Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

H ΄Αγκυρα μέσω της ΜΙΤ έδωσε χημικά στους τζιχαντιστές για την παρασκευή του φονικού αερίου σαρίν ,κατήγγειλε ο Τούρκος βουλευτής Ερέν Ερντέμ



Συγκλονιστική η καταγγελία τουΤούρκου βουλευτή της αντιπολίτευσης Ερέν Ερντέμ, σύμφωνα με την οποία, η Άγκυρα παρέδωσε χημικά απαραίτητα για την παρασκευή του αερίου νεύρων σαρίν στο Ισλαμικό Κράτος.
Σύμφωνα με την καταγγελία τα χημικά παρασκευάστηκαν σε τουρκικά εργαστήρια.

Ο βουλευτής σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η todayszaman τα δήλωσε αυτά στο Κοινοβούλιο ασκώντας δριμεία  κριτική στην κυβέρνηση, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο “απέτυχε” να εντοπίσει το γεγονός:«Χημικά για την παρασκευή όπλων έφτασαν στην Τουρκία και μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα του ΙΚ στην Συρία που ήταν γνωστό ως ιρακινή αλ Κάιντα, εκείνη την εποχή».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το 2013 είχε γίνει επίθεση με σαρίν στην περιοχή της Δαμασκού που ενώ αρχικά αποδόθηκε στον Άσαντ, τελικά αποδείχθηκε ότι την έκαναν οι τζιχαντιστές.

Το 2014 ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς,υποστήριξε ότι τα χημικά παραδόθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος μέσω της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ.

Οι τουρκικές αρχές είχαν ξεκινήσει πάντως σχετική ποινική έρευνα που σταμάτησε ξαφνικά παρά τις αποδείξεις που υπήρχαν ανάμεσα στις οποίες ήταν και καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ εκπροσώπων του Ισλαμικού Κράτους και Τούρκων.

Ο βουλευτής είχε κάνει τις καταγγελίες αυτές και στο παρελθόν τονίζοντας ότι σύμφωνα με τις αποδείξεις που υποστήριζε ότι είχε, τα χημικά δόθηκαν από την τουρκική κρατική εταιρεία Mechanical and Chemical Industry Corporation, η οποία παράγει χημικά και για τον Τουρκικό Στρατό.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει πάντως το Russia Today, ο Ερντέμ βρίσκεται αντιμέτωπος με έρευνα της τουρκικής δικαιοσύνης, με τη κατηγορία της εσχάτης προδοσίας επειδή επανέλαβε την καταγγελία του.
Πηγή:.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου