Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Ο Πούτιν έστειλε στη Συρία τα πιο σύγχρονα ρωσικά ελικόπτερα, τα Mi-35M


Ρωσικό ελικόπτερο Mi-35M. Φωτογραφία Wikipedia


Ρωσικό ελικόπτερο Mi-35M. Φωτογραφία Wikipedia
Τα πιο εξελιγμένα της  ελικόπτερα, τα Mi-35M στέλνει η Μόσχα στη βάση Hmeymim στην Συρία.Το Mi-35 αποτελεί εξέλιξη του ελικοπτέρου Mi-24.
Το ελικόπτερο έχει και μεταφορική ικανότητα και διαθέτει το τετράφυλλο στροφείο. Αυτή την στιγμή η Ρωσική αεροπορία διαθέτει μόλις  49 ελικόπτερα αυτού  του τύπου και η παρουσία ορισμένων από αυτά στην Συρία αποδεικνύει την σημασία που δίνει η ρωσική ηγεσία στην εκεί σύγκρουση.
Το ελικόπτερο διαθέτει εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα επικοινωνιών και δορυφορικής ναυτιλίας. Μπορεί δε να μεταφέρει έως 16 πυραύλους, έναντι των οκτώ που μπορούσε να μεταφέρει το Mi-24. Μεταξύ αυτών μπορεί να μεταφέρει και τέσσερις αντιαεροπορικούς πυραύλους Igla, αλλά και τις νέες, μη κατευθυνόμενες ρουκέτες S-13 των 122mm.
Το ελικόπτερο διαθέτει επίσης το πανίσχυρο δίδυμο πυροβόλο των 23mm με αναχορηγία 450 βλημάτων. Το Mi-35 αποτελεί την τελευταία προσθήκη στο ρωσικό οπλοστάσιο στην Συρία, μετά τα μαχητικά Su-30M, τα αεροσκάφη κρούσης Su-34, τους αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400, τους πυραύλους κρουζ Kalibr και τα το υποβρύχιο κλάσης Kilo.
mignatiou.com , www.rt.com
http://theaviationist.com/2015/12/14/russian-mi-35m-gunship-helicopter-appears-in-syria-for-the-first-time/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου