου που υπέστησαν Γενοκτονία, απόγονοι των μαρτυρικών λαών των Ποντίων και Μικρασιατών, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, με την ευκαιρία της σημερινής, παγκόσμιας ημέρας κατά των Γενοκτονιών.

Με ένα αναμμένο κερί στο χέρι, κάθε πολίτης ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής, της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων, πραγματοποίησε συλλαλητήριο και διαδήλωσε την αποφασιστικότητά του στον κοινό αγώνα για αναγνώριση των Γενοκτονιών των Χριστιανικών Λαών, που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα απ’ τον ίδιο θύτη, την Τουρκία ..

Με κοινό σύνθημα «Τρεις Γενοκτονίες. Μια Στρατηγική. Ένας Αγώνας. Μια Αναγνώριση. Ένα Μνημείο», οι διαδηλωτές, νεολαίοι στην πλειοψηφία τους, με λάβαρα, παραδοσιακές φορεσιές και μουσικές, συσπειρώνονται και διαμηνύουν προς όσους πραγματοποίησαν ή σχεδιάζουν νέες Γενοκτονίες, αλλά και σε κάθε αρνητή των Γενοκτονιών, ότι οι λαοί είναι εδώ, όχι μόνο απαιτώντας να λογοδοτήσουν οι δράστες στην ανθρωπότητα για τα εγκλήματά τους, αλλά και να αποτρέψουν ανάλογα εγκλήματα στο μέλλον.
Αποτέλεσμα εικόνας για γενοκτονια αρμενιων
Στην πλατεία Συντάγματος οι συγκεντρωθέντες με φαναράκια σχημάτισαν τα συνθήματα «όχι άλλες γενοκτονίες» και «τα κεριά της ανθρωπότητας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 9η Δεκεμβρίου ορίστηκε από τον ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβρη ως Ημέρα κατά των Γενοκτονιών με πρωτοβουλία των Αρμενίων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων από την 100η επέτειο της γενοκτονίας τους.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου